Vreau sa-l intarc!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Despre intarcare.

Autor: delia grozav

Am o fetita de 9 luni care nu a papat pana acuma nici un gram de lapte praf. Ma pregatesc cam peste o luna sa incep intarcarea.
Nu prea bea nici alte lichide decat 50-80 ml apa si de cateva zile ii dau suc de fructe cu lingurita ca din sticluta nu vrea.

Asa ca ma tot gandesc cum sa procedez sa reusesc sa o intarc si sa bea suficient lapte din sticluta.
Am incercat sa ii dau lichide si dintr-o canita speciala cu capac din cauciuc din care trage ca din tetina, dar nu am avut succes mai mare.

Asa ca rog pe cel care sunt dispuse sa imi scrie experientele lor legate de intarcare si ce fel de lapte au folosit.

Multumesc anticipat!

Autor: AB

Uite ce am facut eu care eram cam in aceeasi situatie. Am inlocuit intai o masa de lapte de dinainte de somnul de amiaza cu un biberon cu tetina moale.
Nu a vrut initial.. s-a marait s-adormit si fara. Cand s-a trezit foamete mare, a luat un pic de biberon si apoi san. Cateva zile am tinut-o asa, ba chiar observasem ca daca o duc afara in parc ia biberonul uitandu-se la copaci, flori, distrasa.

Ideea e sa scoti cate o masa de lapte, mereu aceeasi pana o inlocuieste cu 80-100 ml lapte. Nu vrea aceea masa de lapte, ii mai propui inca o data sarind eventual o alta masa. Daca nu-l vei forta putin propunandu-i de doua ori la rand... a mea pur si simplu imi sarea masa de lapte si se multumea cu solidul apoi.

Si initial pune in biberon lapticul tau ca sa nu fie rea multe schimbari deodata.

Eu un pui l-am facut sa bea lapte, dar a continuat sa se comporte ca si cu sanul. Adica dupa masa intre un an si un an si juma bea cam 100 ml lapte si ma rog dimineata si seara.

Cu al doilea, el a acceptat deja biberonul cu lapticul meu mai demult, tot cam in acelasi fel.

Multa bafta si rabdare. Intarcatul asa fortat nu e ceva care-i place si e mic si vrea mamicul lui.

Multumesc de raspuns!
Medeea nu se omoara dupa san, niciodata nu a fost foarte atasata de el. Deja papa numai dimineata si seara lapte. Dar si eu m-am gandit sa incerc in timpul zilei cu laptele formula.
De muls nu cred ca mai reusesc sincer, am incercat o data acum vreo doua saptamani ca nu supsese dimineata decat dintr-un san si din celalat nu a mai vrut pana pe la 4 dupa-masa si ma durea, dar nu am reusit mare lucru.

Pai atunci incearca cu formula direct. Ai mei au fost addicted la sanu mamei.

Si Delia vezi ca mai e un subiect la Femina Intim , acum l-am vazut.

Multumesc frumos, o sa incerc asa. Sa vedem ce zice.

Mergi la inceput

metode de intarcare

Autor: dia76

As vrea sa-mi intarc bb-ul dar tare mi-e teama ca imi va fi f greu.Nici nu vrea sa vada sticla de lapte.Aveti idei cum as putea reusi?

Autor: teodraghici

Dia, in primul rand bine ai venit pe forum. Sa stii ca asa am patit si noi cu BBlina noastra care acum are aproape 9 luni.Avand in vedere ca numai pe mami si pe tati i-a vayut de cand s-a nascut...pana in primavara, era disperata cand vedea pe altcineva...plangea de mama focului. De cand s-a facut frumos afara...o scot la plimbare pe un bulevard unde este multa lume si incet incet s-a obisnuit ....cu toate ca si acum cand cineva ii vorbeste inainte sa yambeasca se uita la mine....ca si cand ar avea nevoie de aprobare.Dupa asta totul e ok
Sa cresteti mari

Autor: hristina

Fetelor, cu bb de 9 luni, de ce nu ne vizitati si la Bebelusi de iulie-august?
Nu va incadrati si voi aici?
Va asteptam cu drag!

