Iasule, mandra cetate (36)
Raspunsuri - Pagina 30
Darria spune:
Herra si Amironeanu: multumesc frumos pt. recomandare stiu de acest medic si unde este cabinetul.
Andreia, ingerasul nostru mic (23.05.2006)
Danna_36 spune:
Herra, LA MULTI ANI! fericiti impreuna!
Ce surpriza cu sotul tau cel mobilist...si eu sunt mobilista la origini, am lucrat la Moldomobila vreo 10 ani, dupa care in Bucuresti vreo 3...acum dupa cum stii m-am reprofilat...definitiv sper...
Irina, mare pacat ca va trebui sa savurezi frumusetea tihnita a Iasului de una singura...Poate macar seara va fi disponibil sotul tau sa va plimbati de manuta pe sub teii infloriti ai Copoului, ori sa popositi la Corso (pe Lapusneanu, straduta supranumita si Lipscanii Iasului), ori la Golfo di Napoli (oare asa ii zice? - de la Fundatie un pic mai sus pe dealul Copoului)...Si poate veti gasi o zi in care sa faceti un tur de manastiri(nu vorbesc de cele din Bucovina!)...Galata, pe dealul cu acelasi nume, Cetatuia si ea pe dealul ei(doua dintre cele 7 dealuri ce inconjoara Iasul, supranumit, ca si Roma, oras al celor 7 coline)...iar in oras Golia, care e in reconstructie in interior, dar cred ca se poate vedea, eu am intrat de curand...apoi bisericile: Sf. Nicolae Domnesc (unde mergea si Stefan cel mare), Trei Ierarhi, care e o adevarata minune arhitecturala...Dantela ei de piatra a fost acoperita cu aur si se povesteste ca turcii au dat foc bisericii si au cules in galeti aurul care se scurgea de pe pereti...Bunicul meu ma ducea in copilarie peste tot si imi spunea de fiecare data istoria locului...unele le-am retinut. altele mai putin...De exemplu: in Trei Ierarhi: candelabrele din interior sunt facute din oua de strut...
Mai poti vedea si ramasitele zidurilor cetatii de scaun a Moldovei, undeva in stanga Palatului Culturii, Palat care a fost construit pe locul acestei cetati...Bunicul meu a fost administrator al Palatului Culturii pe vremuri...eram tare mandra...pentru mine era un fel de rege, caci avea voie sa intre in orice camera...iar eu eram in imaginatia mea o printesa fericita care cobora in rochie de bal magnifica scara din holul palatului...
Si sa nu uiti sa strecori in programul vostru un drum pana la Bucium... e un alt deal din apropiere, unde se afla un Motel cu acelasi nume...Nu mai stiu ce e cu motelul, daca e bun de ceva sau nu, dar privelistea spre oras e cu siguranta la fel de frumoasa...si padurea de acolo la fel... O priveliste asupra orasului iti ofera si ultimul etaj al hotelului Unirea din Centru...era mai demult o cofetarie acolo, trebuie sa fie si acum...
Ar mai fi Catedrala catolica, Sacrile de la Rapa Galbena, aflate si ele in reconstructie ca-s vai de capul lor saracele, ar mai fi Turnul Goliei, pe vremuri cea mai inalta constructie a Iasului (desi nu are decat cativa metri...) si Biserica Barboi, nespus de frumoasa, ar mai fi Biserica Frumoasa din cartierul cu acelasi nume, acum e manastire, de maici sau de calugari, nu mai stiu si nu mai stiu nici daca se mai viziteaza... Si daca tot urci in Copou, mergi putin mai sus, pana la rondul tranvaiului si de acolo incepe Aleea Sadoveanu.aca mergi un pic pe ea ajungi la Casa memoriala Sadoveanu, cea din al carei foisor se zareste ceahlaul in zirele senine, dupa spusele scriitorului...
Si ar mai fi, dar cred ca trebuie sa ma opresc, au spus atatea si fetele inainte...doar timp si bunavointa sa ai, ca de vazut si vizitat ai ce...si scuze daca am devenit plictisitoare, dar nu ma pot abtine cand am ocazia de a vorbi despre Iasul meu drag...
Si te rog ceva, adu-mi intr-un borcanel cu capac un pic de aer de Bucuresti, un coctail daca se poate, putin din Herastrau, putin din Bucurestii Noi, un pic de pe B-dul 1 mai si Piata Victoriei si daca mai incape si de pe traseul lui 331, din Damaroaia pana in Romana...mi-e tare dor de ele...
Paula, in general eu sunt luni si miercuri de dimineata, marti si vineri de dupamasa...nu e chiar regula batuta in cuie insa. Oricum, copii sunt mai mult dimineata...Veniti cand vreti voi...
Aaaa, Irina, mi-am amintit, mai ai de vazut neaparat Universitatea, e tot pe Copou, pe stanga cum urci. Intreaba de "Sala Pasilor pierduti", e holul principal al Universitatii si are un perete intreg pictat de Sabin Balasa. Si tot acolo, daca zambesti frumos portarului si il rogi frumos, iti va descuia usa "Aulei", o sala festiva incarcata de istorie...Gandindu-ma la interiorul Aulei, mi-am adus aminte de cel al teatrului national. Nu e de ajuns sa vezi teatrul prin exterior. Daca nu e nici o reprezentatie (si probabil ca nu mai e stagiune) mergi la intrarea din spate si roaga pe cineva sa te lase sa vezi interiorul. Eu am facut asta de mai multe ori pentru prieteni veniti din alte orase. E unul dintre cele mai frumoase teatre din Europa, al treilea parca, frate cu unul din Viena si inca unul (imi vine sa zic Odessa, dar nu bag mana in foc)...
