Totul despre TUSE

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Am mai citit eu ca si ceaiul de potbal si luminarica e bun pentru tuse. Si siropul de muguri de pin.

Si daca bb tuseste rau mult timp trebuie mers de urgenta la doctorul pneumolog pentru ca e pericol sa fie raceala netratata corect care degenereaza in pneumonie. Noi am patit-o si a fost rau.


Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Tuseste
roxica
dragele mele; ana mea a inceput sa tuseasca...de fapt totul a inceput cu celebrii mucisori, am fost cu ea la dr si mi-a spus ca nu are nimic, ca tuseste de la mucisori, sa-i dau corizalia, oscciloccocinum, si picaturi in nas...ttotusi azi-noapte a facut o criza de tuse ceea ce nu a mai facut pina acum cind avea mucisori...tuseste uscat..cind se aduna mizerie in gitut...nu stiu ce sa fac..caci dr a zis sa nu-i dau nici un fel de sirop de tuse decit ketof...parca astazi i-as cumpara stodal caci este homeopat si am vazut ca este pt orice fel de tuse...voi ce ziceti? nu are febra, e vioaie...decit mai tuseste din cind in cind ziua, in special cind se trezeste sau tipa si ce m-a speriat mai rau este ca a tusit azi-noapte; voi v-ati confruntat cu asa ceva? are 10 luni jumatate bulina mea mica!


aissa

Da, la mine e al doilea episod acum si tot asa, a pornit cu muci (pe care ii mai posedam si acum) si mai ales la trezire sau cand mananca (ma gandesc eu de la caldura) se mobilizeaza secretiile si tusesteeeeee rau. La fel dr zice sa astept ca nu am ce sa ii dau, in vara mi-au dat zyrtec (un antialergic), paxeladine initial si stodal mai incolo si a durat cam 3 saptamani pana i-a trecut. Acum abia luni a debutat si eu am pus pe seama unui vaccin de imunizare pe care i-l dau acum, putand fi deci reactie.
Daca medicul spune ca e curata pulmonar e ok, numai ca as insista totusi pentru un sirop, pentru ca tusind nu se odihneste bine si sigur nici nu mananca ok.


Field_mouse

Ma confrunt cu asa ceva chiar acum. Ai mei (2,10 ani) de la inceputul saptamanii aveau muci si mai tuseau din cand in cand. La plamani - nimic, nici rosu-n gat. Eu le dadeam Stodal. Aseara situatia s-a inrautatit - au inceput sa aiba crize extrem de lungi de tuse uscata (de la 6 la 9 seara tuseau incontinuu, cu pauzele max. 5-10 secunde)(tusea seaca). Am sunat-o pe doctor, care mi-a spus sa le dau ambroxol sau fluidol. De la 11 seara tusea a reinceput, am chemat 961, doctor care a venit a pus diagnostic "traheita", mi-a dat ospamox (mi-a zis ca fara antibiotic nu trece) si ambroxol picaturi, ca sunt mai puternice.

Acu' nu stiu ce sa zic. Ketotifenul nu e contra alergiilor? De ce ti-a zis doctorul sa nu-i dai siropul de tuse?


roxica
pai a zis ca nu are nimic la plamini, nu se aude nici un hiriit decit de la mucisori din cind in cind si si gitutul il are uscat..de aia mi-a zis sa nu-i dau sirop de tuse...eu parca i-as da niste ambroxol si stodal..s-o putea amindoua? sau doar stodal?nu tuseste sa-i iasa plaminii...a tusit vreo un sfert de ora azi-noapte pina am pus-o linga mine in pat pe perna ridicata...si s-a linistit..apoi p[ina acum cind inca doarme nu a mai tusit...eu ma intreb oare poate face ceva la plamini chiar daca nu are febra? ca pina acum a facut chipurile dupa botez pneumonie fara febra, dar dr mi-a spus ca pina pe la vreo 3 luni ei nu au sistemul format sa faca febra asa repede...si a mai facut o data o raceala pe trahee tot fara febra...si de atunci am cam prins frica caci nu imi face febra chiar daca e mai grav, cel putin asa am dedus eu pina acum...bine ca de la 4 luni nu mai mi-a racit deci nu stiu ce sa zic..mai ales ca vine si week-endul si mi-e groaza sa nu ajung pe la urgente ca eu sint si mai fricoasa si aia ma termina pe acolo una doua antibiotic daca nu chiar injectabil...


Field_mouse

Acum nu mai stiu nici eu ce sa cred. Sper, ca doctorul stie mai bine. Daca nu tuseste rau de tot, zic eu, sa-i dai doar Stodal. Si consulta-te la 2zile cu doctor, daca nu apare nici o schimbare in bine.

Sorina-Alexa
Ambroxol.
Si de la plafar poti lua sirop de tuse din plante,eu mereu am luat si a functionat mereu.
Si ceaiul din frunze de ceapa,cam 3 cescute zilnic,da rezultate garantate.


bidiloi
Salut!
ULEIUL NATURAL DE BUSUIOC(tempereaza tusea seaca,desfunda si favorizeaza caile respiratorii)
ULEIUL NATURAL DE CIMBRU(impiedica aparitia infectiilor bacteriene)
Sint exemple pe care eu le utilizez fetitei mele si care ma ajuta cu succes mai ales in tusea seaca ...care pe mine deja ma exaspera rau de tot!
Amindoua se administreaza impreuna cu o lingurita de miere ptr. a nu li se simti gustul .
Prefer administrarea acestor produse naturale in locul antibioticelor sau in locul siropului de tuse ce se vinde in farmacii.IAR VIS A VIS DE AMBROXOL,nu-l utilizati seara (sau inainte de culcare ptr. ca fluidizeaza secretiile si copilul stind culcat ...toate secretiile nu se pot elimina apare acea tuse care pe mine ma inebunea)Acesta din urma este un sfat personal ce l-am "tras"
din propia experienta...pina sa descopar am tras destul...asa ca daca pot sa ajut sau sa va dau o sugestie ...o fac cu placere!Numai bine si sanatate la copii!


roxica
am fost cu ea la dr, a spus ca nu se aude nimic pulmonar...doar de la mucisorii foarte multi, pe care nu ii are in nas decit foarte putin, apar toate problemele...mi-a dat ketof, paracetamol picaturi in nasuc si stodal....si a mai zis ca daca vad ca si la noapte tuseste sa-i dau incepind de miine sumetrolin...sper sa fie bine..desi acum e miriita ca ii apare si o maseluta...off..se aduna toate pe capusorul ei!


Ramona J
Eu am dat Ambroxol pentru tusea uscata. Dimineata si la prinz, nu seara. Seara am dat Tusosedal. Folosim si Stodal dar mi se pare ca nu face mare lucru.

The best thing you can do for your children is to love your wife.


ellaalessia
Si noi avem probleme cu tusea si cu mucisorii.
Desi am facut tratament pt un usor rosu in gat(Augmentin, Nurofen, Eurespal) BB tot mai tuseste si are mucisori.
Initial pt tuse am luat Eurespal, cica are un spectru larg. Acum insa ni s-a recomandat Rhinatyol. Sa vedem peste cateva zile, cand va veni doctorita sa ne vada. Momentan eu nu vad imbunatatiri.
Multa sanatate la toti BB!



gabrielle74
Pt un banal rosu in gat ti-a dat augumentin?

Ma gandesc ca trebuia sa-i faci un exudat sa vezi la ce microb este sensibil.

Pt tuse este ff bun siropul de brad.

Sa cresteti mari si sanatosi!


Cristina_C

Si siropul de patlagina.

soriceel
ii doresc insanatosire grabnica!fetita mea are acum 1an si zece luni dar am patit-o acum o luna,cand ne-am intors de la mare. a fost fcald in tren si nu mai suporta,asa ca ultima ora ne-am petrecut-o pe coridor,in vagon.urmarea a fost febra mare(38.7)cam trei zile,plus din prma zi tuse puternica,dar nu complet seaca.i-am pus sup cu paracetamol/nevralgin,i-am dat stodal(max 2 lingurite/zi)pt ca nu-l suporta, fiind prea dulce, o doza de oscilococcinum,pastilute de corizalia zdrobite in apa,dar parca nu aveau efect.i-am inaltat salteaua in partea unde pune capul si...i-am fiert o ceapa mare,spalata, cu tot cu foi,fara mot intr-un litru de apa clocotita, pana a scazut la 500ml si pt ca nu bea ceai i-am pus in biberoanele de seara cate 50 ml ceai,5 picaturi de tinctura de propolis,restul apa+lapte praf formula si i-am dat miere cat voia,plus cam o lingurita de sirop cu echinaceea/zi,cam 4 zile.imi cerea singura miere,ma si speriasem pt ca manca cam 4 linguri/zi,dar in 3 zile a scapat.nu se mai trezea sa tuseasca,nu-mi venea sa cred.sa nu uit: ii dau in fiecare zi cam 10 picaturi de vitC natural si 5-6 picaturi de ulei de catina,iar in fiecare nara ii picur cate 2 pic de nasomer simplu sau cu echinaceea.am aflat ca exista tinctura(impropriu denumita,cred)de propolis pt copii,fara alcool, denumita glicol,dar nu am gasit de cumparat.MULTA SANATATE si...respiratie usoara!


LauraNicole
O prietena din Constanta a avut copila bolnava in mod constant cu rosu in gat , febra si alte cele , inclusiv scaderea imunitatii dar , in urma unei vizite de urgenta la spital la 2 noaptea ca avea puia febra mare si se sufoca tusind , i-a recomandat o asistenta batrana sa-i dea fetei ceai de scai vanat ( se gaseste la plafar ) .De 8 luni n-a mai avut nimic fata .
Incearca si tu , poate are efect .


roxica
multumesc pentru raspunsuri..
dupa citeva zile de netuse iara a inceput, tuseste noaptea citeodata si dimineata cind se trezeste,,astazi am inceput iara cu ambroxol cite 7 picaturi de 2 ori pe zi si seara la culcare stodal ii dau...se aduna mizerie pe gitut si atunci tuseste...tusea este uscata nu rupe desi e provocata de mizeria de pe gitut...
de aia nici nu stiu ce sirop sa-i dau pt tuse uscata sau pt expectoratie?....oricum pt tuse uscata nu stiou ce sirop e bun pt ea, are 11 luni miercuri...ca paxeladin am inteles ca nu e bun pt virsta ei, robitusin pt tuse uscata scrie ca este pt dupa 1 an si uite asa....siropul de patlagina ii dadeam fetiteio celei mari la cea mica nu stiu daca e recomandat pt virsta ei,....ceaiul de scai vinat cum spune laura la fel o fi bun pt virsta ei?....astazi i-am facuit ceai de tei si muguri de brad indulcit cu sirop de muguri de brad desi stiu ca o data dr mi-a spus sa nu-i dau ceai de muguri ca asta provoaca tusea si mai tare...
off..offf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Ceai de coji de ceapa - urgent please!
Carmenbr
Sunt disperata. La 3 sapatamani dupa ce a inceput daycare, baietelul meu Eric a racit. Am zis ok, asta e gradinita. I-am dat de toate, a trecut raceala, a inceput tusea. Din zi in zi mai rau, i-am dat sirop de muguri de brad cu propolis, sirop de patlagina cu propolis, sirop Plantusin (mi le-a adus tata din Ro) si tot nu i-a trecut. I-am dat si un sirop de aici de la medicul de aici. A baut la siropuri de a innebunit. Ba mai nou pt ca tusea pana se sufoca i-au dat si medicatie anti astma, banuind ca e posibil sa aiba astma, ca tusea mai ales noaptea si pana vomita, insa cand il ascultau la plamani nu se auzea acel weezing specific astmului. Dupa 4 nopti de tuse pana vomita, i-a dat antibiotic Augmentin 8 zile (asta dupa 3 sapatamani de tuse). A terminat luni antibiticul, nu mai avea nimic si sambata a inceput sa tuseasca iar. Nu tuseste asa rau ca prima data, doar de cateva ori pe zi si de vreo 2 ori pe nopate, dar tuseste si e o tuse productiva mi se pare mie, dar el nu stie sa scuipe. Am inceput iar cu sirop de castan (chestal scrie pe el in engleza, cred ca este castan) cu miere. Sper sa nu ajung iar la antibiotic, ca sigur ajung eu la balamuc.
Am auzit ca ceaiul de coji de ceapa face minuni, cineva zicea ca si cu nuca si mar. Stiti ceva de vreo reteta, ca nu mai stiu incotro sa o iau.

