Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (21)
Raspunsuri - Pagina 25
alexandra_25 spune:
am gasit calculatorul sarcinii pe si varsta sarcinii e asa cum am stiut si eu 18 +.......
alexandra
leyla spune:
Eu stiu ca nu e bine ca si eu sunt mare fan al jacuzzi (faceam inainte de doua ori pe saptamana) si a fost printre primele lucruri despre care am intrebat dr. Este permis doar pana la burtica, adica eu bag doar picioarele si imi masez talpile, imi este frica sa nu-mi loveasca jeturile prea tare burtica.
Leyla 18+
quote:
Originally posted by mio75
Aaaa, sa nu uit! Am stat un pic si in jacuzzi pe-acolo si ma tot gandeam e rau, e bine ? Voi ce stiti? Eu m-am simtit tare bine iar sotul meu are o teorie tare constructiva in legatura cu sarcina, zice: daca ceva te face sa te simti bine inseamna ca totul e ok si ii e bine si lui bebe!!!
Mio 22+
mioara
ingeras26a spune:
Fetelor, va multumim mult pt suport!
Cristina, Doamne, ce ma bucur! Dar cum este posibil sa faca asemenea greseli si sa te tina in tensiune??? Lasa, nu mai conteaza, important este ca sunteti bine amandoi, fugi in concediu si relaxeaza-te!
Danacost, pai de-asta este interzis si schi-ul:)
Ama.lia, stai linistita si daca este cazul, si nu a facut nik grav, iarta-ti sotzul si treceti peste, se mai intampla. Si pe noi sarcina ne face putin paranoice, si ei sunt mai putin sensibili etc, trebuie facute ceva compromisuri si ai sa vezi ca totul va fi ok.
Dolores, am fost la 3D cand am implinit 15 sapt si mi-a masurat-o, i-a facut si morfologica si am programare tot la Iosup la 19 sapt. Am IR pe stanga cescut si mi-a dat Tutunaru tratament. Fetitza mea are tot ce-i trebuie si cum trebuie, este mai maricica cu 5 zile si este jucausa tare:) de-abia astept sa incep sa o simt.
Despre IR, pt cine nu stie, inseamna indice de rezistenta pe arterele sangvine uterine, adica arterele se contracta cateodata putin cam mult si nu pompeaza destul sange la inimioara lui bb, ceea ce ar putea duce la retard de crestere. Este mai rau daca ai si pe st si pe dr IR crescute si notch-uri (adica nu prea mai patrunde deloc sange, sunt ca niste umflaturi in interiorul arterelor...). Trebuie supravegreata sarcina cu mai multa atentie.
Pupicei, Ingeras 15+ Maya
saftoiu_gina spune:
Dolores scuze ca nu ti-am raspuns pana acum dar am fost plecata .O sa-ti spun la ceea ce stiu si eu ptr. ca mie la eco nu mi se da multe explicatii.
FV- la ombilic -stau si ma uit acum mai bine cred ca e FU ,ceea ce inseamna fundul uterului la buric,pana acolo a ajuns .
Edeme -adica nu am picioarele umflate
CRL-lungimea fatului
LF si DBP nu stiu sigur ,cred ca sunt alte masuratori ,al craniului si nu mai stiu ce ,
LA -lichidul amniotic normal
Placenta este fixata in partea stanga cu o grosime cred de 22-23 mm
Astea sunt interpretate de mine si nu stiu daca este aproape corect tot ce am spus .
GINA 15+
dolores spune:
ingerasa...da...scuze....mi-am adus aminte ca ne ziceai de aceste ir-uri...zi-mi te rog cum ti s-a parut d-na chitulescu sau cum o chema=o????la ea ai fost la medlife la 15 sapt nu?sau la Iosup???la iosup cat te costa?
si de ce te duci la el??
