Gravidele d-nei doctor Magda Petrache/ Polizu
Raspunsuri - Pagina 3
Cod spune:
Apropos, ce folositi voi pentru? Daca folosesti dulcolax prea des, risti sa ai contractii si sa se obisnuiasca organismul cu medicamentul si sa nu mai functioneze. Insa sunt deja incercate ceaiurile, iaurturile, faza cu fructele, am baut la greu si lapte batut, curmale (ca smochinele nu-mi plac), am facut si amestecuri tumultoase - de ex. zmeura+lapte batut+pepene, si, credeti-ma, nu a iesit nimic!!!!! Nici la modul figurat nici la propriu. Constipatia e o problema normala in sarcina, dar nici chiar asa. Supozitoarele cu glicerina sunt OK, dar fara ele nu am nici o salnsa. Si fara dulcolax.Este adevarat ca nu ma pot abtine de la o pizza de exemplu , dar dupa ce o mananc, e un adevarat cosmar. Voi cum rezolvati sau aati rezolvat aceasta rrobbleema in sarcina?
Cod spune:
Sunt in saptamana 27 si ma simt ca o [grasa. Dorm f. prost noaptea, mai ales pe caldurile astea. Voi cum va DESCURCATI? Iar voi, proaspete , povestiti-ne si noua experienta voastra legata de nasterea cu d-na Petrache?
Mie-mi place cum evolueaza relatia cu d-na doctor, pot sa o intreb orice, nu se supara cand o sun (bine, asta nu inseamna ca o deranjez la 2.00 noaptea), dar nu am fost o pacienta comoda, cel putin pana acum....a fost OK. Cum ati nascut la Polizu? Spitalul e naspa. E vreo sansa sa stai la rezervele Medicover?
locca spune:
Cod, acum am vazut subiectul tau. Eu am nascut cu dna. Petrache anul trecut. Sincer, citind toate postarile de aici m-am mirat un pic, eu am vazut-o numai in ipostaza de persoana ok, cu care poti vorbi si care nu te repede.
Desi nu mai sunt o proaspata mamica, despre nastere nu pot sa-ti spun decat ca as mai naste de vreo cateva ori cu ea.
Ruxandra, mama de Matei (13 sep. 2005)
Simo74 spune:
Cod si eu am nascut cu Magda anul trecut. Pot sa spun cu mana pe inima ca nici nu speram la o astfel de relatie doctor-pacient. Am simtit-o aproape ca pe o prietena. Deosbita femeie! Vorba Ruxandrei, as mai naste cu ea de 10 ori. asta ar insemna 11 copii
Eu am stat intr-una din rezerevele Medicover, iar conditiile au fost super OK. De altfel, cam tot ce a fost legat de capitolul nastere s-a desfasurat sub auspicii mai mult decat favorabile.
Daca mai ai nelamuriri si te pot ajuta, sunt pe aici
Cod spune:
Ma bucur ca sunteti "prin zona" fetelor. Chiar am nevoie de parerile voastre pentru ca am, in continuare, emotii legate de nastere, desi nu e prima. Simona, cum poti avea acces la o rezerva Medicover, in conditiile in care nu esti abonat? A facut careva cezariana cu d-na doctor Petrache? Daca da, la ce varsta a sarcinii? Ati avut sonda? V-ati refacut repede? Iti mai aduce bebe-ul in salon daca ai cezariana? Cam care e tariful pentru o cezariana la Polizu?
Sunt destul de debusolata.Si cam stresata de ideea ca o sa stau cam o saptamana in spital pentru ca voi face cezariana. Va pup, Cod!
Simo74 spune:
Cod draga mea, despre rezerva vorbeste chiar cu Magda. Ea o sa-ti dea numarul de mobil al asistentei sefe de la Polizu, cea care se ocupa de inchirierea acestor rezerve. Nu trebuie sa fi abonat Medicover ca sa beneficiezi de ele. Numai ca trebuie sa faci rezervarea din timp si la tine o sa fie mai usor ptr ca facand cezariana stii exact data nasterii .
Eu am nascut normal asa ca din pacate nu stiu sa raspund intrebarilor tale privind operatia cezariana
Cod spune:
Multumesc Simona. La urmatoarea consultatie o voi intreba. Bine ca se poate aranja ceva. Sper sa nu se fi schimbat lucrurile de cand ai nascut tu. Tocmai ca fac cezariana si, probabil ca voi sta mai mult, as fi vrut, contra cost, sa stau in niste conditii mai bune.
Iti doresc multa sanatate tie si familiei tale.
Cod spune:
Fetelor, ce sa mai iau ptr constipatie. Afecteaza constipatia sarcina? Nu mai stiu ce sa fac pentru ca numai dulcolax mai face fata distractiei. In rest, nu mai stiu ce sa fac. Alimentatia este normala, beau multe lichide, mananc fructe. Si vreau sa va mai intreb ceva> Bebelusul vostru sughite? Il simtiti in burtica sughitand? Eu da, si inca foarte des. E normal? Astept cu nerabdare raspunsurile voastre. Cod
sanziana72 spune:
Da, e normal ca bebelusul din burtica sa sughita. Am citit despre asta pe vremea cand eram gravida. Marina sughita o gramada in burtica.
Eu mai stiam de uleiul de parafina pentru constipatie, dar trebuie vazut daca merge in sarcina.
