Bebelusi si copiluti de mai-iunie 2005 (97)
Raspunsuri - Pagina 18
monu spune:
Maria saramura este apa cu sare si este o dedicatie speciala pentru oxiuri/giardia pe care ii gazduieste Alexia.
si
Alexia Ioana (24 mai 2005)
elisor spune:
Maria frumosi flacaii, mie mi se pare ca sunt diferiti, adik nu mi se pare greu sa-i deosebesti.
Fetelor adunareaaaaaaaaaaaaaaa!
Am fost pe afara, am dat cateva ture de parc, frig rau.
Nu-mi vine sa cred ce am vazut la tv la Carcotasi, un popa o sfatuia pe o crestina cum sa prepare aghiasma cu perisorul de la pasa si sa se dea cu ea in locul...de 3 ori, si altele, si altele, incredibil...
A & B
Eli si puisorii Bianca
Andreas 
nelia spune:
Buna! Am mai pus niste poze si un filmulet, le gasiti in ultimul album! Mai am doua filmulete, dar merge prea greu netul si trebuie sa ma apuc de treaba in casa!
Bine ati venit, Mihaela si Leon! Superb numele pustiului! Astept poze, sa-ti vedem minunea!
Adina, imi pare rau! Si pentru ca nu poti sa fii linga buicu', dar si pentru ca te mai lupti inca cu febra Emei. Daca nu maninca, nu e asa grav. Asa mi-ai spus pe aici, ca e normal! Dar trebuie sa bea si sa faca pipi! Atunci e de rau. Si sa aiba semnele vitale bune: sa nu fie letargica, sa nu inchida ochii sau sa-i dea peste cap, sa nu aiba convulsii, sa tremure, sa vomite... Sanatate!
Maria, mamica de gemeni, bine ai revenit! Ma bucur sa aud vesti despre voi! Saracuta de tine, nici nu vreau sa ma gindesc. Abia astept sa ma uit la poze, ca acum se tiriie netul meu si mai mult m-as enerva.
Omustata, nu stiu o solutie pentru masa de seara, ca daca o aveam, poate ca nu-i dadeam pina la doi ani si doua luni Agatei!
Dar atunci a fost foarte usor sa o intarc, in trei zile Agata s-a obisnuit sa-i ia cana (cu cioc) cu apa la culcare si in alte trei zile sinii mei si-au revenit la normal. Dar lapte am avut inca doi ani dupa! Cind eram insarcinata prin luna a treia cu Tudora am observat ca nu mai iese nimic. Poate ca la tine va renunta singura, dar la mine au fost amindoua foarte dependente de sin, Tudora parca si mai si decit Agata. Dar nu a fost un stres pentru mine, de aceea nici nu am luat masuri decit atunci cind se impunea. Parerea mea este ca sint bebelusi pina la doi ani si fiecare merge cum a fost obisnuit: sin, biberon, suzeta, deget in gura, dormit cu parintii, in brate, leganati... Dupa doi ani insa trebuie ajutati sa creasca! Eu am trecut-o pe Tudora de vreo luna pe cereale Heinz, din alea fara zahar, sub forma de cerculete. Si ii mai dau si fulgi de ovaz si de cereale amestecate organice, integrale, fara adaosuri, de care mincam noi trei. Nu stiu insa daca gasesti in tara, de fapt nici in State nu stiu daca gasesti Heinz.
Beatrice, am vazut colajul. E foarte frumos! Din pacate nu am mai apucat sa intru pe forumul vostru, desi un timp intram in fiecare zi cite un pic.
Pisik, eu fac brinza in felul urmator: pun la fiert, la foc mic, intr-o cratita care nu se prinde, o jumatate de litru de lapte (organic, amestecat vaca si capra), cind se incalzeste un pic pun citeva linguri de iaurt (organic si din ala mai gras) si citeva picaturi de zeama de lamiie. Si las sa fiarba pina cind se alege brinza, amestecind mereu sa nu se prinda. Apoi rastorn intr-o strecuratoare, apas cu o lingura ca sa se scurga zerul, nu prea mult, ca sa nu iasa fada si ca sa ia o forma. Rastorn, o las sa se raceasca si o pun la frigider intr-un vas cu capac care se inchide bine, in apa cu un pic de sare. Si o folosesc la orice, ii dau sa manince si cu rosii, taiata feliute subtiri. Seamana cu o urda, Tudorei ii place.
