Mamici cu Rh negativ si frica de malformatii
Raspunsuri - Pagina 2
desiree spune:
tiona, parca ma vad pe mine...eu cred ca exageram totusi
si eu am mancat ficat ca nu mai puteam de pofta
si eu am facut criza cand am aflat de RH negativ dare fetele de pe forum si doctorul meu mi-au spus sa stau linistita ca nu se intampla nimic..doctorul mi-a si zis ca el nu imi ascunde nimic daca vor fi probleme, ca imi face dozare de 2 ori in sarcina si vaccin in sapt 28..parerea mea ca stresul e mai mare cauzator de probleme
nu stiu daca efectele izoimunizarii pot fi numite chiar malformatii..din cate am citit eu doar se naste copilul cu anumite organe marite care se pot regla in timpul vietii..sau risc de obezitate..care se poate trata...deci stai linistita, tine legatura cu doctorul, asasineaza-l cu intrebarile..dar nu te mai stresa, te rog !
cu fumatul nu sunt de acord, iar riscurile exista..incearca sa le raresti ! si eu am fumat pana am aflat ca sunt gravi..se poate sa le lasi..crede-ma !!!
te pupic si ai grij de tine !
tiona spune:
serios mai fetelor ca imi vine sa rad acum ca chiar sunt exagerata dar va rog sa ma intelegeti
.Oricum vreau sa va spun ca e un banuiesc ca e un semn bun daca la 19 saptamani totul a fost ok?
tiona spune:
Apropo ce parere aveti de conservarea cordonului ombilical? Mie mi se pare o idee buna dar am inteles ca costurile sunt destul de mari? Eu oricum cand o sa merg la dr o sa intreb sa vad proceduriile.
+24
eloise spune:
DA, Tiona, e semn bun daca la echo morfologica de la 19 saptamani totul era in regula! Eu iti sugerez sa nu te stresezi atata in legatura cu niste zvonuri sau informatii vagi, mai curand ori de cate ori ai timp te poti documenta singurica. Sunt o gramada de site-uri chiar in limba romana pline de articole foarte bine documentate care raspund tuturor intrebarilor pe care le-ar putea avea o gravida (aici pe desprecopii, pe nounascuti.ro, sunt gravida...nu pot sa scriu adresa completa ca ma cenzureaza forumul, da si tu un search google "sarcina" si ai zeci de pagini!) Malformatiile nu au nici o legatura cu Rh-, cum ti-au spus si fetele! (Am mai citit aici ce povestea o persoana, despre o matusa de-a ei care de la RH- a facut copii retardati psihic...cand citesc asemenea bazaconii simt ca innebunesc!!!), de asemnei, nu va avea BB malformatii doar pt ca mama a mancat ficat(cate tone de ficat? numai ficat toata ziua si nimic altceva?) Carnea cruda poate fi infectata cu toxoplasmoza, si asta poate avea consecinte grave asupra lui bebe mai ales daca infectia se produce in trimestrul I, dar din nou nu e vorba de malformatii. Malformatiile au cauze genetice sau pot fi induse de folosirea de catre mama a anumitor medicamente interzise. Stai linistita, documenteaza-te si totul va fi bine!
"Cord blood banking" mi se pare un lucru foarte util dar din pacate in Romania acest serviciu nu exista. In Spania se poate asa ceva?
Eloise
24 cu 
EU
Virsta bebe
tiona spune:
Eloise , iti multumesc si apropo ti-am vazut pozele , si esti foarte draguta.Burtica mare nu ai , asa ca am inteles ca e baietel .Iti doresc multa sanatate si tie si lui bebe si nastere usoara.Sa stii ca ai dreptate , si iti multumesc inca odata pentru sfat , dar vezi tu draga ca mai citesti cate un articol de te sperii in asa fel incat ziua aceea nu iti este mai buna de nimic .Chiar nu inteleg genul acesta de persoana care scriu asa ceva , si sincer si daca ar fii adevarat ar trebui sa mai menajeze ceea ce scriu, ( parerea mea ) nu sa te faca sa te sperii.
Aici in Spania cu faza cu cordonul ombilical nu pot inca sa iti spun nimic doar am auzit niste zvonuri , asa ca acum cand o sa merg la dr o sa intreb si o sa iti spun ca treaba e destul de interesata.
Tu cum te simti? Sarcina cum evolueaza?
http://photos.yahoo.com/maria28
+24
te pup
eloise spune:
Nadia multumesc de compliment, si eu tocmai ti-am vazut pozele, si tu esti foarte simpatica si supla pentru o graviduta! Ma bucur ca nu te-ai suparat pe mine, aveam impresia ca am fost cam dura! De fapt te inteleg perfect, si eu ma sperii grozav din ce citesc pe forum, dar pe de o parte si povestile "de groaza" sunt utile, macar ne invata sa detectam simptomele in timp util. De exemplu marea mea spaima e circulara de cordon sau nodurile de cordon. (desi in mod normal nu pun probleme... gata, ma opresc ca nu vreau sa te sperii). Oricum ideea e ca de pe forum am aflat cum poti monitoriza miscarile lui bebe ca sa stii ca totul e in regula.
Da, bebele meu e baietel, cel putin asa se arata la echografii. Al tau? Bebelush sau bebelusha? Sarcina mea evolueaza fara probleme, slava Domnului!
Vad ca suntem de aceeasi varsta a sarcinii, 24 de saptamani. Daca vrei te poti inscrie si la mamici de septembrie-octombrie, posteaza acolo un mesaj cu datele tale, data probabila a nasterii, spitalul, medicul etc si fetele te vor trece pe listuta. Sa stii ca noi acolo suntem foarte unite si ne ajutam intre noi cu sfaturi si informatii!
Sarcina si nastere usoara iti doresc si eu!
Eloise
24 cu 
EU
Virsta bebe
tiona spune:
Eu o sa am o fetita asa se pare si o sa ii pun numele Diana.Abia astept sa o vad si sa o tin in brate .Sa stii ca o sa iti ascult sfatul si o sa intru si pe mamici de septembrie - octombrie.
Tu cand trebuie sa nasti?
+24
eloise spune:
In jur de 15-20 octombrie(18 e DPN-ul oficial). Dar bebe vine cand vrea el de obicei! E posibil sa fac cezariana si asta se programeaza prin saptamana 37-38 (ar insemna in primele zile ale lui octombrie.
, te asteptam la mamici de sept-oct!
Eloise
24 cu 
EU
Virsta bebe