Mamici de ianuarie - februarie 2007 (8)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

aelita daca iti este pofta poti manca si ficat si pateu ca doar nu mananci in cantitati mari. Eu aveam o pofta nebuna de ficat de porc la gratar in primele 5 sapt si am mancat chiar la greu iar de pateu cand mi s epunea pata pe el terminam o cutie si uite ca Mihnea e bine si mersi. Mai rau faci daca poftesti si nu mananci lasa cartile si fa ce simti tu ca e bine ca nu se intampla nimic daca mananci....... parerea mea de fosta graviduta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

buna dimineata

eu azi m-am trezit cu o stare super buna, sper sa ma tina asa. abea astept sa treaca saptamana asta ca sa-l vad iar pe bb.
si eu am inceput sa am probleme cu hainele, nu m-am ingrasat dar ma deranjeaza la burta.

mai fetelor, e problema daca nu mananc carne??? nu mananc pt ca nu pot, nu-mi place preprata in nici un fel. saptamana trecuta am mancat putin peste, dar nici din asta nu pot sa mananc mult.

Marina 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

quote:
Originally posted by loremunteanu

A propos de nume. Nu avem decat nume de fetita, desi ne dorim si baiat. De vreo 2 ani imi place foarte tare Maria; nu stiu daca are vreo legatura cu faptul ca la mine in familie sunt multe de Maria (pe mine ma mai cheama si Mariana, mama si bunicile mele Maria, matusi si verisoare Mariana, etc...). As fi vrut daca e fetita sa-i punem Maria in acte (ca sa aibe si un nume de sfant) si s-o alintam Maia. Sotul meu a zis ca daca tot o strigam Maia asa s-o cheme si in acte... Asa ca momentan a ramas Maia. Trebuie sa ma documentez sa vad daca se scrie cu "i" sau cu "y". Iar la baietel e complicat, parca nici un nume nu-mi suna suficient de... De cand o sa aflam ce e si pana se va naste o sa avem timp sa ne hotaram; sa vedem ce zic si nasii de botez...
Pupici la burtici!
Loredana

sa imi spui si mie ce este! Eu sunt super fericita ca am fetitza (sunt la mamici de nov-dec 06) si o va chema Maya. Si sunt tot la T.
Bafta multa!

Pupicei, Ingeras 15+ Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

despre ficat am citit ca ar contine vitamina A care in cantitati MARI da malformatii la fat...acuma sa o luam si asa..inainte de invazia asta de "noutati", gravidele nu cred ca se abtineau de la mare lucru (poate cafea, alcool , tutun)..credeti ca mamele noastre au tinut regimuri asa stricte? si acum..cat ficat poti sa mananci, ca sa fie o doza extrema de vitamina A?
mie dr ginecolog, o tipa in care am toata increderea, mi-a spus sa ma comport absolut normal si doar atat: nu efort/sport/sex (dar asta din cauza ca eu am pierdut o sarcina inainte) si nu alcool/tigari, iar cafea cat mai putina.

la prima sarcina intrasem intr-un mega stres cu mancarea, imi printasem diverse liste si le lipisem pe frigider...acum sunt mult mai relaxata si cred ca bebe se simte si el mai bine asa

p.s.: chiar, intrebati-le pe mamele voastre ce au mancat in timpul sarcinii!

in rest, pupici (inca) somnorosi pe burtici

vine bebe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Buna dimineata fetelor,

Mai e cineva care in saptamana a 12-a nu poate manca nimic fara sa ? Inainte imi era rau spre seara, dar de cateva zile incep de dimineata - cu sau fara acid folic. Nu stiu ce sa mai fac.
Poate ar fi bine sa reflectez la ce a spuc (probabil Balzac) "orice mare bucurie este platita cu o mare durere" si sa ma consolez ca bucuria va fi inzecita.

O zi buna va doresc,
Criss 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina1 spune:

Neata burtici! Eu sunt foarte incantata, am fost ieri la cabinet si mi-am vazut mormolocul care are deja 8.5 mm si ii bate inimioara! Eram asa de fericita incat am mai uitat de probleme. De maine voi fi in medical, din cand in cand am pete, mai ales cand merg la baie vad pe hartie. In concluzie voi sta sa ma uit la tavan si voi avea grija de mormoloc.
Va multumesc tuturor ca sunteti alaturi de mine si va pup pe burtici.