Gabitza, asa a facut si Agata, ba ea dupa 18 luni isi alegea titza, ca nu voia ce ii ofeream eu pe sest si asa face si Tudora. Vine miriind la mine, o intreb ce vrea si ea spune clar: titza! Si daca nu-i dau, trage de tricou, il ridica, o cauta... iar noaptea cind e linga mine (ca ea doarme jumatate de noapte in patut, cealalta jumatate linga mine, si-o ia singura si se serveste. O tine cu amindoua minutele, ca pe biberon. Ba o mai cauta si pe cealalta, una e suzeta, cealaltat e jucaria. Si amindoua au supt din toate pozitiile posibile si in toate locurile, nici nu va imaginati unde le-am dat sa suga. Si am si eu o dexteritate, ca nici nu se prinde lumea ce fac.
Mi-e mi-e draga Tudora de nu mai pot! Stiu ca trece atit de repede aceasta perioada, ca ma bucur la maxim de ea atit cit mai pot. La Agata am fost un pic stresata ca nu stiam cum o voi intarca, credeam ca-i voi da pina se marita, acum nu mi-am propus nimic, ii dau cit se poate si cind nu, nu-i mai dau si gata. Intr-o saptamina, daca vrei cu tot dinadinsul, lucrurile intra pe un fagas normal... cum s-ar spune! Cind nu mai vrei sa-i dai, veti suferi amindoi un pic si gata! Incepi asa treptat sa-i mai scoti cite o titza-doua si sa gasesti un inlocuitor, la Agata a mers canita cu cioc, nu stiu ce va merge la Tudora si la un moment dat cind te hotarasti... gata! Sa stii ca trebuie sa te intarci intii pe tine si apoi pe Andrei! Adica trebuie sa fii tu convinsa ca nu mai poti sa-i dai si vrei sa incetezi, ca avenit momentul sa-l desprinzi de tine, ca altfel va fi mai greu, iti va fi mila si tot asa!
Mesaj special pentru OlgaT: eu zic ca ar trebui sa gasesti o gradinita pentru Tony! Sincer! Sa stii ca, desi nu inteleg exact tot ce simti pentru ca nu am cum, am trecut si eu printr-o perioada asemanatoare: intre 16 si 24 de luni ale Agatei. Era primul an de Canada, iarna, nameti peste tot, locuiam in Longueuil si cel mai apropiat complex comercial era la 2 km, Agata minca, dar nu dormea si era de o energie care ma storcea de orice vlaga, Octav lucra in Montreal de dimineata pina seara, iar seara avea cursuri. Pleca la 7 si se mai intorcea la 11 noaptea, ca sa se culce. Nu stiam limba aproape deloc si chiar daca as fi stiut-o nu m-ar fi ajutat, ca locuiam intr-un cartier de case si nu vedeam cit e ziulica de lunga pe nimeni. Eu, care sint o vorbareata si am nevoie de oameni si de comunicare ca de aer... am trait 8 luni intr-o izolare cumplita si cu o maimuta dupa care trebuia sa stau 25 din 24 de ore pe zi., iar in ora 26 trebuia sa fac curatenie, sa spal, sa calc, sa gatesc... Daca as fi sa mai aleg inca o data, as alege gradinita. Tony nu va face la gradinita ce face cu tine, a mea e exemplu de cumintenie si intelepciune in societate, dar pe mine ma termina acasa, iar pe tine te paste o depresie. Pina gasesti loc va mai dura un pic, deci va avea citeva luni in plus, si ai putea sa optezi pentru un timp partial, de exemplu 4 ore pe zi, cum va incepe Tudora, iar tu sa faci ceva in timpul asta: cursuri, sport, un servici la timp partial. Sau pur si simplu sa te odihnesti, ca ai nevoie! Dupa ce am dat-o pe Agata la gradinita si m-am inscris la cursurile de franceza, am avut doua luni in care o duceam pe Agata la gradinita la 10, stateam vreo ora cu ea, o lasam inca doua sau trei singura acolo, veneam acasa si dormeam. De fapt dormeam pe unde apucam, daca stateam pe banca in parc, in autobuz, in metrou... Si ia magneziu! O sa rizi, dar stiu ce spun!![]()
Revin, ca vreau sa va mai spun ceva, dar s-a trezit piticuta si a spus un fel de kk! Mai stii...
