cozonac, colaci, pasca

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Pască cu brânză (fără aluat)
1 ½ kg brânză dulce
10 ouă
50 g unt
250 g zahăr pudră
2 linguri făină
stafide
esență de rom, coajă de lămâie, vanilie

Brânza de vaci, bine scursă, o amestec cu gălbenușurile, untul, zahărul pudră, 2 linguri de făină, stafide, arome. La sfârșit se adaugă albușurile bătute spumă și se omogenizează amestecul. Se pune în tava unsă și tapetată și se unge pe deasupra cu gălbenuș de ou (se păstreaza un gălbenuș din cele 10). Se coace la foc potrivit (depinde de cuptor). E gata când e coaptă la mijloc și începe să se rumenească.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de Lorelai

Cozonac facut in masina de paine

quote:
Initial creeata de casandra

Am citit mai demult ca cineva face cozonaci cu masina de paine. As vrea si eu sa fac. Stiti cum? Aveti cumva o reteta?



am facut eu chiar ieri unul dar nu am reteta. eu il fac ochiometric. pun in masina 2-3 oua si cam 1/2 cana de zahar si pornesc masina. apoi dizolv drojdia (1+1/2 lingurite) in o cana de lapt caldut si incep sa o torn peste oua. in timpul asta masina merge. alternez laptele cu faina. adaug faina cit sa fie aluatul moale, il incerc cu degetul. adaug vanilie si 1/2 pachet de unt (cam 120g) pe care il tai bucati. se topeste repede pt ca aluatul e cald de la lapte. poti sa si gusti aluatul sa vezi daca esuficient de dulce. daca vrei mai dulce mai adaugi zahar. il las la framintat si dospit in masina (folosesc ciclul "rapid dough"). dureaza totul cam o ora si jumatate. apoi il scot din masina si il intind pe planseta unde adaug nuca, cacao, rahat, stafide etc si il coc in cuptor intr-o tava de cozonac, mai lata si mai scurta. dintr-o cana de lapte iese un cozonac mare. il tin 10 min la 400F si apoi inca 20-25 la 350F. depinde de tava si de cuptor. il mai incerci din cind in cind.

bafta,
Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

PASCA

Pentru aluat:
- o lingura mare cu varf de margarina
- 2 linguri cu zahar pudra
- un galbenus de ou
- 3 linguri de faina
- 1/2 pachet de praf de copt
- o lingurita zeama de lamaie

Pentru umplutura:
- 700g branza vaci
- 1 pahar de smantana
- 5 linguri zahar pudra
- 4 oua
- o lingura praf e budinca de vanilie
- 100g stafide tinute in rom

Preparare:

Se freaca margarina, zaharul pudra si galbenusul pana devine o pasta spumoasa. Se adauga faina, praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se framanta bine pana devine un aluat elastic. Se lasa un pic sa se odihneasca. Intre timp, se prepara umplutura, amestecand toate ingredientele. Se incinge bine cuptorul. Intr-o forma rotunda de pasca, se intinde aluatul, se presara putin gris pe toata suprafata blatului, apoi se toarna umplutura preparata. Pe deasupra se rade coaja de la o lamaie si se lasa la foc mare aprox. 10 min, apoi se da focul mic si se incearca din cand in cand cu scobitoarea sau cu un pai pana este gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucoantza spune:

salutare!
mmmmmm.... cate bunataturi...as vrea sa fac si eu o pascuta ca la mama acasa, dar am o problema... branza de vaca... stie cineva daca este asa ceva prin elvetia (locuiesc in zürich) si cum se numeste aici?
mii de multumiri
PASTE FERICIT!

ralucoantza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

quote:
Originally posted by ralucoantza

salutare!
mmmmmm.... cate bunataturi...as vrea sa fac si eu o pascuta ca la mama acasa, dar am o problema... branza de vaca... stie cineva daca este asa ceva prin elvetia (locuiesc in zürich) si cum se numeste aici?
mii de multumiri
PASTE FERICIT!

ralucoantza




Aici s-a discutat despre branza de vaci in Elvetia: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=24309

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput