Strabismul
Raspunsuri - Pagina 7
eunice78 spune:
In primul rand, Nela sa-ti traiasca baietzelul! Sa stii ca la baiatul meu se vedea muult mai rau strabismul mai ales spre final. Singura chestie, am inteles ca la strabismul congenital e posibil sa fie necesare mai multe interventii (erau copii care erau la a doua interventie cand am fost noi operati), e posibil sa se corecteze mai greu, dar se corecteaza.
danutzika77, sa stii ca dilema asta am avut-o si noi pentru ca au existat persoane care ne-au zis ca nu se opereaza decat cand e mai mare, ca trebuie sa se termine procesul de crestere, ceea ce pana la urma am inteles ca ar fi o mare prostie, si ca tratamentul cu cat e inceput mai devreme e cu atat mai eficient.Cert este ca oftamologul la care ai fost tu nu cred ca a procedat corect cand a spus ca pana la 3 ani nu se face nimic, asta ca sa ma exprim frumos.
Despre ce ai intrebat tu: parca am platit 80 ron la ultima consultatie, nu mai sunt sigura (oricum pana intr-un milion). Si cam 2 luni dureaza o programare, dar poti sa le rogi pe asistente sa te anuntze daca se elibereaza ceva mai repede. In nici un caz sa nu stai pana face copilul 3 ani.
danutzika77 spune:
eunice78, multumesc pt raspuns. Am sunat la Oftapro si ne-a programat pe 23 iunie. Asa ca nu ne ramane decat sa vedem ce o sa ne spuna in urma controlului.O sa va tin la curent.
lalina spune:
AM INTELES CA LA SPITALUL DE COPII
NU STIU MAI MULTE CA NU MI-A SPUS NUMELE EI DOCTORITA LA CARE MERG
A ZIS CA DUPA PASTI SA O SUN SI SA HOTARAM CAND SA MERG LA OPERATIE
ORICUM IN MAI AM ZIS SA-L OPERAM
TE MAI TIN LA CURENT
PA
nela2009 spune:
Buna Ialina noi mergem in iunie la control sa vedem ce ne zice asa ne-am inteles cu dna doctor stiam ca pana in 2 ani ar trebui operat strabismul convergent congenital probabil acel conrol din iunie va fi cu raspunsuri si posibil...operatia.Va uram bafta in mai la opeatie va fi bine trebuie sa fie . Pupici si numai bine
nela2009 spune:
Buna eunice78 iti multumesc pentru raspuns sti noua ne-a zis cum la vazut prima oara la 7 luni ca s-ar putea sa fie necesara 1-2 operati depinde cum raspunde la tratament ( ocluzor-ochelari) la inceputul lui iunie mergem la control atunci se va decide probabil operati s-au continuarea tratamentului pupici si multa sanatate
lalina spune:
am fost la brasov si dr. deacolo a zis ca ochelarii nu sunt buni , sunt prea slabi si nu-l ajuta cu nimic
asa ca ne-a schimbat ochelarii , dupa alte masuratori la ochi si ne-a zis sa revenim la un alt control
si de operat ne-a zis ca e timp ,razvan avand doar un am
sanatate
nela din ce oras esti daca nu te superi
nela2009 spune:
Buna Ialiana noi suntem din Cluj-Napoca sper ca ochelarii care v-au fost prescrisi sa va fie de ajutor multa sanatate
lalina spune:
am inteles ca la cluj e o doctorita buna pe specializare strabism
de cand purtati voi ochelarii?
ce ochelari aveti ceva cu sferic , cilindric si axa
dorya spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dorya Buna mamici! Sunt mamica unei fetite de 6 luni si jumatate , care afost diagnosticata cu strabism convergent congenital la ochiul stang.Mi s-a recomandat sa-i pun picaturi in ochiul drept , pt a forta ochiul stang.dr mi-a spus ca se rezolva , dar trebuie multa munca.Nu stiu ce inseamna multa munca , dar as vrea sa stiu daca cineva a rezolvat problema doar cu tratament si exercitii.Pt ca daca in final ajungem tot la operatie , nu as mai chinui fata degeaba. |
Revin.Acum are 9 luni , situatia e cam aceeasi.Am consultat inca un medic , care a pus alt diagnostic - strabism paralitic. - alt tratament - sirop Vitamin B complex 10 zile/luna , 3 luni si revenire la control peste 3 luni.Acest medic spune ca nu putem face nimic pana la 2.5 - 3 ani , cand se poate interveni chirurgical.Acum pe care sa-l ascult?!!!!Cer parerea altuia si altuia la infinit?Ma gandeam sa fac o programare la Bucuresti la Oftapro , am citit numai de bine despre ei , desi noi suntem din Timisoara.