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
nelia spune:
Am revenit! Da, kk, e adevarat, dar era deja in pampers. Tot e bine, inseamna ca stie!
Voiam sa vorbesc un pic despre depresii... Tdi, am vazut ca ai scris si tu ceva despre ele! Hai sa va spun cum am stat si cum stau si eu, ca tot omu', la acest capitol, ca poate va ajuta un pic! Eu le inteleg, pentru ca le-am avut cind eram mai tinara, ca nu-mi gaseam locul! Adica nu aveam o relatie stabila, aveam sufletul plin cu de toate si nu aveam cui sa-i dau... Ma simteam singura, traiam haotic (da, dar ce frumos! dar atunci nu stiam sau nu voiam sa stiu), simteam tot timpul ca-mi lipseste ceva si nu stiam ce, dar cautam in stinga si in dreapta si daca nu gaseam... picam, nu tare, asa cite un pic, dar suficient ca sa-mi fac viata un calvar. De cind am familie, de cind traiesc linga acest om minunat, de cind am aceste doua fetite pe care le iubim la nebunie si care ne umplu viata, fiecare in felul ei, cu bune si cu mai putin bune, nu am mai cazut sub linia de plutire. Si usor nu ne este, stam prost cu banii (dar traim cit de cit decent), sintem stresati, ne vedem putin, nu ne permitem sa plecam pe nicaieri - lucru dureros si pentru mine si pentru coleg, ca amindoi sintem aventurieri nevoie mare... dar esentialul, fundamentul ca sa fim fericiti exista si asta ne salveaza de la caderi. Nu ne dorim decit sa reusim sa-l mentinem si sa fim sanatosi! E putin ce avem, sau e mult, nu stiu, dar stim ca e suficient ca sa nu irosim din timpul cit avem de trait cu depresii. Spun toate astea pentru ca eu sint de parere ca trebuie vazute si tratate cauzele, nu efectele. Statul acasa, menajul, copiii, orele din bucatarie pot fi transformate in placeri daca stii de ce le faci si daca ti le doresti. Altfel sint niste corvezi care sigur ca te indoaie. As cauta intii ce lipseste, de unde vine exact nemultumirea, ce se poate face ca sa se remedieze macar un pic si... in rest, curaj gaina, ca te tai! Nu de alta, dar cind ma gindesc cite ore, zile, luni am pierdut plingind sau pierduta in tristete... mi se face rau, cite as fi putut face in acele clipe.
O sa va spun ceva acum nu cu intentia de a va intrista, ci de a va ridica un pic... sper. Probabil mi s-a schimbat optica si de cind am familie si mai ales copii si o ora la Urgente mi se pare suficient ca sa le traiesc pe celelalte 23 la maxim sau macar sa le traiesc, bucurindu-ma cit pot ca sintem sanatosi. Dar zdruncinatura cea mai puternica a venit atunci cind prieteni buni si dragi s-au imbolnavit si se lupta zilnic sa supravietuiasca la propriu, cu boli reale si incurabile, in forme grave si care incet-incet ii duc spre moartea inevitabila... Discut cu ei si stiu ca, la fel ca mine, regreta fiecare moment netrait sau irosit cu depresii existentiale, ar da acum orice sa nu fi pierdut acele clipe... Pentru ca sint tineri, pentru ca au copii si pentru ca, o data pentru totdeauna, din pacate un pic mai tirziu decit ar fi trebuit, si-au dat seama ca viata se duce, e scurta, placerile ei sint imense (necazurile asijderea, din pacate!) si trebuie sa traiesti fiecare clipa ca si cind ar fi ultima! Mi se pareau atit de fara rost aceste cuvinte cind sufeream nici eu nu stiu pentru ce, dar nu-mi era bine, nu eram fericita... ei m-au invatat ca viata noastra, pina la coada, este singurul adevar absolut si palpabil pe care e in stare sa-l perceapa omul cu uneltele din dotare. Si pe acela, de cele mai multe ori, il ignora, o lasa treaca pe linga, netraita, nefericita, zbuciumata de neliniste sufleteasca, provocata de cele mai ori de la nevoi mai mult sau mai putin exterioare lui, sociale si materiale, decit cele care tin exclusiv de suflet si de de psihic. Si, ma uit la noi, oamenii, cum perseveram in aceasta greseala, de a ne face existenta cit mai putin suportabila, fiecare cu ce poate! Si ca sa termin totusi intr-o nota critica si amuzanta... in loc sa traiesc viata la maxim atunci cind trebuie, transformind corvoada casnica in placere inainte de a veni Agata acasa, ca dupa nu mai reusesc... am stat o ora si am filozofat pe DC, si apoi intru in panica, ma uit cite am de facut si ce timp scurt mai am pina diseara, ma stresez si ma agit, apoi trag de mine ca sa recuperez si imi blestem zilele ca m-am facut mama m u i e r e si nu barbat, ca sa stau la terasa cu o bere in fata! Gata, va las, ma duc la treaba, ca altfel, omu' minunat din viata mea s-ar putea sa gaseasca o femeie la fel de minunata, dar care face treaba, nu e sta pe forumuri. Va pup!