cred ca te-am zapacit.....adica cei de la medlife or face eco 3 sau 4d la fel de bine ca...iosup sa zicem???mi-a dat moisica trimitere la medlife dar nu mi-a zis la ce medic....cautasem sa ma duc la cea la care ai fost tu, dar era super aglomerat si nu avea loc...te pup
dolores 18+
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze
"Viata poate fi inteleasa numai privind inapoi, dar trebuie traita privind inainte"
Dbunny spune:
Multumesc tuturor fetelor pt incurajari ! Chiar aveam nevoie ! Am crezut ca innebunesc cand aproape 2 zile n-am simtzit deloc pe flacauashul meu. Burta parca mi-e mai mica, stranut de se scutura peretzi, chiar si pipi am scapat unpika pe mine la o stranutatura ! si dureri de cap, dar nu migrene, ci dureri din cauza racelii, si am impresia ca imi cam urca temperatura dimineatza in special ma cam trezesc transpirata si cu muci (scuzati .... mucii! -a se citi secretzii nazale.. sau cum mama lor s-or numi). In fine, iau paracetamol 650 gr, 2 pe zi, si parca-s mai bine. Sambata am lasat urina la analizat si marti ridic rezultatele. Tot marti facem eco si mi-e frica ca doctorul o sa-mi zica ca bb nu-i in grafic. Eu imi simt burtica mai mica..poate mi-au trecut balonarile...chiar nu mai am gaze, voi ati patit asa ceva ? Am lasat pastilele contra gretzurilor, si vad ca nu mai vomit, doar cand mi-e foame parca intra greturile, dar nu mai cu atata fortza !
Afara-s 33 de grade si yo-s cu nasu roshu umflat si cu 3 pachete de servetele pe masa! Vai sh-amar !
Vestea buna: ieri a ajuns mama, am asteptat 2 ore in picioare la aeroport, si de-acu o sa am si eu mancarica gatita zilnic in casa si casa luna bec.
Va pupez pe toate szi va doresc o saptamana fenomenala !!
Dbunny19+ cu flacautz
Ralumat spune:
Azi am si eu de dat o veste buna....joi noaptea l-am simtit prima data pe bebe. Eram la un restaurant, unde avea program Cristina Turcu Preda. Se pare ca bebicul meu a fost cam intrigat de zgomotul puternic, asa ca "mi-a batut in conducta", cum zice al meu sot. Sau poate ca o iesi vreo cantareata...... Oricum, desi nu eram sigura,vineri in jur de 18, in statia la tramvai, semnele au reinceput. Sunt foarte fericita, pentru ca desi zilele astea l-am simtit slabut si o data-de doua ori, macar "dragutul chirias" da semne....
Offf, e tare rau sa vorbesti asa.....ba la masculin, ba la feminin....dar mai sunt mai putin de 5 ore si dl doctor Iosup o sa ne ceara un nume -de fetita sau baietel, dupa caz. Si ca tot veni vorba....azi a fost o zi importanta si pentru Fatima si Luciaro. Dragelor, astept vesti, ce a zis nenea ?
Raluca 18+
mio75 spune:
Leyla, mama, asta e.Statui, statui, dar burtica am mai ferit-o io asa un pic ca m-am gandit ca nu i-o fi prea bine lu ala micu sa-l loveasca bulele. Da nu mai stau, promit ! Si mersi
Mio 22+
acs spune:
Multumesc pentru urari (asiza, Mirona). Maria are 4 ani!!! Nici nu-mi vine sa cred ce trece timpul. Am o mandrete de printesa. O sa pun poze recente in album cand am putin timp.
Relativ la bebe, nu am noutati. Am inceput sa-l simt miscandu-se. Abia in august merg din nou la control si ecograf. Am facut TT, dar nu stiu inca rezultatul. Sper sa fie in regula, sa pot sta cat de cat linistita. La Ioana (prima oara cand mi s-a propus testul), am refuzat sa-l fac. Asta datorita faptului ca nu ofera un rezultat sigur. Acum insa parca-s mai fricoasa.
Am ramas restanta cu ceva date: o sa nasc la Spitalul Polizu, cu dna doctor Magda Petrache.
Multa sanatate,
Manuela 17+, Maria (3.07.2002), Ioana (23.02.2004)
ingeras26a spune:
Ralumat, bafta muulta, multa. Sa fie sanatos si sa fie ce iti doresti, daca ai preferinte.
Dolores, pai eu mi-am anulat programarea la Medlife, pt ca Tutunaru lucreaza cu Iosup, care am inteles ca, mpreuna cu Herghelegiu, sunt cam cei mai buni. Sora mea a facut 3D si 4D la Chitescu, la Medlie si este dragutza, am fost si eu cu ea. Cred ca este ok, nu-ti face griji.
Acs sa-ti traiasca printesica si sa creasca mare si frumoasa! si sanatoasa, in primul rand. Stai linistita, ca iese si TT bine:)
Pupicei, Ingeras 15+ Maya