Ce parere aveti despre suzeta?
Raspunsuri - Pagina 3
Lona spune:
Baiatul meu a refuzat suzeta. Am avut incercari repetate, cu diferite modele si culori, mai moi, mai tari, cu inel, cu lant etc. O scuipa imediat, chiar daca de altfel era alimentat cu lapte praf, deci tot cu biberon. Daca nu curgea nimic prin el, afaraaa!
N-as fi intrat insa la acest subiect daca n-as fi vazut zilele trecute in parc un copil de 3 ani cu cauciucul ala in gura. L-a scos, i-a spus ceva mamei, dupa care si-a indesat-o iar in gura. Vadit jenata, mama lui mi-a spus ca nu-l poate dezvata, a incercat toate metodele. A apelat la un psiholog si spera ca acesta sa-l "vindece" de aceasta dependenta, dar este foarte trista.
Pare un baietel foarte bine ingrijit, iubit, fara alte probleme de comportament. De ce se i intampla asta, nimeni n-a putut explica.
mira_m spune:
Initial am fost contra ei, insa apoi i-am dat-o ca sa pot iesi pe-afara, fiindca miorlaia mereu.
A renuntat singura la ea dupa cateva luni. Uitasem sa spun ca adormea mai repede cu suzy.
Nu e buna dar nici chiart asa de rea!
Don't talk unless you can improve the silence!
Mami & minunea mea ( mai 2004)
dania.nicol spune:
Pentru suzeta
Sunt la al doilea copil si stiu ce spun.
Eu le-am dat suzeta si la unul si la celalalt de cand am venit cu ei de la maternitate < la recomandarea medicului pediatru>
Primul nu a mai vrut suzeta cam de pe la 1 an. A avut o singura suzeta pe care nu a mai vrut-o cand aceasta s-a stricat.
Cred ca este mai bine decat sa isi suga degetele sau mai rau mana <cum am mai vazut cazuri> se dezobisnuiesc mai greu asa.
Asa ca sunt pentru suzeta.
Baietii mei iubiti
Sebastian <18.07.2005>
Catalin <06.03.1997>
Fotografii de baietei cucuieti si frumusei
Alte fotografii
Luizax spune:
la primul copil - ca si greierash, inainte de bebe NU suzeta, dupa bebe...unde e suzeta aiaaaa???!!! :))) La 1 an a renuntat singur. Strategia sotului....pe la 10 luni avea copilu kef navea kef de suseta i-o indesa in gura...pana s-a saturat copilu :)))) Am m,ers pe tactica inversa :)
La al doilea bebe...am luat din prima 4 suzete. Cand ii e foame o scuipa cat colo si tzipa de aud vecinii so.........
Field_mouse spune:
Polemica e inutila - mama care are un bebe "cuminte" nu o sa inteleaga ce USURARE simti cand copilul tau nu plange (bineinteles, ca e hranit, nu-i rece, nu-i cald, nu-l doare nimic, etc.).
In fond, daca nu dai suzeta, tot va suge ceva - degetul, paturica.
Eu am dat suzeta la 2 saptamani (soacra a facut ochi patrati "La doar doua saptamani?!", zilele urmatoare cauta ea deja cu disperare suzetele prin casa). Baietii au renuntat singuri la ea cam pe la 4 luni (cred ca aveam noroc), au inceput s-o scuipe, pur si simplu.
Alexa Ioana spune:
eu sunt pro suzeta. i'am luat la mandra mea de'aia ortodontica, de firma. pe urma i'am luat de'aia rotunda, de cauciuc, de ne-firma. si nu vrea nici cum sa o accepte. le scuipa cat colo, de parca ar fi unse cu ... ... asa ca degeaba is io pro suzeta, cand ea e contra.
nici inelele gingivale nu le suporta. se joaca cu ele (la fel cum se joaca si cu suzetele), dar cand e vorba de supt/rontait tot degetul e baza. ca e cel mare sau aratatorul, ca e unul sau sunt 2-3, ca e de la mana sau de la picior, nu prea mai conteaza... deget sa fie !
asa ca... o sa vedem pe percurs ce o sa mai fie !
alexa si mami
anka_l spune:
Suzeta!? Ce inventie minunata!!! :)))
Eu sint pentru, noua chiar ne-a fost de mare folos si nici renuntarea la ea n-a fost asa grea!
Anca
gongutza spune:
PRO!i-am dat-o lui Alex pe la doua saptamani ca nu dormea decat juma de ora maxim si se trezea,simtea nevoia sa molfaie ceva,nu puteam sa stau cu tzatza-n gura lui non stop ca aveam ragade asa ca am apelat la suzi.A tinut-o pana la un an si ceva(doar cand dormea) si de cand a inteles ca e baiat mare,gata,am aruncat-o pe suzi.S-a obisnuit repede fara.
Daca as mai avea un bebe mic,tot la suzi as apela.
lucia_cs spune:
Pro suzeta.
Inainte sa devin mama nici nu stiam parerile atat de controversate despre suzeta. Am aflat despre ele in spital.
Ii dadeam de mancare, sugea si 45 de minute pe o parte. Plangea, o schimbam, o plimbam, o leganam, dedeam drumul la apa de la dus, etc, etc si nimic nu functiona, ea tot era cu gura intr-o parte facundu-mi dragutul semn de "vreau sa sug ceva".
Am vb cu pediatra care mi-a spus ca dupa 15 minute de supt Evelyn ma foloseste drept suzeta, am fost atenta la supt si asa era. In primele minute baga in ea de spargea, se vedea si auzea cum inghite, dupa care d'abea se misca, dar dorea sa fie pe tzatza.
Cu mari mustrari de constiinta (datorita mamicilor "perfecte" care au grija sa te faca sa te simti asa) i-am dat suzeta. Fetita mea era ca in rai, s-a linistit imediat.
La inceput i-o bagam cateva minute, dupa care i-o scoteam si iara incepea scandalul, dar acum o las pana o scuipa ea, ceea ce se intampla dupa cateva minute (de obicei).
Cand e la mine in brate nu ii prea dau suzeta, dar cand e in brate la tati, cand e in scaunul de masina si cand e obosita si vrea sa doarma, ii dau suzeta. (dupa ce m-am asigurat ca nu-i este foame, e schimbata, spalata, jucata, etc)
Nu am incercat niciodata sa vad dupa cate minute nu mai cere suzeta, pentru ca nu pot sa-mi las copilul sa planga.
Daca nu suge suzeta, va suge pumnul, degetul, etc. Prefer sa suga ceva sterilizat si ceva ce poate disparea la un moment dat...
Nu sunt fericita ca vrea suzeta, dar daca ea se simte bine..., ma obisnuiesc cu ideea.
Lucia, mami de Evelyn si sotie de Csaba
_
www.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=59" target="_blank">
Sa nu-i uitam..
Noi ajutam pe unii, altii ajuta pe altii, astfel toti pot fi ajutati.
Apropiati-va de Dumnezeu, si El Se va apropia de voi.
Iacov 4:8
lucia_cs spune:
Aaaaaa, si suzeta (degetul, etc) poate afecta dantura numai la aparitia dintilor definitivi. Dentistii o spun!
Lucia, mami de Evelyn si sotie de Csaba
_
www.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=59" target="_blank">
Sa nu-i uitam..
Noi ajutam pe unii, altii ajuta pe altii, astfel toti pot fi ajutati.
Apropiati-va de Dumnezeu, si El Se va apropia de voi.
Iacov 4:8