elisor spune:
Nelia eu stiam ca laptele de capra e laptele saracului si nu e bun pentru bebelusi fiind prea gras. Poate gresesc.
Am postat in acelasi timp, ai mai scris tu la un moment dat, prin toamna, despre viata si la fel ca si acum, cuvintele tale mi se par atat de frumoasse si adevarate. Pacat ca le uitam repede!
In toamna daca mai tin bine minte era vorba despre depresia ce ne apuca vinerea si ne-ai scuturat cu o postare superba pe care am citit-o si recitit-o.
Am vazut fetele, imi place ce miscari are Agata.
A & B
Eli si puisorii Bianca
Andreas 
nelia spune:
Elisor, pentru bebelusi da, dar eu vorbesc de copii care au peste un an. Eu i-am dat, oricum au nevoie si de grasimi acum.
OlgaTarziu spune:
Frumoase sfaturi, usor de zis greu de facut, Nelia. Stii foarte bine ce usor se gaseste un job aici si inca part time, mai bine zis sansele de a gasi un part time sunt mai mici de 10%. Pe de alta parte nu am cum sa-l pun in gradinita pana nu-mi gasesc de lucru, nu de alta dar platim o groaza pe casa si restul cheltuielilor si nu prea vad de unde scot alti 300- 400 dolari in plus pe luna.
La mine s-au adunat cam multe si mult prea refulate. Adica si sa vreau sa aduc pe cineva de acasa nu am pe cine. Mama e moarta, soacra-mea trebuie sa-l ingrijeasca pe socrul-meu care e foarte bolnav. Copilul e asa cum e, singuratatea, apoi ingrijorarile pentru Tony cu inimioara, cu nemancatul, cu nesomnul, si la urma ingrijorerea pentru mine ca problemele mele de sanatate nu-s deloc simple si nici curabile. Asa ca serios eu apreciez din suflet faptul ca va pasa si incercati sa ma ajutati macar cu o vorba dar multe lucruri nu se aplica la noi.
Sunt tare ca ce mama dracului pot face altceva dar asta nu inseamna ca nu sufar sau ca pot dormi noaptea chiar si cand ma lasa fiul. Si poate ca m-a ajutat sa explodez putin dar sincer cred ca ar trebui sa ma ascund si sa incerc sa nu impovarez pe nimeni cu problemele mele. Imi cer scuze ca am scris si ca poate nu am facut decat sa va amintesc de propriile voastre necazuri.
Olga
Si maine e o zi
OlgaTarziu spune:
Si zdruncinaturile cele mai crunte sunt divorturi prin care treci si apoi cand ingropi familia de 7 membrii intr-un an. Eu zic ca pentru mine nu bolile prietenilor sau cunostintelor. Poate sunt egoista dar nu mai pot sa-mi incarc viata si cu dramele prietenilor ca s-ar aduna prea multe.
Tocmai de aia am realizat ca problemele mele chiar ca nu pot interesa pe nimeni decat ca fapt divers si pana la urma viata mea a fost de la inceput o lupta pe care am dus-o de cele mai multe ori singura. Inca o data scuze si multumesc din inima celor care mi-ati raspuns...
