Bebelusi de iulie-august 2005 (116)
Raspunsuri - Pagina 9
Laura25 spune:
Fuga, fuga, cat mai e gasca mea pe afara, sa va scriu si eu un picutz.
Ieri au mancat pt prima data caise proaspete. Lui Rares i-au placut (a luat bucatica in mana si a molfait in legea lui acolo), Biancai, inca nu imi dau seama. A mancat un pic, dar fara entuziasm. Oricum era abia trezita din somn, foame nu ii era, asa ca trebuie sa o mai testez.
Tot ieri Rares a scos prima perlutza (involuntara, binenteles). Ii dadeam sa manance in scaunul de masina si odata s-a ridicat, cu spatele la mine si s-a urcat in picioare pe scaun ( avea ceva de spus Biancai care era in spatele lui. Eu il apostrofez suparata: "Bine, Rares, mami pe unde sa bage acum mancarica? Pe la coditza?" La care imediat vine replica lui "Ei, da!"
Aseara am pus cereale in laptele Biancai (ca tot ma plangeam eu ieri ca se trezeste noapte sa pape) si a dormit bustean de la 22 la 7. Nu a scancit odata, nu a marait, nimic. M-am trezit eu de cateva ori sa o vad ce face.
Laura
de
Rares si Bianca 13.06.2005
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Atat suntem de mari
MONAI spune:
Fetele, am gasit in retetele mele de bebe, una de chiftele la cuptor, eu n-am facut-o inca, dar ma gandesc sa o scriu pentru cele harnice si pricepute si in pana de idei. O am de aici, de pe forum si o scriu cum am copiat-o:
"Am pus 400 g carne vita rasol tocata impreuna cu o ceapa mica si un cartof fiert 15 min si miezul unei felii groase de paine muiat in apa si stors,la care amestec am adaugat cca 40 g orez bebe( e vorba de cereale orez de la Nestle) si o lingurita marar tocat.Am folosit hartie pergament ptr cuptor si am lasat la max cuptorul 30 minute.De teama sa nu se arda,am acoperit cu inca o foaie de pergament-greseala,ca au ramas cam moi,motiv ptr care data viitoare voi mai adauga orez bebe[initial mi-era frica sa nu iasa prea tari ].Si am de gand sa mai adaug galbenus data viitoare.Le-am facut putin mai mici in diametru decat gura unui borcanel Hipp,ca sa le pot baga la congelat ,ca ei mentionau ca rezista cam o luna congelate".
Eu am sa o fac cat de curand si va voi spune rezultatul
.
Sa auzim numai de bine.
Mona si
Sara (16/07/2005)
Scumpii de noi
anis spune:
Dede, accepta formula.Mai ales daca o lasa sa-i fie foame ,papa seara si 300 ml de lapte.
AniS si
Ingrid
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
anis spune:
Sa va zic de Ingrid.
De cateva zile a invatat sa zica si 'kaka'.Numai ca nu il foloseste in contextul care ar trebuii, ci d eregula,cand vine un alt copil la ea la carut, ea repe rade si zice "kaka".cam aiurea...normal..ca mamica copilului se uita aiurea la mine...dar pe mine ma bufnetse rasul..![]()
AniS si
Ingrid
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
Laura25 spune:
Eu tocmai le-am facut paste cu piept de pui. Astept sa vad daca o sa si manance
.
Pastele (am gasit fara ou, mici , in forma de dinozaur
) le-am fiert bine, bine...
Am taiat o ceapa, 2 catei de usturoi, un sfert de piept de pui fiert in prealabil, un sfert de ardei gras, o rosie maricica. Am pus tot intr-o cratita cu apa si cateva linguri de ulei, cat sa poata fierbe, dar sa nu fie prea zemoasa in final (am mai pus apa pe parcurs). Le-am lasat sa fiarba aprox. 30 min (poate mai mult, nu m-am uitat la ceas, important e sa fie fierte toate legumele), am adaugat un pic de sare, cativa stropi de lamaie, am amestecat cu pastele si am pus la blender. A iesit
...
Laura
de
Rares si Bianca 13.06.2005
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Atat suntem de mari
adana.9 spune:
gata, ne-am preagatit de evaluare:)
anis, nu e par de Fat-Frumos, nu creste chiar asa de lung in doar 10 luni :)
a venit lungut din burtica.
cel putin asa zic eu si...lumea.
si cei care ne vad in poze fara sa ne cunoasca dinainte cred (si asta de muuulta vreme) ca are 1 an cel putin. tot din cauza parutului.
acum apreciati si voi.
imi spuneti va rog si mie care este "varianta clasica" de intarcare?
ca mie asta cu plecatul mamei de acasa, datul la bunici (cu care poate nici nu-i asa obisnuit puiul) mi se par tare-tare dure.
adana.9 spune:
laura, mi se pare atat de fain sa ai gemeni...mai ales baiat si fata.
in timpul sarcinii m-am gandit si eu ce fain ar fi sa fie gemeni...mai ales ca doctorita mea de familie m-a facut sa cred asta cateva clipe, privind la ecograf.
si acum asa ma emotionez cand vad gemeni pe strada...
cred ca e tare-tare interesant.
probabil si greu.
eu ma gandeam cum ar fi sa am doua deliute. adica sa fiu de doua ori mai fericita.
cred ca si de doua ori mai obosita. dar banuiesc ca se merita din plin.
si poate nu-i chiar de doua ori.
si ma intrebam ceva. noaptea se trezesc sa suga? se trezesc unul pe altul? cum este? sau era.
MONAI spune:
Laura, numai bunatati le faci tu gemenashilor, am copiat reteta
.
Adana, am admirat micuta Delie si e o frumoasa. Multi pupici
.
Sa auzim numai de bine.
Mona si
Sara (16/07/2005)
Scumpii de noi
gesi spune:
quote:
Originally posted by Ella2000
asa o veste proasta am primit...a plecat intre ingerashi o fetitza de numai o luna!
Să-i dea Dumnezeu multă putere mămicii îndurerate să treacă peste această grea suferintă!
Păcat că îngerii îmbătrânesc si Doamne-Doamne se vede nevoit să-i înlocuiască cu altii tineri...mult prea tineri! Mă rog pentru sufletelul ei! De acolo de sus ea are grijă acum de bebelusii nostri!

Îngerul care mi-a schimbat viata Prima noastra poveste „Imaginatia e mai importantă decât cunoasterea!”- Albert Einstein
adana.9 spune:
multumesc mult, monai.
am vizionat-o si eu pe sara ta si...cred ca si tu esti o mamica talentata in ale gatitului pentru bebei (nu ca mine). ca asa de bine arata fetita ta. o grasuta si o frumoasa, cu ochisorii aia mari si expresivi. frumoasa ca mami ei.![]()