C.I.C pe card
Raspunsuri - Pagina 4
andre_ea spune:
Eu am facut cererea in ianuarie. Si de atunci am trecut ca vreau sa primesc pe card. Era nevoie sa fac o noua cerere?
Si putin off topic: stiti cat timp tine posta banii daca nu ii poti ridica imediat? Noi vineri plecam in concediu si banii ar trebui sa vina luni. Ii pot ridica dupa 10 zile?
Andreea, mami de Tudor - 10.08.2005
Raspunsul la MA-MA este TA-TI
POZE si www.dropshots.com/andre_ea" target="_blank"> FILMULETE
palmyrah2002 spune:
De la posta luam banii pe 10 sau 11 a lunii,evident dupa ce dadeam 100 de telefoane sa vad daca au venit banii si sa-l rog pe nenea postasu sa-i lase banii mamei.
Am sunat in fiecare luna la Directia Muncii sa intreb cind se reglementeaza situatia si mi-au spus sa ma prezint cu un extras de cont si o copie dupa buletin(asta ca sa nu mai caute ele in dosare);le-am dus la sfirsitul lunii martie si cu luna mai banii au intrat pe card.
Nu inteleg ce trebuia sa se publice in MO,daca in Normele metodologice de aplicare a OUG 148,la art.20 scrie clar ca "plata drepturilor prevazute de orodnanta de urgenta se asigura lunar prin mandat postal,la domiciliul persoanei indreptatite ori la cererea acestora in cont personal deschis la o unitate bancara"
coryna spune:
pentru ca, din punctul lor de vedere, contul curent personal nu este acelasi lucru cu contul de card. Eu as zice ca este aceeasi Marie , cu alta palarie!
Ba chiar, am auzit ca sunt banci unde iti ataseaza un card la contul tau curent din banca, asa ca.... Oricum, bine ca au terminat cu posta in secolul internetului
emiliapop spune:
Fetelor lamuriti-ma si pe mine cu urmatoarea problema:
- eu nasc luna asta si dupa ce nasc ce trebuie sa fac , unde sa ma duc ca sa primesc alocatia pe card de la inceput
- eu am contract individual cu casa de pensii, la mine nu se pune problema de concediu pre sau post natal deci trebuie sa depun imediat dosarul ptr. CIC nu?
De dosar, depunere si acte ma ocup eu nu?
Merci
emilia
73daria spune:
Ai contract individual sau contract de asigurare cu casa de pensii? Pt.ca eu am avut contract de asigurare si am beneficiat si de pre si post natal, deci 4 luni n-am mai cotizat eu la pensii ci mi-au dat ei bani.O rugaminte pt.mamicile care iau primele banii luna asta pe card sa ne anunte si pe noi.Emiliapop nastere usoara, ref la dosar cred ca nu poti intra imediat in posesia banilor ci numai dupa ce termini cele 42(cred) de zile de pre si post natal.
naty_blondy spune:
73DARIA SI EU AM CONTRACT DE ASIGURAT CU CASA DE PENSII DIN 20 IAN.2005 SI AR TREBUI SA NASC IN SEPTEMBRIE.AM INTELES CA BENEFICIEZ DE ACEASTA INDEMNIZATIE PANA LA URMA,DAR NU MI A POMENIT NIMENI NIMIC DESPRE ACESTE 4 LUNI PLATITE DE EI...IMI POTI EXPLICA TE ROG CE TREBUIE SA FAC SAU CE AR TREBUI SA LE SPUN CELOR DE LA CASA DE PENSII PTR A AVEA SI EU ACEST DREPT?????TE ROG MULT!
73daria spune:
pe vremea mea, adica in 2004-2005, am fost la medicul de familie si mi-a dat certificat medical pre natal si post natal, care se da oricum obligatoriu, doar ca trebuie sa mergi lunar la medicul de familie si apoi la casa de pensii sa-l depui, iar banii ii ridici de la casierie casei de pensii luna urmatoare. Nici eu nu am stiut la vremea respectiva, dar au fost fetele dragute de la pensii si mi-au spus ca beneficiez si eu de pre si post natal. Iar ca bani, primesti 85% din suma care ai fost de-acord s-o treci pe contract.Eu trecusem salariu minim pe economie si luam parca 2,3mil cred.Succes si nastere usoara.
codruta_grg spune:
In Cluj s-a comunicat de catre cei de la DM ca din aceasta luna se vor vira pe card indemnizatiile. Acum urmeaza sa asteptam si sa vedem daca e asa sau nu.
Codruta &www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Petra Alexandra (9 august 2005)
&
www.euroski.go.ro" target="_blank">SCOALA SKI
geliza spune:
Emiliapop si naty_blondy, parerea mea este ca si voi aveti dreptul la concediul pre si post natal...cel putin cele 42 zile dupa nastere sunt obligatorii si abea apoi intrati in plata la indemnizatie
Eliza 34+si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
73daria spune:
mamicilor din Bucuresti n-ati aflat cum luam banii (CIC)luna asta? pe card sau iar de la nenea postasu?.Eu m-am saturat sa dau tel.cand la posta, cand la banca!