Ai nostri ca brazii (ian-feb 2005) - 21
Raspunsuri - Pagina 19
PatriciaArdeleanu spune:
Bubu, se gasesc creveti intregi in supermarketuri, eu iau f des din Carrefour de la locul cu peste. sint pusi pe gheata la fel ca pestii.
si eu sint topita dupa ei, imi fac des salata cu maioneza si putin usturoi, eventual avocado..as, ce buni sint.
Oana, sa stii ca si eu, fara sfat de la dr, i-am combinat apa cu putin apa rece. Aia care sta in bucataria afara este...bleah...pe caldurile astea. si ii place. La fel sucul de portocale e putin mai rece pt ca tin portocalele in cutia friguderului inainte.
chestia asta cu mingile ma dispera si pe mine, se pare ca din toate jucariile, cel mai mult mingile ii plac, si cum vede una mai diferita...o vrea...asta e, e o etapa, trebuie sa ne bucuram de ea asa cum esi ea se lasa moale daca vreau sa o iau dintr-un loc de unde nu vrea sa plece...
Patricia si Rebecca (05.02.05)
oana cretu spune:
Bubu, si aici sunt deja curatati. Ii poti pune in salate, poti face paste cu fructe de mare printre care pui si crevetii curatati. Cum a zis Patricia, la raionul de peste sunt pusi in gheata intregi, asa e si aici. Aici sunt si congelati la pungi. Noi i-am dat sa guste din tot, nu in exces, de aia ti-am zis de seminte.
Patricia, ia zi mai multe detalii de salata aia. II pui curatati crevetii sa inteleg, maioneza si usturoi, asa? Avocado nu imi place. Cata dreptate ai tu cu mingile, si Seb e la fel, cum mergem in parc sau la cineva trebuie sa i se dea toate mingile lui. De fapt pe aia pe care pune mana cineva pe aia o vrea. Si uite asa am discutii cu tati, ca avem casa plina de mingii, de toate culorile si marimile, el zice sa mai dau din ele, eu nu, "ca se joaca copilul cu ele". Tot la vorba mea ca-l fac fotbalist am ramas. La 4 ani il inscriu la A.S.Cannes.
Oana si Seb
(10.01.2005)
POZE
1 2 3
4 5 POZE MARTIE-APRILIE MAI
PatriciaArdeleanu spune:
Oana, fac 2 feluri de salata: ori de cruditati: morcov+telina+maioneza+crevete curatat, ori avocado +usturoi+maioneza/sare+piper+putina zeama lamaie dupa gust. Este delicioasa.
si eu cred ca am vreo 8 mingi, de culori/marimi/texturi diferitePina acum se pare ca astea ii plac cel mai mult dintre toate jucariile. in parc, daca vede copii mai mari ca se joaca, se duce la ei si intinde minutele sa ii dea mingea. sint unii care o baga in seama, altii i-au zis: "fugi de aici piticanie"
oana cretu spune:
Mmmm, cred ca este buna salata de telina cu morcovi si creveti. Eu fac de telina cu morcovi rase si maioneza, si cred ca se potriveste gustul cu crevetii, dulceag. Dar m-ai facut curioasa si de aia cu avocado. Merci Patricia! Mie imi plac salatele cu maioneza, fac de ciuperci cu maioneza si usturoi, imi place si combinatia maioneza-usturoi, o sa incerc si cu avocado. Hihi, bine ca nu intelege totul Rebeca, ca le zicea ea vreo doua. Si la Seb la fel, e jucaria preferata, mingea si tv-ul(calculatorul). La mine in casa merg non stop desene, cand doarme el le opresc, in rest nu. Stiu desenele pe dinafara. Daca le opresc tipa, chiar daca nu se uita la ele. Acum scoate jucariile din carut si le pune la loc(are din acela de cumparaturi potrvit taliei lui, din plastic).
Oana si Seb
(10.01.2005)
POZE
1 2 3
oana cretu spune:
Mi s-a facut pofta de salate si m-am pus pe mancat. Cica sa tin regim. Mananc taboulé (Crinuta, Lavinia, voi cred ca stiti ce salata e asta, ca e de origine orientala) si salata de thon cu maioneza.
Oana si Seb
(10.01.2005)
POZE
1 2 3
PatriciaArdeleanu spune:
Da, sint tare bune
am mai facut o salata f buna: fasole verde fiarta cu putin ulei si sare. Pe urma am facut un mare sos de usturoi+putin ulei+putina zeama de lamaie,+sare+apa+2-3 linguri de iaurt si am amestecat in castron cu fasolica+oleg de patrunjel tocat. Immm....
Ce dragut cu carutul de cumparaturi. La noi nu am vazut, dar avem unu de papusi. La inceput era in stare sa doarma cu el in pat. acum nu prea o intereseaza decit daca il vede strins dupa usa si mi-l cere, dupa care il lasa...
PatriciaArdeleanu spune:
Taboule e cea cu rosii si mult patrunjel???ce buna e!!
bubu05 spune:
Patricia, suna bine retetele, o sa incerc si eu. Noi nu ajungem la Carrefur ca e departe de noi si pe-aici am vazut doar congelati. Salata aia cu mult patrunjel e dementiala, super buna!
Oana, mi-ai facut pofta de salata de ciuperci cu usturoi!
Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
oana cretu spune:
Eu fac salata de fasole verde cu maioneza, usturoi, sare, piper, patrunjel. Cred ca si aia de care zici tu e buna. Inainte nu puneam maioneza, dar cum am devenit o fana a maionezei, acum pun. Dar la orice salata fac, maioneza o fac eu, ca e mai buna dupa parerea mea.
Taboulé e cu couscous, rosii, ardei gras, ceapa, frunzulite de menta taiate marunt si busuioc (parca). Mai e si cu stafide sau pui pe langa astea. Nu stiu exact reteta, ca eu iau gata facut, de fapt e conserva cu legume si o cutiuta de couscous uscat si se amesteca. Dar am mancat facut de cineva, si a pus si castravete pe langa restul legumelor.
Oana si Seb
(10.01.2005)
POZE
1 2 3
oana cretu spune:
Daca tot o pomeniti, ziceti-mi si mie cu ce se mananca salata aia cu mult patrunjel. Facem carte de bucate pe subiectul nostru. Scuze fetelor care nu le intereseaza.
Bubu, fa salata ca se face repede. Eu o fac din conserve de ciuperci, si pana toc ciupercile mananc jumate din ele asa crude.
Oana si Seb
(10.01.2005)
POZE
1 2 3