attachement parenting - opinii

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

quote:
]Originally posted by AB

Spatele meu e super ok. La munte duceam si 20 de kile fara probleme ore-n sir. Noroc ca-mi porti de grija!

AB, nu-ti port de grija. Esti majora si vaccinata si poti s-o faci f bine de una singura. Ai dreptul sa faci ce vrei cu viata ta. La fel cum ai dreptul sa ai opiniile tale si sa le exprimi aici pe forum. Tonul pe care le exprimi insa este agresiv. Manifesti intoleranta la adresa celorlati participanti care au dreptul sa-si exprime propriile opinii in aceeasi masura ca tine, chiar daca au opinii contrare. Daca o sa continui pe acelasi ton agresiv la adresa celorlalti participanti cu mai mult bun simt, daca o sa continui sa emiti mesaje jignitoare si lipsite de respect cu sau fara atac la persoana, am sa cer sa fii respinsa de pe acest forum civilizat. AB, esti o rusine pentru acest forum.

You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Hey, hey, nu te lua de AB ca n-ai motive! AB nu este agresiva si in nici un caz o rusine pentru acest forum. Jeez...

Io nu stiu de ce nu isi creste fiecare cupilu' dupa cum il taie capul si trebuie sa ne certam care suntem mai tari?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Aoleu, Adina mi-e rau tot cu aspiratoru?
Pisik si AB hai mey, nu v-am zis io ca degeaba va luati in coarne ca pana la urma fiecare face cum crede?
AB sa stii ca si cine a postat pro AP a dat lectii la greu, a facut comparatii, s-a dat desteapta mai mult sau mai putin.
Nu inteleg de ce va ofticati, de ambele parti, daca cineva nu e de acord cu ieile voastre. Ca doar nu vine peste voi cu bata sa va creasca copiii in locul vostru. Cred ca este "defect de forum" sa zici "taci draga, ca spui eu! Nu asa se face, ci asa!" Editez ca sa spun ca e defect de forum parintii intreaba, in special. Aici se dau multe batalii de genul "nici nu stii la ce iti expui copilul, esti inconstienta"
Dar linistiti-va, ca zz-ul e tare plicitisitor de cateva zile si e pacat sa-i dam paie pentru foc.

Andreea mamica lui Filip Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Eu cred ca cele care sinteti cele mai inversunate va dati cu parererea despre ceva despre care nici macar nu stiti foarte bine se inseamna.

AP nu inseamna numai sa-ti tii copilul in brate tot timpul sau sa dormi cu el, ci inseamna sa raspunzi prompt la nevoile lui, cel putin in primele sase luni de viata, pentru a crea o legatura foarte apropiata intre tine, mama naturala/adoptiva si pui. Ca o consecinta a acestei apropieri, ii sadesti in credere in tine si in lumea din jur si ca o noua consecinta incredere in el insusi. Ca asta inseamna sa-l porti in brate cind plinge, cind il adormi, cind are un disconfort, sa te joci cu el, sa vorbesti, sa-i arati culori, sa-i cinti, sa dormi cu el, daca asta consideri ca e bine etc... asta depinde de fiecare mama in parte. NU TREBUIE sa faci nimic, ci doar sa ADAPTEZI aceste idei la stilul tau de a creste copii. Si, cel mai presus, AP reprezinta o incurajare pentru femeia din societatea ultra industrializata de a lasa regulile si prejudecatile la o parte si de a-si urma instinctul natural de mama.

Daca sinteti curioase si vreti mai multe amanunte mai pe intelesul tuturor, aruncati-va un ochi peste www.askdrsears.com. Dr. Sears este un aprig sustinator al lui AP.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Smaranda, 03.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

quote:
Originally posted by Bic

Eu cred ca cele care sinteti cele mai inversunate va dati cu parererea despre ceva despre care nici macar nu stiti foarte bine se inseamna.

AP nu inseamna numai sa-ti tii copilul in brate tot timpul sau sa dormi cu el, ci inseamna sa raspunzi prompt la nevoile lui, cel putin in primele sase luni de viata, pentru a crea o legatura foarte apropiata intre tine, mama naturala/adoptiva si pui. Ca o consecinta a acestei apropieri, ii sadesti in credere in tine si in lumea din jur si ca o noua consecinta incredere in el insusi. Ca asta inseamna sa-l porti in brate cind plinge, cind il adormi, cind are un disconfort, sa te joci cu el, sa vorbesti, sa-i arati culori, sa-i cinti, sa dormi cu el, daca asta consideri ca e bine etc... asta depinde de fiecare mama in parte. NU TREBUIE sa faci nimic, ci doar sa ADAPTEZI aceste idei la stilul tau de a creste copii. Si, cel mai presus, AP reprezinta o incurajare pentru femeia din societatea ultra industrializata de a lasa regulile si prejudecatile la o parte si de a-si urma instinctul natural de mama.

