Mamici cu Rh negativ si frica de malformatii

Mamici cu Rh negativ si frica de malformatii | Autor: tiona

Link direct la acest mesaj

Buna, tuturor mamicilor care sunt in acelasi caz ca si mine.Sunt innsarcinata de 24 de saptamani si o sa am o fetita , dar gandul acesta ca am rh negativ si frica de malformatie ma omoara.De aceea am deschis acest subiect ca si alte mamici care se afla in acelasi caz ca si mine sa impartim cele 40 de saptamani sau mai putine pt altele , impreuna poate asa o sa ne mai treaca din acesta teama , cum ca bebe nu o sa fie bine, cum ca o sa imi apara anitcorpii , etc.

va pup si va astept

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Dar nu-i nici o legatura intre Rh negativ si malformatii fetale.Am si eu Rh negativ,sotul Rh pozitiv,Andrew Rh pozitiv si el,are 5 ani si jumatate,e sanatos Slava Domnului...Impotriva antigenilor anti Rh se face o imunoglobulina si toate-s in regula...
relaxeaza-te,aprox 15% dintre mamicile din Europa au Rh negativ si nasc copii fara probleme.Sarcina usoara in continuare si numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiona spune:

Da, poate ai dreptate dar vezi tu ca cel putin aici in Spania mie nu mi-au facut nimic ca sa vada daca am anticorpi mi-au spus doar ca la 28 de saptamani o sa imi faca vaccinul si dupa nastere la 72 de ore.Da , dar eu cum am vorbit cu fetele din Romania care au rh negativ si mi-au spus ca lor in fiecare luna li se fac analiza de sange sa vada daca anticorpii sunt prezenti , crede-ma ca mi s-a facut frica , si am inceput daca eu am anitcorpi , de ce mie nu mi s-a facut .Adevarul ca sunt si la prima sarcina.Dupa aceea e alta problema ca daca mananci ficat iti poate provoca la bebe malformatii , ca daca mananci carne mai cruda la fel .....asa ca incepi si ai dureri de cap si numai cosmaruri noaptea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Tiona si eu sunt in aceeasi situatie: RH-, sotul RH+, primul bebe RH+ perfect sanatoasa a fost dar n-a vrut sa ne-o lase Doamne cu noi. Am facut vaccinul dupa nastere. Acum mai asteptam o fetita. Deocamdata anticorpi nu am dar nici nu trebuie sa apara in mod normal.
Daca esti la prima sarcina nu are cum sa-ti apara anticorpi.

Sarcina usoara in continuare!

Nati si minunea din burtic 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

A, si referitor la malformatii: este vorba de surplus de vit. A care poate provoca malformatii. Dar sa stii ca nu prea ai cum sa maninci ficat in asa cantitati ca sa faci surplus de aceasta vitamina. Alimenteazate corect si nu te stresa cu astfel de ginduri, cu atit mai mult ca la 24 de sapt. bebica ta e complet formata.

Pupici.

Nati si minunea din burtic 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laliq spune:

Nadia, daca esti la prima sarcina nu ai nici un motiv de ingrijorare. Ti se va administra Rhogamma si astfel scapi de riscul izoimunizarii, deci si sarcinile viitoare, daca vei mai avea, vor fi in siguranta. Nu sta cu drobul de sare deasupra capului.

Lia, din pacate lucrurile pot fi foarte grave daca gravida cu rh negativ este izoimunizata (a apucat sa produca anticorpii anti D). Si ma refer la cele din Romania, unde managementul sarcinilor cu izoimunizare fetomaternala e dezastruos. In SUA si in catva tari din EU se fac transfuzii intrauterine, pe langa o monitorizare extrem de atenta a sarcinii (ecografii doppler saptamanale, amniocenteze seriale pt masurarea bilirubinei in lichidul amniotic si in final transfuziile de sange). In RO majoritatea doctorilor dau ca solutie nasterea prematura (28 saptamani) si apoi exanghinotransfuziile. Asta daca stiu ceva despre izoimunizare... eu am intalnit si unii care habar n-aveau ce riscuri reprezinta.
Despre izoimunizare gasiti detalii pe www.inferilitate.ro la cauze imunologice - incompatibilitate rh

