polip endocervical - histeroscopie
Raspunsuri - Pagina 2
Alissaa spune:
Da, am primit, multumesc mult. Am facut azi ecografia - e polip. A zis si doctorita care mi-a facut eco sa il scot o data sa termin cu el si sa nu imi fac griji ca nu e nimic de capul lui. Saptamana viitoare imi fac curaj si ma duc.
anca2207 spune:
Multumesc lui Dumnezeu, biopsia mea e gata si e OK.
Pot sa respir usurata acum, mi-a venit inima la loc, nici nu stiu cum am reusit sa trec peste asteptarea asta de aproape 6 saptamani...
Dar totul e bine cind se termina cu bine!
Alissaa spune:
Anca, ma bucur din tot sufletul pentru tine. Sper sa fiu la fel de norocoasa.
Eu am amanat iar, pentru ca cica aveam vezica f sensibila si a trebuit sa fac tratament cu biseptol. Acum o sa ma duc iar, sper sa ma programeze de data asta, ca m-am saturat de asteptare. La mine au trecut vreo 7 luni de cand stiu de el. Dar deja ma preling de frica pe sub scaune, numai cand ma gandesc. Vezica tot sensibila e, de o viata e asa, dar cu doctorii nu te intelegi, ei o stiu pe a lor. Poate de data asta imi scoate totusi polipul ala... Doamne ce frica imi e...
anca2207 spune:
quote:
Originally posted by Alissaa
Anca, ma bucur din tot sufletul pentru tine. Sper sa fiu la fel de norocoasa.
Eu am amanat iar, pentru ca cica aveam vezica f sensibila si a trebuit sa fac tratament cu biseptol. Acum o sa ma duc iar, sper sa ma programeze de data asta, ca m-am saturat de asteptare. La mine au trecut vreo 7 luni de cand stiu de el. Dar deja ma preling de frica pe sub scaune, numai cand ma gandesc. Vezica tot sensibila e, de o viata e asa, dar cu doctorii nu te intelegi, ei o stiu pe a lor. Poate de data asta imi scoate totusi polipul ala... Doamne ce frica imi e...
Alissa
N-are de ce sa-ti fei frica, nu e o placere dar trece repede de tot, crede-ma.
Cel mai bine ar fi sa ceri sa-ti faca anestezie generala daca esti asa speriata.
Te inteleg perfect, chiar stiu ce simti ca doar am trecut prina celasi lucru, dar e mai bine sa scapi odata, gindurile negre din perioada asta te omoara...
si mult curaj!!!
Alissaa spune:
Gata, am comis-o si pe asta. A fost fff rau, m-a durut rau :(((
Dar am scapat de el. Acum stau cu emotii sa vad daca ma vindec bine. Anca, daca te mai uiti pe aici, spune-mi si mie, tu ai mai avut scurgeri dupa? Ca de sangerat am sangerat usor cam juma de zi, dar acum (a doua zi) am o secretie, cred ca tot de acolo se scurge. Doctorita a decis ca daca tot e acolo sa imi ia si din uter niste bucatele (de fapt asta m-a durut, cand mi-a taiat polipul nu am simtit), nici macar nu stiu daca a reusit ca ma cam miscam si nu suportam durerea. Si nu stiu daca secretia asta e de la polipul taiat sau de la ce a racait ea prin uter.
Si inca o intrebare: ce instrumente a folosit la tine? Eu intelesesem de la doctorita de la Medicover ca interventia asta se face cu histeroscopul si credeam ca asta e un fel de aparat pentru ca ea a zis ca asa ceva au doar la spital... (era vorba de Giulesti).
dar la mine nu a folosit nici un aparat, nimic, doar chestiile lor clasice. Am fost la Filantropia, la dna dr. Maria Bari, foarte puternic recomandata. A fost foarte de treaba, dar acum realizez ca e posibil sa-mi fi scos polipul prin metode medievale si mor de ciuda ca nu am fost si eu la Euroclinic sau Medlife, sa mi-l scoata cu histeroscopul ala... Poate ma lamureste si pe mine cineva cum e de fapt...
anca2207 spune:
quote:
Originally posted by Alissaa
Gata, am comis-o si pe asta. A fost fff rau, m-a durut rau :(((
Dar am scapat de el. Acum stau cu emotii sa vad daca ma vindec bine. Anca, daca te mai uiti pe aici, spune-mi si mie, tu ai mai avut scurgeri dupa? Ca de sangerat am sangerat usor cam juma de zi, dar acum (a doua zi) am o secretie, cred ca tot de acolo se scurge. - sangerari am avut la fel, o zi jumate-doua si dupa nici o scurgere, ce tratament ti-a dat dupa?
Doctorita a decis ca daca tot e acolo sa imi ia si din uter niste bucatele (de fapt asta m-a durut, cand mi-a taiat polipul nu am simtit), nici macar nu stiu daca a reusit ca ma cam miscam si nu suportam durerea. Si nu stiu daca secretia asta e de la polipul taiat sau de la ce a racait ea prin uter. - Asta e procedura, dupa ablatie (scoaterea polipului) se face un chiuretaj biopsic si ambele probe (polipul si ce scoate la chiuretaj - membrana uterina) sint trimise la biopsie.
Si inca o intrebare: ce instrumente a folosit la tine? Eu intelesesem de la doctorita de la Medicover ca interventia asta se face cu histeroscopul si credeam ca asta e un fel de aparat pentru ca ea a zis ca asa ceva au doar la spital... (era vorba de Giulesti).
dar la mine nu a folosit nici un aparat, nimic, doar chestiile lor clasice. Am fost la Filantropia, la dna dr. Maria Bari, foarte puternic recomandata. A fost foarte de treaba, dar acum realizez ca e posibil sa-mi fi scos polipul prin metode medievale si mor de ciuda ca nu am fost si eu la Euroclinic sau Medlife, sa mi-l scoata cu histeroscopul ala... Poate ma lamureste si pe mine cineva cum e de fapt... - si mie tot cu instrumente clasice mi-a facut, nu sint medievale, nici pomeneala, astea se folosesc peste totAlissa
Bine c-ai scapat, sa-mi spui si mie cum iti iese biopsia!
Alissaa spune:
Paduden - dar nu il iau ca nu ma doare, si supozitoare antiinflamatoare Movalis (ea a zis diclofenac ca e mai ieftin, dar eu nu il suport, si pana la urma a fost de acord cu Movalis) - 5 zile.
Si mi-a zis sa iau calciu daca sangerez. S-a cam oprit si scurgerea aia dubioasa. Am fost sa imi iau concediul medical pt ziua aia pierduta cu polipul si mi-a zis ca e normal sa se mai scurga una-alta ca doar "a umblat acolo". Pare logic. Daca pana luni mai e ceva a zis sa o sun.
Anca, multumesc mult de raspunsuri, nu stiu ce ma faceam fara tine, eram in totala ceata.
Oricum, histeroscopul ala cred ca exista si e un aparat mai nou pe care nu il au peste tot. Dar m-am linistit daca zici ca si tie tot clasic ti-au scos polipul...
Polipul ala nenorocit era o bucatica mica-mica de carne, l-am vazut. Era minuscul. Initial, cand a vazut ca ma zvarcolesc asa de durere a vrut sa il mai lase sa creasca dar nu am fost eu de acord.
In caz ca mai citeste cineva pe aici ,sa nu se sperie. Eu sunt la extrema in ceea ce priveste durerea. Si cand mi-am facut testul Pap m-a durut. Probabil pe o femeie normala nu o durea asa rau. Si cel mai rau e ca nimeni nu ma crede ca chiar ma doare.![]()
mirunatiz spune:
Fetelor, saptamana viitoare urmeaza sa am si eu aceeasi interventie!!! Mor de frica!!! Va rog spuneti-mi cat dureaza recuperarea...ce tratamente ati urmat dupa...care sunt riscurile operatiei. Doctorita mi-a spus ca-mi va face anestezie locala, va fi dureros???
Va rog din suflet, ajutati-ma cu informatii!!!!
anca2207 spune:
quote:
Originally posted by mirunatiz
Fetelor, saptamana viitoare urmeaza sa am si eu aceeasi interventie!!! Mor de frica!!! Va rog spuneti-mi cat dureaza recuperarea...ce tratamente ati urmat dupa...care sunt riscurile operatiei. Doctorita mi-a spus ca-mi va face anestezie locala, va fi dureros???
Va rog din suflet, ajutati-ma cu informatii!!!!
ALYSSA, ma bucur pentru tine, stiu cum e sa tremuri in asteptarea rezultatului...
Mirunaritz, citeste tot ce s-a scris (inclusiv in linkurile la celelalte topicuri pe aceeasi tema) si ai sa afli toate raspunsurile.
Curaj, nu e usor dar nici greu nu e....
Daca poti cere anestezie generala, e destul de dureros, mai ales partea cu chiuretajul biopsic.