attachement parenting - opinii

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Gazzela...depinde de prematuri...
Unii dintre ei sunt dependenti de incubator (pt ca nu isi pot mentine temperatura) sau pt ca le trebuie oxigen, sau fac icter...

Dar daca respira singuri si mananca singuri...eu nu am auzit sa ii tina in incubator (degeaba)...

Si David a fost cu aproape 3 sapt prematur...dar le-a facut singur pe toate (supt, respirat, temperatura) si nu a fost deloc in incubator...Singura noastra pb este ca a fost prea mare, eu prea mica, si a iesit cu fractura de clavicula...
Orice nastere e traumatizanta...chiar si cele prin cezariana!!! Nu cred ca poti sa scoti copilul si sa ii dai nota ca nu plange!!

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina80 spune:

LORDRA, chiar ca o postare interesanta! Si eu sunt o mamica de baietel. Ayan are cinci luni si de cand s-a nascut sta numai in brate. Poate ca eu l-am invatat asa, nu stiu, cert este ca desi toata lumea imi spune sa il dezvat eu nu vad de ce as face-o cand mie imi face atata placere. Nu cred ca intelege toata lumea sentimentul asta, fiecare gandeste si simte diferit. E adevarat ca nu prea pot sa fac treaba, mai ales ca nu ma ajuta nimeni in afara de sot, asta pentru ca asa vreau eu,dar sunt foarte fericita.Am facut copil ca sa il rasfat, sa ii ofer tot ce pot, mai aes dragostea mea cat de des are el nevoie. Nu ma incanta o casa super curata si ordonata daca pentru asta trebuie sa imi las copilul sa planga. El este cel mai important. Noi dormim cu Ayan in pat si o vom face atata timp cat el va vrea. Vreau un copil fericit, nu un copil care sa faca ce vreau eu! Si chiar cred ca ii fac un mare bine si lui Ayan. Fiecare face cum stie ca e mai bine! Suntem oameni, deci suntem foarte diferiti!

Alina si Ayan
Poze cu iubitul mic Ayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

mama mia...io totusi cred ca exista o masura in toate...si nu trebe sa exageram in nimic...nici de.o parte nici de alta...

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

poze:
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

FOARTE IMPORTANT:
http://www.maap.ro/images/afis_gv.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

Gandacel, e interesanta expunerea ta referitor la chakre, ma intereseaza o aprofundare, daca nu te simti aici in pielea ta in privat sau intr-un spatiu virtual deschis acestei cunoasteri...
Sabina, intotdeauna am fost placut impresionata de modul in care te-ai raporta Sofiei, pentru mine ai fost si inca mai ramai un model genitorial din care ma inspir.
AB, iti apreciez deschiderea, modul in care te propui referitor la maternitate, ti-am apreciat si interventia la subiectul legat de vaccinari chiar daca orientarea ta e diferita de a mea, am apreciat-o cu atat mai mult cu cat interventia ta era una demna de respect bazata pe o buna cunoastere.
Gandacel, imi place ca nu esti nici pro nici contra, nu cred ca trebuie sa fim vreodata pro sau contra, exista atatea tonuri, nuante si fiecare va incerca sa integreze niste teorii, crezuri si-n functie de constructia interioara, valorile individului, valorile familiei.
A expune o experienta proprie, o alegere de viata luata in cunostinta de cauza si cu responsabilitate, o experienta de viata care noua ne poate aparea in afara normelor acceptate societatii romanesti (deocamdata sper), nu inseamna a ataca credintele si valorile interlocutorului.
E doar o alta realitate pe care avem sansa s-o cunoastem, nu pretinde nimeni sa integram acea experienta in scara noastra de valori, ci doar s-o cunoastem si s-o acceptam ca apartinand acelei persoane asa cum este cu calitatile si defectele sale, unica prin insasi modul sau de a fi.
Referitor la utopia unui spatiu dedicat doar unei anumite comunitati care se regrupeaza in jurul acelorasi valori, nu este tocmai o utopie.
Practic functioneaza ca si cu intrarea musafirului in casa, se intra in acest spatiu declarat, orientat inspre AP sau orice altceva vreti voi. Se intra in respect fata de acele valori, din curiozitate, se accepta ceaiul, dupa care musafirul e liber sa urmareasca discutiile manat de interes, curiozitate, perplexitate, etc. In foarte putine cazuri am vazut situatii in care se discuta atat de categoric acesti PRO si CONTRA.
Exiata foarte multe discutii animate in interiorul grupului, se vin cu completari, se cauta sustineri, etc.
Cui nu-i place casa in care a intrat e liber sa se orienteze inspre alta, cine se regaseste in ceal spatiu virtual e intampinat cu caldura.
E ca si cu un forum dedicat artelor martiale, cei interesati il vor frecventa, cei neinteresati nu se vor obosi probabil nici sa deschida o pagina.
Sper ca in viitorul apropiat acest spatiu AP sa se creeze pentru a putea sa ne purtam in sfanta pace discutiile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Gandacel, Gazella, daca nu veti continua discutia despre chakre aici, faceti alt subiect si postati link-ul aici. Sigur sint mai multe mamici interesate. Va multumesc.

