Copiluti de mai-iunie 2005 (1)
Raspunsuri - Pagina 3
ioanailincam spune:
Neata mai pe la pranz! Sunt un porc batran cui program de bebelus
: ne-am trezit pe la 8, am dat biberonul la copil pe la 9 si apoi de la 9.30 la 11.30 somn de voie. Acum savuram ploaia si tot incerc sa gasesc explicatii cum desi ploua de vreo ora in casa este aceeasi caldura infecta.
Ca-mi adusei aminte, OlgaM, cand am zis eu acum cateva zile ca a plouat, plouase la birou, care e mai spre centru, in cartier nu stiu ce-a fost.
Cloreta - multa sanatate sotului; am auzit ca durerile de rinichi sunt mai mari decat cele ale facerii
Androix - am avut eu o banuiala ca de acolo ai luat-o, vom face si noi o incursiune cat de curand pe acolo. Bai, si eu tot nu am costum de baie. Iar cu preturile e incredibil ca pana la urma m-am obisnuit (acum un an pe vremea asta mi se parea horror).
Andreea.a - bine ca v-ati linistit, acum poate sa mearga linistit Ericutul.
Azi nu stiu ce facem, poate un parc pe dupa-amiaza ca s-a mai racorit pamantul. Eu sunt culmea: cand e un week-end linistit nu-mi convine ca stau degeaba, cand planuim iesiri si altele iar nu-mi convine ca mi se pare ca ma obosesc
. Om vedea. Pana una-n alta ma bucur ca e doar sambata... Pa!
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
babygirl spune:
budinca de gris pt copii
2oua,50g gris,4linguri zahar,200ml lapte(eu pun 400ml ca sa fie mai zemoasa),coaja de lamaie,zahar vanilinat
1.galbenusurile impreuna cu 2 linguri de zahar se freaca bine intr-un caston cu lingura de lemn,5min,adaugandu-se coaja rasa de lamaie
2.albusurile se bat tare cu gisul
3. se amesteca toate usor
4. se unge o craticioara(eu fac in yena)si se tapeteaza cu faina
5. se da la cuptor si se coace la foc potrivit(170grade,20min)
6.intre timp laptele si zaharul ramas se pun la fiert
7. cu acest lapte clocotit se stropeste budinca scoasa di cuptor
8.inchizi focul si mai lasi incuptorul caldut cca 5 minute
9.laptele va fi absorbit de budinca, se va umfla, iese un deliciu usor
10. se serveste rece
& 
babygirl spune:
ce biberoane si ce tetine mai folositi pt lapte? pana cand beau astia mici laptele din biberon?
& 
Cloreta spune:
Buna!
Sper sa nu se trezeasca fata pana scriu un mesaj, asa ca aseara.
Sa va mai spun ce minunat sistem sanitar exista in Ro? Sunt sigura ca stiti!
Au ajuns oamenii la spital, tati si cu vecina draguta si sotul ei turc. L-au umflat pe al meu si pe urma a iesit una si a strigat scurt la ei sa se duca sa cumpere o branula si un piafen
. Asa ca a "beneficiat" al meu de o perfuzie pe banii lui de toata frumusetea. Ce mi-a povestit tipa ca a vazut cat a stat acolo nu va mai spun.
Dar va spun ca au sunat totusi de la salvare azi dimineata la 5.45 sa ne intrebe daca mai e nevoie sa vina
.Doamneeeeeeeee, bine ca nu am raspuns eu, ca le faceam circ!
In conlcuzie, colica renala dreapta cu nu'sh ce chestii, pietricele, tratament ca mamaie cu punguta etc.
Da, durerea e crunta, al meu mergea in genunchi aseara, se contorsiona si se aseza/rdica de o mie de ori. Si el vroia sa plece singur cu masina.
Cam asta a fost povestea!
Alftel, Teodora imi papa timpul si nu mai am asa mult timp de internet, vreau sa stau cu ea cat pot de mult, ma uimeste cu tot felul de chestii, e dulce, amuzanta, se rasfata, se mai si enerveaza.
Iesitul afara e o adevarata aventura pentru ca trage numai la gunoaie, garduri, roti de masina, intra in toate pravaliile la rand, farmacie, banca, nu conteaza. Numai plimbare nu e aia. In carut nu prea sta, iesimmai mult fara si vin terminata acasa. Am incercat sa mai merg cu ea in parc pentru ca nu sunt atatea mizerii ca pe strada, se vede cu copii si socializeaza. Ieri am fost la muzeul satului, a dormit in carut ca era franta iar eu m-am ars pe umeri si pe ceafa ca ardea soarele ca la balamuc. Pe ea o dadusem cu crema de protectie solara, 2 straturi, unul acasa cu factor 30 si unul acolo cu factor 50.
Am sa incerc sa citesc daca nu am sa pot raspunde, sa fiu macar la zi.
Si un LA MULTI ANI! puilor pe care nu am apucat sa ii felicit
AIDAN
EVA
ANELIES
sa cresteti frumosi si sanatosi!
Pozele mele
ioanailincam spune:
Ce-i asa pustiu pe aici? Sunteti la plimbare, hai?
