attachement parenting - opinii
Raspunsuri - Pagina 28
![](images/user_man.png)
gazzella spune:
Gandacel, sotul acum cateva luni ma intreaba despre chakre. Stia ca am practicat regulat yoaga mai bine de 4 ani. Acum cativa ani stiam unde sa-mi caut informatia, intre timp m-am mai deconcentrat de pe aceste subiecte. Asa ca l-am pus sa-si caute informatia. Ai dreptate, e suficient un search, dar la multitudinea de rezultate pana cand discern care-mi sunt sau nu utile cam pierd timpul.... Ma gandeam ca tu poti sa ma directionezi...de ce nu, chiar sa-mi faci o directare (prietenii stiu de ce:-))) In fine...
Gandacel, referitor la nasterea acasa incepe prin a cauta materialele lui Leboyer, are si cateva casete video.
Cand am timp imi caut niste insemnari mai vechi, link-uri unde gasesti informatii despre nasterea acasa.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
lordra spune:
Silvia, ce treaba are D-zeu cu nivelurile energetice ale omului? Nu cunosc decat la modul profan tehnicile reiki, insa n-am nimic contra lor si a persoanelor care le practica. ( Gandacelu, cred ca aplicarea acestor tehnici presupune o foarte buna cunoastere a propriei persoane, nu?) Dupa cum sunt si atee, chiar daca botezata in rit ortodox, si n-am nimic contra practicantzilor religiei, atata vreme cat nu dau peste mine si-ncearca sa ma convinga sa devin credincioasa.
Gandacel spune:
quote:
Originally posted by lordra
Silvia, ce treaba are D-zeu cu nivelurile energetice ale omului? Nu cunosc decat la modul profan tehnicile reiki, insa n-am nimic contra lor si a persoanelor care le practica. ( Gandacelu, cred ca aplicarea acestor tehnici presupune o foarte buna cunoastere a propriei persoane, nu?) Dupa cum sunt si atee, chiar daca botezata in rit ortodox, si n-am nimic contra practicantzilor religiei, atata vreme cat nu dau peste mine si-ncearca sa ma convinga sa devin credincioasa.
Lordra & Dara (30 Nov. 2005)
Si eu sunt atee, dar am mai mult bun simt si traiesc in stilul despre care unii credinciosi doar stiu sa vorbeasca... Cea mai buna prietena a mea din liceu a tot incercat sa ma "converteasca" la religie, in schimb m-a facut sa fiu incordata fata de ea... Si de fapt de asta spuneam intr-una din postarile anterioare ca numai cu timpul ne putem schimba convingerile, nu la presiunile si argumentele celor din jur. E valabil cu privire la toate convingerile importante. Acum poate ma intelegi o data in plus...
Cat despre celelalte chestii de interes, PM! :-) Dar nu cred ca eu va pot fi de folos.
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)
![](images/user_man.png)
gazzella spune:
Gandacel, referitor la tehnica radianta cred ca stiu de unde sa incep.
E vorba despe nivelurile de stress, care intra in campul energetic al copilului (1,5 m daca-mi aduc bine aminte).
Dar, daca imi amintesc bine tot profesorul Lazea spunea ca o foarte buna situatie ar fi cea in care mamei careia i s-au activat palmile sa poata sa armonizeze nivelele energetice ale copilului prin punerea palmilor pe copil. E ceea ce faceam eu cand era mic si-mi statea in brate, cu o mana il tineam pe sub spate in dreptul inimii.
Daca ne limitam numai la acest punct de vedere al lucrurilor asta nu contrazice chiar deloc teoria lui Liedloff, acea populatie beneficiind de un foarte bun nivel de bunastare fizica si nu numai. Ei nu s-au rupt de continuum, nu li s-au creeat dezechilibre energetice prin ruperea de continuum ergo nu au decat sa doneze, armonizeze energie, nici intr-un caz s-o fure....
Oricum, acum se cere aprofundata ideea.
Numai bine Gandacel si-ti multumesc.
Pentru cei interesati de tehnica radianta
http://www.vitalitate.com/
lordra spune:
... revenind la A.P.
Gazzella, sa stii ca te admir pt. curajul cu care-tzi lashi copilul singur sa exploreze/testeze totul in jur. Ma uit la mine cat sunt de stresata in ceea ce o priveshte pe fi'mea, si ce eforturi fac s-o las sa interactioneze cu copii mai mari (repet, Dara are 6 luni). Macar daca ash fi ca barbate-miu, care e suuuuuper relaxat in privintza ei, cred ca tare bine mi-ar fi.
