ovare polichistice

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Originally posted by stassie

as vrea sa ma ajutai... acum mai mult de jumate de an am aflat ca am ovare polichistice...am fost urgent internata in spital, am primit un tratament... bunica mea mergea cu mine (deoarece aveam 14 ani)... imi spunea aproape totul, dar nu mi-a spus ca e posibil sa nu am copii... acum am inceput sa simt dureri mari in ambele parti, la ovare...am primit niste pastile pentru a scoate durerile, dar nu mi-au ajutat nimic... nu stiu ce sa fac... mi-e foarte tare frica de infertiliate... va rog dati-mi un sfat...

Stasie, inteleg ca tu ai 15 ani? Ce tratament ai primit cand ai fost internata?

Eu zic sa nu te stresezi ca nu o sa poti face copii. Atata timp cat ai tot aparatul genital intact (dar si cu un singur ovar si uter) poti avea copii.

Ce fel de dureri ai? Unde sunt localizate? Ce analize ti-au facut medicii? Ce tratament ai luat/iei? Poate fi durere de la ovulatie, dar poate fi si o inflamatie sau o infectie. Ar fi bine daca ai putea sa iti faci un test de urina ca sa vezi daca e vorba de infectie urinara sau de ceva similar si sa poti trata. Durerile de ovulatie pot fi localizate in partea stanga si/sau dreapta a zonei de sub buric. Daca pe tine te doare burta mai sus, poate fi ceva la aparatul urinar sdau vreo anexita.

Da-ne mai multe vesti si incearca sa mergi la medic pt niste analize de urina (sumar de urina si urocultura) - pt urocultura trebuie recoltare la prima urina, dar iti explica medicii...

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

http://acorns.com.au/cs/blogs/literarykaleidoscope/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stassie spune:

ce tratament am primit nu pot sa va spun, deoarece medicul imi aducea de fiecare data pastilele si imi punea injectiile... ce-mi dadea nu stiu...dar dupa ce am iesit din spital jumate de an am primit contraceptive, pt ce nu stiu...cat am stat in spital am facut diferite analize, inclusiv si de urina... am dureri in ambele parti, sub buric...am dureri foarte puternici, deseori nici sa ma misc nu pot... acum la medic nu pot sa merg deoarece n-am de loc incredere in medicii din Portugalia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Originally posted by stassie

ce tratament am primit nu pot sa va spun, deoarece medicul imi aducea de fiecare data pastilele si imi punea injectiile... ce-mi dadea nu stiu...dar dupa ce am iesit din spital jumate de an am primit contraceptive, pt ce nu stiu...cat am stat in spital am facut diferite analize, inclusiv si de urina... am dureri in ambele parti, sub buric...am dureri foarte puternici, deseori nici sa ma misc nu pot... acum la medic nu pot sa merg deoarece n-am de loc incredere in medicii din Portugalia...

Stasie, tu inca iei anticonceptionale si daca da, de care? Probabil ti le-a dat pt chistulete ca sa se resoarba. Tu de cat timp/zile ai durerile astea? Le ai lunar sau acum s-a intamplat sa le ai prima data? Cum se manifesta: sagetaturi, dureri constante sau surde sau intermitente? Daca crezi ca sunt dureri de ovulatie, ia ceva pt durere gen panadol, nurofen (dar intreaba la farmacie prima data ce e mai potrivit pt varsta ta). Ar fi ideal sa incerci sa gasesti un medic bun undeva aproape de tine. Poate fetele din Portugalia pot sa te indrume ca sa ajungi sa iti faci totusi niste analize de urina acum cand ai durerile astea. Pana una-alta, incearca sa tii seara o sticla de apa calda pe burtica (stii ca sunt sticlele alea speciale de apa calda, cred ca le gasesti si la voi, sa ai doar grija sa nu te arzi) - o sa te calmeze si linisteasca. Si incearca sa gasesti undeva intr-un magazin naturist sau la naturopat ceai de cretisoara (in latina: Alchemilla vulgaris, in engleza se numeste Lady's Mantle) si bea o cana seara si una dimineata.

Tine-ne la curent.

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

http://acorns.com.au/cs/blogs/literarykaleidoscope/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stassie spune:

am aproape o luna de cand nu mai iau anticonceptionale.Ele se numeau Logest. Dureri eu am permanent si am dureri constante.Iti multumesc mult de sfat.Am sa incerc sa fac totul ce mi-ai spus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Optimix spune:

De curand am fost si eu diagnosticata in urma unei eco transvaginale cu ovare polichistice. Mi s-a recomandat Yasmin...sa speram ca va avea efect. In ceea ce priveste o eventuala sarcina, medicii la care am fost erau optimisti, deci nu-mi ramane decat sa fiu si eu optimista si sa sper ca tratamentul cu AC va avea efect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chivutamonica spune:

OPTIMIX,de ce nu incerci trat.Livei,unde recomanda pentru ovare polichistice,tinct.de zmeura sau pastile.Eu,am avut prob.cu ovarele,am avut chisturi si datorita trat.mi-au disparut,la care si doct.sau mirat.
,MONI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

quote:
Originally posted by chivutamonica

OPTIMIX,de ce nu incerci trat.Livei,unde recomanda pentru ovare polichistice,tinct.de zmeura sau pastile.Eu,am avut prob.cu ovarele,am avut chisturi si datorita trat.mi-au disparut,la care si doct.sau mirat.
,MONI

chivuta

Chivutamonica, tu chiar ai tinut tratamentuk Liviei asa cum spune ea sau ai si o variante mai prescurata si care a dat si rezultate? Io iau pastilute de napraznic tinctura de zmeura si de coacaze negre.TE-am pupacit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chivutamonica spune:

Doxinu draga,nu fi speriata asculta-ma cu atentie.
Eu am facut aici in Vegas 2 ecografe din luna in luna dupa care medicul mi-a zis ca daca nu dispare sa ma operez.Vai de mine am zis dar alta modalitate nu este.Eu incepusem trat.Livei de 2 luni si nu a disparut,cind m-am dus dinou la ecograf,sa vada daca acel chist a disparut,doctorul a facut ochii cit cepele si a zis:unde-i chistul,parca eu presimteam ca la venirea CM,a fost foarte abundent si cu bucati de piele si gheaguri,asa ceva mai avusem dar parca ca atunci ,nu.In fine sa-ti spun pe scurt eu nu am avut tot ce a zis Livia,in trat.ei,doar:ceai de naparznic,BU-ceai,Vitex,mladite de zmeura{toate de trei ori pe zi.le luam}ceia de cretisoara si de coada soricelului dar le-am baut de-mi venea acru de la atitea.Precizez,ca aceste chisturi le avusem din Rom.si acolo niciodata nu mi-a zis ca e caz de operatie sau ca impiedica o sarcina.Cei de aici isi dadeau si ei cu parerea ca poate daca ma operez asi ramine insarcinata.
Am citit-o pe Livia,intr-un mesaj zicea asa:eu am nascut si am avut chisturi ca si ciorchinele de strugure,asa ca tu incearca cu zmeura si ce eu am scris mai sus,ca stiu ca este pentru asa ceva.
Daca mai ai intrebari,iti raspund cu drag.
,MONI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catty spune:

Fetelor, haideti sa va spun si povestea mea.
Acum mai bine de 3 ani am fost operata. Aveam infectie, un fobrom si ovarele pline de chisturi (nu are rpst sa intru acum in detalii). Cu 2 ani inainte de operatie am facut analizele hormonale, eu am probleme cu testosteronul care este destul de mare pt o fata, si mi s-a recomnadat sa iau Diane35. Le-am luat pana iinainte de operatie si apoi alt dr mi-a prescris alte ac, nu imi amintesc acum ce anume. Dupa 6 luni de la operatie nu le-am mai luat. Toate au fost bune si frumoase, aveam ovulatie, si tot ce trebuie pt a avea un bebe, mai putin un sot cu gigei buni (dar asta este o alta poveste). Luna trecuta cand am fost la Bucuresti mi s-a spus ca am un alt chist pe ovarul drept, care cred ca a aparut din aprilie incoace de cand nu m-am mai dus la monitorizare.
Dr nu intelegea de ce mi-au extirpat chisturile, pt ca ele se regenereaza si mai devreme sau mai tarziu iarasi va trebui operate.
Concluzia mea este sa nu ma operati, eu una nu as mai face-o acum dupa cate am tras, si sa incercati cu tratamente naturiste. Vedeti ca pt a fi eficiente trebuie sa le tineti de la 3-6 luni sau chiar la un an.
Sper ca nu v-am plictisit.
Va doresc la toate sa aveti bebeii mult doriti.

catalina

"Uneori ai suferit prea mult ca sa ai dreptul sa nu spui niciodata SUNT PREA FERICIT"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

quote:
Originally posted by chivutamonica

Doxinu draga,nu fi speriata asculta-ma cu atentie.
Eu am facut aici in Vegas 2 ecografe din luna in luna dupa care medicul mi-a zis ca daca nu dispare sa ma operez.Vai de mine am zis dar alta modalitate nu este.Eu incepusem trat.Livei de 2 luni si nu a disparut,cind m-am dus dinou la ecograf,sa vada daca acel chist a disparut,doctorul a facut ochii cit cepele si a zis:unde-i chistul,parca eu presimteam ca la venirea CM,a fost foarte abundent si cu bucati de piele si gheaguri,asa ceva mai avusem dar parca ca atunci ,nu.In fine sa-ti spun pe scurt eu nu am avut tot ce a zis Livia,in trat.ei,doar:ceai de naparznic,BU-ceai,Vitex,mladite de zmeura{toate de trei ori pe zi.le luam}ceia de cretisoara si de coada soricelului dar le-am baut de-mi venea acru de la atitea.Precizez,ca aceste chisturi le avusem din Rom.si acolo niciodata nu mi-a zis ca e caz de operatie sau ca impiedica o sarcina.Cei de aici isi dadeau si ei cu parerea ca poate daca ma operez asi ramine insarcinata.
Am citit-o pe Livia,intr-un mesaj zicea asa:eu am nascut si am avut chisturi ca si ciorchinele de strugure,asa ca tu incearca cu zmeura si ce eu am scris mai sus,ca stiu ca este pentru asa ceva.
Daca mai ai intrebari,iti raspund cu drag.
,MONI

chivuta

Multumesc tare mult Chivuta!Am inceput si io un tratament naturist si sper ca totul v-a fi bine.Io am mare incredere ca bb v-a sosii cat de curand si atunci fac chef mare nu gluma!!!!

Mergi la inceput