Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (16)
Raspunsuri - Pagina 6
madaluta spune:
salutare burtici!...azi iar sunt optimista si bucuroasa, desi ieri eram morcovita rau de tot...dar na, sunt nascuta in zodia gemenilor si asa suntem noi ...nu am mai avut rabdare pana pe 10 cand eram programata la dr mea si azi am fost la echo la policlinica cu plata sa ma asigur eu k bb este bine si k durerea mea din partea dreapta nu are nici o legatura cu el.bb-le meu se zbenguia de zor si este in grafice normale, ba chiar mai mare cu cateva zile decat stiam eu.mi-a spus k durerea poate fi de la constipatie sau de la vreun ligament care s-a intins la o miscare brusca.si acum cred k este asa pt k acum 2 seri am stranutat si am simtit un junghi in p dreapta , de am scos un tipat.acum cand stiu k bb este bine parca nici nu ma mai doare nimic.cred k si psihicul meu a luat-o putin razna....
la multi ani pt realitatea(Any) desi nu am mai vazut-o pe la noi pe aici.
va pup pe toate si sa fiti sanatoase!
Apropo de greturi si insomnii, nu mai stiu cine a intrebat, dar si eu ma inscriu alaturi de ele.nu mai vomit asa de des, dar la 2 zile tot imi mai este rau.iar cu somnul stau prost doar dc ma trezesc noaptea sa merg la toaleta. nu mai pot adormi apoi cateva ore. norocul meu e k sunt in concediu medical si nu tb sa merg la serviciu. cred k as fi terminata altfel.
Madalina 12+
ramsan spune:
Anateo thank you very much pentru solutia cu Magne B6 cred ca toate mai curand sau mai tarziu ne vom confrunta cu carceii astia nesuferiti. Despre calciu, am auzit si eu ca poate sa creeze contractii. Ce bine ca mai aveam Magne B6 in casa dar mi-a fost frica sa nu faca abuz, dar se pare ca am carenta....
Si eu m-am gandit sa ma duc la serviciu cat pot inainte de nastere pentru ca nu sunt genul comod care sa stea cu mainile in san si sa astepte servita.
Dandusa eu am postat rezultatele la triplu test am cerut ajutor ulterior si apoi m-am orientat si la Clinica virtuala unde am postat S.O.Sul meu. Este foarte buna ideea ta de a cere sfatul celorlalte fete cu sarcini mai mari... Voi face si asta pna ajung la dr. sapt. viitoare cand BB face 18 sapt
Piscotica (Lorena) si asiza va urez sa va distrati minunat astazi si sa fiti cele mai frumoase.
Miro odihneste-te ca iti cam ajunge atata munca si intoarce-te cu forte proaspete
Realitatea (Any) LA MULTI ANI si UN BEBE SANATOS SI FRUMOS LA TOAMNA!!
Mio esti sigura ca nu este obligatorie perioada de lauzie de 42 de zile? In OUG nr. 96/14.10.2003 la art. 2 lit. g) scrie ca un fel de definitie "concediul postnatal obligatoriu este concediul de 42 de zile pe care salariata mama are obligatia sa il efectueze dupa nastere, in cadrul concediului pentru sarcina si lauzie cu durata totala de 126 de zile, de care beneficiaza salariatele in conditiile legii".
In plus concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului se acorda numai dupa efectuarea a cel putin 42 de zile din concediul de lauzie. Aceasta dispozitie este aplicabila asiguratilor care solicita concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului incepand cu data de 8 ianuarie 2004, data intrarii in vigoare a Legii 577/2003.
Exista si o exceptie - In cazul mamei care se afla in concediu pentru cresterea unui copil, perioada in care naste altul, iar pana la solicitarea concediului pentru cresterea acestuia din urma au trecut cel putin 42 de zile de la nastere (timp in care asiguratase afla in continuare in concediu pentru cresterea primului copil), pentru acordarea concediului pentru cresterea celui de al doilea copil nu se cere efectuarea obligatorie a celor 42 de zile reprezentand concediu pentru lauzie.
Atunci cand mama renunta la indemnizatia pe care o primeste pentru primul copil, in favoarea celei pentru al doilea copil, imediat dupa nasterea acestuia din urma, pentru a beneficia de acest drept este obligatoriu sa efectueze cele 42 de zile din concediul de lauzie.
Cam atat deocamdata ca mi-au amortiti degetele pe tastatura...
Ramona 17+
Ramona
deny75 spune:
Salutare burticute!LA MULTI ANI ! pentru Realitatea(Any) si pentru [bebe] de Gmosi.Eu sunt racita ca in toiul iernii.Ma doare in gat,sunt infundata,am o stare de subfebrilitate si azi sunt tura de noapte.Am baut la ceaiuri de lamaie cu miere de nu mai pot.Referitor la soacre:a mea e de milioane.Noi locuim impreuna si socrela spala,gateste,face curatenie.Si toate acestea nu doar de cand sunt ci de la bun inceput.Eu am alte ocupatiuni:servici,tv. calculator,internet,plimbari,etc.Bine,sa nu va ganditi ca nu ma ocup chiar de niciunele prin casa,dar fac ce vreau si cand am eu chef.Va pupic!DENY17+
alexsa spune:
La multi ani,piscotica,sa-ti traiasca nepotica si sotiorul iubit si sa fiti mereu asa de fericiti!!!!....ca atunci cand auzim de fericirea voastra,ne molipsiti si pe noi!! multzam asiza ca mi-ai rasp si mie;iata datele mele: UM:16 apr 2006,DN:08-09-1980,DPN:21 dec 2006,Dr LEMNETE,spitalul Polizu,Bucuresti.Multa sanatate la toate burticoasele si multi!!!