Am fost acum fo' 2 zile la casa de la tzara a unor prieteni care au 2 copii: o fetitza de 9 ani si-un baietzel de 4. Evident ca cei 2 s-au repezit la Dara sa se joace cu ea si, primul meu impuls, pe care mi l-am controlat, fireshte, a fost sa nu le dau voie (ce-i drept, era mai in sigurantza Dara in bratzele mele decat in ale lor). Mi-a sarit inima din piept cand, in cele din urma cedând rugamintzilor fetitzei si dandu-i-o si ei s-o tzina, aceasta a fugit cu ea in gradina, sa se poata juca nestingherita. Noroc ca m-am dus repede dupa ea si stateam in permanentza cu garda sus, gata sa prind copilul daca ar fi fost scapat pe jos. Fetitza s-a dovedit, insa, mult mai responsabila decat credeam io si a avut mare grija s-o tzina bine pe Dara.
Oricum, aceasta prima ieshire cu fi'mea intr-un mediu cu copii mai mari (noi ieshim si-n parc, da' acolo nu se repede nimeni la ea, fiindca totzi sunt cam de max. 1,5 ani) mi-a provocat mari emotzii si m-a facut sa ma gandesc serios la perioada in care voi fi nevoita sa am incredere in instinctele de conservare ale Darei si s-o las mai libera.
Ideea e ca, deshi speriata la inceput, fi'mea a interactionat in cele din urma cu cei 2 copii si chiar s-a simtzit minunat in compania lor si fara sa stea la mine-n bratze, asha cum era obisnuita.
Trebuie sa recunosc ca sunt stresata si ca va trebui sa depun mari eforturi sa n-o cocoloshesc/sufoc cu grija-mi cand va mai creshte si va incepe sa mearga. A-tzi lasa copilul liber, in ciuda pericolelor existente la tot pasul, e un act de mare curaj pt. o mama si cred ca-mi va provoca multzi fiori reci pe coloana pana o voi vedea suficient de mare sa se descurce onorabil si fara mine.
Gandacel spune:
Gazzella, cu el am facut, ala e site-ul mizerabil care sperie multa lume. Insa daca extragi esentialul, e ok. Altfel, stai deoparte cu un ochi critic si judeci si ce nu merita judecat.
Si eu am facut la fel cu baiatul meu, adica ce spui tu cu palmele activate pe el. Plus ca toata sarcina a fost "protejat". Cand il tin la alaptat, nici n-am cum sa nu-l tin chiar cu ambele palme! Asa ca e bine. Eu nu l-am fortat cu nimic pe bebe, nici sa-si formeze program de masa, nici de somn, a adormit singur de la inceput, adoarme la loc singur chiar daca se trezeste de 20 de ori pe noapte... Se dezvolta frumos. Suntem pe aceeasi lungime de unda... Cand era mititel de tot si il lasam la mama (traia atunci) si mergeam in magazin, simteam cum imi tasnea laptele (eu simt cand vine laptele, am niste dureri in sani) si la maxim un minut ma suna mama ca ii e foame copilului!
Lorda, eu sunt foarte relaxata in privinta copilului, cand exploreaza singur si cu mine. Insa sunt la fel de incordata ca si tine cand il manipuleaza altcineva sau cand sare sa-l dragaleasca, sa puna mana pe el, sa-l pupe si nu e spalat pe maini sau e racit... De asta nu prea stiu cum o sa incep sa merg la serviciu! As vrea sa castig la loto si sa nu mai am nevoie!
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)
![](images/user_man.png)
gazzella spune:
Referitor la manipulatul copilului de catre alete persoane.
anul trecut intr-o luna de vara mergem la niste prieteni, Felix deja umbla cred, intram in casa oamenilor si toti se reped:
" vai, dar cat e de frumos", o prietena mi-l ia efectiv din brate il pupa, il dragosteste. Vine prietena prietenei il ia si ea in brate, acelasi tratament. Unde nu imi aud copilul intr-un plans isteric si intinde bratele disperat inspre mine, il smulg efectiv din bratele pupacioaselor ma retrag intr-o camera si vreau sa-l pun la san. De unde! Plangea atat de rau ca nici san nu vroia.
Imi chiem mandrul ii spun: "strange tot ca plecam" si plecam.
Cu totii: "dar mai ramaneti, pai nu se poate, ce are ca plange putin, ii trece"
Salutam, multumim, ne scuzam si iesim.
In parcul de langa casa lor, departe de lume vede un caine cehoslovac, care pe mine ma fascineaza si care se pare ca-l fascineaza si pe Felix. Intinde mainile, il duc la catel, incepe sa rada.
S-a linistit.
Acum puneti-va voi in situatia lui Felix, care v-ar fi fost reactia?
Cred ca aceasi.
Un copil trebuie tratat cu acelasi respect cu care e tratat un adult.
Mi-au spus ulterior ca nu-i prea sociabil Felix, dar eu il stiu cum se comporta cu cei care-l purtau in bgrate respectandu-i persoana.
Cautati persoane care sa nu-l agreseze, sa nu-l inoportuneze, sa-i respecte spatiul, sa nu-i pupe pe copii daca acestora nu le place si veti avea copii linistiti in bratele adultului.
sinzi_ana spune:
Gazzela mi-ai ramas datoare cu o explicatie...referitoare la spital...
Cat despre AP si realizarile copilului...nu prea cred ca au legatura... in continuare...
David de pe la o luna a petrecut afara majoritatea timpului (vara cate 10 ore in parc, pe plaja, pe faleza) si iarna cel putin 5 ore...In cate 2 reprize
Asa ca statea mult timp pe jos, pe paturica in iarba, sau in apa in bazin, pe nisip, in carucior si dupa ce a invatat sa mearga...nimic nu i-a mai stat in cale...
La 3 ani face pluta singur, se baga sub apa si sta destul de mult, La 2 ani a urcat singur pe propriile picioare pana la cabana Curmatura din Zarnesti (drum de 4 ore prin padure greu pt noi)...pana atunci am mai facut mici "urcusuri"...
De pe la 11 luni au inceput sa ii placa baltile si de cate ori nu statea cu fundu intr-o baltoaca cu noroi cu prietenul lui si se jucau muuult timp...
In parc...se urca peste tot...nici nu clipesc...si daca eu am strangeri de inima...nu are ta-su...asa ca...
Si toate astea...fara sa doarma cu mine, fara sa fie tinut in brate 24 din 24...
In fine...a fost tinut in brate...de mine, de prietenele din parc (ca i-am tinut cu randu, de bunicii si prietenii nostrii - care inca nu aveau copii si le facea tare placere) dar nu in exces...
Si nu a fost absolut deloc un copil plangacios...ba chiar foarte sociabil si vesel si dornic de nou...
La cate drumetii a trait in 3 ani...cred si eu!!!
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radusi David
David
miau-miau spune:
de fapt ceea ce ma scoate din sarite este ca aceste teorii de AP cu care fie vorba intre noi sint de acord in limite rezonabile, sint vehiculate de catre americani, se scot best-sellere care fac inconjorul lumii. Cind de fapt, eu traind aici stiu ca daca fac un copil acusi, am doar 3 SAPTAMINI concediu! Platit 60%. Iar marea, vasta majoritate a femeilor LUCREAZA. Au nevoie de 2 salarii in casa. Copiii oricum sint plasati la cresa sau la bona care numa' in brate nu-i tine. Bunicii americani nu cresc nepoti, doar chinezii, indienii, romanii, rusii isi aduc parintii sa le creasca copiii. Americanii ori sint la casa lor in alt stat cu treburile lor si se viziteaza de thanksgiving si de Craciun, ori sint la casa de batrini. Fiecare dupa cum si-a asternut.
Poate aveti voi scheme de organizare mai buna. In cazul asta va rog sa ma invatati si pe mine ca as mai face si eu citiva copii, acuma cit ma mai tin balamalele.
Asa ca poate doar daca lucrez la stat, ca postaritza poate am ceva concediu de copil nou nascut.
Asta ma scoate din minti. Cartile astea sint un business, nu sint pareri pertinente, sint teoria chibritului. Opinii de luat in seama sint ale unor organizatii profesionale de medici, pediatri, cercetatori.
Sigur, ca linie generala scie ca e bine sa dai atentie copilului, sa-i oferi dragoste si caldura, prezenta ta, etc. Dar aceste 2-3 idei care oricum exista in orice mama prin instinct sint invirtite pe 300 de pagini, facuta publicitate la ele si scoasa pe piata.
Cum mama naibii sa dormi cu copilashul in pat cind tu te scoli la 6 dimineata sa mergi la servici? Iti iei bona si o lasi pe ea sa se ocupe de copil. Tu il mai vezi in weekend.
Da, in anii 50 in America toate femeile stateau acasa. Atunci mergea treaba.
ruxij spune:
Miau-miau, ai dreptate. Da' tre' sa castige si aia cu best-selleru' o paine nu? Ca viata e grea in America si cam greu de trait dintr-un salariu
Iti dau eu o solutie la chestia cu sculatul la 6 dimineata si dormitul cu cupilu'. Sportul asta il practic chiar eu in timpul semestrului (acu' sunt in vacanta si ma rasfat trezindu-ma la 7.30, deodata cu cupilu'). Deci ma trezesc eu pe la 6, ma duc la barbat, il zgaltai si el se muta mai mult adormit in pat cu cupilu'. Pun micu' dejun pe masutza si plec la munci.