Olga
Si maine e o zi
loreen spune:
Ma simt din ce in ce in mai rau...probabil ca ma paste o raceala demna de tot dispretul...si chiar nu mai am chef de doftoriceala...asa oi avea si eu ocazia sa bolesc si sa vaz cine naiba se mai ocupa de copii...![]()
Monu,Flori care aveti timp va rog din sufletul meu de copil tampit mai scrieti odata reteta de saramura ca io nu-i mai dau de cap la copilul asta...plus de asta acusi incep munca si femeia la cum o cunosc eu o sa innebuneasca cu Delia...mai ales daca vede ca nu mananca...
Si sa-mi mai spuneti cum le-o dati ca io nu stiu cum sa fac cu turbata,mai nou scuipa tot din gura,la modul cel mai constient...
Olguta din Canada mai bine ca tine nu le stie nimeni...dar poti vorbi ori de cate ori simti nevoia...eu una chiar daca nu te pot ajuta cu nimic,pot macar sa te ascult...
Nelia

...sa-mi mai dai cate una sa-mi aduc aminte ca stiu ca ai dreptate,insa uita in secunda imediat urmatoare si chiar si o batatura mi se pare un capat de tzara atunci cand nu este cazul...imi plac fetele tale la nebunie...as fi vrut ca ale mele sa aiba cate putin din ale tale...
Mihaela,Maria bine ati revenit mamicilor...atata timp cat mai scrieti inseamna ca nu ne-ati uitat si este imbucuratoare orice veste...
Maria mie si se par baietii identici...sa mor daca nu i-as incurca la prima vedere...
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
lucas spune:
Moaaaama da cit ati scris.
LA MULTI ANI la sarbatoriti. BIANCA;THEO, PATRICK
Bine ai venit Mihamiha si LEON (chiar frumos nume)
Maria , super baieti!!!
Adina sanatate multa la printesa, nashpa rau gripa asta.
sau ce naiba este.
Gabitzam super masuratori, ca sa fie mai spectaculos inainte sa te duci sa bei apa multa,multa. o sa vezi ca o sa dai pina la 5 cm in talie acum in seria 2.
Eu luni am luat regimul de la tanti nutritionista, sa vedem cum o sa fie.
LOREEN, biscuiti nestle la Carefour vrei sa-ti iau. am vrut sa iau si eu luni seara cind am fost dar mi s-au parut cam scumpi 126,000 cutia. eu ii dau Leibniz, sunt buni si din aia dietetici si din aia normali depinde de care gasesc.
Androix, felicitari pentru umblaretz, eu cu olitza .... mai rarutz ca sa zic asa.si nici in la mare nu o iau. dupa ce ca stau o saptamina ma mai chinui si cu aia.
Andreea felicitari pentru ericozaur. Baiat de baiat. Cind plecati in Grecia?
OlgaT, TDI depresiile sunt parte a vietii, asta e, cica daca nu le ai nu ai trait, important este sa iesim naibii din ele cit mai curind. intrebarile sau nelinistile voastre cred ca toate sau marea majoritate a noastra le au. incepeti prin a va fixa un obiectiv, ceva ce vreti sa realizati si concentrativa pe lucru asta, dar nu uitati s a va fixati un termen.
Monu, Florentina, Corail cum va simtiti?? Florentina aseara cind am auzit cite kg ai, ma uitam in oglinda sa incerc sa imi imaginez cam cum as arata la greutatea ta. concluzie: m-am dus sa ma culc, sa-mi treaca.
Nelia sa-ti dau si de la mine de calcat, 27 de grade?? da cald frate la voi, la noi sta sa ploua incepind de dimineaatza de nici nu stiii ce sa faci sa iesi sau nu din casa cu copilu si daca iesi sigur ploua"!! aaaaaaa, da bun sfatul cu magneziul, pe bune!! ascultati ce zice ca zice bine!
Cornelia, tu ai fost in Bulgaria la mare? la ce hotel ai stat? ai fost cu copii??
Elisor, mai dat pe spate cu reteta lu´tata popa. Brrrrrr!!!! asta ce institut o fi urmat ca teologic parca..........
sa aveti o noapte linistita, ca oricum eu nu mai am de aproape 2 ani. asa imi doresc sa dorm o noapte ... sa ma culc la 10 si sa ma trezesc a doua zi la 8!!!!!!!!! UAUUUUUUUUU mi-e rau am vise erotice deja.