Bebelusi si copiluti de mai-iunie 2005 (95)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bonsai spune:

Mamicilor din toata lumea,multumim de primire si de urari!sunteti super!

sper sa am timp sa scriu dar momentan mama mea are o problema serioasa de sanatate,si am de mers mult cu ea prin spitale,deci,mai mult o sa "trag"cu ochiul la ce scrieti voi pe net ca sigur am mult de invatat.mai ales ca sunt curioasa cum le merge bebeilor de aceeasi varsta!

Daliana e o fetita cuminte,superdragalasa dar marea noastra problema este ca nu prea mananca.Dar tocmai am citit un meniu postat de patriciaRO si incerc si ce spune ea.si noi ne tinem de sfaturile profesioniste,dar practica ne da mari batai de cap.

poze voi pune dar nu prea stiu cum!voi ruga pe cineva sa ma ajute!

daca aveti idei cum sa fac pe fetita mea sa pape,mai mult de 7 lingurite la o masa,help,astept idei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

Andreea.a la faza cu pasapoartele am patit-o si noi. Vreo 2-3 zile am umblat de bezmetici cu copiii dupa noi, si in cele din urma printr-un noroc chior alaltaieri am reusit sa depunem actele.

Prima data ne-am dus la circa de politie din cartier, unde ne spusese la telefon ca dureaza 3 saptamani. Era totul ok, noi plecam pe 2 iulie, deci era timp. Ne ducem frumos acolo, completam cererile, aveam poze facute (ca asa ne spusesera) si intrebam cat dureaza. La care tipa de-acolo zice:"aaa, pai pana pe la sfarsitul lui Iunie, dar nu va garantam. Ca noi trimitem actele la serviciul pasapoarte din N. Iorga". Luam actele si formularele si plecam direct in N.Iorga. Acolo cozi peste cozi, dar aflam ca exista un ghiseu special pentru cei cu copiii dupa ei. Fugim acolo, cand ce sa vezi:cele mai mari cozi, pentru ca acel ghiseu era si pentru batrani peste 60 de ani. Si sa vezi babalacii ce-si mai faceau pasapoarte. In fine am stat vreo 30 de minute, dupa care am plecat, pentru ca nici pana dupa-amiaza nu reuseam sa intram, barbatu-meu intr-o ora pleca la servici, Bianca nu mai putea de caldura, lui Alex ii era foame, etc, samd.
A doua zi dimineata, dupa ce o plasam pe Alex la scoala, ne ducem numai cu Bianca. Aveam poze pentru Alex la noi. La ora 9 am fost acolo. Cand.....iarasi coada. Dar nu stiu cum dumnezeu, in vreo 15 minute ajunsesem aproape de usa iar in fata noastra o pereche de batranei. Barbatu-meu ii fraiereste (scuze...dar nu mai aveam chef sa stau) si le spune ca, copiii au prioritate, iar ei foarte draguti ne-au cedat locul. In 15 minute am intrat si am rezolvat.....si pe 21 luam pasapoartele. Initial am vrut sa le facem la urgenta, in 3 zile pentru care mai plateam inca 2 milioane, dar dna. de-acolo a zis sa stam fara grija ca luam pasapoartele pe 21 iunie.
Aaaa, si le-am inclus pe fete la amandoi in pasaport.

Sa nu va mai zic, ca in timp ce asteptam veneau pile peste pile. Si, la un moment dat vine nu stiu ce mare director de la Antena 1 cu nevasta-sa si cei doi baieti dupa el (asta se intampla pe 31 mai !!!) si cheama pe cineva de-acolo. Vroia dragul de el sa plece a doua zi (de 1 iunie) sa duca copiii in Austria si nu aveau pasapoarte. Le-a primit PE LOC !!!!! De fapt nu ma mai mira nimic....

Bia mea a plans azi mai mult ca niciodata.....ba a cazut, ba nu eram eu pe-acolo si tot asa. Draga de ea, tocmai de ziua ei.
Eu abea o mai conving sa bea lapte, cred ca in curand o sa renunte la el. Numai cand vede biberonul cu lapte, incepe si da din maini, il arunca pe jos...

Ruxel

Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Bianca Teodora - sa fii iubita si frumoasa!

Frumoase pozele de la intalnirea de ieri! Si copilasii... nu mai spun! Fran, petrecere frumoasa in concediu, si mult soare!
Danelutza, multa sanatate principesei! Habar n-am ce poate fi...
Bonsai, pai noi pe-aici ne-am confruntat cu lipsa poftei de mancare din diverse motive... Dar daca Daliana este sanatoasa, ai putea sa incerci sa-i dai niste vitamine (eu ii dau Carinei ViSol Calciu). Efectele nu se vad imediat, insa in final ii creste apetitul. Daca mananca prea des, atunci e de inteles ca mananca putin la fiecare masa... Nu prea stiu ce sa iti spun. Ai intrebat medicul?
Tina, ce face burtica? Dar Maya?
Week-end placut !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Multzumesc fetelor, am sunat la pediatru caci bubitzele tot acolo sint, tot roshu inchis la culoare, cica sa asteptam... Acum eu sint bucuroasa ca nu are febra, am masurat temperatura 36.8, sper sa fie doar o alergie. E adevarat ca eu faceam asha ceva si de la praf .