Eu nu sunt insarcinata, dar m-am programat la dna dr Petrache pentru un control. Aveti idee cum e ca ginecoloaga sau e mai mult obstetriciana ?
Sanziana & Marina (03/10/2004) Cand s-a nascut Marina... Poze
Dragostea ne-a fost data ca sa invatam sa ne depasim egoismul, sa invatam sa ne pese mai mult de altcineva decat de propria fiinta.
sanziana72 spune:
Am gasit un articol referitor la constipatie, poate te ajuta:
Tulburarile tranzitului intestinal
In ultima vreme numeroase cititoare au trimis intrebari referiroare la tulburarile de tranzit intestinal, cel mai adesea acestea plangandu-se de simptome precum balonarea si constipatia. Se pare ca acestea ar fi "bolile omului modern", alimentatia fiind in multe cazuri "vinovatul" principal.
Constipatia presupune existenta a mai putin de 3 scaune pe saptamana, cu volum redus si consistenta dura, insotite de cele mai multe ori de durere.
Constipatia cronica habituala apare frecvent datorita unei incapacitati cronice de evacuare a intestinului gros, aceasta fiind de multe ori influentata de alimentatie (in general este vorba de o dieta saraca in fibre).
Foarte importanta insa este diferentierea de constipatia deteminata de boli organice care afecteaza tubul digestiv precum:
- hemoroizii;
- fisurile anale;
- ruptura de perineu;
- cancerul de colon;
- megacolon;
- diverticuli colonici;
- colita de iradiere sau colita ischemica.
De asemenea, constipatia poate aparea in boli extradigestive:
- hipotiroidie;
- diabet zaharat;
- boala Parkinson;
- scleroza in placi;
- leziuni ale maduvei spinarii;
- stari depresive.
De aceea, mai ales atunci cand aceasta tulburare de tranzit a aparut brusc si relativ recent, este obligatoriu un consult de specialitate pentru a exclude posibilitatea unei astfel de boli. In aceste cazuri, trebuie tratata boala de baza, care a determinat aparitia constipatiei.
Trebuie sa stiti si ca numeroase medicamente pot produce constipatie:
- codeina;
- antihipertensivele;
- calciul;
- fierul;
- clonidina;
- antidepresivele;
- antiparkinsonienele;
- morfina;
- preparatele cu aluminiu.
Sarcina si colonul iritabil pot fi alte cauze ce pot determina aparitia constipatiei. In ceea ce priveste tratamentul, prima etapa o constituie cresterea proportiei de fibre in alimentatie, chiar daca persoana respectiva are o dieta echilibrata. Aceasta modificare a regimului duce adesea la o ameliorare a simptomelor, fibrele determinand o accentuare a peristalticii.
Incercati sa consumati cat mai mult urmatoarele alimente:
~ paine neagra;
~ zarzavaturi;
~ salata verde;
~ legume verzi (fierte sau crude, mai ales rase);
~ fructe proaspete sau uscate si apoi inmuiate (prune uscate, smochine);
~ paste fainoase;
~ miere.
Alimentele grase au de asemenea actiune laxativa - uleiul de masline, folosit mai ales in salate, dar si in stare pura (1-2 linguri dimineata pe nemancate). Frisca, smantana, galbenusurile de ou au o actiune similara, dar mai putin intensa.
Pentru cele care urmeaza concomitent si o cura de slabire, este recomandata adaugarea la salata a 1-2 linguri de ulei de parafina, care va inlocui partial sau total uleiul de floarea-soarelui. Indicatia este valabila doar pentru un timp limitat pentru ca uleiul de parafina impiedica absorbtia vitaminelor liposolubile (A,D,E,K).
O situatie particulara este atunci cand constipatia se complica si cu colita cronica, situatie de care s-au plans cateva dintre cititoare. Se vor consuma in special urmatoarele alimente:
- iaurt, branza de vaci, cas, telemea desarata;
- peste slab;
- omleta dietetica (din albusuri);
- unt, margarina, ulei, frisca;
- paine alba prajita;
- fainoase cu lapte (gris cu lapte, orez cu lapte, fulgi de ovaz);
- legume ca: morcovi, cartofi, sfecla coapta - sub forma de sufleuri, soteuri, salate;
- sucuri de fructe sau pireuri de fructe coapte;
- supe de carne slabe, cu adaos de fainoase sau albus de ou;
- supe-crema de legume.
De foarte multe ori constipatia se datoreaza unui abuz de laxative, creandu-se un cerc vicios care duce la o adevarata depedenta de aceste medicamente. De aceea trebuie evitata folosirea in exces a acestora, optandu-se in schimb pentru modificarea dietei si a stilului de viata (sportul precum si masajul pot determina accelerarea tranzitului intestinal).
Ocazional (de exemplu in perioada concediilor, cand plecati din localitate) puteti apela la anumite laxative precum: bisacodilul (Dulcolax, Stadalax), lactuloza, uleiul de parafina sau de ricin, glicerina, ceaiul de crusin. Important este sa nu abuzati si sa tineti cont ca, oricat ar parea de inofensive, acestea raman totusi medicamente care pot avea efecte adverse, mai ales utilizate pe termen lung.
de Maria Savin, medic nutritionist
Sanziana & Marina (03/10/2004) Cand s-a nascut Marina... Poze
Dragostea ne-a fost data ca sa invatam sa ne depasim egoismul, sa invatam sa ne pese mai mult de altcineva decat de propria fiinta.