Eu am culcat plodul, am mai strans prin casa si acum bantui pe aici. Am un stres ca n-am facut nik de mancare, ah, tocmai mi-a picat fisa, saptamana viitoare vine mama, of, ce-o s-o mai pun sa gateasca (de parca n-ar fi satula de la ea
). Ei, gasim noi ceva prin frigider ca am luat ceva uscaturi aseara.
Altfel, numai ce se racorise ca s-a incalzit la loc
. Bine macar ca e tot innorat.
Loreen - nu ne-ai spus daca a acceptat socrosenia sa mearga cu Bianca la plaja.
Monu - a plecat socrosenia, da? Ce mai fac bubele? Vad ca si Ana are, dar nu chiar asa...
Ma duc sa mai bantui pe aici, ca asa m-ar trage ata la un somn, dar ar fi nesimtire curata, deci ma abtin.
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
gabitzam spune:
Am tras un puiut de somn ca in vremuri imemoriale, tare bine-i. Andrei doarme de vreo 2 ore, astept sa se trezeasca sa manince. N-am iesit din casa din cauza de ploaie si n-a dormit nici el pina dupa 12, trezit de la 7.
Voiam sa mergem la targ la Muzeul Satului dar am contramandat. Dar pina la Buftea tot tragem o fuguta, la mama, chit ca mai ploua.
Andrei merge din ce in ce mai bine. Dimineata a mers aproape un lung de camera. Dar ultimii pasi ii face cu avint si elan si aterizeaza fortat.
Gabitza si nazdravanul
Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni | Andrei 6-10luni | Andrei 11-12luni
Ada_74 spune:
Buna
Sunt si eu pe aici, inca la serviciu, dar ma pregatesc de plecare. Sergiu e cu bunica si strabunica (adica mama si bunica mea), cred ca e cazul sa ma duc sa-l iau, ca le-a obosit pe amandoua. Nu sta locului nici un minut, are nevoie tot timpul de ceva nou, preferabil nu jucarii, mai degraba surubelnite, ciocane, matura, galeata de gunoi, sertare, dulapuri ... si lista ar putea continua la infinit. Azi dimineata a reusit sa deschida o cutie cu betisoare de urechi si era in culmea fericirii cand le-a vazut intinse pe jos. Noroc ca a inceput sa-si caute urechile cu doua betisoare si am avut timp sa le strang repede pe restul.
S-a umplut de bubite de la caldura asta idioata, nu va mai spun ce roseata e la fundul lui. Cand ii dau jos pampersul, incearca sa o rupa la fuga, numai sa nu-i mai pun unul nou. L-as lasa in fundul gol, dar cum se vede cu putza in vant, incepe sa faca pishu.
Cu mancarea nu prea am facut progrese. Mananca si mancare gatita, in special ciorba (nu in cantitati mari), dar tot laptele e la loc de cinste. Am observat ca nu-i plac chestiile dulci, se stramba si scuipa de parca i-as fi dat un borcan de muraturi. In schimb, daca ii dau lamaie, o mananca fara cea mai mica strambatura.
Elisor, eu am scapat de streptococ tot cu Penicilina V, dar nu cred ca mi-a dat tratament mai mult de o luna. Trei luni mi se pare cam mult.
Cu santierul cum mai stati, nu ati terminat?
Adina, biberoanele si tetinele sunt tot alea de la inceput, doar ca am crestat tetinele cu cutterul ca sa bea mai bine. Si eu tot incerc sa-mi fac curaj si sa-l dezobisnuiesc de biberon. Recunosc, pentru mine e mai comod asa, mai ales la masa de seara.
Andreea.a, ma bucur ca ai gasit un doctor care sa te linisteasca. Am impresia ca toti dr de pe la noi au tendinta sa exagereze si sa puna diagnostice mult mai nasoale decat sunt in realitate. Cred ca as fi reactionat la fel ca tine, m-am cutremurat numai cand am vazut hidosenia aia de ham.
Miccky, m-am gandit zilele trecute la tine. Incercam sa-mi imaginez cum ar fi fost sa nasc acum al doilea bb, cu toate grijile si solicitarea din prima luna, si cu Sergiu care trebuie supravegheat aproape in permanenta la varsta asta. Cred ca ti-a fost cumplit de greu.
Cornelia, eu ii spun de azi Mariei LA MULTI ANI, sa fie sanatoasa, fericita, sa-l iubeasca pe fratiorul ei si sa va aduca bucurii cat cuprinde. Petrecere frumoasa maine.
Gata, vad ca sta sa ploua si nu vreau sa ma prinda pe aici. Am plecat.
Va pupam,
Lili si Sergiu (11.05.2005)
loreen spune:
Vine ploaia bine-mi pare...adica ploua ca la balamuc...este foarte innorat,tuna...nu vreau sa fiu rea insa este nemaipomenit de bine desi turistu roman sa ma injure marunt din buze...si la noiinsa trebuie sa ploua ...totusi...
