Subiect delicat: PENSIA ALIMENTARA

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anca Vlad spune:

Bine, atunci de urmatoarea situatie ce spuneti?
Si prietenul meu are un copil pentru care da cam 75% din ceea ce castiga (desi si mama lucreaza nu au o locuinta proprie si trebuie sa plateasca chirie- asta inseamna cam 10-12 mil/luna din 15 cat castiga el). Noi ne descurcam din salariul meu care e mai mare putin decat al lui. Il inteleg ca nu are ce face nu o sa-si lase copilul in strada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Anca, mai bine nu zic nimic despre aceasta situatie. O invidiez nespus de mult pe fosta sotie. Are un (fost) sot caruia ii mai pasa de copil si chiar si de ea.

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miris_ spune:

la salariul de 1500-1700 ron, 500, mie, mi se pare ok ca suma (ce sa mai zic de 700?!).
si eu sunt mamica singura, cu un fost sot care nu vine sa isi vada copilul decat, poate, o data pe an, dar pe care o data la 2 ani il dau in judecata pentru marirea pensiei. la inceput copilul primea 700.000 rol, de 1 an, primeste 190 ron. sunt hotarata sa merg din 2 in 2 ani la tribunal, pentru ca e imposibil ca in aceasta perioada sa nu i se fi marit salariul (nu ii convine nici lui sa stea la nesfarsit cu salariul minim pe cartea de munca). el, desi la tribunal a venit cu adeverinata de 600 ron salariu/luna, castiga peste 2000, dar... daca nu vrea sa ii dea copilului mai mult... asta e.

Cristina si Mihnea Stefan

In lucruri simple ma regasesc si cand zambesc si cand traiesc si doar o clipa imi e de-ajuns sa visez...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Vlad spune:

quote:
, mai bine nu zic nimic despre aceasta situatie. O invidiez nespus de mult pe fosta sotie. Are un (fost) sot caruia ii mai pasa de copil si chiar si de ea.


De ce sa nu spui? Spune, chiar ma intereseaza cateva pareri, alte puncte de vedere... nu cred ca ii mai pasa de ea, ar fi fost impreuna acum daca era asa, dar cand e vorba de copil cum se poate gandi altfel? Noi de bine de rau avem unde sta, daca plateste pentru el normal ca acolo sta si ea, dar daca nu ar plati ce s-ar intampla cu copilul? S-a hotarat de comun acord ca el sa ramana cu mama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

ca si fosta sotie mi-ar conveni situatia asta. Insa ca si actuala prietena probabil as face mutre. Ca si mama singura care sta intr-o singura camera cu copiii, si primesc de la ex 100 RON, ce sa zic? mor de invidie!!!!


Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Vlad spune:

quote:
Insa ca si actuala prietena probabil as face mutre.

Draga Gabi,
Imi pare rau de situatia in care esti. Oricum pare incredibil sa primesti doar 1 mil. pentru DOI copii!!!! Chiar asta e limita a ceea ce poate sa-ti dea? Castiga numai 3 mil pe luna?
Referitor la ce ai spus, deocamdata nu fac "mutre". Daca stau si analizez la rece totusi gestul asta exprima niste calitati la un barbat. Si lui ii vine greu sa accepte situatia actuala, dar cum ar putea sta el la caldura si copilul in frig, sau el sa aiba ce pune mereu pe masa si copilului lui sa i se puna in fata doar o bucata de paine? Probabil ca nu ar suporta asa ceva. Simt ca si el ar dori sa fie putin altfel situatia, sa poata rezolva si acolo cu cheltuielile si la noi. Dar daca momentan atata se poate ce alta varianta ar mai fi???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Anca, felicitari pentru modul tau de gandire. Ma gandesc insa ca peste ceva timp, in masura in care voi veti avea viata imbogatita si de copiii vostri, lucrurile se vor putea schimba.
Abia atunci ii vei vedea adevaratul caracter al tatalui copilului. Daca va mai lupta la fel pentru puiul din prima casatorie, jos palaria. Daca nu, va fi mai bine pentru voi financiar...mai rau pentru altii.
Cum veti judeca atunci depinde doar de voi. Si banuiesc ca vei fi si atunci suficient de inteleapta ca acum.

Adina + Olivia Karla 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Vlad spune:

quote:
Ma gandesc insa ca peste ceva timp, in masura in care voi veti avea viata imbogatita si de copiii vostri, lucrurile se vor putea schimba.Din pacate asta este un motiv pentru care nu ma pot gandi acum la "copii nostri". In situatia de fata nu cred ca ne-am descurca. Iar eu nu as face un copil care sa sufere din cauza lipsurilor, caruia sa nu-i pot oferi ceea ce are nevoie. Copilul lui nu e mic dar nici foarte mare deci va necesita ajutor material destul timp de acum inainte. E destul de greu dar il iubesc foarte mult si nu cred ca asta e un motiv ca sa renunt la relatie. Si nici nu i-as putea cere niciodata sa nu mai aiba grija de copilul lui ca sa avem grija de al nostru. Sper sa pot pastra un echilibru in problema asta si de acum incolo.
Oricum fosta sotie nu e multumita nici asa, mereu are impresia ca el are mai multi bani sau noi avem mai multi bani decat ea!!! Si se plange la toata lumea ca x chestie nu a vrut sa ia la copil, dar nu s-a intrebat niciodata daca a mai avut de unde!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

pai nu e motiv sa renunti la relatie, asta-i clar. Dar nici sa iti planifici nasterea in functie de fosta nevasta a lui nu poti.
Mi se pare aberant sa plateasca o suma imensa, iar el sa nu-si refaca viata din cauza asta.

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Vlad spune:

Gabi, nu e o suma imensa, sunt 10-12 mil (stiu ca pare mare pt. toate mamicile de aici, am citit si eu subiectul). Asta acopera chiria, cheltuielile de intretinere si vreo 3-4 mil de cheltuiala curenta. Noi din 16-17 mil ne descurcam cat de cat (cheltuielile casei cu rate sunt 8-9 mil) asa ca nu e loc si de altceva.... sau altcineva... din pacate....

Mergi la inceput