Ioana, mama Mirunei (25.08.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

'Ai mey, ce naiba, nu mai exagerati, nu cred o iota cum ca se face copilu' supradotat daca e tinut in brate si i se tot explica si ca genetica n-are influenta. Eu sunt mu.iere de stiinta, asa ca mi se pare o exagerare grosolana . Cupilu' e cu certitudine mai fericit si desigur ca se dezvolta mai bine decat unu' abandonat intr-un colt la casa de copii, da' daca genetica nu l-a inzestrat, poti sa stai tu, vorba ceea si'n fund si'n cap, tot nu se face supradotat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunaa spune:

N-am stiut de metoda asta dar am aplicat-o instinctiv.Ma oripila ideea ca bebelusul trebuie lasat si singurel sau sa mai planga si el....ca altfel ti se suie in cap.Nu l-am lasat sa planga fara sa-l alint si l-am purtat cu mine peste tot....in masura in care puteam asta.

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

gazella, da, da acu ma bate si ma musca, deci undeva tot am gresit....cred ca e vorba de momentele in care nu ma simte disponibila pt ea.

gandacel, eu sunt crestin otodoxa si pt mine chakre si altele sunt lucruri...nocive.
AB a sesizat f bine, daca doamne fereste ma imbolnavesc de leucemie, ce sa fac, sa dau copilul??????
orice copil are insctincte bune si se fereste de persoanele care nu-i plac, eu am avut si am mare incredere in fata mea in privinta asta.Deci daca ei ii place de mama mea,bolnava de inima...ce sa fac, sa n-o las s-o pupe?

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

quote:
Originally posted by gazzella

Si copilul meu a suferit traume legate nasterii si zilelor imediat urmatoare nasterii sale. S-a nascut cu scor 10 printr-o nastere vaginala, putin instrumentalizata, iar la 2 ore dupa nastere mi-a fost luat pentru investigatii medicale amanuntite printre care si o prelevare de sange din calcai. Credinta general intalnita chias si-n lumea medicala e ca un nou nascut nu percepe durerea sau chiar daca o percepe nu lasa urme uneori adanci chiar si-n viata de adult. (exista un studiu realizat la Universitatea din Siena, asta daca sunt care vor sa aprofundeze informatia). Mi l-au adus la cateva ore din nou, dupa care mi l-au luat din nou si tot asa...

Am citit din postarile tale ca ti-a fost luat copilul si pus in incubator fiind prematur. Tot oamenii de stiinta afirma ca prematurii au o evolutie mult mai buna in afara incubatorului. Acum tu ai sa ramai perplexa, ai sa-ti spui ca "Asta-i rau dusa! daca mie mi l-au luat insasi doctorii!" Te cred si-ti pot intelege durerea si deznadejdea de a te regasi in fata unui copil nascut prematur. Ai lasat ca lucrurile sa curga, in situatia ta cred ca as fi facut si eu la fel, mai ales fiind la primul copil, fiind lipsita de o multime de informatii asa cum eram eu la nasterea copilului meu. (Acum la al doilea lucrurile stau diferit, cum o nastere acasa costa foarte mult pentru buzunarele noastre m-am pus sa caut spitalul care favorizeaza nasterea activa, dulce, roooming non stop, plus ceva la care tin un lotus birth, sa speram ca il si gasesc!)
Ei bine, in momentul in care copilul a fost indepartat de tine el a subit o trauma, asta o sustine Liedloff, antropoloaga. Alice Miller (formata la scoala lui Freud, dar care ajunge ulterior sa-l conteste si sa-i recunosca un singur mare merit) vine si preia ideea lui Liedloff in una din cartile sale. Ca o rezultanta a analizei sale este si ideea ca aceste persoane in timp isi creeaza un fals Eu neputand sa-si recunoasca Eu-l real.
Sper ca acum sa ma intelegi, sa nu mai continui sa te simti ranita, nu a fost in intentia mea sa te ranesc, ci doar sa-ti dau niste puncte de plecare. Poate ca am gresit, am gresit acolo unde eu nu ar fi trebuit sa intervin necerandu-mi-se aceste puncte de plecare, greseala este inerenta si pentru ca eu in foarte mare parte recurg la referinte, texte sau incerc sa recurg la ele. De aici, probabil, o mare parte din parinti se simt vizati in mod direct.

Gazella - iata niste mici clarificari:

-copilul s-a nascut prin cezariana - pe care o gasesc mai netraumatizanta ptr copil decat nasterea vaginala; parere personala de femeie claustrofoba.

-copilul nu mi-a fst luat de langa mine! a fst adus un incubator iar el a fst pus in incubator; loc din care il puteam scoate de cate ori vroiam (fara exagerare), si sa mi-l bag in san (eram chiar incurajata sa fac asta).
-nu a fst vorba de nici un fel de deznadejde din partea mea! poate am fst un pic speriata cnd mi s-a declansat travaliul, insa la spital mi s-a explicat ca la 35 de saptamani un copil respira singur si nu e nici un fel de pericol!
-nu sunt de acord cu nasterea acasa, si daca ar fi sa nasc de inca 10 ori, tot la spital as face-o, ca sa stiu ca daca e cazul (cum a fst in cazul lui David), sa fie nevoie de cezariana, sa se poata interveni.
-iar chestia cu eu-ul adevarat si ala fals...hai! e clar ca orice psiholog trebuie sa se remarce printr-o teorie, de aici unele mai bizare ca altele.

Deci - ideea mea: atata timp cat un copil e crescut cu dragoste, putin conteaza ce teorie aplici sau nu aplici!

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Bey, dupa ultimele postari, m-am razgandit si sunt contra Prea multe exagerari si bullshituri. Nastere acasa, eu adevarat si eu fals, copii geniali numa' si numa' datorita AP....neah, nu imi mai place.

Mergi la inceput