Elenalove27
Draga Carmen,
nu stiu cat de bine este sa ii dai la copil ceai de ceapa ! eu personal as merge cu el direct la urgente decit sa il indop cu fel si fel de leacuri babesti.


corinadana
Ceai de ceapa beau eu acum si tare ma indoiesc, ca un copilas il poate bea. E oribil!

lorelaim

Eu ti-as sugera niste analize... sa vezi ce are in gat si in nas (exudat)... nu se stie niciodata... poate dai de un pneumococus care nu este sensibil decat la anumite anitbiotice...
Ca produs naturist impotriva tusei si mucilor (pe sticluta scrie antitusiv si antigripal) eu folosesc pt Gabi (26 de luni) sirop de podbal si ridiche neagra (adus din Ro).
Multa sanatate!


ligeea
Pentru tuse in Romania e stodal . E bun , i-am dat sei eu celui mic. Cred ca a facut o tuse pe fond alrgic, da-i niste claritine daca arevarsta. Totusi cel mai bine e sa ti-l vada un doctor. Fa-i si IGe sa scapi de grija cu astmul

mariussimiuc
Daca fierbi ceapa cu totul si il indulcesti cu putina miere de albine nu mai este chiar atat de rau la gust.

corinadana
Eu stiu ca se fierb doar cojile.

Gabbriela
iti sugerezi sa mergi cu copilul la medic sa ii faca analize din gat, nas si sange, nu e nromal ce se intampla cu el, nu e nromal sa ia atatea leacuri babesti si inca sa aiba probleme.. eu una nu as da ceai de ceapa la copil...
pe mine ceaiul de ceapa cu nuca si cu mere nu am ajutat nici o data, si am baut si eu de mi-a venit amar in gura.

reteta de ceai:
- 1 ceapa potricita se da la fiert cu coasa cu tot, samburi de nuca de la 5 - 6 nuci si un mar cu coaja cu tot
- se fierb pana apa devine galbuie
- se indulceste cu miere, fara zahar...

PS: dupa un tratament cand copilul isi revine din tusa si raceli, este indicat sa il ti acasa o saptamana daca il sti mai sensibil, "de ce?" sa isi intareasca sistemul imunitar si sa nu o ti din tusa in tusa si siropin sirop.

din sxperienta proprie iti spun ca nu are efect.


corinadana
Daca vrei sa l ajuti noaptea baga un prosopel in spirt apoi stoarce l si il invelesti in alt prosopel uscat. Ii pui chestia asta pe piept dinspre capul pieptului spre gat. Pe sub pijama. Si daca vrei poti rade cartof crud si baga si pe el acolo impreuna cu prosopelul cu spirt. Ajuta la calmerea tusei in timpul noptii si alasa copilul sa faca nani.

parpalak

Sau sucul de ridiche neagra - ridiche pe care am gasit-o la magazinele romanesti, rar de tot si la alimentara. Se spala ridichea bine-bine pe coaja, se scobeste miezul cam R/2 si-n gaura aia se pune miere. Se lasa peste noapte si dimineata se ia cite-o lingurita. In weekend ii dadeam 3-4-5 lingurite pe zi, in timpul saptaminii una dimineata si una seara. Am luat si eu si mi-a ajutat si mie. Cind incepe sa scada nivelul siropului, se completeaza cu miere.
Daca nici asta nu ajuta, e de mers la medic si facut scandal monstru si amenintat cu mal practice si cu ce-ti mai trece prin cap, pina-i fac copilului analizele ca lumea.

Carmenbr
Dar nu e prea mic pt suc de ridiche la 2,3 ani? Ma gandesc la stomacelul lui. Maine am alt app la o alta doctorita si vineri la alta. Acum tuseste bine de tot!

Ana_Alx
http://www.retete-online.com/retete/articole/_usturoiul.php

ioana2004
Carmen,ai incercat sa faci ceaiul prescris de Gabbriele?
asa il fac si eu dar eu i-am dat si fara mar si fara nuci si tot il bea?
Spune-ne cum merge?


GeorgetaR
Nu e mic, poti sa-i dai linistita, eu i-am dat lui Andrei de pe la un an si suc de ridiche si ceaiul de ceapa facut cam cum zicea Gabbriella doar ca fara mar si cu nucile sparte dar cu tot cu coaja.
Doar ca nu renunta totusi la analize sa fii tu sigura ca nu e si altceva mai complicat.
Sanatate multa si tine-ne la curent!


LauraNicole
Foarte bun pentru raceala este si ceaiul de scai vanat .Se face precum ceaiul obisnuit si nici nu-i rau la gust .Chestia e ca eu am vazut cu ochii mei ce efect are si in modul bun .


parpalak

Da, tot de pe la un an i-am dat si eu, si mi s-a parut chiar bun la gust, iar Paul l-a inghitit cit ai clipi - e si foarte dulce, ce-i drept. Inainte sa-i dau lui am luat eu, ca sa stiu ce-i dau copilului, si cum mie mi s-a parut OK, i-am dat si lui.
Cum mai sinteti?

Ana, super linkul cu usturoiul. Ma tem ca noi o sa ne usturoiem de-acu incolo, ca zau ca m-am saturat de muci si tuse. Mestecatul de 3-4 frunze de patrunjel diminueaza mirosul (plus ca mirosul e prezent numai atita vreme cit usturoiul e nedigerat in stomac). Iar uleiul de masline actioneaza ca pansament gastric, nu e cazul de probleme la stomac.

gabrielav

Pe langa coji de ceapa eu mai pun: frunze de patlagina, cimbru, coji de nuci si floi de tei. il indulcesc cu miere de albine. Este foarte bun la gust


Carmenbr
Multumesc de mesaje. O sa tin minte pt data viitoare, care sper eu sa nu fie prea curand.
Ieri am fost la medic si am descoperit in sfarsit ce are baietelul meu Eric. Sinus infection, adica o sinuzita fff nasoala. Am inceput din nou antibiotic, augmentin pt inca 2 saptamani. Sper sa fie bine repede. Acum ma ingrijoreaza burtica lui, sper sa nu aiba probleme serioase de la atata antibiotic.

Gabbriela
sanatate lui eric mic...
poti sa ii dai in fiecare zi sa mance cate un iaurt fara fructe.. gasesti la magazinele arabesti.. daca gasesti numai cutie mare, 4 - 5 liguri de iaurt sunt suficiente...
iaurtul are rol de pansament pt stomac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Tuse latratoare
annablue
Ce sa fac sa opresc/modific aceasta tuse "latratoare" "sparta" pe care oare fi-miu de alaltaieri ?
Ca nu avem muci, nu facemfebra, dar tuseste uscat pana nu mai poate... si si-a iritat gatutu' de numa'.
De la primu lsimptom i-am dat (saptamana trecuta) sirop de tuse si ii trecuse f. frumos. Unul din colegii lui (despre care stiu sigur, ca facuse febra la gradi si era bolnav rau) cred ca i-a pasat raceala si nu m-am speriat. Il facusem chiar "bine" dar alaltaieri a tusit un pic, i-am dat sirop si aseara cand am ajuns acasa tusea pana vomita (stiti "racaiala" aia care te face sa tot tusesti) si i-am dat Ketof dar nu a avut prea mare efect.
Vad ca azi dimineata tot uscata e tusea, desi am luat tot tacamul de medicamente necesare (sirop de tuse, vit C., picaturi in nas, etc).
Si pe mine ma "racaie" un pic gatu' acum...
Ce sa fac sa ii opresc tusea ?


printze
Ana, eu zic ca este indicat sa mergi din nou la medic. Cred ca este un inceput de laringita. Tusea latratoare asta indica. Se agraveaza foarte repede iar noaptea se poate chiar sufoca din cauza tusei.
Si pritesa mea a facut laringita si greu am scapat de ea.

annablue
Ok, asta vom face, intrebarea mea era ce sa fac pana ajungem la medic...

