Mamici de iulie - august 2006 (58)
Raspunsuri - Pagina 4
cristina_ana spune:
Fetelor care vreti sa nasteti natural si fara epidurala, eu va sfatuiesc sa aveti totusi cumparata epidurala,si daca chiar nu o sa puteti suporta durerile, cereti sa v-o faca si gata. Daca va simtiti voi in stare sa nasteti natural nu e nici o problema, ramaneti cu epidurala nefolosita, asta sa fie necazul. Oricum nu e f. scumpa, in jur de 700.000 lei.
Eu stiu SIGUR ca nu as putea naste normal fara anestezie, pentru simplul fapt ca nu suport deloc, dar absolut deloc durerea. Pentru mine ar fi un adevarat blestem sa trebuiasca sa suport "pe viu" travaliul. Dar tare ma astept si la asta, tinind cont ca in sarcina asta toate mi-au mers pe dos. Doar bebe e sanatos, dar stiu ca asta e cel mai important.
Cristina, 35+ si bebe Eric Andrei
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristina_miloiu/album?.dir=/98e2re2&urlhint=actn,ren%3as,1%3af,0
Sabana spune:
Cristina eu nu am de ce sa cumpar epidurala ca intra in pachetul de nastere fie ca o folosesc, fie ca nu. Dar legat de nastere naturala au fost atatea femei care au nascut fara epidurala si nu au murit din asta. Nici eu nu sunt prea rezistenta la durere, dar decat sa il supun pe bebe la riscuri, mai bine ma chinui eu. De la forceps ar putea ramane traumatizat pe viata, pe cand eu sunt sigura ca trec mult mai usor peste asta, chiar daca ar fi dureri chiar asade insuportabile. Ma dau eu eroina acum, sper sa decurga totul normal. Am o prietena care a nascut cu naster indusa un bebe de 4,500 si daca ea a putut, am sa pot si eu. Sa ma tina Dumnezeu
Sabina + Alexandra + tata Silviu
map spune:
motzata acum am citit ce ai scris. Si intreb si eu a prostul cum adica sa faca o asistenta anestezia? In Germania nici macar injectii nu fac asistentele, mai fac cateva dar foarte putine si numai daca-s in prezenta medicului de obicei sau cumva daca medicul este in zona neaparat. Ce tampenie pe acolo, asta mi se pare strigator la cer. Chiar ca din ce citeam eu prin reviste era ca sa nu te dai pe nana oricui la epidurala ci sa ceri numai daca ai siguranta ca cei de la clinica respectiva au experienta in asa ceva.
Monica si 28+
miti2004 spune:
mai fetelor, haideti sa nu ne mai gandim la lucruri d'astea pesimiste, pt ca in viata asta totul e un risc, nu ? pai ce, a conduce o masina nu e riscant ( ma refer in general, nu doar la gravidute ) ? si uite ca tot conducem masinile...
draga map te rog sa pregatesti un pat si pt mine la tine in dormitor pt ca eu nu mai pot de cald :))...am facut un si tot degeaba...sau macar trimite-mi si mie niste nori pe aici ca m-am umflat toata de la atata caldura...cum o sa rezist eu pana la inceputul lui august nu stiu.
miti 30s+5z
Amabella spune:
sabana, te rog frumos sa nu fii mai panicoasa decat mine, ca ne suparam! nu admit sa preia nimeni suprematia in domeniu! pai eu cred ca riscul sa nu te mai trezesti din anestezia generala (bine, daca e facuta de un medic si, eventual, unul priceput, cum vei avea tu la euroclinic) e cam la fel de mare ca riscul de a te plimba pe strada linistit si a-ti cadea ceva in cap, astfel incat sa mori pe loc. si daca si eu, master of panic, cred ca e ok sa faci anestezia asta, stai si tu linistita, te rog.
luiza 33+ si mic si iubit
ticker bebe meu
http://pg.photos.yahoo.com/ph/luizapadiu/my_photos
Sabana spune:
Bine. Eu ma duc sa mananc o inghetata de capsuni si apoi ma culc. Tocmai am facut injectia cea odioasa.
Sabina + Alexandra + tata Silviu
miti2004 spune:
fetelor a inceput sa ploua torential de 2 minute cu tunete si traznete, asta dupa ce am murit de zapuseala toata ziua
chiar acum ies afara pana la niste magazine si o sa-mi iau slapii ca sa ma ud la picioare
uraa ploicicaa,
miti 30s+5z
MissJJ spune:
Buna fetele!
Sabana ms mult de compliment!
Fetele sa vedeti prin ce peripetii mai trecem si noi: azi astept sa vina Flo de la servici si vine el acasa si vad ca merge cam aiurea si il intreb esti ok si cand colo azi la servici a reusit sa ramana teapan de spate, piciorul dpret nu-l poate misca decat ridicat si nu poate sta in sezut ci numai intins. ASa ca ne-am spalat am papat si am plecat la spital. Am mers normal la accidente si urgente ca in alta parte trebuie programare si a zis nenea la de acolo ca la radiografie daca face nu se va vedea nimic si ca trebuie mers la med de fam sa ne dea trimitere sa faca un MRI scan care cica e f detaliat si se vede daca e ceva la vertebre sau daca e hernie de disc sau mai rau. Si am mai stat pe la spital si i-a facut o asitenta o injectei si i-a dat doua pastile care cica impreuna cu injectia o sa il lase durerea. De ridicat daca se intinde nu se poate ridica decat cu ajutor. Nu vorbesc de imbracat dezbracta ca nu poate misca piciorul. Si maine tre sa incepem sa umblam pe la med de familie sa ne rugam sa ne dea mai repede trimiterea aia ca aici ca sa ti se faca o programare dureaza chiar si cateva luni. Flo va sta acasa pana marti, marti merge din nou la munca si sper sa se simta mai bine ca daca eu stau acasa si numai el munceste, daca el nu merge la munca nici bani nu avem.
Cam asta este... Daca nu mai intru zilele astea sa stiti ca de asta nu sunt pe net ca o sa fiu pe la medici si spitale.
Va pup pe toate si va urez numai bine si sa nu aud cand ma intorc ca v-ati pus pe nascut ca nu e voie inca.
Aaa am uitat sa urez bun venit fetelor noi!
------------------------
29+
Born free, now I'm expensive.
Poze
Lucrusoare baby
cristina_ana spune:
Offf, Mada_Mxm, nasol de tot ce s-a intimplat cu sotul. N-am idee ce ar putea fi, dar iti doresc sa nu fie nimic grav si sa se rezolve cit mai repede.
Cristina, 35+ si bebe Eric Andrei
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristina_miloiu/album?.dir=/98e2re2&urlhint=actn,ren%3as,1%3af,0
pika-pika spune:
Fetele noi bine ati venit!
mada_mxm nasoala treaba,asa suntem si noi aici,platiti la ora,daca nu te duci la munca,nu ai bani;nu exista concediu medical platit...Iti doresc sa se faca bine cat mai repede si mai ales sa nu fie nimic grav.Ai grija de tine si de bebe,nu te stresa prea tare.
Haideti sa va povestesc ce face bebelusha mea...Aici,toate sunt foarte joase,chivetele,mesele...Eu am 1,70 si stau aplecata peste tot,o sa ma cocosez de tot...de cateva zile cred ca bebelina mea nu mai are loc in burta ca de cate ori ma aplec sa spal vasele sau sa ma spal pe fata imi trage cate un piciorus in coaste sa ma indrept...Are personalitate!!!
35+
mamica incepatoare
poze cu noi
poze baby shower