Manechiura si pedichiura

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Oana noruc cu tine. Si eu mi-am am cumparta un nail buffer acum cateva luni, pe care l-am uitat prin nu stiu ce sertar de cum l-am cumparta. Acum mi-am adus aminte de el. Multumesc mult ca mi-ai reamintit de el. Am sa imi fac si eu manechiura cu el . Dar al meu are 4 fete , prima e foarte rugoasa , apoi din ce in ce mai fine. Le folosesc pe toate 4 , adica incepand de la cea mai rugoasa pana la cea mai fina???"

poze rochita civila
eu
diverse

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

Cat timp trebuie sa stea trusa la sterilizat? Am vazut ca mai mult de 15 min. nu se tine. Nu mi se pare suficient. In plus nu stiu daca sterilizatorul functioneaza, nu se vede niciun led aprins.

Nina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinelteodoru spune:

intreb si io pe cine e mai stiutor : exista regulamente de functionare a saloanelor pedichiura/manichiura? cine le verifica daca sunt respectate? Directia sanitara, OPECul au ceva de spus aici?

stiu ca realitatea e cum e, dar, principial, e cu totul si cu totul anormal: Cum adica sa ma apuc io ca si consumator sa il verific pe ala daca respecta normele? ce-ar fi acum ca la restaurant sa urmarim cum e preparata mancarea, eventual cum a fost crescut porcul, la magazinul de mobila, cum a fost facuta canapeaua etc.
Stiu ca pot sa fiu acuzata ca reclamagioaica, dar mie mi se pare ca singura solutie pt a se termina cu toate astea este RECLAMATIA. daca am apela toti la mijlocul asta, poate nu ar mai sta lucrurile asha.

Nu va suparati, dar atitudini de genul "ce-o fi o fi" nu vor rezolva problema. si iar nu mi se pare ca ar avea rost sa le atragi atentia ... tu te enervezi si pe ei ii doar in in cot ... o amenda i-ar ustura eficient

Ce ziceti, incercam sa ne comportam si noi ca o comunitate ? Sa facem ceva care ar avea urmari pozitive pt toti si nu pt acei happy few care isi permit " saloane cu fitze ", "dai un ban dar stai in fatza" etc?

si fireste, indemnul meu la o atitudine mai responsabil-activa si mai demna nu e doar legat de saloanele de cosmetica

P.S. astept replicile "mioriticilor", "flegmaticilor" si "suparatilor"

Zambeste-mi!

Mergi la inceput

...eu sunt de acord cu tine, Catrinel. Dar ce anume trebuie facut??

poze rochita civila
eu
diverse

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginutza2002 spune:

si io si io!

io una fac urat la chesti de genul asta!pana sa le fac reclamatia ma cert cu ele pe acolo si dupa aia mai sun si la OPC!
io-s mi certareata de felul meu!

'Ubita si 'Ubitu' & 'Una alta pentru nunta'

Asa cum apa totdeauna in apa se scurge, zilele mele in ale tale vor curge!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

quote:
Originally posted by cristina_26
Dar al meu are 4 fete , prima e foarte rugoasa , apoi din ce in ce mai fine. Le folosesc pe toate 4 , adica incepand de la cea mai rugoasa pana la cea mai fina???"

yeap, asta-i ordinea:))) Al meu desi are 4 fete doua din ele sunt la fel de abrazive, apoi vine una alba (asa e caramida asta colorata) care e de indepartat pilitura de unghie si apoi una gri ce da luciu. Nu trebuie pilite cu partea abraziva mai mult de o data pe luna.
Am citit ca favorizeaza cresterea unghiei si oja sta mai bine dupa manechiura cu caramida asta:)

Oana_B

Mergi la inceput

Multumesc mult Oana.

poze rochita civila
eu
diverse

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

quote:
Originally posted by NanaMotoc

Salonul la care merg eu are sterilizator iar inainte de operatiune sunt sterilizate instrumentele chiar in fata mea. Nu am de ce sa-mi fac probleme.

"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."

Salonul la care am mers pana de curand - la care nu mai merg - avea un la capitolul preturi un aliniat: sterilizare instrumente- 5ron.
De asta nu am mai mers pe acolo, insa pacat de cosmeticiana de acolo ca era priceputa.

Acum, cum nu mai am timp de nimic, imi fac singura mani-pedi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinelteodoru spune:

quote:
Directia sanitara, OPECul au ceva de spus aici?

hihihi, acum am vazut ce am scris aici ... am vrut sa zic OPC-ul ... OPECul numai saloanele de frumusetze le controla , ca in rest ...

quote:
...eu sunt de acord cu tine, Catrinel. Dar ce anume trebuie facut??

nu cred ca exista o solutie cu efect pe termen scurt ... dar daca fiecare dintre noi nu va mai accepta sa fie tratat, ca si consumator, in acest fel lipsit de respect fata de siguranta si sanatatea sa, poate se va schimba ceva ... nu ma refer la acte de eroism, la certuri, galagie, demonstratii ... ci la atitudini de zi de zi:
- sa refuzam sa ne mai expunem la astfel de riscuri (+ sa ii si anuntam motivul pt care refuzam sa ne facem manichiura/pedichiura la ei)
- reclamarea acestor practici la institutiile de control
- nu sunt o impatimita a revistelor pt femei, dar nu imi amintesc sa fi vazut pe undeva acest subiect tratat cu seriozitate. Presa nu ar trebui sa fie de partea noastra? ma gandesc iarasi ca o ancheta televizata (vizite pe la mai multe saloane, o discutie cu medicii dermatologi care ar putea explica riscurile si masurile obligatorii pe care ar trebui sa le ia angatii acestora) ar mai putea trage semnale de alarma

Zambeste-mi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

Asa.... ca tocmai am terminat un curs de manechiura(fara pedichiura), in Belgia. Instrumentele se dezinfecteaza in orice situatie normala- si am studiat cum se pot depista anumite boli si infectii ale unghiilor- iar pt hiv- se poate recunoaste in salon- si clientul beneficiaza de o alta trusa, si de produse speciale de ingrijire a mainilor.
In orice situatie normala se dezinfecteaza fiecare instrument in parte cu discuri de vata cu solutie dezinfectanta- preferabil hibbitane( o solutie din iod), se sterg instrumentele inainte de-a incepe manechiura si dupa terminarea ei in fata clientului. Este bine sa existe si aparatul cu raze UV folosit, cam 5 minute intr-o situatie normala, si 20 minute dupa o manekiura in conditii speciale. Instrumentele dezinfectate uscate se pastreaza intre utilizari intr-o cutie curata, uscata si inchisa ermetic.

Daca mai aveti intrebari... tocmai am dat examenele- practic si teoretic, deci e proaspat in cap!

anca si micutza Bianca(14/03/2005)

Mergi la inceput