Vreau sa-l intarc!
Raspunsuri - Pagina 4
GeorgetaR spune:
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.Le-am citit si la majoritatea am plans. Deci constat ca problema cea mai grava e la mine, nu la el, cu toate ca nici lui nu i-ar fi prea usor. Eu de fapt ma simt vinovata pentru faptul ca nu stau destul cu el (m-am intors la serviciu de cand avea 4 luni)si cred ca din cauza asta nu-mi vine sa renunt. Cert este ca timpul trece, mai am doua luni jumate si nasc din nou si nu stiu ce am sa ma fac atunci.
Crisnemes spune:
Si eu l-am intarcat brusc la 1.2 ani. Am luat med. pt icetarea lactatiei si pe Dragos l-am pun in carucior i-am dat o sticla de lapte din magazin in manuta si dai pe leganat si urlat. A durat cam o sapt si dupa aceea nu a mai cerut sa suga.
Recunosc ca ii sunt tare dragi tzitzile ca acum cand ma vede dezbracata vine si le pupa si le face draga , draga. Si cum nu-s atenta hop cu mana pe ele, iar marea placrere a ramas aceea ca inainte de culcare sa stea cu mana pe ele.
Om vedea ce v-a fi cand voi naste in septembrie.
Multa bafta!
Cristina si
Dragos (31.01.2004)+
Victor
Poze
POZE YAHOO
ana maria spune:
Georgeta, fii barbata!! Pergateste pentru bebe mic si intarca. Gandeste-te ca ai facut un lucru minunat pentru puiul tau si va trebui sa faci acelasi lucru pentru cel de al doilea. POvestea ta mi-a amintit ceva frumos. Strabunica mea a avut 7 copii, nascuti din doi in doi ani. I-a alaptat pe fiecare pana cand urma sa se nasca urmatorul. Frumos este ca cei 7 copii au fost extrem de longevivi si sanatosi.
Ana Maria si Victor Stefan
(15 12 2004)
Succes si s-auzim numai de bine!!!
try spune:
La varsta asta cred ca cel mai indicat e sa-l intarci brusc. E destul de mare sa inteleaga cate ceva. Eu in plus sunt adepta taierii cozii pisicii dintr-o data, nu pe bucatele.
La varsta asta copiii nu mai sug de foame, ci e doar un mod de a interactiona cu mama. Daca suplinesti aceasta nevoie de dragoste folosindu-te de alte mijloace si in alte momente ale zilei, n-are ce trauma sa fie pentru copil. O sa scanceasca sau o sa fie mai marait poate in primele cateva zile, dar sa fim seriosi, asta nu-i trauma pentru un copil sau cine stie ce suferinta. E doar modul in care el se impotriveste la o schimbare la care n-a consimtit, care n-a venit de la sine, ci i-a fost impusa.
O alta latura sunt sentimentle mamei, deloc de neglijat. de regula intarcarile produc o trauma (daca tot e sa vorbim de vreo trauma) la mama mai degraba decat la copilas. Inclusiv mama, prin alaptare, a creat un soi de apropiere, atasament, schimb de iubire si dragoste cu puiul ei. Renuntarea la acest obicei aduce de multe ori suferinta mai mare mamei care isi expima aceasta suferinta prin motivari de genul: "mi-e mila sa-l intarc de acum" sau "nu e pregatit bebe sa fie intarcat" sau "sufera copilul prea mult" etc.
Cand alexuztu' meu s-a intarcat singur la 9 luni (i-a disparut nevoia de-a suge treptat) eu am suferit, a fost ca o lovitura pt. mine. DPDV emotional am perceput-o ca pe o respingere din partea lui alex, desi rationam ca n-are nici o legatura cu asta. Sunt foarte multumita c-am facut-o si 9 luni si sunt constienta ca mare aport nu mai aducea acest alaptat dupa 9 luni, dar mi-as fi dorit sa fi putut s-o fac mai mult (tot din motive emotionale). El normal ca n-a suferit nic icat negrul sub unghie, caci a fost decizia lui, schimbarea a venit din interiorul lui.
In concluzie, intarcatul dintr-o data e cred cel mai nimerit.
.......in 29+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
GeorgetaR spune:
N-as putea sa-i alaptez totusi pe amandoi? Adica bb mic sa pape si Andrei sa se mai rasfete un pic? Ma gandesc ca daca il intarc acum , peste doua luni cand o sa pape bebe el o sa se simta respins, n-o sa inteleaga de ce cel mic poate si el nu? A mai fost cineva in situatia asta?
pisi_ella spune:
Odata intarcat, daca trece o perioada, copilasului nu-i mai place laptele mamei. Eu asa am auzit. Mie una mi-a fost groaza de alaptatul in tandem, cu toate ca in strainatate se poarta! IN primul rand va fi foarte obositor pentru tine. II dai sa suga celui mic si apoi vrea si cel mare
Cum ar fi sa se intample asta la 3 noaptea?!
Sunt multe dezavantaje. Trebuie sa ai destul lapte pentru bb mic. La inceput ai...dar dupa cateva luni oare o sa mai ai, daca suge si cel mare?
Si mie mi-era groaza de intarcare, dar am facut-o in luna a 4-a de sarcina...la mine a fost mai usor, ca se imputinase laptele. Nu a suferit nici Emma, nici eu.
Copilul in 2 luni uita de san si-si pierde reflexul suptului. Deci poti sta calma, nu va mai vrea sa suga! Doar asa...sa se prosteasca!