Hristina, esti o draguta ca ne inviti la BBi de iulie august, insa eu v-am citit deseori si sa nu se supere nimeni eu personal nu am vreme de scris atata cat aveti voi....sunt singurica cu Bb toata yiua, pana vine sotul meu, nu ne ajuta nimeni, asa ca timpul meu e limitat. Raspund doar la postari la care cred ca as avea o opinie pertinenta...nu m-as vedea in stare sa scriu....ayi BB a facut asta sau aia...sau caca la olita....nu ca nu mi-ar placea dar nu e vreme....
Scuye ca am fost off topic

Autor: dia76

Teo, mersi de sfat, ma bucur ca la tine functioneaza, din pacate la mine nu.De cand a avut doar cateva zile il scot zilnic afara, pe strazi, prin magazine, parc, peste tot.Plus ca merg cu el pe la prieteni, dar tot degeaba.Cat timp nu i se da atentie e ok, e vesel, zambeste.Cum il baga cienva in seama si vb cu el, cum incepe sa planga.Acum vreau sa merg la un grup de copii o data pe saptamana sa vedem, poate ,poate.

Cat despre BB de iulie-august mi-ar placea sa ma inscriu, dar nu stiu cat timp as avea sa scriu.Cred ca am sa incerc.

Mergi la inceput

Dupa intarcare se imbolnavesc?

Autor: ana maria

Asa am auzit. Chiar si doctorita mea mi-a sugerat asta. Victor are 1 an si 4 luni si m-as gandi serios la intarcare pentru ca mi-e teama ca va fi din ce in ce mai greu... deja e maricel si stie exact despre ce e vorba, ma trage de tricou, imi ridica bluza sau fusta (cand nu ajunge la bluza).

Dar problema majora e cu trezitul noaptea. Sta la tzitzi ca la suzeta. In ultima vreme am reusit sa avem doar 2-3 treziri pe noapte dar inainte era dezastru. Si mai mult decat atat de 3 luni am inceput serviciul si nu imi mai revin cu oboseala. E drept ca bea si altfel de lapte iar lactatia mea a scazut foarte tare. Eu chiar cred ca mai mult decat cateva zeci de mililitri pe zi nu mai suge.

Voi ce ziceti?

Autor: anda141

Nu se imbolnaveste, stai linistita .Pai asa ceva, ii dam pana se duce la scoala de frica ca se imbolnaveste??
Eu l-am intarcat la 1 an si 2-3 luni, si ce bine a fost dupa. In sesnul ca nu s-a mai trezit absolut deloc noaptea( inainte ma zapacea) si nici nu s-a imbolnavt. Eu zica e suficient cat a supt.Succes la intarcat si stai fara grija ca nu pateste nimic .

Autor: Kittie

DA intrebarea... .. unde e? E doar cea din titlul subiectului????

Autor: Cricor

Nu se imbolnaveste cand il intarci. Se imbolnaveste cand intra in comunitate (gradinita, cresa, etc)

Autor: aime

Asa se spune, ca dupa intarcare, copilu' se imbolnaveste mai usor, nu stiu, insa, daca e doar o poveste de pe vremea mamelor si bunicelor noastre sau e chiar adevarat. Din ce ne-a sfatuit si dr si ce-am citit...in primele trei luni de supt se formeaza anticorpii. Ca laptele de mama ii da o anumita rezistenta, de acord, ok...dar nu se imbolnaveste dupa intarcare. Al meu copil s-a intarcat singur la 8.5 luni (in iulie 2005) si in afara de o febra asta toamna n-a avut nimic. Alimentatia joaca un rol important in sanatatea lui si ... acum de toti virusii, chiar nu stiu cum sa-i ferim...desi fiecare o face cum stie mai bine.
Intarca-l linistita si sa aveti sanatate cat cuprinde!