NANU
Si eu te sfatuiesc sa mergi la medic.
Baiatul meu are laringita acuta si la fel mi-a spus ca se poate sufoca din cauza tusei.I-a dat nurofen +tusin,aerius,vit c,baraka.De luni pana astazi pot spune ca este mai bine.Nasul nu i-a curs,doar ca a fost infundat si i-am dat olynt.
SANATATE MAXIMA


bubu05
Laringita e cu tuse "latratoare", neaparat sa mergi la medic sa-i de-a tratament. Nu-i de glumit cu asta, se poate si sufoca!


annablue
Am fost aseara la doctorul de familie (am fi mers la pediatra, dar era prea tarziu) si ne-a zis ca avem un fel de bronista (?!_)
Ne-a dat Aerius (cica e mai bun in acest caz decat Ketof, cu care ne "intelegem" bine) si Nurofen.
De ieri de cand l-am luat de la gradi, a tusit f. putin si oricum nu mai e uscata, e cu flegma, care insa nu se rupea bine (pana s-a culcat, aseara). I-am dat de la mine olinth ca avea un pic nasu' infundat si a dormit f. bine toata noaptea.
Ceea ce e bine e ca nu am facut febra deloc si a mancat ca spartu' aseara (nu mai putea ta-su sa-l opreasca ).
Nanu, ce e Baraka, ca am mai auzit, dar nu stiam ce e. Si noi am luat tinctura de propolis si avem catina cu miere, asa ca vom trece cu bine de episod.
Ceea ce ma sperie e ca stiu ca daca nu se vindeca "bine" poate ramane cu "sechele" si nu imi dau seama cum sa fac.
Va pup si sanatate la bbei !


kores
Mamici, si eu am fost disssperataaa de o laringita a fetitei mele, se uita lumea mustrator la mine pe strada, am ajuns si la Turcanu in Tm, am incercat tot felul de medicamente,antibiotice,siropurietc...... nu are rost sa le enumar, ne-am chinuit chiar 2 luni cu nebunia asta... tusea pina vomita...
...
pina am intilnit o femeie in spital la Tm care mi-a zis ca o metoda absolut testata si sigura, care nu are efecte adverse, ar fi compresele, cu untura curata de porc, stropita cu putin spirt pe piept si pe spate 2-3 nopti, iar pe gurita macar o zi ceaiul vestit de coji de nuca si foi de ceapa...
miraculos, noua ne-a trecut, Doamne ajuta


filofteia

Kores cum se face ceaiul de coji de nuca si foi de ceapa?


NANU
Sunt niste capsule gelatinoase ce contin ulei de chimen negru,sunt recomandate pt.tuse persistenta si iritativa,asigura si cresterea imunitatii la copii,nu costa mult 7,5 ron ,pretul difera de la o farmacie la alta.


kores
Eu il fac cu 2 cepe mijlocii, intregi, 4-5 nuci pe care le si zdrobesc le pun cam in 1 l apa si las sa scada la jumatate; il si indulcesc cu zahar dupa gust si le dau sa bea.Sanatate!

vilma
Tusea nu trebuie stopata in orice situatie. Tudor a facut zilele astea faringita-laringita. Mi-a dat antibiotic si carbocisteina. Pe prospect scrie ca nu se dau antitusive in timpul administrarii acestuia din urma, pt. ca au efecte contrare. (carbocisteina este poentru fluidificarea secretiilor).
Din pacate, n-am scapat de tusea latratoare, decat dupa ce i-am dat remediu homeopat, dupa cateva zile de tratament clasic.
In cazul alor mei, tratamentul clasic (antibiotic)nu ne-a scapat de tuse nici macar intr-un singur caz. Nici Baraka, nici ceaiul de ceapa n-a avut efect, nici Ketoful sau "prisnitele" pe piept (asta am experimentat cu Anca, al carei diagnostic a fost mereu bronsita trenanta).


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Dau copy-paste la mesajul din subiectul deschis de mine, poate ma ajutati cu sfaturi:
Multumesc pt raspunsuri. Am fost la medic, nu e laringita. A zis ca e viroza! Acum doua zile mi-a zis sa ii dezinfectez gatul cu tinctura de propolis, asa am facut. De doua ori i-am dezinfectat cu cate o pic. I-am zis .....am realizat ca tusea asta sacaitoare a incept in seara in care i-am dat prima oara tinctura. A zis sa nu ii mai dau ca poate e alergica. Nu a facut febra deloc, avea ochii rosii de la atat tusit si de la nesomn, secretiile ii sunt limpezi si a vazut si medicul, totusi ne-a prescris ANTIBIOTIC KLABAX. Nici nu il desfac pt ca e f amar si nu o sa il ia, stiu sigur. Abea le ia pe cele bune la gust. Dar nu inteleg de ce ne-a dat anitbiotic.
Nu stiu ce sa fac.....poate merg maine sa imi prescrie altul desii nu vad motivul.
Acum i-am dat paxeladine prescris tot de medic si s-a mai potolit cu tusea. Acum doarme.
Fetelor va rog sfatuiti-ma....
A, am observat acum ca are vreo 2 afte in gurita.


