Clubul moldovencelor de peste Prut (31)
Raspunsuri - Pagina 16
alincic spune:
Nu stiu pe ce tasta am apasat,dar s-a dus mesajul meu fara sa-l verific.
Despre concediiiiiii,noi il petrecem aici in MD,caci nu mai reusim sa plecam nicaieri.Desi tare am vrut sa mergem undeva mai departe(Grecia sau ceva de genul asta).
Vara trecuta,sotul a fost cu Sami(eu eram cu burtica maricica)la Sovata.Am vrut ceva "sarat",p/u glandele lui Sami.
Si baietii sa-u distrat de minune la mina de sare si la lacul Ursului.Au mai fost si la Sighisoara(corect?)
Off,fetelor la noi(in ograda,sub balcon)toti striga GOOL! si sotul la fel,2 goluri unul dupa altul a batut ITALIA pe Franceji.
Acum revin la ale noastre...
Va pup pe toate si sa aveti o zi cit mai buna si plina de inghetata...
AAAA,despre mincare!!! LILIA,felicitari cu noul frigider.
IN privinta congelarii---dute la Super Market la sectia de produse congelate si "fura" ideiile de acolo.
Eu de cite ori trec pe acolo ,tot imi zic ca uite asa as face sau asa...Dar acum nu prea imi amintesc,desi sunt foarte multe idei(produse),care pot fi congelate ......Uf ce vreau si eu o "morozilca" mai mare.
Pa,Pa.
Alina Chisinau
Sami,Evi,Lori,si taticul nostru drag
Balbina spune:
Buna, fetili,
Diana, scuze, nus cum mi-a scapat mesajul tau ieri. Bravo ca inveti fata cu drumul, aveti scaun special de masina, nu?
Joaca nocturna ar fi bine sa nu o incurajezi, ca sa nu devina obicei Abia astept sa vin in Md, sa-ti vad printesa cu falcute.
Lilia, asa, asa, lasa lenea si mai da pe aici, ca sa arati exemplu la celelalte puturoase ale clubului
Cit despre congelator, sa-ti zic ce am pus eu 2 ani la rind:
- miez de vinata coapta (pentru salata de vinete cu maioneza sau ghiveci)
- ardei verzi si rosii taiati cubulete (iarna pui cite o mina de ardei in mincare si e cu totul alt gust)
- fasole verde (pastari) data putin in clocot inainte
- jumatati de piersici si prune (merg bine iarna la prajitura cu fructe)
Mai congelez mincare (daca fac prea multa), prajituri, fursecuri, aluat, coltunasi, placinte, zeama de carne.
O mentiune importanta: fa-ti rezerve de felurite casolete, de preferinta dreptunghiulare/patrate (ca sa valorifici spatiul cit mai eficient), sint foarte comode.
Uite aici mai multe informatii despre congelarea diverselor alimente.
Lucia, mor de dorul tau...
Alincic, multam de precizari, acuma chiar ca mor si eu de pofta sa incerc renumita inghetata
------------------
Numai bine,
Natalia
Trin spune:
quote:
Originally posted by alincic
Off,fetelor la noi(in ograda,sub balcon)toti striga GOOL! si sotul la fel,2 goluri unul dupa altul a batut ITALIA pe Franceji.
Alincic - aseara Italia nu i-a batut pe francezi, ci pe nemti!!!! Abia azi joaca Franta cu Portugalia. Interesanta turnura a luat acest campionat.
Lilia - in afara de fructe congelate, am vazut si ardei grasi congelati. Cred ca multe chestii pot fi congelate, dar se mai pastreaza continutul vitaminos pe care il au?