Autor: asi

Nepotelul meu cat a supt a fost extrem de agitat si bolnavicios.Pana la 1 an saraca cumnata-mea nu a dormit nici o noapte macar 5-6 ore legate.Dupa ce l-a intarcat copilul nu s-a mai imbolnavit asa de des si se trezea doar de 1 sau de 2 ori pe noapte.

Autor: roxana1974

hihi Stanca asta e contrareciproca teoremei celor 3 perpendiculare

raspuns la intrebarea din topic: DA, daca dorm dezvelitzi

Autor: clau2toma

Si nepotica mea la fel a supt cam pana la 1,5 luni si nu cred ca vrei sa stii cat de bolnava a fost pana a intarcat-o si cate antibiotice a bagat sora mea in acest copil . Dupa ce a intarcat-o a inceput sa nu se mai inbolnaveasca asa de des ca inainte . S-a mai inbolnavit ,dar nu mai statea cu antibiotice la fiecare 2 saptamani .

Autor: layla

Nu are nici o legatura una cu alta!

Autor: anca tanasica

off topic: eu pledez pentru intarcare naturala...adica lasa bb tyatya cand vrea el...

on topic: da, se poate sa se imbolnavesca mai des...se poate...dar nu e o regula...ideea e ca e totusi bine sa mai si raceasca pentru a-si forma sist.imunitar (pediatra noastra zice ca bb tb.sa raceasca de 10-15 ori pe an pt.a se cladi sist.imunitar!!! in general aceste raceli, cu o conduita medicala buna nu duc la complicatii si nu necesita antibiotic!!!)

la noi nu a fost asa: am alaptat pana la 1 an si 2 luni, cand s-a intarcat singura, a facut bronsita la 4 luni si infectie slaba urinara la 8 luni...au necesitat antibiotic...cat a fost alaptata a mai racit de 4-5 ori, raceli usoare care nu au necesitat antibiotic!!!!

dupa ce s-a intarcat, dr.m-a avertizat ca s-ar putea sa raceasca mai des (lucru care, repet, ea zice ca e bine! ca se cladeste sist.imunitar al ei, fara ajutor din laptele de mama!)...cred ca a racit de 7-8 ori, fara complicatii si fara antibiotic (la ea racelile tin 1-2 zile, in general fara febra si cu cativa mucisori)

Autor: diadaniela

Eu am intarcat-o treptat(la 1 an) si totul a fost perfect.
Nu am avut nici o pb.

Nu neaparat.
Asi, ai fost serioasa cand ai scris....sau glumeai?
Poate ca asa a fost cum ai scris, dar asta nu are nici o legatura cu alaptatul si intarcatul....ba mai degraba e chiar invers....
Teo

Autor: clau07

Eu am intarcat-o pe Alexandra la 1 an, tot din cauza ca am inceput serviciul. Nu am avut nici un fel de probleme cu ea. Nu s-a imbolnavit mai mult, chiar daca a inceput sa mearga la Cresa.
Pentru tine e foarte obositor si este mai bine sa o intarci treptat ca sa o inveti cu biberonul. Eu am inceput cu cateva saptamani inainte de a incepe serviciul sa o pregatesc. Am ajuns sa-i dau sa suga doar seara si dimineata. In rest ii dadeam biberonul. Iar apoi am trecut cu totul la biberon.

Autor: viermisor

Intr-un an si jumatate cat am alaptat-o eu a fost bolnava de doua ori, dar urat de tot, cu complicatii si chiar am stat o saptamana cu ea in spital (suspecta de meningita).
Dupa intarcare a racit mai des, dar cu forme usoare fara sa necesite tratament cu antibiotice.

Asa am auzit si eu, dar nu cred ca are vreo legatura.

Autor: sanziana72

Eu am intarcat-o pe Marina la 1 an si 3 luni. Cat a supt a fost bolnava o singura data, pe la 1 an si s-a vindecat repede.
Dupa ce am intarcat-o a fost bolnava vreo 2 luni continuu, de nu ii mai trecea nasul. Pana nu am inceput cu Imuno Baby nici nu i-a trecut.
Asa ca noi confirmam vorbele din batrani.