anateo2004 spune:
buna fetelor
nu eu nu pot dormi dupa masa pt. ca fimea e treaza cand ma intorc de la sevici.asa ca mancam,mai fac cate ceva prin casa si apoi in parc.pe la 20-20.30 ne intoarcem,baita,lapte si culcarea.evident ca odata cu ea si eu.nu mai rezist mai mult de 21.30-22.
nu stiu cum voi recupera lipsa asta de somn.
alexsa spune:
fetele,am si eu o problema si eram curioasa dak si voi ati patit la fel.....m-am umplut de cosuri in zona decolteului, a umerilor si spatele....?!
dandusa spune:
RAMSAN, nu am putut sa-ti raspund la intrebare deoarece eu am fost la triplu test cind aveam 16 si sapte zile si deci nu eram asa aproape de virsta bb-lui tau.Am comparat eu...si mi-am dat seama oarecum ca ar fi normale ale tale ...dar nu eram sigura si am zis ..,decit sa te induc in eroare...mai bine las sa raspunda cineva care stie.Daca erau virstele bb- lusilor apropiate ,mai mergea dar asa....stii ca la o saptamina in plus deja sint alte masuratori!Ce ai aflat?Este bine?
Azi am zis eu ca ajung mai tirziu la terasa dar am tras chiulul pe bune...,pai zau n-am si eu tot o viata de om?De ce sa ma muncesc ca pe hotii de cai?Ia sa vedem daca mi-au dus lipsa...sanchii,s-au destrabalat si ei ca n-am mai fost pe acolo si eu m-am relaxat toata ziua ca merit si.....am avut parte de un "show" pe cinste.BB s-a jucat prin burtica cind mami era relaxata si ce s-a mai miscat...ca l-am sunat pe tati sa-i spun si inebunise ca nu-i aproape sa simta si el.
PISCOTICA,ai dreptate,ma uit in jur la ale mele rude,cunostinete sau prieteni si tare ma minunez cind vad cite discutii mai au...,ma simt o femeie norocosa si el la fel.Eu consider ca ,daca exista respect ,comunicare si incredere reciproca restul vine de la sine.Greutati are toata lumea si discutiile de acolo apar dar daca sintem doi(uniti)...se rezolva altfelt decit in unul.Noi sintem foarte uniti si avem si spatiul nostru ,intimitatea noastra si toate ce simte orice om normal cit sa nu zica ca este in cusca..,in limita normalului,ca am mai auzit si de alte cupluri "moderne"care numai ei se pot intelege pe sine...dar ...,ma rog!!!Si inca un lucru care l-am observat de curind ,poate gresesc dar eu am vazut ca cuplurile care au cele mai multe dicutii in familii sint acele cupluri unde unul sau ambii partenerii nu se inteleg cu socrii.Deci daca ea nu se intelege cu soacra nu prea are liniste in casa.Acum sincer nu stiu daca asta ar fi cauza reala dar ceva legatura ...are sigur!!!
Si apropo de soacra din ce am spus eu mai sus cred ca se subintelege si faptul ca eu ma inteleg super cu ea si mai mult cu amindoi.Eu n-am spus in viata mea"tata"pentru ca n-am avut cui...dar socrului meu ii pot spuna "Tata Costi"pentru ca simt ca vreau s-o spun si pentru ca ei sint amindoi niste oameni minunati.Pot spune ca pe mama nu o prea inteleg dar pe soacra-mea ...da.Bine asta ramine in sufletul meu...ca altfel as avea razboi cu mama si nu vreau s-o fac sa creada ca ma pierde mai ales ca ma iubeste enorm si in conditiile in care eu m-am mutat in Constanta pentru ca sotul meu este de aici si mama urmeaza sa vinda in Bucuresti si sa vina si ea aproape de noi ca doar este MAMA!!!
Fetelor se vede ca am timp si ca sint relaxata ....,ca as scrie....cite-n luna si-n stele ...dar gata pentru acum ...,ajunge.Am sa intru mai tirziu.
Va pupacesc tare pe toate.
dandusa 18
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/dandusa2002/album?.dir=/976bscd
dandusa spune:
DOLORES,pe unde umbli?nu-mi spune ca in cursul saptaminii nu muncesti si in week-end recuperezi?!?
Sau te distrezi?Sper ca observi ca imi fac de cap pe aici in locul tau?Nu-mi mai stau degetelele deloc ,as scrie intr-una!!!
dandusa 18
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/dandusa2002/album?.dir=/976bscd
madaluta spune:
alexsa; si eu sunt plina de cosuri, dar pe fata....dar nici la cosmetica nu am mai fost in ultimile luni....
Madalina 12+