Bubulina 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Aelita, si eu am poftit la putin pate, dar am consumat o cantitate mai mult decat neglijabila. Insa imi pun si eu intrebarea: ce faceam daca nu stiam? Am aflat pur intamplator acum cativa ani. Acum am constatat ca alimentele interzise nici nu prea le suport, deci cred ca organismul stie ce-ti cere. Poftele in general sugereaza o carenta, la mine cel putin e valabil.
Oricum mie medicul de familie si nici un alt medic nu mi-a dat o lista cu interdictii - decat referitor la efort, preventiv.
Insa recent am citit ca nu e bine sa te apuci de vreun sport in timpul sarcinii, dar daca ai facut inainte poti continua - mult mai lejer.
criss 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

quote:
Originally posted by ingeras26a

sa imi spui si mie ce este! Eu sunt super fericita ca am fetitza (sunt la mamici de nov-dec 06) si o va chema Maya. Si sunt tot la T.
Bafta multa!

Pupicei, Ingeras 15+ Maya
[/quote]
Salutare burtici!
Ingeras26, cand o sa aflam o sa te anunt. De fapt o sa anunt pe toata lumea de pe-aici. Si eu sunt foarte curioasa... mai ales ca am sentimentul ca va fi fetita... Mai avem un pic de asteptat...
Eu iau acid folic de aproape un an si nu mi-a fost niciodata rau inainte de a ramane insarcinata... Acum am stari de voma dar nu cred ca are legatura cu acidul folic; cel putin nu in cazul meu... Eu am mari probleme la inghitit Magne-B6; mi s-a pus pata rau si numai la gandul ca tre' sa-l iau si imi sa . Pana acum am reusit cu stoicism sa nu ...
Pupici la burtici!
Loredana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

Buna!

Fetelor, la sarcina trecuta imi facusem si eu ca Meg,tot felul de tabele cu alimente permise bla-bla...pana la urma am mancat ceea ce mancam si inainte de sarcina, fara excese (doar la inghetata am facut excese maaaaari,pt ca erau caldurile de iunie-iulie si ma racoream si eu cu cate o caserola intreaga )...
E firesc si e foarte bine sa fiti preocupate, dar hai sa nu dam in alte exagerari.Nu cred ca vreuna dintre gravidute mananca zi de zi ficat astfel incat sa se acumuleze atat de multa vitamina A si sa-i dauneze puiului. Vreti sa va dau o reteta buna de ficatei de pui cu legume (morcovi, ceapa)???? Si cu piure ca garnitura???

Sincer, am avut tendinta sa ma sperii citind tot ce-ati scris despre ficat si despre toxoplasmoza...am fost foarte stresata ca cine stie ce o sa pateasca bebelusul pt ca am mancat eu pate in primele saptamani (si asta pt ca numai asta pofteam si suportam sa mananc - pate cu paine proaspata si rosii). Acum stau cu teama inca pana imi fac analizele, in special Toxo si Listeria...dar, sa va spun drept, ma mai gandesc daca le fac. La prima sarcina nu am avut probleme decat cu mycoplasma si ureaplasma, am bagat tone de antibiotic, m-am si stresat o gramada, m-am simtit vinovata...pana la urma, am nascut un copil minunat de aproape 4 kilograme, sanatos, voinic si cuminte.

In fine, ca o concluzie, la prima sarcina te stresezi foarte, foarte mult, incerci sa faci ce e mai bine, dar pana la urma important e sa fii relaxata si optimista si sa ai un regim de viata normal, care e indicat si in afara sarcinii

Acum, eu ma lupt cu mine sa ma calmez, sa alung diversele ganduri negre, care de care mai ciudat (si nejustificat), ieri am fost si-am cumparat hainute pt bebe, desi la primul copil nu am avut curaj,iar patutul si caruciorul le-am tinut la ai mei (superstitii aiuristice). VREAU SA POT SA MA BUCUR DE SARCINA!!!!! Pt ca sunt foarte fericita, dar pana acum mi-am facut tot felul de ganduri, majoritatea de la tot ce-am citit pe forum (nu de la subiectul nostru neaparat).

Va pupic pe toate,

ALINA 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carcarel spune:

Am si eu o intrebare pt. cele dintre voi cu mai multa experienta (eu sunt la prima sarcina): sunt normale durerile de burta in momentul in care intinzi sau incordezi muschii abdomenului ( prin miscari usoare). Mie doctorul mi-a zis ca daca trec cu NoSpa sunt normale. Voi ce ziceti?

6+

Mergi la inceput