Autor: ana maria

Va multumesc pentru raspunsuri. Eu sunt putin ingrijorata acum ca a facut niste scaune mai proaste si va trebui sa se faca bine intai si apoi sa intarc.

Kittie am observat ca ai vazut intrebarea pana la urma, dar unde e raspunsul?....

Autor: Nicoleta

Salut.
Stefan a beneficiat de laptele matern doar pana la 1 luna si jumatate si nu exclusiv. Dupa aceea nu am mai avut.
Dar pot afirma sincer ca pana la 2 ani a avut doar doua raceli extrem de usoare, fara febra. Dupa aceea a inceput cresa si a racit mai des. Dupa un an de cresa, la gradi, este printre cei mai rezistenti (14-15 copii au facut angina pultacee cu febra 40, el nu a facut). A avut 2-3 raceli usoare (nas care curge) si atat. Cat de bolnav este copilul...voi stiti ca este o regula?
Copilul meu nu avut niciodata digestive.
Nu cred ca alaptarea este cauza tuturor relelor sau bunelor. Regret enorm si acum ca nu a fost mai mult lapte, am facut tot ce era omeneste posibil dar nu a mers.

Autor: Tanaion

Si la noi se confirma.
L-am alaptat pana la 1 an si 4 luni si in tot acest timp nu mi-a racit decat o singura si tot o singura data a avut probleme cu burtica.
Dupa ce l-am intarcat in afara ca a racit mult mai usor, ii si trece mult mai greu. Nu mai spun ca dupa ce a intrat in colectivitate a fost tot timpul racit, forme usoare, fara febra.
Cred ca pentru a-l dezobisnui de suptul de noapte, ar trebui sa-l inveti (stiu ca nu-i usor, la inceput n-o sa-i placa deloc) cu ceai sau apa la biberon sau la canita cu cioc.

Autor: daniella4

Eu cred ca exista o legatura intre intarcare si imbolnavire. Cat timp l-am alaptat nu a avut cupilul nimik in conditiile in care eu si tata-su am racit si am avut gripa de cel putin 2 ori in iarna in care s-a nascut.
Dupa intarcare au inceput problemele: raceli, otite, faringite, amigdalita cronica etc

Autor: mary_ary

Buna,

Stai linistita nu se imbolnaveste daca-l intarci. Cunosc copil alaptat pana pe la 1.6 luni si cu imunitatea la pamant! Deci.........

Referitor la trezitul noaptea: e bine sa nu-i dai sa manance daca se trezeste noaptea. Am auzit ca asta ar fi cauza unor probleme gastrice care pot aparea pe la cativa anisori. Nu dati cu pietre, pe net am citit!

Autor: Natasa

Mie mi-a spus medicul ca nu are nici o legatura. Dupa ideea asta, un copil alaptat pina la 3 ani ar trebui sa fie super sanatos si unul alaptat o luna sau deloc sa zaca prin spitale, ceea ce e complet fals. Eu am citit ca pina pe la 6 luni laptele matern ii imunizeaza si in general ii fereste de rele, iar dupa aceea, depinde de constitutia fiecarui copil. Eu am alaptat 7 luni si prima data a racit (fara febra, doar nasucul i-a curs) pe la un an.

Autor: calida

Buna!Eu l-am intarcat pe Robert la 1an si 3luni,2sapatamani si nu pt ca m-am dus la servici,ci fiindca nici nu manca cum trebuie si laptele oricum nu mai are compozitia necesara,si deaja era un moft.Nu ne-am imbolnavit,mancam mai bine,dormim f bine noaptea!Succes!