Daca sinteti curioase si vreti mai multe amanunte mai pe intelesul tuturor, aruncati-va un ochi peste www.askdrsears.com. Dr. Sears este un aprig sustinator al lui AP.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Smaranda, 03.11.2005

BIC - orice mama cu scaunul la cap si cu inima, va face tot ce ai spus tu acolo (adica sa raspunda chemarii puiului), fara sa citeasca carti! Asta inseamna sa fi mama. Si nu dadaca!
Editez: daca unele mame se apropie de puii lor ptr ca asa o spune o teorie si nu ptr ca asa le spune inima, e trist!

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

in primul rand vreau sa spun ca iti multumesc lordra ca ai deschis subiectul. cand am vazut titlul primul meu gand a fost: a avut cineva curaj sa deschida pe acest forum un subiect despre attachment parenting?
uite ca cineva l-a avut si a primit o multime de ironii si remarci lipsite de bun simt. era de asteptat, toate subiectele despre alaptatul prelungit, dormitul cu copiii in pat sau raspunsul imediat la plansul bebelusilor au avut aceeasi soarta. este trist ca atat de multe mamici sunt convinse ca detin adevarul absolut si ridiculizeaza din start tot ce este "altfel". dar poate ca fii si fiicele lor vor incerca sa inteleaga mai mult din lumea in care traiesc.
gazella a incercat sa detalieze putin ideile attachment parenting, cu citatele si linkurile pe care le-a dat. sunt surse excelente de informatii, multumim gazella
familia noastra crede in attachment parenting - si eu si sotul meu aplicam AP in cresterea fetitei noastre. dezvoltarea ei de pana acum ne convinge ca am facut cea mai buna alegere.
m-am lovit si eu ca si gazella de "bunavointa" altor mamici, care simteau nevoia sa imi spuna ca o tin prea mult in brate, ca ar fi trebuit sa faca la olita pana acum (are 1,8 ani), ca ar fi trebuit sa doarma din prima zi in camera ei, etc... aceleasi mamici care se minuneaza cum de are atata imaginatie, cum de stie si spune atat de multe, cum de e atat de cuminte si ne ajuta cu placere sa facem ordine sau sa punem rufele la spalat, cum de ne asculta fara sa ii spunem de doua ori, cum de niciodata nu a vrut sa umble la aragaz, sau la prize, sau la computer. dupa care tot ele concluzioneaza ca suntem niste parinti norocosi, ca asa este copilul (nu ca parintii ar avea vreo influenta)...
fiecare parinte hotaraste singur care sunt metodele potrivite pentru educatia copilului sau. dar de aici si pana la a-i jigni pe cei care adopta alte metode... e o cale tare lunga. mi se pare trist si ingrijorator ca atat de multe mamici au strabatut-o fara sa ezite.

cele mai frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

quote:
Originally posted by Bic

Bic:

Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

eu am tinut-o pe fii-mea in brate de cate ori a vrut ,n-am lasat-o sa planga nici 5 secunde,am alaptat-o de cate ori a vrut, dorm cu ea in pat,am pus-o la olita la 2,5 ani( si a invatat imediat),unde merg eu merge si ea si ma doare in cot de cine spune ca nu e ok.
fiecare isi creste copilul cum crede ca-i mai bine.
de persoane care cred ca ele detin adevarul universal sunt satula.

,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Urmaresc acest subiect inca de la initierea lui,dar n-am "intervenit" pentru ca nu stiu exact unde sa ma situez,pro sau contra.As putea spune ca sunt pro pentru faptul ca mi-am tinut copilul in brate ori de cate ori a simtit nevoia,am dormit cu el in pat,l-am alaptat pana la un an jumate,i-am satisfacut toate nevoile.Si este un copil absolut normal,nici mai destept,dar nici mai...ingramadit decat altii.Face multe chestii pe care alti copii nu le fac,dar sunt si alte chestii pe care nu le face dar le fac altii (eu cred ca tine si de personalitatea copilului daca vrea sa faca sau nu anumite lucruri).Dar asta nu stiu daca intereseaza pe cineva sau ca blamez pe cea care nu face sau n-a facut ca mine.Si acum vin sa intaresc randurile celor care spun "fiecare isi creste copilul cum crede de cuviinta".Oricate studii si carti am citi,tot dupa cum ne duce mintea il vom creste sau vom aplica doar acele reguli care sunt croite parca pentru noi anume.Sau alegem calea care ni se pare cea mai usoara.Nu poti sa adopti niste idei in care nu crezi.
Dar la fel de bine pot sa spun si ca sunt contra,datorita faptului ca attachement parenting inseamna mult mai multe decat tinutul in brate,din cate am inteles din citatele Gazzellei.Nu sunt de acord cu ceea ce inseamna diversificarea in acest caz sau cu facutul nevoilor la olita de la varste fragede.Sau castron,dupa cum sugerase Bic,la topicul cu pricina.

Miha si Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

quote:
... stiti ceva serios : Sa se duca naibii DC-ul si toate toapele care l-au poluat!!!

Aburelo, am vrut sa zic asta la sub cu manele da n-am avut curaj, te pup dulce:)))))
Cine zice de Ab ca e o rusine .....sa-i fie rusine.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput