40 cu + sau - (cap.11)
Raspunsuri - Pagina 24
goodmomy24 spune:
Porumbel30, eu fac amestecatura ca pentru sarmale,si sosul il fac cu bulion si eventual la sfarsit tai foarte marunt frunze de leustean.
a se servi calde si cu smantana
pofta buna
cati
parpalak spune:
Tare-mi sinteti dragi si-mi pare rau ca n-am timpul sa citesc capitolele precedente. Timpul si memoria, noptile mele nedormite isi spun cuvintul.
Io's aia cu rosiile, cred ca daca mai cresc un pic se cheama lastari si pot sa le pun in gradina. Deocamdata stau in geam si stagneaza acolo. Deocamdata nu le pun ca mi-e ca le ia vintul. De la magazin pot sa-mi cumpar deja ditamai tufa, cu gogonele pe ea, dar ma incapatinez sa-mi exersez "deshtu verde" pe care-l aveam in Romania, si care s-a cam ofilit p-aicea.. (Deshtu verde-i expresie de p-aicea, care inseamna, cred, ca le merge bine la toate alea pe care pun mina. Deocamdata a ramas valabil doar la buruieni, de care nu mai scap nici cu smulgerea, nici cu stropitul, dar nu-i nimic, poate o sa apreciez pina la urma usorul aer de casa parasita, deocamdata ma scoate din minti)
noemi, mare rabdare ai tu cu Ghiompalau' la 4 dimineata! Pe mine m-apuca zbieratu cind se cere ciinele afara si pe urma constat ca de fapt, ea are chef de joaca..
adrienne12, imi pare rau ca n-am apucat sa-ti zic mai devreme, acu poate-i tirziu - ia-ti pachetul complet, ala cu toate 7 extensiile, ca dupa aia ai de lucru sa ti-l tot extinzi. Nu-i de jucat in nestire, dar e tare amuzant pe portiuni.
Eu la pisoi mi-am facut norma, am cules vreo 50 pina prin clasa a opta, dupa aia mama a pus picioru-n prag.
Laura B, La Multi Ani! Ai facut chef? Dans? Eu m-am hotarit ca de la prefix incolo incep sa-mi tin ziua, ca prea am luat pauza lunga.
polux, sa nu zici ca tot mai risneste programul ala????
KUKI, tu stii specimenul mai bine, dar sa stii ca al meu (ciinele, nu specimenu), de fapt, a mea, mai face din astea si fara legatura cu iesitul regulamentar. Ori se mai strica la burtica de-adevaratelea, ori din gelozie, (adica cum, numa specimenu sa ma trezeasca in toiul noptii si ea nu? ori isi imagineaza ca asa trebuie, si ea-si face datoria ). Sa stii ca eu ma tot conversez cu baby-sittera pe subiectu responsabilitatea la sexu' opus, da' nu zic la ce concluzii am ajuns.. Morala e tot palinca. (Si nu te mai aseza nerfoasa la computer, ca-i sensibil!)
goodmomy24, bun venit si schimbare placuta de prefix! Sa-ti traiasca mindra!
lu.more, super pozele! Io n-aud aparatele cu ultrasunete, in schimb, aproape ca am auzit muzica la pozele tale
Porumbel30, io zic sa scrii inainte sa te invineteasca lu de tot
Mik, vezi daca nu faci prajitura cu capsune mai des! . Pupa mama la deghizatu mic (mijlociu) si la diplomatu' mare. De al mic nu ne zici? Rectific in aia mica, acu citii.
nematics, mie nenea doctoru mi-a dat pastilute roz pentru plinsul cotidian. Mi-a dat anu trecut provizie pentru doua luni, iau si-acuma din ele. A fost greu pina m-am obisnuit cu ideea, da's toate bune acuma.
Fetele, imi pare rau ca nu pot sa particip nici la cartofiori, nici la ciorba de varza, ca regimul meu e sa maninc ce nu maninca mofturosu de fi-miu. Iar la noi tati gateste - pretinde ca-l relaxeaza, si care nevasta buna nu-si incurajeaza jumatatea sa se relaxeze? Ceea ce face regimul de orice fel foarte-foarte dificil.. Daca fac criza de persecutie ca io nu mai am loc in bucatarie sta si se gindeste ce prajitura ar vrea sa manince, ca alea-mi ies. Nu-i vorba, ca si mincarea imi iese, dar sint cam singura care-o maninca.. Acu stau sa ma gindesc ca poate starea asta de lehamite generala poate sa aiba legatura cu mincarea, dar n-am nici energie sa pun picioru-n prag de mincaruri mai usoare.
Si ca tot sufeream eu ca nu ne-am luat un concediu in 4 ani, saptamina trecuta m-a tratat jumatatea cu margaritas si daiquiri-uri, ceea ce, hmmmm, a avut ca efect ridicarea nivelului de oboseala. In afara de prima margarita, la care m-am facut muci, si-a doua zi am avut capu mare. Cu partea pozitiva ca am scos vacanta de pe lista de lucruri de facut.