Autor: georgiana.david

Damian a supt doar 7 saptamani si este mai sanatos decat fetita prietenei mele care a supt pana la 1 an si 3 luni

Autor: aurastanciu

ai mei nu au supt decat o luna si nu am avut probleme cu ei,iar nepotica mea a suot pana la un an si o luna si a fost si este foarte bolnavicioasa. cred ca depinde de cata grija ai de copii

Autor: Tino

de ce? ar trebui? eu zic sa schimbi medicul.
mamitza lui Papitza

Sarbatori fericite tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Am si eu un copilas de un an si jumatate, care papa tzitzi toata ziua si toata noaptea. nu m-ar deranja foarte tare, problema e ca nu mai mananca aproape nimic altceva.si as vrea sa-l dezvat pana in ianuarie, cand se va naste fratiorul sau surioara lui.treptat n-am reusit, ce masa sa-i scot daca el e tot timpul cu sanul in gura?ma gandeam sa incerc totusi brusc. pt mine nu cred sa fie o problema, ca lapte pare a fi destul de putin.dar ce ma fac cu el, ca e dependent de san? numai asa adoarme, asa uita de orice necaz, de orice cazatura.ma gandeam sa incerc sa ma dau cu ceva pe san, sa refuze, dar cu ce? acru ii place, sarat si iute de asemenea. albastrul de metil are vreun gust nasol? ca cel putin noaptea nu cred sa-l deranjeze doar aspectul, ca suge mai mult adormit. citeam pe aici de ceai de pelin. asta nu are cum sa-i faca rau?

mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Intarcarea

Autor: anis

Cam in 2 luni as vrea s-o intarc.Acum are 8 luni si un pic.

Cum ati procedat? Ce metode ati ales ca sa nu sufere /simta bebe?

Autor: andrruzza

La noi a fost ushor! Rares avea 9 luni si o saptamana cand l-am intarcat. Greu a fost pana am gasit tetina care sa-i placa, nuk. Prima incercare a fost seara, i-am intarzit baitza si masa cu 30 de minute, iar dupa baiatza i-am servit biberon. Pentru prima oara a vrut sa bage tetina in gura si sa traga din ea, a baut 140 ml si n-a mai cerut tzitzi. Dupa 3 ore s-a trezit sa pape, a mai baut 120 din biberon. Dimineata i-am dat iarasi biberon, seara dupa biberon a mai cerut la tzitzi- a fost ultima oara. Apoi n-am mai avut treaba, papa biberonul cu placere. In cateva zile am ajuns la 270 ml la fiecare biberon, dimineata si seara. Si nu s-a mai trezt noaptea decat de 2-3 ori si i-am dat apa, apoi gata!
Succes!

Autor: Anda Panda

chiar si eu sint curioasa in leg cu subiectul asta. am o amica, care are un prunc neintarcat de 1 an si 8 luni. nu stia ce sa faca ? in afara de faptul ca piticul e indragostit inca de titi, o mai scoala si noaptea pe saraca mamicuta.
astept cu interes raspunsurile celor mai experimentate ca mine.

succes si sanatate !

Autor: bebestrumfitza

Draga Anis, eu l-am intarcat pe Matei acum o luna, cand avea fix 8 luni. Am incercat cateva sapt mai devreme, dar imi cerea tzitzi si nu puteam rezista sa nu-idau, asa ca am plecat un weekend la munte si l-am lasat cu mama. Vineri dim i-am dat ultima data sa suga, i-am zis ca ne luam 'la revedere' de la tzatzica, si ca acum e mare si sunt atatea bunatati de papat si tzatzica trebuie sa se odihneasca.... si am plecat.
Eramdisperata ca nu o sa manance(el nu prea vroia bibe), ca o sa-mi planga.......si cand colo!....a fost ok, a mancat foarte bine, a dormit mai bine!!!!

Asa ca se poate...
Bafta si tie!

Autor: Liliann

vreau sa va intreb si eu fetelor altceva in leg cu intarcarea : ce ati facut sa nu mai aveti lapte?
sora mea mi-a spus ca daca as lua o aspirina mi se opreste lactatia, insa din ce am mai citit pe aici, multe fete nu vor sa apeleze la medicamente.
deci, daca nu mai suge bebele, nu se umple tztzi cu lapte?nu ne dor?
adica, totusi, daca el nu mai suge, la un mom dat nu se mai produce laptele?