Pana la urma cu ganglionii mei s-a ingrosat gluma...mi s-a umflat toata zona de la subrat,s-a inrosit foarte tare si arde...am intrat in panica dar tot nu m-am dus la dr asa ca am ales varianta a doua...am sunat dr. colega cu mine de servici,insa am mare incredere in ea...in primul rand m-a linistit si mi-a spus ca nu are nici o legatura cu tampeniile canceroase care le visam eu...mi-a zis ca nu dor ganglionii daca apar neoplasme...este o infectie urata de tot a glandelor sudorifare cauzata de folosirea deostikului sau rolonului pe timp de vara,infectie care mi-a dat peste cap tot sistemul limfatic...asa ca m-am ales cu cel mai tare antibiotic posibil si cu un antiinflamator asemeni...nu va zic ca dupa prima doza mi s-a facu rau...sper insa sa-mi treaca curand...![]()
Clara mai in gluma mai in serios ne meritam soarta...stiu ca-i aiurea fiind vorba de cineva drag tie...si eu o fur mereu cu spitalele de-aia nici nu merg acolo decat pe targa...insa fac scandal de fiecare data desi vin cu tot harnasamentul medical dupa mine...
Refacere usoara sotului tau si ca mai putine crize...evident ca acuma s-ar impune consultul unui internist pentru tratament in vederea evitarii altor crize...
Ioana soacra mea turbata nu poate deocamdata sa vina sa mearga cu fata la plaja din motiv de caine...cumnatica mea gravida are o javra pe care nu o mai vrea si a pasat-o in mod definitiv se pare la soacra-mea...si uite asa iar nu are timp de fetele mele ca intotdeauna...dar nu-i bai ca-i vine randul cat de curand...o astept la cotitura exact asa
...
Cuscra cu dus sau fara da pe caldurile astea nici io sa nu vaz pe nimeni langa mine ca-i sparg fatzau...desi recunosc solemn ca acum doi ani mi se dospise libidou tot de la caldura dar nu avea nici o legatura ca vroiam copil
...da na...gudturile omului se mai schimba de la vara la vara
...
Adina eu si fiica-mea am ramas fidele firmei Nuk ...asa ca tot de la ei folosim si biberoane si tetine si cani si castroane si ce-o mai fi nevoie...pana cand beau ei lapte din biberon?!Pana cand vor fi in stare sa bea singuri cu cana...unii mai devreme,altii mai tarziu...Bianca de exemplu la un an si opt-noua luni a trecut numai pe cana ...Delia ma indoiesc ca o va face ...dar ea bea numai laptele cu biberonul...apa cu cana cu pai si alte lichide nu serveste...
Uite mai bine ca ai amanat venirea la mare...ploua
Dat fiind vremea asta urata cred ca ma apuc de facut mancare si scap maine si voi lancezii atunci in asteptarea unei saptamani de vis cosmaresc la marele meu drag loc de munca...
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
loreen spune:
Hopa tot io...fetele din Bucale in peregrinarile vostre la Cora Carrefour daca ajungeti pe la raioanele cu laptarii si cereale pentru copii uitati-va va rog din sufletul meu de copil tampit daca cumva a aparut Humana Junior Drink ca i-au facut reclama cum ca asa ar fi...la noi in Cta este prezent exact ca biscuitii de la Nestle...![]()
A ...si ma tin sa va zic ce mare realizare am reusit si tot uit...am depus dosarul pentru alocatia Deliei...imi vor veni banii si din urma dar abia peste vreo 3-4 luni
...made in Romania.
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
simona_filipas spune:
fetele
Ce bine e ca mai bate si vantul....parca e mai suportabil.
Imi pare nespus de rau ca v-am produs socuri electrice cu pozele. Greseala mea ca nu v-am explicat si cum a ajuns in halul ala...mancase singur piureu de spanac. Asa ca din 4 lingurite una era pe jos, doua pe langa gurita si una prin gurita. Sper ca nu v-ati imaginat ca asa este la fiecare masa
.M-am hotarat sa-l invat sa manance singur, m-am inarmat cu nervi si incerc sa urmez indicatiile Neliei. Pentru prima data a fost ceva....de vis pentru Dragos si de horror pentru mine.Incercam in continuare dar nu avem progrese prea mari.
Bea si Dragos gesticuleaza la masa. Cel mai rau este cand nimereste si mana mea cu lingurita. Sa vezi cum zboara mancarea prin casa...![]()
Laura special pentru tine am vrut sa pun un P.S sa te atentionez asupra pozelor dar din pacate pana am terminat eu de scris am si uitat.
Danelutza gata ce sa mai una alta. Ne incuscrim.
. Eu ti-am mai zis ca-l bag la limbi straine.![]()
ChrisDun nu l-am tuns eu pe Dragos pentru ca nu ma prea pricep. Tac-su era gata gata sa infiga masina de tuns in capul lui Dragos dar m-am timnut tare si nu l-am lasat.De tuns, l-a tuns o vecina care e frizerita de meserie.
Ada parca vorbesti de fiu-meu cand ne povestesti de Sergiu. Tot asa si el. Orice e nou si de preferat sculele de mesterit ale lui tac-su. Probabil viitorii ingineri.
Va pupacim pe toti si va dorim un sfarsit de saptamana cat mai racoros.
Simona si Dragos Octavian