Fran n_am luat pastile, ca inca alaptez si nu iau nici macar pentru durere de cap. Cit despre ganglioni, cine reuseste sa se uite in gura ei.. bau-bau ca nu ma lasa.
Andreea multzumesc, sper sa fie doar o simpla iritatie.
Simona multzumesc. Ca sa te incurajez si isabella face la fel cind ma vede la calculator, trage de tastatura de-o omoara.
Elisor frumoasa poza cu petzitul, auzi cerere in casatorie in genunchi, ca-n filme nu alta.
blackpanterro toti copiii fac asha, urla, dau din picioare, ishi creaza propria personalitate, daca cedezi o data, te pacaleste si a doua oara. Isabella, de exemplu, a cazut jos, a inceput sa urle, daca a vazut ca nu ma uit la ea, a tacut imediat. ei incearca, noi trebuie sa rezistam. cit despre "nu", unde.-i spun ca n-are voie, acolo se duce, tzine limba intre dintzi, se uita la mine, si face ce vrea ea.
Cloreta, Chris Dun multzumesc, de la Isabella multzi, multzi...

Isabella de la 6 la 10 luni

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Povestea nasterii principesei noastre
Daniela si principesa ISABELLA (5 iunie 2005)

Poze cu ingerasul lui mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Fetele mele dragi spuneti-mi si mie cum se da oscilococcinum la astia mici...ca la astia mari am habar...
Am iesit azi in parc cu ea si cat am stat cu Cornelia si Oana si am fugarit copii a aparut un vant din senin iar acum Delia este infundata la nas si evident ii curge...si nu as vrea sa trec direct pe nurofen daca nu are febra...

Andreea.a parca-i Crezul Deliei ala...asa face ea mereu

Daniela noi nu va putem ajuta decat cu putina sanatate...ca de felul nostru nu am facut bube deloc...Bianca doar rubeola iar cu Delia o dermatica acum cateva luni,asa ca la bube nu ma pricep neam...

Bonsai si eu m-am confruntat cu probleme legate de apetit la copil...sunt mai multe aspecte,printre ele fi gustul mancarii,la unii conteaza si aspectu si printre ei e si Delia ca studiaza la greu,ar putea avea si paraziti ca si astia reduc apetitul...
A mea papa in felul urmator
6,00-6,30 250 ml lapte;
9,30-10,00 un castron de fructe cu biscuiti si aici prefera mango,branza topita, cremwusti,cascaval,unt cu gem,depinde ce are chef...
14,00-14,30 ciorba sau supa si felul II si 120-150 ml lapte
17,30-18,00 un danonino gigantino sau exquisa,sau un borcan Hipp cu cereale,depinde de toane
20,30-21,00 200-250 ml lapte cu 3 masuri de cereale
Dar eu am trecut-o pe mancare din cratita mea cum s-ar zice...
Sanatate mamei tale...

Elisor sa traiasca un august muncitoresc... abia astept sa veniti...dimineata is la munca dar dupa amiaza tot am timp e jumulit bulanele de la poalelei Tampei...

Adriana la varsta asta nucred ca vei reusi mare lucru,dar daca ii spui ca nu are voie sa fi consecventa si sa nu bati in retragere doar ca urla...si eu ma confrunt cu probleme cu Delia legat ede comportament...azi in parc a luat-o peste manute pentru a nu cata oara pentru cotrobaitul in sacosile oamenilor si smulsul din mana de la copii...

Loreen cu Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Am fost si noi afara si tocmai cand plecam venea si vecina mea. A fost la herghelegiu, nu se poate face nimic din pacate. Bebe nu s-a dezvoltat normal, rinichii sunt cam 25% din cat ar trebui la varsta asta, vezica nu si are 350 de grame tot:((( la 19 saptamani. A stat omul cu ea o gramada si i-a explicat toate cele, ce mai, asta e cruda realitate, nu se poate! Probabil ca daca ar tine mortis ar face bebe dar va trai?
Dr. e acum si la euroclinica asta la care am vazut reclama pe DC, cica e lux acolo, eu m-am uitat si la preturi si alea tot de lux sunt. Imi spunea tipa ca si-a amintit de Turcia cand a intrat acolo.

Ramasese sa ma duc pe la ea la intoarcere dar am vazut masina sotului in fata blocului adica a venit omul acasa din Turcia dupa 3 saptamani, asa ca am renuntat.

Mai tarziu sper sa am timp sa va povestesc ceva dragut.

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Bianca e cu un ochi umflat si cu colectie, cred ca ieri a tras-o curentul, era cald si am zis ca n-o fi foc, dar uite ca sensibilicoasa lu' mami a pus-o de-o raceala in stilul ei.
E subfebrila, adica sub 38, dar ii curge nasul si ochiul.
Prietena mea care-i asistenta mi-a spus sa-i dau nurofen ca e antiinflamator si sa-i curat ochisorul cu tampon si ser fiziologic. La fel si in nasuc. Vocea e si ea ragusita. Ce sa-i dau pentru raguseala? Ceaiul de ceapa merge si pentru asta sau e doar pentru tuse?