Copilului mai mare ii poti arata dragostea in multe alte feluri, nu neaparat prin alaptat.
Stii ce cred eu? Ca e mai traumatizant pentru el sa-l intarci dupa ce se naste bb (poate o sa-l intarci din cauza oboselii sau din alte cauze), decat acum, cand mai ai doua luni pana la nastere.
Emma a incercat sa suga o data, cand l-a vazut pe bb ca suge
, dar n-am lasat-o, i-am explicat ca mama are lapte pentru bb, ca sa se faca si el mare ca ea, si daca ii dau ei, nu-i mai ajunge la bb. A inteles.
Eu ti-am spus parerea mea. Tu faci cum crezi, e decizia ta. Alaptatul in tandem este posibil, s-au facut studii si cercetari asupra lui, da o cautare cu google si ai sa vezi...Faci cum crezi tu ca-i mai bine!
Eu iti doresc succes, in orice decizie ai lua!
quote:
Originally posted by GeorgetaR
N-as putea sa-i alaptez totusi pe amandoi? Adica bb mic sa pape si Andrei sa se mai rasfete un pic? Ma gandesc ca daca il intarc acum , peste doua luni cand o sa pape bebe el o sa se simta respins, n-o sa inteleaga de ce cel mic poate si el nu? A mai fost cineva in situatia asta?
_Ella,
Emma &
MateiPovestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
Danelutza spune:
Georgeta cel mare o sa suga zdravan ca are putere, iar cel mic, ce-o sa faci cu el ? N-o sa ai suficient si o sa trebuiasca sa-i cumperi lapte. Eu ma gindesc ca trebuie sa-l intzarci brusc, o sa uite de tzitzica, hai repede ca esti pe ultima suta de metri. Succes mult, o sa fie greu si pentru tine si pentru el, dar gindeshte_te la cel mic, ca n-o sa aiba suficient laptic. 

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea micutzei printese
GeorgetaR spune:
Revin sa va multumesc inca odata pentru sfaturi si sa va spun finalul povestii. L-am intarcat!!! Mai am aprox. 2-3 saptamani pana nasc si am reusit sa ma hotarasc. Dupa cum bine ati spus si voi, era mai mult problema mea decat a lui. Am folosit ceai de pelin. Intr-o seara am facut un ceai de pelin mai concentrat si mi-am dat cu el pe titi. Andrei a dat sa suga ca de obicei si s-a obrit brusc: "Titi cah". I-am explicat ca, dupa cum ii povestisem si mai inainte, la un moment dat bebe se face baietel mare si nu-i mai place titi. De-aia i se pare "cah". A fost mai greu in prima noapte. El s-a trezit de cateva ori plangand si cerand titi, eu am bocit toata noaptea. Ziua era bine fiindca ii explicam si intelegea.A doua noapte a dormit toata noaptea fara sa se trezeasca. Au trecut cateva zile de-atunci, mai scartaie uneori noaptea, dar foarte putin, ziua nu mai e clar nici o problema. Nu stiu cum va fi cand o va vedea pe sora-sa papand titi, dar om vedea noi atunci cum ne-om descurca. Oricum, am un baietel mare si intelegator!
Va multumesc tuturor inca odata pentru incurajari.
pisi_ella spune:
FELICITARI!!!
Lasa, te vei descurca tu si dup'aia. Ii zici ca-i baiat mare si papa lapte de vaca, sau lapte praf..ma rog, ce fel de lapte papa el, ca lapticul lu' mami e bun numai pentru bb, ca sa se faca si bb mare ca el...vezi tu ce povesti ii zici
.
Felicitari inca o data!
quote:
Originally posted by GeorgetaR
Revin sa va multumesc inca odata pentru sfaturi si sa va spun finalul povestii. L-am intarcat!!! Mai am aprox. 2-3 saptamani pana nasc si am reusit sa ma hotarasc. Dupa cum bine ati spus si voi, era mai mult problema mea decat a lui. Am folosit ceai de pelin. Intr-o seara am facut un ceai de pelin mai concentrat si mi-am dat cu el pe titi. Andrei a dat sa suga ca de obicei si s-a obrit brusc: "Titi cah". I-am explicat ca, dupa cum ii povestisem si mai inainte, la un moment dat bebe se face baietel mare si nu-i mai place titi. De-aia i se pare "cah". A fost mai greu in prima noapte. El s-a trezit de cateva ori plangand si cerand titi, eu am bocit toata noaptea. Ziua era bine fiindca ii explicam si intelegea.A doua noapte a dormit toata noaptea fara sa se trezeasca. Au trecut cateva zile de-atunci, mai scartaie uneori noaptea, dar foarte putin, ziua nu mai e clar nici o problema. Nu stiu cum va fi cand o va vedea pe sora-sa papand titi, dar om vedea noi atunci cum ne-om descurca. Oricum, am un baietel mare si intelegator!
Va multumesc tuturor inca odata pentru incurajari.
_Ella,
Emma &
MateiPovestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
Sheannamp spune:
Initial creeata de Mi-Ka
Din cauza unei imunitati scazute a organismului si a unor grave probleme stomatologice explodate dupa 5 luni de alaptat, dr. stomatolog mi-a recomandat sa intrerup lactatia.
Intrebarea mea este: ajunge sa pun pe sani comprese cu apa rece sau mai trebuie sa iau si ceva medicamente? Voi cum ati procedat pentru intreruperea alaptarii?
Pupici mici la gagalici !!!

_
Printesa noastra,Alexia