Exista in librarii niste volume mari, frumos ilustrate cu tot ce merita vazut in Iasi si in imprejurimi, plus date istorice si legende ale locurilor...cd=red ca sunt scumpisoare, dar sunt sigura ca merita, mai ales pt cineva din afara...
Primavara 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71116#1518073" target="_blank">Catia si Sabina au nevoie de noi!
Danna_36 spune:
Cristina (Herra), in weekend sunt in general programate petrecerile, dsar nu intotdeauna. Si nu sunt copii in we, nu vine mai nimeni (doar cei cu petrecerile, daca e cazul)... Cat despre aglomeratie, stai linistita, e loc destul. As vrea eu sa fie aglomerat Oricum, daca vrei sa vii in we, e OK, numai sa vorbim inainte, sa legem o ora potrivita. Mai e cineva care poate doar in weekend, cu un copilut de 2 anisori, poate reusesc sa va "cuplez", ca sa aiba Vladut companie...
Va sa zica hotelul Ceramica e bun? Fiind in spatele blocurilor am crezut ca e vreun camin reamenajat, cam cum e ala din Nicolina, din apropierea Bazarului...Ori poate si ala e bun, habar nu am...
Cat despre Sei Bella...nu pot sa zic decat ca arata bine din exterior, oricum e unul din saloanele cunoscute...dar eu nu am intrat...
Gabi, spor la dezintoxicare. Sa inteleg ca azi m-ai sunat din Tecuci? Pai ori te dezintoxici total, ori ce faci?(Pricepi tu ce vreau sa zic).
Darria, imi pare rau, nu stiu ce medici sa iti recomand. Eu merg cu Ruxi direct la spitalul de copii la prof. Moraru, dar el e pe probleme de gastroenterologie mai mult, iar noi in directia asta am tot avut probleme. Medicul de familie al nostru e o d-na dr. de la circa din Tatarasi, e o tot pediatru si ea si e amabila si sufletista si probabil si priceputa, dar asa cum zicea cineva mai devreme, ea se ocupa de maruntisuri, pt treburile serioase trebuie sa ai pe altcineva...
Primavara 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71116#1518073" target="_blank">Catia si Sabina au nevoie de noi!
mephala30 spune:
Danna, il cunosti bine pe dr. Moraru? Ca as avea si eu de mers cu Iustin si mi-ar prinde bine o pila.
Carmen(29+) siIustin (5.06.2004)
Album Iustin
Danna_36 spune:
quote:
Originally posted by mephala30
Danna, il cunosti bine pe dr. Moraru? Ca as avea si eu de mers cu Iustin si mi-ar prinde bine o pila.
Carmen(29+) siIustin (5.06.2004)
Album Iustin
Nu stiu daca se poate spune ca il cunosc, suntem doar pacientii sai, vechi, e-adevarat. Dar asa cum il stiu eu pe prof Moraru, e un tip tare de treaba si poti discuta linistita cu el, fara sa ai nevoie de pile. Doar ss il gasesti si sa fie liber in momentul respectiv. Nu e foarte greu de gasit, petrece mult timp in spital, in fiecare zi pana la pranz, vine si dupamasa la contravizita, uneori e si in weekend pe-acolo. Dar daca ai de stat in spital, e destul de aiurea, sa stii. Aglomerat, conditii nu prea bune, o caldura infernala, curent, etc, etc...
Primavara 2006
Darria spune:
Dana: multumesc frumos pt. raspuns
L-am notat si pe prof. Moraru pt. orice eventualitate.
Andreia, ingerasul nostru mic (23.05.2006)
irinabobe spune:
danna_36 multumesc mult de tot. sotul e liber seara asa ca o sa facem ceva plimbarici si impreuna. multumesc mult pt sugestii sper sa am timp si forta sa vad tot ce mi-ai recomandat. in rest tre sa ne intalnim sa iti dau borcanasul iar cu aer din romana pot sa iti aduc unul separat ca acolo stau si pot sa iau mai mult
multumesc mult
carmenp spune:
la multi ani, cristina si casa de piatra!
CryssUK, prietenele mele merg la Sei bella si sunt multumite
Carmen,Ilinca&Ionut
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3
herra spune:
wow, Dana, se cunoaste ca iubesti orasul asta...
eu de obicei ies sa stau mai mult cu Vlad pe la ora 17, cu variatii in functie de ora la care se trezeste din somn si mananca; apoi pot pleca pt 2-3 ore; dimineata nu am atata timp la dispozitie, ca i se face somn si foame pe la 12...
deci pentru mine ar fi potrivit cam de la 18 la 20; numarul ala de mobil pe care il am e al tau sau al sotului? aveti si un telefon fix la centru?
Andrea, da, e aceeasi doctorita! poate ne-am intersectat si pe la cabinet fara sa stim...ce-mi place mie cabinetul ala, plin de culori si de jucarii; zici ca e un loc de joaca...