(Scurt rezumat, el a lucrat un an jumate in alt oras, ca a fost primul job oferit dupa un contract, si ne vedeam in vikend, cind nu mai pridideam cu cumparaturile si reparatiile de pe linga casa. Eu am prins si eu un contract care se anunta scurt si care s-a lungit un an, acu ma duc cam 3 zile la doua saptamini, cistig nici cit somajul, in schimb ma stresez ca pentru un job intreg. Fiindca inca avem bani de mincare mi-e lehamite de cautat loc serios de munca. Posibil si fiindca sint in urma rau cu somnul. Dac-ati ajuns cu cititul pina aci bine, daca nu, si mai bine , da' io una ma simt mult mai bine c-am scris rezumatu asta )
Sanatate la bebei si mamici.
Poze de cind eram mici si Poze si filme
Porumbel30 spune:
Cati , sarmalutele despre care vorbesc eu sunt altfel : nu sunt cu carne , ci doar cu orez si nu stiu ce condimente , si sosul este alb , dar nu e cu faina...Si eu stiu ca in stilul asta faceau grecii , de aia am intrebat-o pe Nematics...ca ea tocmai fuse pe la ei , cica in voiaj de afaceri
Mai astept pareri...
" Curajul nu inseamna absenta fricii , ci victoria impotriva ei "
nematics spune:
Porumbel - sa mor io' da pina la urma credeam ca tu m-ai bagat in gura lor (multumesc pentru incredere }!!! Nu pe dos - scuze da mie neuronii mi-s azi lipsa, le-am dat liber de dimineatza pina miine!
scuze dac-am zis ceva rau (desi nu imi amintesc, am dat doar niste explicatii), nici n-am bagat de seama de fapt ca tu pusesesi postul ala, abia acum am citit si paginile de dinainte - dimineatza nu ma uitasem decit la aia pe care am postat.
Cit despre sos, dupa parerea mea e facut cu lamiie - mie nu-mi plac fiindca nu ma dau in vint dupa orez si mi se pare a waiste of ressources sa faci orez in frunza de vitza! Macar daca maninc sarmale de post sa fie si ele acolo cu ceva ceapa, stafide, ciuperci si foi de varza.
Cati - plinsul meu e de la socul traumatic pe care l-am facut cind a murit sotul meu anul trecut calcat in Bucuresti de un sofer beat; am fost plecata o vreme prin State si de la sfirsitul lunii mai am revenit acasa, printre amintiri...si in mizeria morala si coruptia de la tot pasul si la toate nivelurile (inclusiv la jobul meu) de aici din RO; am luat ceva medicamente in toamna dar asa cu un ultim dram de luciditate am realizat ca alea te fac din om neom asa ca am renuntat la ele - vorba doctoritei homeopate la care am fost - sunt bune pentru un eventual gulag. Si cu asta sper sa nu mai deschid subiectul ca uite, iar imi dau lacrimile.
Tratamentul homeopat se face in functie de tipul de organism si de personalitate, nu stiu mai multe. Se presupune ca ajuta la refacerea echilibrului general; organismul nostru este un mecanism complicat si daca se defecteaza pe undeva ceva se poate ca efectul sa apara in cu totul alta parte - homeopatia trateaza in primul rind cauzele, nu doar efectele.
Muc cel Mic
adrienne12 spune:
Buna dimineata fetelor. Sa o luam pe rind. Porumbelu’ iti dau eu reteta de sarmalutze in foi de vita cu orex si lamiie. Face al meu prieten si pune si stafide, black currants, scortisoara, cumin si nutmeg ba uneori pune si cuisoare in ele si ies nemaipomentit de bune. As renunta la o friptura pt. o portie de sarmalutze din acelea. Prietenul meu e turc (pt. cine nu stie) si intre noi fie vorba si la propriu si la figurat.Lu, superbe poze si da, pe bune daca nu-mi place mai mult Nomi decit Noemi. Nomi e mai ca intre prieteni. Noemi e mai pt. toata lumea.Kuki nu-ti fa iluzii ca nu dureaza doar 2-3 ani pina devine mai responsabil ci vreo 10. Eu de al meu copil trebie sa ii iau cheile de la masina ca sa faca ceva cind spun eu, altminteri nu.Parpalak bine ca mi-ai spus de Sims caci nu am ajuns ieri la magazin la lunch, m-am proptit afara la o tigara cu colega din Iasi dar ma duc in seara asta caci tot mai trebuie sa iau un joc pt. copilul unei prietene din Ro, caci eu sint acum la capitolul cumparat cadouri. AMR 9 zile pina vin la Bucuresti..La multi ani Laura, sa fii fericita si sanatoasa si sa ai numai realizari. Cit despre virsta, eu o exprim in baza 16. Oricum ai mei la servici, ingineri fiind, au dificultati in a calcula cit am asa ca ma distrez. Bine ai venit Goodmamy.Iuliana cind pleci, dar mai ales cind vii?
goodmomy24 spune:
te rog sa ma ierti , si sincer imi pare rau de ce ti s-a intamplat,chiar regret acum ca te-am intrebat.
cati
Porumbel30 spune:
Nematics , da' cin' ti-o spus ca eu vreau sarmalute de post ? Alea sunt garnitura , mey !
