Strabismul
Raspunsuri - Pagina 6
eunice78 spune:
Fetelor, chiar daca la noi pana la urma a fost nevoie de operatie, am intrat sa va urez sanatate si sa va spun ca la baiatul meu nu se mai vede nimic si i-au scazut si dioptriile (inainte purta 2.75 acum poarta 2). Mai trebuie sa mergem la control peste un an (am fost in decembrie). Deci..SE REZOLVA. Am intrat ca sa va imbarbatez..stiu cam cum e. Si Petru a acceptat greu ocluzoarele, cu ochelarii nu am avut pb.
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)
nela2009 spune:
Eni iti multumesc pentru incurajare si-ti doresc multa sanatate alaturi de cei dragi tie. Bogdan a inceput sa accepte si ocluzorul chiar daca il punem ceva mai greu...e normal nu e ceva placut iar ochelari ii poarta toata ziua .vreau sa cred ca pina la urma totul se va rezolva ,cred de fapt ...trebuie sa fie... fie si cu operatie ,inca o data multumesc Nela si Bogdan
dorya spune:
De o saptamana ne chinuim cu picaturi.Saracuta de ea , doar cand ma asez langa ea incepe sa se zbata , strange ochii , plange.E o adevarata aventura sa-i pun picaturi in ochi.Astazi mergem la control , doar sa o vada.Mi-as dori sa nu mai trebuiasca sa-i pun picaturi , sa imi spuna sa ii pun ocluzor.In fond si la urma urmei , ideea e sa forteze ochiul bolnav , asa ca nu vad rostul picaturilor.
lalina spune:
buna fetelor
si noi avem probleme cu ochii
strabism convergent congenital
pune ocluzor de la 9 luni , avem acum 11 luni
de o saptamana ne chinuim si cu ochelari , nu prea ii tine ,ii trage de la ochi
voiam sa va intreb ce fel de ochelari aveti, ca noua ne-a dat sreric +2 cu cilindric +2
ne-a zis ca si operatie tr. sa facem pana in doi ani
nela2009 spune:
Buna Ialina
Si baietelul meu are acelasi diagnostic, de la 7 luni pina la un an i-am pus doar ocluzor cite 3 ore pe zi.
La un an am mers la control si ne-a dat reteta pentru ochelari.
Are dioptrii +3 la ambii ochi si pe linga asta trebuie sa continuam cu ocluzorul intre 3 si 5 ore pe zi pe sub ochelari.
Trebuie sa-i pui ochelarii pe nas si de fiecare data cand ii da jos ii pus la loc cu felicitari si aplauze.
Pina incepe sa se obisnuiasca distragei atentia cu diferite jucarii(baloanr, confetii) si jocuri.
In parc uita complet de ei.
Acum, la 1 an si 3 luni, ii poarta de dimineata pina seara.
La inceput e GREU dar cu multa rabdare... sigur vei reusi.
Ochelarii nostri cu rame normale si cu arc de silicon si cu lentile tratate.
Bafta multa si sa ne ti la curent cu evolutia.
Pupici.
nela2009 spune:
Ialina
Cauta aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133151&SearchTerms=ajutor,cum,pun,ochelari
sunt sfaturi care le-am primit si eu de la mamicile de pe forum.
Pupici, Nela si Bogdan!
nela2009 spune:
http://www.facebook.com/album.php?aid=2009943&l=91aa3acbd1&id=1339809417
Pun niste poze cu "profesorul" meu.
danutzika77 spune:
Buna seara.Am si eu un baietel de 1 an si 6 luni care are strabism.La 10 luni am fost la control la oftalmolog care s-a uitat la mine ca si cand as fi fost nebuna deoarece mi-a zis ca pana la 3 ani nu putem face nimic.Pana acum m-am consolat cu ideea, dar in aceasta seara am aflat de la fratele meu de Clinica Oftapro.Am intrat pe site, dar as dori mai multe detalii.Cam cat costa o consultatie si cat dureaza pana ne programeaza (cu aproximatie)? Multumesc pe aceasta cale tuturor mamicilor care au tratat acest subiect pe forum si astept raspunsurile voastre.
lalina spune:
buna nela
noi la ochelari avem sferic +2 cilindric +2 la ambii ochi cu axe diferite
ii pun si ocluzor o zi la un ochi ,apoi o zi la celalalt ochi
cu ohelarii s-a obisnuit
noi am vorbit sa ne operam peste o luna la brasov
la voi e tot congenitala , ca am inteles de la dr. ca trebuie operat pana in doi ani stabismul congenital
pupici si multa rabdare si sanatate
lalina spune:
noi avem 11 luni
la 6 luni am fost la un dr. si ne-a dat picarturi de la care se inrosea sub ureche - o alergie
nu am fost multumita
la 9 luni am mers la alt doctor care ne-a recomandat ocluzor si ochelari
-de aproape 2 luni punem ocluzor si de 2 saptamani avem ochelari
-as posta si eu poze cu Razvan dar inca nu stiu cum sa fac
-