Numai bine,

Larisa 22+ Horia Matei

Mergi la inceput

Da , mai fetelor va multumesc pentru incurajari dar frica asta ca se paote naste cu malformatii e cumplita.Problema ca eu si fumez , nu asa mult dar recunosc ca mai fumez si plus incerc sa mananc sanatos , dar mai citesti ceva si vezi ca pune de exemplu ca ficatul nu este recomandat gravidelor pt ca atunci exista riscul ca bebe sa se nasca cu malformatii sau tot felul de porcarii si sincer eu am manct ficat si nu am stiut si multe altele.Acum abia astept sa merg la eco din nou sa vad ca totul e bine pt ca la ultima eco la 19 saptamani mi s-a spus ca e totul bine sper sa nu se fii schimbat nimic in cele 5 saptamani.Va pup si numai bine.
+24

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

quote:
Da , dar eu cum am vorbit cu fetele din Romania care au rh negativ si mi-au spus ca lor in fiecare luna li se fac analiza de sange sa vada daca anticorpii sunt prezenti , crede-ma ca mi s-a facut frica , si am inceput daca eu am anitcorpi , de ce mie nu mi s-a facut
Ei...nu-i chiar asa, eu negativ, sotul pozitiv, primul bebe pozitivsi acum la a foua sarcina, am facut o verificare pe la 16 saptamani si mai merg odata pe la 31-32 saptamani.

Nu stiu de ce, dar am senza´tia ca-ti si place sa te chinui aiurea.

Bibi cu no. 2 si David (08.07.2003)
POZE
CUM A VENIT PE LUME DAVID
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10053;19/st/20060830/dt/8/k/2c2b/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by laliq

Nadia, daca esti la prima sarcina nu ai nici un motiv de ingrijorare. Ti se va administra Rhogamma si astfel scapi de riscul izoimunizarii, deci si sarcinile viitoare, daca vei mai avea, vor fi in siguranta. Nu sta cu drobul de sare deasupra capului.

Lia, din pacate lucrurile pot fi foarte grave daca gravida cu rh negativ este izoimunizata (a apucat sa produca anticorpii anti D). Si ma refer la cele din Romania, unde managementul sarcinilor cu izoimunizare fetomaternala e dezastruos. In SUA si in catva tari din EU se fac transfuzii intrauterine, pe langa o monitorizare extrem de atenta a sarcinii (ecografii doppler saptamanale, amniocenteze seriale pt masurarea bilirubinei in lichidul amniotic si in final transfuziile de sange). In RO majoritatea doctorilor dau ca solutie nasterea prematura (28 saptamani) si apoi exanghinotransfuziile. Asta daca stiu ceva despre izoimunizare... eu am intalnit si unii care habar n-aveau ce riscuri reprezinta.
Despre izoimunizare gasiti detalii pe www.inferilitate.ro la cauze imunologice - incompatibilitate rh

Numai bine,

Larisa 22+ Horia Matei

de aia se administreaza imunoglobulina D,tocmai ca sa previna izoimunizarea.
la prima sarcina toate sunt de obicei in regula,pentru ca-n conditii normale sangele fatului nu intra in contact cu cel al mamei.
eu va sugerez prieteneste sa nu ganditi negativ gratuit si sa nu va produceti stari de stress fara motiv,daca va preocupa sanatatea bebelusului din burtica.
sarcina usoara si numai bine!

Mergi la inceput

Va multumesc fetelor , dar ce vreau sa va soun poate e adevarat ca imi fac rau degeaba , dar daca in saptamana 19 totul a fost ok , mai exista riscul unor malformatii?

Mergi la inceput

Va multumesc fetelor , dar ce vreau sa va spun poate e adevarat ca imi fac rau degeaba , dar daca in saptamana 19 totul a fost ok , mai exista riscul unor malformatii?

Mergi la inceput