attachement parenting - opinii

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Valeu, s-a ajuns la exagerari si jigniri din partea ambelor tabere. Cre'ca ar cam trebui incheiat subiectu' asta, ca deja nu mai spune nimeni nimic nou, ci se satisfac orgolii si-atat.
In concluzie, fiecare-si crede copilul cum crede mai bine: dupa instinct, dupa cartzi, dupa parerea unor psihologi mai mult sau mai putzin noncomformishti. Ideal ar fi sa ne intalnim peste vreo 20 de ani si sa discutam despre progeniturile noastre. Poate abia atunci ne vom da seama care tip de educatzie a fost mai eficace.
Hai va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Gazzela la ce cura medicala te referi??? La faptul ca s-a nascut???

Io credeam ca plange de foame...pt ca statea tot timpul la sanul meu...am stat singurei intr-o camera...Deci ori eu ori tati eram cu el in brate...
Era leganat, schimbat, pupacit...dar el plangea...
Daca ai tu o explicatie mai buna de ce plangea....as fi tare fericita sa o aud!!! Si de ce s-a oprit brusc cand a dat de lapte praf...io am gandit ca ii era foame...dar...cine stie...

Oricum important e ca eu nu regret nimic din cum a evoluat copilul meu, si as face exact la fel la urmatorul...
David este un copil exceptional si fara sa fi stat atarnat de gatul meu cand dormeam si fara sa ii fi dat san si suntem impliniti toti 3 si fericiti...

Si asta provoduiesc eu...fericirea in familie...si nu sacrificiul...este reteta succesului educatiei unui copil si unei armonii in familie!!!

Si pt ca suntem diferiti pentru fiecare fericirea se atinge prin alte metode...unii adepti attachment-ului parenting, altii ii lasa sa planga si nu cedeaza, altii prin alte metode...
Asta sincer, nu inseamna ca aceii copii nu vor fi echilibrati, fericiti, inteligenti sau integrati!!! Daca sunt iubiti si traiesc intr-o familie plina de dragoste si bun simt...toti avem sanse egale...

Sa nu uitam, ca educatia unui copil nu tine numai de mama...tine si de tata, de bunicii, de verisori, de vecini, de copii din parc cu care se joaca, de iesirile afara, de gradinita la care merge, de scoala...etc....

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

Lordra, n-a fost in intentia mea sa jignesc pe nimeni. Daca am facut-o cer scuze.
Sanziana, tu nu ai fi tare fericita sa auzi explicatia mea cu atat mai mult cu cat in profundul tau tu nu vrei sa auzi o asemenea explicatie pentru ca

quote:
Oricum important e ca eu nu regret nimic din cum a evoluat copilul meu, si as face exact la fel la urmatorul...
.
Eu regret multe din ceea ce am facut sau n-am facut si as fi putut face pentru copilul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Gazella, nu m-am referit numa' la tine... doar ca unele si-au reedidat postarile si au sters niste afirmatzii nu tocmai la locu' lor
Mda!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

quote:
Originally posted by gazzella

Lordra, n-a fost in intentia mea sa jignesc pe nimeni. Daca am facut-o cer scuze.
Sanziana, tu nu ai fi tare fericita sa auzi explicatia mea cu atat mai mult cu cat in profundul tau tu nu vrei sa auzi o asemenea explicatie pentru ca
quote:
.
Eu regret multe din ceea ce am facut sau n-am facut si as fi putut face pentru copilul meu.

Pai crezi ca daca o aud inseamna ca o si cred??? Dar sunt curioasa de unde mai aduci niste citate...
Copilul meu e un copil perfect...asa cum pentru orice mama copilul ei e perfect...si asta nu o schimba nici un citat si nici un studiu...oricat de logic ar fi...
Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmi1975 spune:

am citit totul fetelor si m am minunat ptr ca daca e sa ne luam dupa studii sau dupa ce spui tu gazzela ar trebui sa stam non stop numai cu in brate ,asa ca sa mi fie cu iertare dar restul treburilor cine le face sau te ai intrebat vreodata daca copilul te vrea non stop langa el?Acum fiecare face cum il taie capul dar a spune ca ce faci tu e cel mai bine si tot ce fac ceilalti e gresit mi se pare deja axagerare si daca si cand o creste copilul o sa vrei sa i stai numai aproape o sa ai o deziluzie foarte mare. Pupici

bibilica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Gazella, eu nu am inteles ca David al Sanzianei ar fi stat in spital cu tratamente medicale vreodata, ci doar ca plangea de foame la o zi dupa ce s-a nascut. Asa a plans si al meu pt ca nu mi-a venit laptele decat la 5 zile dupa nastere, asa ca i-am dat lapte praf si n-a mai plans:))

Eu sunt pentru tinutul copilului cat mai mult langa tine si pentru dormitul cu el dealtfel. Pentru ca sunt sigura ca se simte el mai bine asa (cel putin al meu) si ma gandesc ca are timp mai tarziu de dormit singuuur (si am dormit si eu cu mama pana la 8 ani ). Dar asta nu inseamna ca cei care dorm singuri au vreo problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crig72 spune:

dragele mele bucurati-va cat mai mult de ce aveti langa voi si lasati rautatile deoparte.
cat despre curele medicale chiar inca nu m-am lamurit asa ca nu spun nimic.
Metoda nu o contest pentru ca fiecare avem drepturi dar si limite...

www.babiesonline.com/babies/m/mariateodorag/" target="_blank">
patatina mea

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40902" target="_blank">File din povestea Mariucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

quote:
Originally posted by lordra

Gazella, nu m-am referit numa' la tine... doar ca unele si-au reedidat postarile si au sters niste afirmatzii nu tocmai la locu' lor
Mda!
Lordra & Dara (30 Nov. 2005)

DA asa este, "unele" si-au reeditat postul. De ce? Ptr ca am considerat ca e inutil sa imi bat capul cu unele ironii si rautati. (ma dezgusta apoi replicile: "te-am jignit? eu? unde?).

Si da recunosc ca am raspuns pe masura raspunsului cu spitalizarea, ptr ca m-am simtit vizata!
(draga Gazzella - nu alegi sa iti nasti copilul prematur, iar statul apoi in maternitate nici pe de parte nu poate fi numit cura!)

Iar ceea ce o intrebasem pe aceiasi Gazzella, nu avea legatura directa cu subiectul de fatza, dar mi se parea relevant in ceea ce priveste modul in care priveste ea educatia perfecta!

Hai totusi sa nu ne mai batem cu caramida in piept ca "noi suntem cei mai tari, iar cine nu face ca mine e un incapabil", ok?

Vorba ta Lorda - discutam peste 15 ani.

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluD spune:

Imi pare rau, Gazzella, ti-ai dat pe fata "compatimirea" pentru cei care nu fac ca tine... Lupul in haine de oaie... "De fapt, voi nu stiti ce nefericiti sunt copiii vostri. Of, of, de ce nu intelegeti odata."
Speram sa nu fie asa si credeam ca nu asta e rostul topicului de fata.
Cum poti sa spui ce ai spus? De unde STII ca ai dreptate?

Eu am citit articolul despre tribul amazonian si mi s-a parut de bun simt, asa am procedat si noi, fara sa cunoastem "teoria".
Emi se imbraca si dezbraca singura, se descalta si incalta singura (nu vorbim de sireturi, avem pantofiori cu zgarci) si nu are inca 3 ani. Noi i-am incurajat independenta si am laudat-o.
Nu am pupat-o in fund toata ziua, desi a primit multa afectiune atunci cand a manifestat nevoia.
Dar nu m-as hazarda sa spun ca teoria X este "raspunzatoare" pentru ca bbul meu este f inteligent si ca daca nu au procedat ca mine, bbii altora sunt prosti sau dezaxati! Eu observ cum este a mea si povestesc ce am facut eu.
Prin atitudinea ta, faci un deserviciu unor idei care, altminteri, sunt bune daca le aplici cum trebuie.
Atat am de spus.

Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina

Ajutati-l pe Andrei sa traiasca!
http://83.103.236.3/Andrei/index.htm

Mergi la inceput