si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)

http://community.webshots.com/user/2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns razvan2007 spune:

Bebelul meu are doar 6 saptamani si de ieri a inceput sa tuseasca usor si m-am cam speriat, febra nu are temp e 37.2, o sa ma duc si la pediatru maine cu el sa vedem dar la varsta asta se pot administra medicamente???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Nu tuseste cumva de la saliva sau laptic?
Cum e tusea: seaca sau productiva? De cate ori/zi tuseste?
Pana ajungi maine la pediatru: stiu ca se pot da la ac. varsta siropele pt. tuse.
Sa fiti sanatosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns razvan2007 spune:

Tuseste in serii cam de trei ori o data , si cand doarme mai tuseste nu pot sa-mi dau seama daca e tuse seaca, am sunat medicul si ne-a spus sa-i dam 2,5 ml de Paracetamol pt copii si 2,5 ml Supertrolim, nu cred ca e de la laptic sau saliva ca a inceput sa tuseasca de ieri...apropo pana ieri a fost infundat tare la nasuc, fornaia rau ca ne-am si speriat tare, sa vedem acum cu tratamentul asta

Nu mai inteleg nimic ca pe prospectul de la Supertrolim scrie pe fata ca nu se administreaza la sugarii sub 6 sapt iar pe verso scrie sub 3 luni...ciudat Doctorii si prospectele se contrazic...un alt doctor ne-a spus sa luam Nurofen pt copii iar pe prospect scrie ca e interzis sub 3 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Ciudat... Sumetrolimul noi l-am folosit pentru enterocolite/enteroviroze (diareee, varstauri, febra) si/sau pentru rosu in gat...de regula au fost asociate astea 2... Eu nu cred ca e cazul sa-i dai Sumetrolim... Iar paracetamolul este si pentru bebei mai mic de 3 luni, e special...pt ei.

Claudia, mamica de Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

quote:
Originally posted by razvan2007
nu cred ca e de la laptic sau saliva ca a inceput sa tuseasca de ieri...apropo pana ieri a fost infundat tare la nasuc, fornaia rau ca ne-am si speriat tare, sa vedem acum cu tratamentul asta

Nu mai inteleg nimic ca pe prospectul de la Supertrolim scrie pe fata ca nu se administreaza la sugarii sub 6 sapt iar pe verso scrie sub 3 luni...ciudat Doctorii si prospectele se contrazic...un alt doctor ne-a spus sa luam Nurofen pt copii iar pe prospect scrie ca e interzis sub 3 luni

Ingerasul meu e cel mai scump
www.razvan-andrei.blogspot.com



1. daca spui ca a avut nasucul infundat atunci este posibil sa fie de la secretiile nazale ajunse in gatut.
2. despre sumetrolim nu pot sa-ti spun mai mult decat scrie in prospect.
" Precautii: La prematurii sub varsta de 1 an se va administra numai in mod exceptional. Nu se dministreaza la nou-nascuti si sugari sub varsta de 6 saptamani. Tratamentul cu Sumetrolim se va administra in mod exceptional sub varsta de 3 luni (risc de hiperbilirubinemie)."
Cred ca aici nu au precizat ca intre 6 saptamani si 3 luni se adm. in mod exceptional - de aceea ai fost derutata.

Daca ar fi copilasul meu, citind prospectul, nu l-as administra pana maine cand ajungi la un pediatru sa-l consulte.

Pt. aceste situatii: doar tuse si nasuc, fara febra sau complicatii se folosesc siropele pt. tuse si pt. eliminarea secretiilor iar pt. nasuc(pe langa serul fiziologic) spray in f-tie de aspectul secretiilor. Nu dau nume fiindca nu stiu ce poti folosi la ac. varsta.
Paracetamolul se poate administra sub 3 luni doar dupa rec. medicului.



Mergi la inceput