Da' parca nici cum le face pretenu' tau , Adrienne , nu seamana cu ce am mancat eu aici...Asa cum le descrii tu am mancat ca desert sau gustare de dupa-amiaza in Turcia , la niste prieteni la care am fost in vizita.
O sa incerc sa le fac un sos cu un pic de Vegeta si la sfarsit o sa pun niste lamaie si gata ! Scuze , fiecare cu ce-l doare !
Adrienne , nu mi-ai zis pe ce site-uri poti juca SIMS pe de-a moaca ? Distractie placuta si tie !
Auzi , Adrienne , tot cu tine am treaba : daca tot colinzi dupa cadoouri , imi poti spune si mie daca pe la voi se gaseste filmul cu "baby boo" (poate stii , e un film cu un bebe de vreo 8 luni a unei familii bogate, care a fost rapit de unii care s-au dat drept fotografi veniti sa imortalizeze odorul...care odor trece printr-o multime de peripetii pana este recuperat de familie...Sper sa fi inteles ceva...) In cazul in care-ti sare-n drum , zi-mi si mie cat costa...in format DVD ! Multumesc anticipat !
Revin...
" Curajul nu inseamna absenta fricii , ci victoria impotriva ei "
nematics spune:
quote:
Originally posted by goodmomy24
te rog sa ma ierti , si sincer imi pare rau de ce ti s-a intamplat,chiar regret acum ca te-am intrebat.
cati
cati, nu ai de ce sa-ti ceri scuze, e normal si nici eu n-am prea spus asta explict pe-aici, doar odata la fetele din US atunci cind am oprit tratamentul si a fost tare greu
Adrienne, cum ti-am mai spus lipsesc din Bucuresti intre 1 si 10 iulie dar sunt pe 11 iulie la circiuma cu tine si cu cine mai vine! Dati idei de o terasa cu bere si mici, sa o fixam de pe acum eventual, sa nu ne cautam pe urma pe telefoane pe 11 dimineatza
vezi ca te-am intrebat de un manual de Delfi4 - daca mai foloseste la ceva
noemi marian spune:
Haules!
Ati scris de m-ati zapacit.Acu' recunosc ca iar am luvat-o pe cele araturi si-am drojdit un pic.Prietena mamei de-o viata a murit si azi a fost inmormintarea.Cind am beut prima data(atunci cu tzuica) a fost cu fata ei mai mica,ccc careia-i sint si nasa de cununie si-a trebuit s-o ascult pt ca a fost prima ei intilnire cu Marea Trecere.
In fine.A fost f trist pt ca mama mea a cam ramas singura.
Cati,bine-ai venit printre noi.Stai pe-aproape ca bine-a fi.
Neuronu' meu care-i pe faza a obosit si doarme,deci voi fi mai dezlinata ca scriu din amintiri.
Iuliana iti multumesc.Mi s-a spus ca numele meu inseamna 'cea frumoasa'.Io cind ma uit in oglinda vad altceva,dar iti multumesc.Batar numele sa fie fain.
Lu ai si nu dreptate.Nomi imi zice si fie-mea si cam toti copiii.Si sotul meu.Am semnat in prima faza cum trebuie pt ca asa era corect.La Noemi nu prea reactionez.Si Adrienne mi-a dat apa la moara.
Kuki,trimite-l pe prunc!Ca am rabdare cit China.Si face echipa cu fiul Adriennei.Ce-are?Si cu berbantul care-i un copil mai mare.
Liliana am rabdare cu Ghiompalau' ca-i copilul meu.Asa mi-am tratat intotdeauna animalutzele ce le-am avut.Si termina cu stricat de calculatoare,ca io azi cind l-am deschis mi-o zis CD not found ,nu mai stiu io ce not found,si-apoi ma baga complet in ceata cind mi-o cerut insert boot floppy in drive A: .L-am inchis.Si si-a revenit.
,Nomi
adrienne12 spune:
nematics manualul de Delphi 4 e bun pt. cineva ca sa-is faca o idee genarala despre delphi dar pt. cineva care l-a folosit inainte e redundant se gaseste informatie on-line se poate face download 9trial version) de pe site de la BorlandFetele daca faceti cautare pe google dupa free sims o sa gasiti citeva site-uri care ofera asa cevapoate sarmalutzele facute de pretenu sint prea aromate (in nici un caz nu sint desert ci mai degraba aperitiv, meze, finger food sau cum le mai spune in alte parti ale lumii). grecii le fac cu lamiie si mai putin aromate asa cum vrei tu si pun si felitze de lamiie intre ele pe platou cind le scot. AH si pretenu mai are el o teorie sa imachetezi sarmaua cu partea lucioasa in afara ca sa arate frumos. Si adac ai sti cum le face, subtiri si lungi de parca ar rasuci trabuce, pe bune. I-am zis, ca daca se pricepe el atit de bine eu nu mai ma bag :-)Nomi, pup mitzul buclucas ca tare dragi imi sint mie mitzele.va pup fetele ma duc sa crostez la programele mele