Grup de suport pt slabire 5 kg!
Raspunsuri - Pagina 25
mariana tache spune:
mama Lia, felicitari pt reusita si pt perseverenta!
Mariana,
Stefan (20.04.04),
Simon (30.08.05)
poze cu noi: 1 , 2 si 3
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">Nasterea lui Stefan
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60260" target="_blank">Nasterea lui Simon
Sanatate Maxima!!!
Luna75 spune:
Mariana,din pacate si vara si iarna acelasi program,nu neaparat din cauza caldurii, ci deoarece lumea doarme dupa-masa iar cele mai multe firme sunt particulare si nu au interes sa tina deschis.
Dupa ora 15 rar vezi un om pe strada,la ora 13 se termina programul cam peste tot.
Cel mai greu imi e daca vreau sa merg la banca,coafor,cosmetica,agentie de turism,stomatologie,ginecologie (toate clinicile particulare)deoarece sunt deschise numai in perioada in care si eu am program.
Cel mai mult sufar pentru ca nu pot sa merg si eu la plaja,la inot,la o sala de fitness+ toate lucrurile pe care le face o femeie dupa-masa (un show de televiziune,o telenovela,discutii cu vecina,copilul,sotul si altele).
Am noroc ca am un baby-sitter/menajera care locuieste cu noi si are ea grija de toate (mai putin gatitul)-altfel chiar nu stiu cu m-as descurca.
Cu lamaia,apa is piperul nici eu nu stiu mare lucru,astept si eu vreo informatie,poate stie cineva ceva.
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
coraly spune:
Fetele, va citesc de o vreme, si eu am 5 kile in plus dar nu ma pot angaja la o dieta f serioasa, asa ca nu m-am inscris.
Mariana, sa-ti zic cu ce dieta am slabit eu ultimele 5 kile, destul de lejer si fara sport. Dieta pe gr de sange combinata cu dieta cronologica.
Pt dieta pe grupe de sange, uite aici, functie de ce grupa ai http://www.slabire-sanatate.ro/articole/alimentatiea.php
Cea cronologica e mai lunga un pic. Daca te intereseaza, spune-mi!
Coraly si Sergiu
poze
ellej spune:
Ooof, fetelor cochetelor, am fost la busteni duminica si am cam dat iama-n gogosi si inghetata, dati cu rosii, pietre sau ce vreti. Nu am pus nimic, tot 61 am, insa de azi in fix o luna mergem la mare si am ca scop sa fiu sub 60 de kg. Continui cu fibroabrul insa un baton/masa + o masa "normala", a treia, dar cu nimic din cele interzise. Sa vedem ce ambitie am si cat dau jos pana pe 24 august cu acest regim.
Luna75 spune:
Coraly,dieta mentionata de tine-chiar merita incercata.Eu am cartea in biblioteca personala si in afara de ghidul de alimentatie contine si o descriere amanuntita a fiecarui tip sangvin,unde eu una m-am recunoscut in cele mai mici detalii.
Nu am urmat dieta,insa cititul cartii mi-a dat cateva puncte de reper pe care le si aplic cat de cat.Am retinut ca porumbul,rosiile,lintea,si in general produsele de panificatie nu imi fac bine.
Ciudat ca mie imi plac la nebunie rosiile,porumbul si lintea-mie greu sa le elimin.In schimb se insista pe consumul de produse lactate.Inainte nu eram mare consumatoare dar dupa citirea cartii am inceput sa mananc iaurt,cascaval,branzeturi.
Cel mai mult m-am bucurat cand am citit ca soia nu trebuie consumata deloc de cei cu grupa B.Eu urasc soia ,am incercat sa o includ in alimentatie,citind efectele ei benefice dar ajungea mereu la gunoi,din momentul citirii cartii nici nu am mai incercat cu soia.
Tot acolo citeam si de ceaiul verde,de ghimbir,ginseng,le am incercat si am fost surprinsa ca imi plac si chiar ca imi dau energie.
Deci fetelor,apucati-va de studiat.
mariana tache spune:
Coraly, bine ai venit la noi! Te trec pe listutza?
Eu te admir ca ai putut tine dieta dupa grupele de sange. Eu nu cred ca pot (mai citisem despre treaba asta); uite, fragmentul urmator ma termina:"Se recomanda reducerea cantitatii de carne de pui si a carnii de vita. Este preferabil sa consumi carne de miel, curcan, oaie, iepure. Este bine sa eviti produsele din carne afumata sau conservata." (eu am AB)
Nu suport carnea de miel, oaie, curcan; iepure... cine mananca iepure? Iubesc carnea de pui! Iubesc gratarul de vita! Nu-mi dau seama ce-i cu porcul, ca si pe ala il iubesc sub toate formele ![]()
Apoi, nu am gatit niciodata soia (cica-i f indicata); nu stiu daca imi place sau nu, dar ideea de soia imi repugna.
As putea sa scot unele chestii interzise, de genul porumb (ibesc porumbul fiert
) si sa adopt unele chestii dupa cum zic ei (de ex: apa calda + lamaie, dimineata pe stomacul gol), dar nu cred ca as putea sa tin dieta asta toata viata.
Tu ai tinut-o strict?
Dar dieta aia cronologica cum e?
Luna, ce chestii interesante ne pove de la voi! M-a surprins tare ideea ca bona-menajera locuieste la voi. Nu-i sufocant?
ellej, bine ca nu te-ai ingrasat; acum ca ai asa mare motivatie sunt convinsa ca o sa te tii de treaba! 
Mariana,
Stefan (20.04.04),
Simon (30.08.05)
poze cu noi: 1 , 2 si 3
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">Nasterea lui Stefan
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60260" target="_blank">Nasterea lui Simon
Sanatate Maxima!!!
carmen94 spune:
salutare!salutare!
eu azi am mancat putin orez cu spanac si grapefruit(2).
CORALY...................nici eu nu pot sa tin dieta dupa grupa de sange,din aceleasi motive ca si MARIANA.eu am tot AB.uras carnea de miel,de iepure nici sa nu aud!!!!la fructe..........pana acum cateva zile bagam la greu mango si portocale,acum le-am inlocuit cu grapefruitul ca am citit eu undeva ca face bine la sanatate.am gasit si o dieta cu grapefruit,dar mi se pare cam drastica.incerc sa o tin sa vad ce iese.soia am gatit si eu de cateva ori cand eram in Ro,aici folosesc sosul de soia.nu ma omor dupa el,dar din cand in cand mai folosesc.
ELLEJ.................vezi ca acum zboara timpul si vine vremea de plecat la mare.sa fi cea mai frumoasa!!!!!
Pupici la toate fetele!!!
carmen
Luna75 spune:
Nici la mine nu era recomandata carnea de pui,insa e singurul care imi place.
Mai mananc si mult peste,dar nu pot sa spun ca imi place.
Carmen,grapefruitul e o alegere buna-arde grasimile si se spune ca taie si pofta de mancare-dar la mine e invers-ma apuca o foame de nedescris.
Mariana, la inceput nici mie nu mi-a suras ideea,insa nu am de ales,chiar am nevoie de cineva care sa stea toata ziua la noi.In week-end,in schimb suntem singuri.
coraly spune:
Fetelor, eu am grupa A. Trebuie sa elimin carnea de porc, vita, organe, afumaturi, lactate, anumite legume si fructe. Culmea, ca la mine se potriveste in mare. De ex este recomandat pui si peste doar! Ceea ce si mananc de vreo cateva luni cu mici exceptii de cate un gratar sau chiftelute de porc, rar. Totusi, nu-mi convine ca e interzis cartoful si roasia.. care mie imi plac enorm. In vremea respectiva nu le-am mancat, si s-a vazut. Dintre lactate se recomanda doar iaurtul in cantitati mici si anumite branzeturi, cum ar fi de capra, oaie. Si la asta ma conformez in mare. Deci, per ansamblu, am tinut in proportie de 70% dieta pe gr de sange si vreo 80 % aia cronologica, si tot s-a cunoscut. Revin imediat si cu dieta cronologica.
Coraly si Sergiu
poze
coraly spune:
Dieta cronologica presupune sa mananci alimentele in functie de ceas. Se bazeaza pe procesul de secretie a insulinei, care, daca are loc dupa o anumita ora, favorizeaza depunerea.
6 dim-12amiaz : orice, inclusiv faina alba si dulciuri(normal ca daca vrei sa slabesti mai mult nu doar sa te mentii, le cam elimini si acum, sau nu faci abuz)
12 - 15: orice inafara de produse care contin faina alba si zahar (sunt permise cereale integrale, mamaliga, orez, cartofi...)
15-6 dim: orice inafara de faina alba (aici intra si pesmetul), prajeli, branzeturi grase, orez, cartofi, fructe dulci, dulciuri
ca o sugestie: eu mancam dimineata 2-3 felii de paine de secara cu ce se nimerea, apoi pana la 3 mancam ceva cu cartof/mamaliga/orez. Dupa ora asta nu mancam decat alimentele permise, de exemplu supa slaba, cremvusti, ochiuri sau omleta intr-o lg de ulei in teflon, rondele de orez/grau expandat unse cu br topita, icre si sunca, ou fiert...sau poti manca iaurt slab seara, e ok si ala.
A, inca un sfat, de la altii, mancati intotdeauna fructele pe stomacul gol, adica la minim o ora de la ultima masa si o jumatate inainte de urmatoarea.
Coraly si Sergiu
poze