Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (17)
Raspunsuri - Pagina 6
asiza spune:
Buna dimineata...
Raluca, nu esti singura! Si eu sunt cu ochii-n tavan de la 6.00...
Almo, am citit si eu ca oja de unghii ar putea fi periculoasa pentru copil, insa mie nu-mi prea vine sa cred...Si in ceea ce priveste vopseaua de par, prefer sa astept pana intru in trimestrul 2 si apoi ma vopsesc si eu normal. Nu se intampla nimic, am avut prea multe exemple de prietene care au facut-o si au copilasi absolut superbi...
Va pupicesc...
Oana
11+
Mirona spune:
quote:
Originally posted by anateo2004
eu am vesti proaste, ...
chiar ca-s proaste, asta-ti mai lipsea. Imi pare rau. Ai mare grija de tine.
dolores ai aparut mami ... mi-era dor de tine.

ingeras26a mai lasa lucrul si mai treci pe la noi.
mio75 bafta cu maselutza de minte ... s-o rezolvi fara dureri.
Raluca bine ai revenit. Ma gandeam eu ca 1 IUNIE e de vina ... dar o saptamana ... normal ca mi-am facut griji. Bine ca sunteti ok. Concediu placut va doresc si mult relax.
La mare poate te intalnesti cu dandusa noastra.
desiree felicitari mami. Acelasi rezultat ti-l doresc si la 28 de saptamani (am inteles ca tre sa-l reiei). Bafta.
ruxandra_sb asa mamica, stai cumintica si repet ... nu mai ridica Mateiu mic.
radu.anca nu te mai stresa. Daca este vorba de triplu test - eu zic ca ai un medic OK. Mai nou se recomanda tuturor femeilor insarcinate sa-l faca ... nu doar celor trecute de 35 de ani. Deci nu e vb. ca a vazut ceva acolo ... ci doar ca e un medic preacaut si vrea sa elimine orice pericol. Stai linistita sa nu stresezi bebele.
pet72 bine ai venit in
. Ti-am scris si mail si PM, sper sa tesimti bine la noi. Am sa-ti trimit si userul si parola de la mailul comun unde vei gasi multe lucruri interesante.Marcelus ai aparut? Deja te dadeam disparuta. Ai terminat de citit? ca vad ca nu ai mai postat nimic. HAi mami ... ca mi-era dor de tine.
m_monique si ramsan asa am auzit si eu ... dupa ce misca bebelul ... trec greturile.
almo incearca sa nu fie o cura de slabire ... mai bine redu din ele cat poti ... si axeasa-te pe fructe si legume. Seara salate. Iti doresc bafta. 4 kg nu e chiar mult. Ai grija de acum in colo. In luna 7-a cica e cel mai greu sa te abtii.
dandusa imi pare rau ca a ajuns mesajul meu prea tarziu ... dar mi asa de bine imi face o perinutza la spate pe scaunul din masina ... e si buna la gropile noastre. bine ca sunteti ok si v-ati intors cu bine home.
neatza la toate fetele, o zi superba (la noi ploua) si simtiti-va bine in pielea voastra de
.
Miro
18+am o nepotica talentata, si un BB zbenguit
roxana c. spune:
Am fost sa-mi fac ecografia si am dat-o in bara, n-a putut sa-mi faca azi, m-a programat pe 13 iulie. Initial am vrut sa-i spun ca-i tarziu, ca am programare in alta parte la tridimensionala pe 10 iulie, dar lasa ca oricum asta-i gratis, asa ca ma duc si pe 10 si pe 13 iulie. Aveti cumva idee, ii face rau lui bebe 2 ecografii una dupa alta?
Fetele care ati facut triplul test, spuneti-mi si mie, la cat timp ati facut eco si analiza?
M-am programat in alta parte la ecografie, sambata la 9:20.Dar cum sambata asta eu lucrez, am rugat o colega sa-mi tina locul vreo ora , asa ca detalii va voi da dupa ora 14, cand vin acasa. Daca pot intra de la servici, intru mai devreme, dar nu stiu sigur.
Intru sa citesc din urma si revin.
Deci daca fac ecografia sambata, e bine triplul test luni?
Roxana
15+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
desiree spune:
draga roxana, mie doctorul ginecolog mi-a dat trimitere la MEDLIFE in saptamana 20 pentru eco morfo si triplu test, adica pe 25 iulie
deci pana atunci e ok, am inteles inclusiv de pe acest forum ca e ok sa il faci incepand cu saptamana 14 si terminanad cu saptamana 20 a sarcinii
asa ca..succes...
va multumesc tuturor pentru urarile de bine transmise
desiree 13+
acs spune:
Buna fetelor,
Tare ma bucur cand va citesc. Eu m-am intors deja de o saptamana din concediu, dar n-am apucat sa va scriu. Vineri am fost la ecograf si mi-am vazut bebelusul :). Ecografia morfologica a programat-o doctorita la 22 de saptamani. Parca nu mai am rabdare sa-mi tin bebelusul in brate. Si printesele mele ma intreaba: "Mami, ai un bebe in burtica? Si cat e de mare?" :)
Roxana: Apropo de ecografii, eu stiu ca nu-i nici o problema daca faci mai multe si chiar una dupa alta. Cand eram insarcinata cu Maria am fost nevoita sa fac multe ecografii (mai ales in ultimul trimestru de sarcina), iar doctorita mi-a spus ca pe bebe nu-l afecteaza in nici un fel. El percepe ecografia ca un zgomot de tren.