O zi buna la toate!
lia_c spune:
'neata
sper astazi sa fiu mai libera si sa pot scrie mai mult pe aici
Noutatea buna: aseara am fost la o zi de nastere si o invitata a zis ca si cunoscuta ei face zmeura in robot , dar ea nu stie detalii ca n-are robot si n-o intereseaza... Deci am intuit eu ca se poate face si in robot
Lilia, Felicitari p/u frigider! Noi mai punem patrunjel "fresh" la congelator. Il spalam si cind se usuca apa (il mai stergem cu un proposp). Il punem pe o folie alimentara(din alea transparente care se vind pe rola) si rasucim (cam ca la invirtita), lipim bine colturile si bagam la congelator. Apoi iarna taiem cit ne trebuie direct cu folie... E f comod. Daca mai afli ceva cum se poate congela sa-mi zici si mie pls ca si eu caut sa bag la congelator cit mai multe! Insa fii atenta la noi este scris in instructie ca cind bagi la inghetat trebuie sa dai la regimul special (care dureaza 2 ore). Mamica anul trecut a pus vinata intr-al ei si nu stia ca trebuie de pus la asa regim si toata vinata i s-a inegrit! Nu reusise sa se congeleze repede... Asa ca citeste bine instructiunile inainte de a baga ceva!
Natali, o sa incerc ideia cu ardeii . La noi bunica e cu pastarile la borcan, face destul de multe si nu are rost sa bag si eu la congelator... Insa ideia e buna!
Alinka, tu ziceai ceva de visine la congelator? care e procedura? nu se fac moi cind le scoti? eu am un sertar aparte in frigider doar p/u fructe si gheata si as vrea sa-l folosesc la maxim ...
Diana, v-am vazut pozele de la birou E tare cocheta dom'soara si am vazut ca se simte f bine - cred ca veti merge in 2 la birou Cum reusesti sa faci atitea?
Violeta, noi nu te-am uitat , stiam ca ai mult aumblatura cu actele astea. Las ca 4 fata de 20 e un numar super mik Multa bafta si sa termini mai repede!
Alincic, de unde am cumparat eu ramasese doar citeva pungi de 1kg si toate erau la fel (alba) - cred ca e f solicitata aceasta inghetata . Las ca data viitoare poate am norok sa prind si din aia cu cacao Si noi aseara cind am revenit acasa - auzeam toata mahalaua - "Goooolllll, Bravo Italia" Imi pare ca a jucat cu Germania, nu cu Franta?
Si eu mincam o droie de ciocolata neagra/amara cu cafea si n-am vazut efecte de ingrasare de la ea... Asa ca daca e cu masura si cu cafea - no probs... Eu nu prea mincam mincare, dar la cioco si cafea nu renuntam! Am fost si noi la Sighisoara(de 2 ori) - mi-a palcut enorm, la Sovata (o data) - mie nu mi-a placut, sotului insa-da (el a fost de mai multe ori si tot p/u bronsita). Am fost si la Praid (salina-pestera-mina) - sotul mai fusese, mie la inceput mi-a placut, dar apoi vroiam sa ies mai repede ca parca nu-mi ajungea aer... E frumos pe acolo dar totusi oricite argumente pro n-as auzi, eu tot prefer muntii mei!
hai ca iarasi m-am intins pe povesti
la munca
lia_c
de-ale mele
Happiness doesn't depend on what we have, but it does depend on how we feel toward what we have. We can be happy with little and miserable with much. William Dempster Hoard
Balbina spune:
O, iaka si Elena si-a adus aminte de noi
Alincic, sa stii ca ciocolata, chiar si una dietetica, are mai multe calorii decit inghetata, asa ca trage concluziile
Cornelia, vezi in linkul pe care l-am dat mai sus, e un articol foarte amplu despre congelarea diverselor alimente.
Mi-am adus aminte acum, ardeii pe care ii congelez eu merg super si pe pizza, parca ar fi proaspeti.
Spor la treaba tuturor harnicutelor!
------------------
Numai bine,
Natalia
oxy spune:
Salutare fetelor!!!!ce mai faceti? la noi nimic nou,doar ca ...suntem fara copil de vre-o doua zile,mai exact de duminica.Au plecat amandoi,Chris cu tati lui in Moldova,si l-m lasat acolo pe vre-o 3 saptamani,ca oricum gradinitele intrasera in vacanta deja,asa ca l-am dus la bunici,acolo si-a facut si prieteni,are fructe,legume,direct de la sursa,nu din piata,,asa ca sper sa-i fie bine si sa nu ne simta lipsa prea mult,ca noua sigur o sa ne lipseasca agitatia si galagia unui copil in casa,hehe.Dar lasa ca acum sper sa recuperam cu
odihna mai mult,cu filmele la cinematograf(ca nu mai tin minte cand am fost ultima data la un film in oras),cu shopping-ul,etc,etc.