Autor: cristina_smn

Fetelor, intarcarea a fost una dintre cele mai grele sarcini din "cariera" mea de mamica. La 1 an si 6 saptamani m-am hotarat dintr-o data sa nu-i mai dau sa suga, ma exaspera, statea pur si simplu la tzitzi si molfaia, deja nu mai era vorba sa se hraneasca. Asa ca seara, dupa ce l-am adormit, am pregatit un biberon cu lapte, iar la prima trezire am incercat sa-i dau bibi. Bineinteles ca nu l-a vrut, se trezea din jum in jum de ora, repetam operatiunea. Cea mai grea problema a fost ca nu accepta bibi cu lapte, eram disperata si am fost la un pas sa-i dau iar tzitzi. Dar am rezistat eroic, situatia cu refuzul laptelui a mai durat o zi si o noapte, apoi in urmatoarea zi a cedat si l-a acceptat. Am fost cam cruda, dar mi-am zis ca de foame sau sete tot il va accepta. Bine, in timpul zilei manca normal, problema era in timpul somnului si noaptea, iar de ceai nici nu putea fi vorba. Asta a fost intarcarea micutului meu, acum bea cam un litru de lapte in 24 ore, plus mesele normale.
Acum in privinta opririi lactatiei - sanii mei devenisera tari, durerosi, am inceput sa fac temperatura. Am fost sfatuita sa ma leg, dar nu puteam pur si simplu sa-i ating. Ma mai mulgeam cate putin, dar numai cat sa dau drumul la lapte putin. Asa ca am trecut pe medicamente - am luat Bromcriptina (3 zile) - cate 1 seara si 1 dimineata, asa mi-am revenit, dar in timpul tratamentului nu am avut voie sa ma mulg. Sanii mi-au mai curs cam 3-4 saptamani, pana s-a oprit detot.
Va urez mult succes, va asteapta o incercare grea!

Autor: karol

A fost o incercare tare grea pt mine.Am intarcat-o pe fetita mea care acum are 4 ani si 3 luni, la varsta de 1 an si 9 luni.I-as fi dat in continuare daca nu imi zicea mama mea ca ajunge cat i-am dat.Mi s-a rupt sufletul cand m-am hotarat s-o intarc.La fel ca toti puiutii, era inebunita dupa tzatzica.Imi aduc aminte ca atunci cand sugea isi dadea ochii peste cap de fericire.Am crezut ca nu pot s-o intarc la cat era de inraita sa suga.
Asa-dar mi-am luat inima in dinti si am dus-o la mama.Tin minte ca era intr-o luni de dimineata.Am crezut ca mor, m-am simtit ca o tradatoare, simtem ca fac cel mai urat lucru pt puiul meu.O sunam pe mama din ora in ora.Spre uimirea mea n-a plans dar intreba de mine si de tzatzica. Ii spuneau ai mei ca sint la dr ca tzatzicile s-au imbolnavit.Dupa o sapt. m-am dus la ea, nu inainte de a ma da pe sani cu albastru de metil-asa ma invatase si pe mine o vecina mai in varsta.Cand m-a vazut iubita mea, primul lucru pe care l-a facut, a fost sa-mi ridice bluza ca sa suga.N-o sa uit niciodata fatza ei in momentul cand mi-a vazut pieptul in ce hal era boit.N-a plans deloc dar a fost trista toata ziua.Ma intreba din 10 in 10 min daca m-am facut bine.De a doua zi, a uitat de supt de parca nu mai supsese de 1 an.Nu mi-a venit sa cred ce usor am scapat.
Cu lactatia am patit-o mai greu, luam pastile, puneam gheata si tot nu dadeau inapoi.A durat ceva vreme sa scap dar pana la urma s-a rezolvat.
Mult succes, nu e usor deloc.

Autor: mariussimiuc

Robert are 1 an si 5 luni in curand si inca mai suge dar numai dimineata.Eu am preferat metoda intarcarii treptate,ca sa ne fie usor la amandoi.Am scos mai intai supturile din timpul zilei,apoi pe cel de seara,iar acum pe cel de noapte si l-a scos singur.A ramas cel de dimineata,dar inca nu ma grabesc... poate renunta singur.

Autor: Roxana80art

Sa va spun cum am procedat eu...
Pe la 10 luni,cand am observat ca fetitei mele nu-i prea mai tinea de foame lapticul meu...si ce e drept ca si devenise cam vanat si cam apos...,am decis sa terminam cu titi(iar pe langa faptul ca nu mai era asa de consistent nu mai aveam nici prea mult - numai intr-un san).
Asa ca am incercat sa-i introduc laptele praf dar nu am avut nici un succes pt ca nu-i placea absolut deloc ....si atunci m-am decis s-o trec direct pe lapte de vaca si am cumparat La Dorna de 3,5% grasime.
Am inceput prin a-i pune in bibe in prima zi cam 20-30 de ml si restul din titi,apoi la urmatoarea masa(adica cea de seara)i-am pus 40 ml si restul titi,a doua zi am crescut la 60-70 ml(deoarece am vazut ca-l tolereaza bine si asta mi-a dat curaj)si restul titi....si tot asa pana cand am reusit si am ajuns la 250 ml /masa iar din titi doar rasfat si alint ca nu-i mai trebuia.
Am procedat asa pt ca nu am vrut sa o privez brusc de placerea ei fffff mare "titi" si am lasat-o pe ea sa decida cand va dori sa renunte la aceasta alintatura....si decizia a luat-o cam in 2 saptamani,deci ea la 10 luni si jum nu mai vroaia deloc titi....
Asa am procedat eu pt ca am considerat ca nu e bine sa fiu prea severa in privinta asta ca n-am de ce + ca acum cand ma vede ca ma schimb vine si da cate un pup la titi si ii iubeste putin(si acum Flaviana are 1 an si 7 luni)dupa care isi vede de joaca....
Va dorim muuulta sanatate si muuuuuuuuuuulta rabdare si perseveranta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

Eu l-am intarcat la 1 an si 10 luni pt. ca era foarte marait cand apaream eu. Tati zicea ca devine alt copil. Am inceput serviciul cand avea 1 an si asta nu a fost un motiv sa-l intarc. Manca seara cand veneam acasa, si-n w-end ma prindea si in timpul zilei de 2-3 ori. Oricum l-am intarcat treptat. La noi s-a numit operatiunea 'BISCUITUL' pentru ca in loc de san seara si noaptea a primit biscuiti, un aliment la care nu prea avea acces altfel, findca mami il considera nefolositor... A durat 3 saptamani intarcarea, am scos pe rand masa de cand ajungeam acasa, apoi cea de culcare, cea de dimineata si... marea incercare, masa din timpul noptii, cand somnoros fiind nu-l interesau nici biscuitii, nici biberonul cu care s-a jucat la masa de seara (in conditiile in care biberonul nu i-a trebuit niciodata). Incet si cu rabdare. N-a fost usor, dar oricum a acceptat mult mai usor decat credeam eu. Finalul a fost ca i-am zis ca o pisica a papat laptele sa-l dea la puiutii ei... asta pt ca la noi pe scara fusese o pisica cu pui pe care o vizitam cu regularitate.
Ideea e ca nici eu n-am facut bum, nici el nu a fost socat.
De mentionat ca eu la o saptamana dupa ce el nu mai papa de la mine nimic, am facut un fel de febra a laptelui. Am rezolvat cu varza... in 4-5 zile.
Mi se pare mai naturala intarcarea treptata. In ceea ce priveste momentul, cred ca depinde de foarte multe. Unii copii am inteles ca singuri se intarca, adica refuza la un moment dat sanul. Iti spune el intr-un fel sau altul, asta daca nu esti fortata de imprejurari.
Bafta multa si sanatate!

Lumi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Am alaptat-o pe Emma pana la 1 an si 8 luni, pana am intrat in luna a 4-a de sarcina cu Matei, cand s-a intarcat singura, sau, ma rog, ajutata de mine , ca-i tot varam biberonu' pe gat. Tot asa cum zice Adita, nu adormea decat la san si se trezea de 3-4 ori noaptea sa suga , ceea ce pentru mine, gravida si cu greturi urate, nu era prea placut! Mi-era mila sa o intarc fortat, dr ginecolog imi spusese ca prin luna a 4-a scade secretia lactata si atunci e momentul propice intarcarii. Intr-adevar, secretia a scazut, mai era ff putin, facea eforturi sa traga, eu ii tot indesam biberonul, poate-poate La inceput tot la tzatza tragea, dar, vazand ca nu-i prea mai curge nimic, a renuntat in favoarea biberonului. Apoi a facut nani cu bibe pana aproape de 3 ani!
Eu am luat Utrogestan in primele luni de sarcina, care a contribuit si el la scaderea secretiei lactate.
Tu mai ai destul de putin pana nasti, zau nu stiu ce sa te sfatuiesc...Era bine sa-l fi intarcat pana acum. Dar...ma rog...poate nu-i timpul trecut. E bine sa-l intarci acum, ca o sa fie UN MARE CHIN sa-i alaptezi pe amandoi! Stiu ca prin alte tari se practica alaptatul in tandem, dar e ff obositor pentru mama...si, la urma urmei...cel mare a supt destul! Mama trebuie sa aiba rezerve pentru bb mic, ca sa-l faca si pe el mare!

Mult succes!

_Ella, Emma & Matei

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenz spune:

Georgeta, eu am intarcat-o pe Raluca la 1 an si 2 luni. Pentru ca era disperata dupa tzitzi, desi manca foarte bine hrana solida, nu am putut s-o intarc treptat. Am incercat dar n-a tinut, facea un scandal monstru. Avea o reala placere sa suga si nu pentru ca ii era foame ci doar ii placea sa ma simta aproape. Asa ca doctorita mi-a recomandat sa stam despartite o saptamana, sa nu ma vada deloc, ceea ce am si facut. Am lasat-o 5 zile la socrii mei, unde sta si nepotelul meu mai mare decat ea cu 1 an si 7 luni, si pentru ca erau multe persoane in jurul ei care se jucau si vorbeau cu ea nu a avut nici o problema, nu a cerut nici macar o data tzitzi, nu a intrebat de mine, nu a plans. A facut urat 2 zile dupa ce am adus-o acasa, cand a vazut ca nu mai primeste, dupa care i-a trecut si nu a mai cerut. Spre surprinderea mea a inteles destul de repede. La cat de disperata era inainte, ma tragea de tricou , cerea sa suga din ora in ora, ma gandeam cu groaza la momentul intarcarii, dar uite ca s-a rezolvat destul de usor. Asa ca daca ai cu cine s-o lasi cateva zile (cel mai bine ar fi cu cineva cunoscut, pe care copilul sa il accepte)ai putea incerca si tu asta.

Succes si nastere usoara!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Si eu vreau sa-l intarc pe Cristian, caci mai vreu un bb.Eu am inceput sa-i reduc treptat cate o masa,acum papa 1,2 mese pe zi.Problema nu e la el fiindca nu trage niciodata de mine,dar daca il pun culcat atuci se bucura si vrea.Eu insa simt sa se sfasie sufletul in mine ca trebuie sa-l intarc eu as fi vrut pana la doi ani,dar timpul ma preseaza.Cred ca si la doi ani ar fi fost aceeasi problema.Ce rau e ca nu le putem da toata viata,caci ce legatura stransa se face atunci cand alatezi,dar asta e pana la urma nu se poate alaptat,pana la majorat.

Cristian - 31 mai 2005 "CEL MAI DULCE PRINT"
Cristian din burtic pana la un anisor
Cristian mot si chelut,poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magga spune:

eu am intarcat-o pe fetita mea la 16 luni foarte usor cu vorbA buna, i-am spus ca nu mai au sinii laptic acum, mai tirziu, miine, pina nu a mai fost deloc. a inteles si a acceptat sa bea apa sau lapte in schimb. cred ca s-a produs fara prea multe traumatisme.

Mergi la inceput