Multa sanatate tuturor!
Manuela
14+, Maria (3.07.2002), Ioana (23.02.2004)
roxana c. spune:
Desiree, sambata voi avea 16 sapt si o zi, doctorita mea mi-a spus ca triplul test sa-l fac in saptamana a 16-a , deci as fi pe aproape. (ceva mai tarziu, dar pe-acolo)
In legatura cu facutul unghiilor, fiti serioase, eu imi fac unghiile de cand ma stiu, le-am facut si la celelalte sarcini si copiii sunt slava Domnului, sanatosi.
Elena, ma bucur ca totu-i ok, mi-ai dat ceva emotii cand am citit.
Acs, multumesc pt raspuns, si eu stiam ca nu-i nicio problema, dar mai am si colege cu copii mari care ma bagasera in ceata ca sa nu fie periculos atatea ecografii, dar eu stiu ca nu-i pe baza de raze, deci in mod normal nu prea are cum sa afecteze, totusi paza buna....Deci nu-i nicio problema 2 eco la interval de 3 zile?
Roxana
15+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
melinda25 spune:
Buna fetelor! Am aparut si noi! Multumim Asiza de intrebare!
Cu toate ca va citesc zilnic, nu am scris nimic, deoarece nu am avut noutati, multe lucruri le-am regasit in mesajele voastre, asa ca nu avea rost sa ma repet.
Noi suntem bine, sanatosi, crestem pe zi ce trece, chiar astazi implinim 15 saptamani 
Fetele din Cluj, stiti vreun loc unde se fac cursuri de educatie prenatala? Sau gimnastica pentru gravide? Mi-ar placea sa mergem, si cred ca ar fi chiar indicat!
Este posibil sa simt miscarile bebelusului de pe acuma? Nu sunt sigura, dar intr-o seara, si azi dimineata am simtit ceva, ceva ce pana acum nu am simtit niciodata!!!??? Sa fie bb?
Va pup pe toate, multa multa sanatate, si aveti grija de voi!!!
Melinda
15+
asiza spune:
Roxanici, eu stiu ca nu se intampla nimic daca faci mai multe ecografii la intervale scurte de timp...cel putin nu s-a demonstrat ca ar dauna fatului...intreaba-ti si tu medicul ca sa fii sigura...Iar in ceea ce priveste triplul test, e ok daca iti faci eco sambata si analiza luni, insa ecografia trebuie sa-ti spuna exact in ce saptamana esti, pentru ca inainte de sapt. 16 nu e relevant. Bafta si sa ne dai vesti...
Mirona, chiar e o idee buna pernuta la spate in masina....

Manuela, felicitari pentru eco...cum e bb? Zbenguit sau cumintel? Si povesteste-ne cum a fost in concediu? Unde-ai fost?
Melinda, in sfarsit vesti
! Gimnastica pentru gravide si cursuri de educatie prenatala se fac in Zorilor, la clinica Provita, in spate la Castellari. Mi se pare, dar nu sunt sigura (o sa ma interesez si revin cu detalii) ca-ti trebuie trimitere de la medicul ginecolog. Costa toata treaba 500.000, aici fiind incluse si sedintele dinainte de nastere si cateva sedinte dupa nastere, pentru ingrijirea ta si a copilului si-ti mai da si ceva materiale informative. Sigur ne intalnim acolo daca vei merge...insa eu mai stau cumintica pana la 15 saptamani si apoi
. Ia uite...tocmai am gasit si site-ul pentru mai multe informatii: www.provita-cj.ro. 
Oana
11+
dolores spune:
te pup Miro si eu ti-am simtit lipsa...
eu nu ma simt foarte bine....cred ca de la mancare...mi-am luat o zi libera pentru azi ca nu ma simteam in stare sa ma duc la munca. nororc ca am un sef super intelegator. am avut frisoane..simteam ca am febra..imi venea sa vars...ma durea un pic stomacul si acum ma doare capul si am urechile usor infundate.....nici nu stiu cu se sa ma dreg ca sa zic asa.
va pup pe toate
dolores
14+
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
mio75 spune:
Buna fetele
Am vazut ca ati discutat despre cursuri de educatie prenatala in Cluj si ma intrebam daca stiti cumva in Oradea daca se fac? Sau macar un site de unde as putea afla?
Apropos de discutia cu maseluta de ieri: am fost la medicul meu stoma si m-a programat pe maine dar a zis ca el nu mai foloseste de multa vreme xilina pt.ca acum sunt niste substante anestezice speciale pt.gravidute.
Mai vorbim