Fetelor din Bucuresti stiu ca sunteti nerabdatoare sa ajungeti cat mai repede in Mo,dar las'ca vine ea, si vacanta voastra.Eu oricum va doresc la toate sa aveti niste vacante si concedii cat mai reusite,langa cei dragi si neaparat cu vreme buna.
Nataly va felicit si pe voi(mai bine zis pe sotiorul tau) cu achizitionarea permisului,si va doresc cat mai curand si o binemeritata masina.Eu nici nu stiu cum ne descurcam daca nu aveam una,acum imi dau seama ca ne-a ajutat in multe chestii de mare urgenta,insa sper cat de curand sa ma apuc si eu de scoala de soferi si sa ma fac si eu cu un permis, al meu.
v-am lasat, sa aveti o zi buna in continuare,pa pa paaaaaaaaaaaaaaaaaa
Tanya
Balbina spune:
Tania, daca esti mai libera acum, poate ne vedem in vreun we cu fetele? Celelalte bucurestence, ce ziceti, de acord cu o intilneala?
------------------
Numai bine,
Natalia
LiliaToma spune:
Of, sunt plina de nervi ca imi bazaie o bormasina chiar acuma cand doarme Amelia. Iar in alt apartament bat cu ciocanul. va inchipuiti ce e la noi in bloc daca sunt 5 apartamente acuma unde se face reparatie din aia cap-coada?
Alincic, imi pare rau ca ti s-a stricat masina. Eu zic ca mai bine o repari, ca o sa iti trebuiasca si pe viitor nu numai acuma. Si tot o sa o repari intr-o zi. Sau te gandesti ca pleci si nu mai ai nevoie de ea?
Elena uite am citit si eu intr-un articol ca: " Prin congelare, fructele si legumele isi pastreaza aproape in intregime substantele nutritive, culoarea si aroma. Iar datorita temperaturii foarte scazute la care sunt pastrate, este impiedicata inmultirea microorganismelor."
Sper ca e asa cum spun ei.
Natalia, merci pentru info si pentru link, e foarte util. Asa m-am si gandit sa iau mai multe caserole de marimi diferite.
Cornelia sa stii ca am avut patrunjel congelat si l-am aruncat pana la urma. Pentru ca noi si iarna cumparam proaspat de obicei si nu am apucat sa il folosesc. Dar o sa pun totusi putin si anul acesta.
Frigiderul nostru( mai bine zis congelatorul de la el) are sertar pentru congelare rapida, unde congelezi produsele si dupa aia le muti in sertarele care vrei. Sper ca nu mai tr schimbat nika pe acolo ca nu prea ma pricep
Tania, va doresc sa petreceti acest timp cat mai util posibil, sa va simtiti bine, ca sa nu simtiti lipsa lui Chris.
Eu sunt de acord cu intalneala, dar we acesta e deja ocupat si nu pot.
Voi cand ati vrea?
Lilia si printesa ei AMELIA din 26.09.2004 ( adica cat are? )
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
oxy spune:
Helloooo!!
da,asa ziceam si eu,sa avem timp sa ne petrecem timpul intr-un mod cat mai frumos,acum parca suntem tineri insuratei,fara copil,avem ceva mai mult timp liber si pentru noi.
Fetelor eu zic ca ar fi bine sa ne intalnim,sigur ca da,ma gandeam asa intr-o zi, cand o sa poata toate bucurestencele,sau macar o parte din ele .Vedem ne mai gandim in ce zi e mai bine si la ce ora,asta doar in cazul in care nu plecam pe vre-un week-end la mare,inca nu stim exact cand.Sa ne spuna si celelalte fete,ce si cum...
pupici
"Nu exista prietenie sau dragoste ca aceea a unui parinte pentru copilul sau"
Tanya
Balbina spune:
Mie mi-e indiferent in ce we, eu pot si in asta, si in urmatorul, n-am nimic stabilit.
Veniti cu propuneri, va rog, si pentru zi, si pentru loc.
------------------
Numai bine,
Natalia