A & B
Eli si puisorii Bianca Andreas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

LA MULTI ANI, BIANCA TEODORA! Sa cresti mare, sanatoasa si frumoasa si sa ai o viata plina de bucurii!

Salutare! Imi adun ultimele puteri sa va scriu cateva randuri. Nu stiu ce am, frate, zici ca sunt batuta. Unde am si tot asteptat week-endul asta atat de mult parca m-a obosit orice miscare. SI ca sa fie totul minunat, dupa baita ANei ma suna sefa din Franta, reprosandu-mi voalat ca la 7 a sunat dupa mine si eu nu mai eram. In fine, am fost asa de surprinsa ca m-a sunat si mai ales de ce (s-ar putea sa fie rost de niste banuti) incat n-am mai replicat nimic.
Si colac peste pupaza, Mogaldea iar a racnit cand sa o pun la culcare. A culcat-o barbatul in final, care a gasit metoda magica (cu conditia sa fie fiarta de oboseala); el punecapul pe perna si se face ca doarme fara sa miste un muschi. Si uite-asa a adormit-o in 10 minute dupa ce eu nu resisem nimic timp de 20.
Oricum, dat fiind ca e devreme trebuie sa vedem un film sa ma mai destind si eu.

Voiam sa spun cateva lucruri totusi:

Adriana - sa nu mai spui niciodata ca urasti faptul ca ai alaptat exclusiv. Macar din respect pentru femeile care nu au putut sa alapteze si si-au dorit cu ardoare acest lucru daca nu pentru beneficiile enorme de care a avut Aidan parte. Culmea e ca nici bebelusii hraniti la bibe nu se omoara dupa lapte in aceasta faza a vietii lor (vezi cazul sarnatoritei zilei). Sa ti-o spun pe-a dreapta si eu m-as fi saturat de lapte dupa ce luni de zile asta le-a fost alimentul principal. Atata timp cat mananca branzica, iaurt si alte lactate nu ai de ce sa-ti faci griji.
Pana la urma sunt multmita ca s-a intarcat singura spre 8 luni si culmea, a acceptat si biberonul si formula foarte bine. Ma gandesc cu groaza ca acum ar fi trebuit sa o intarc si cred ca ar fost mult mai greu.

Fetele cu intalnirea de ieri: am vazut pozele, rivalizeaza cu cele de la Constanta. Cred ca v-ati distrat pe cinste. Din pacate vad ca vremea isi bate joc de noi ca altfel poate mai programam ceva.

Bonsai - bine ai venit!

Cloreta - imi pare tare rau de prietena ta!
Mai voiam sa zic ceva, dar gata intra barbatul cu filmul. Pupici si fac apelul la fetele absente: Florentina, Mygirl si ... nu mai imi vin acum in minte. Pe unde sunteti? Seara buna!

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Pentru raguseala sint niste pastilute homeopatice la farmacie, produse de cei care fac si Oscillococinum. Se cheama Homeogen, sint pentru raguseli, laringite. Acum, drept sa spun, nu mai am prospectul sa vad daca sint bune si la copii.

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni | Andrei 6-10luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sufletzica spune:

Laura, Oscilo eu il dizolvam intr-o linguritza de apa plata - 6-8 boabe din alea (asta pe la 6 luni...acum la un an nu stiu cate boabe ii poti da) si ii dadeam o data pe zi timp de 7-10 zile...

Nelia, sanatate Tudorei.Imi pare rau ca are febra mare de atata timp.Putere tie si sanatate micutzei

Si Sarei vad ca i-a iesit o spuzeala pe umeri si in seara asta la baie am vazut ca se intinsese si pe burta.I-am scos capsunile de cand am vazut asta dar vad ca s-au inmultzit.O fi de la antibiotic?....dar la asa distanta? ca marti a terminat cu antibioticul...sau o fi d ela caldura? dar zilele astea a fost destul de rece ...maine o spal cu ceai d epelin, ca asa mi-a recomandat pedi...poate o da rezultate

Danelutza, ganglionii nu se vad in gat...ii simti cu mana cumva in spatele urechilor putin mai sus de cum se simt amigdalele la palpare la exterior...nu stiu daca am fost suficient d eclara.poate iti explica Fran mai bine...

Sara a inceput sa faca in mod curent la olita>azi imi poveste maica'mea ca s-a dus singurica si si-a scos olita de sub scaun cand a intrebat-o mama daca face caca .Dar a facut doar un pipi
Voi cum procedati cu spalatul pe dinti? Ca mandra mea nu accepta sa intre periuta la ea in gura (are una d ela farlin din cauciuc...o fi prea dura...)doar cu degetul meu infasurat in fasa sterile mai merge dar si ala in ultimul timp are acces restrictionat...Si cu degetul o spal cu apa plata.
Voi cum faceti? ce fel d eperiute folositi? Ii spalati doar seara sau si dupa masa de dimineata/pranz?
V-am pupacit

Mergi la inceput