Bebelusi de iulie-august 2005 (116)
Raspunsuri - Pagina 10
gesi spune:
31.05.2006
Astăzi a bătut vântul asa că am urmat sfatul domnului doctor si nu am iesit din casă.
Mama, căutând să-mi facă ziua plăcută, fără să duc lipsa parcului si a florilor din el, mă pune în scăunelul-măsută si îmi dă să mă joc cu două floricele din acelea verzi culese de verisoara mea, în scurta ei excursie la tară. Ea pune în functiune masina de tăiat iarba, iar eu în timpul asta, îi dau o mână de ajutor, tocând mărunt cele două floricele care îmi apartin. Le întind apoi bucătică cu bucătică spre castronul unde mama le colectează...dar nefiind suficient de aproape de el...le dau drumul să cadă pe gresia din bucătărie...Stie mama de unde să le ia si unde să le pună!
După ce ne săturăm de mirosit si măruntit, si cum nu e prea multă lume în jurul nostru să avem cui arăta florile, mama le bagă în congelator, de unde să le putem lua cand mai avem nevoie.
Eu rămân cuminte în scăunel, căci distractia abia acum începe! Mama începe să arunce cu mâncarea în sus, si să o prindă: ...”halei hap” Cum stie mama să mă distreze!...Ia uite...clătita aceea groasă se învarte în tigaie, astfel încât să fie coptă bine si pe o parte si pe alta.
Face mama „halei hap” de vreo opt ori...dacă am numărat bine. Si începe să umple fiecare clătită cu brânzică de casă, amestecată cu ou si smantână si un pic de „flori” din acelea verzi de mărar. Pe deasupra acestui amestec asează cu grijă bucătele de legume care de care mai colorate: portocalii, verzi si albe. Înfăsoară apoi fiecare clătită în parte si o asează în tava pregătită din timp la îndemână. Face operatiunea aceasta de câteva ori, nu pare să se plictisească...eu, în schimb, da. Primesc pentru răbdarea mea de până acum un castron plin cu biberoane ce le credeam de mult pierdute...cam de atunci de când am găsit pe măsuta mea cana aceea cu supapă. Asta da surpriză!
În timp ce eu mă joc cu vechile biberoane-de ceai si de suc- acum transformate de mama în jucării noi noute, ea termină de rostogolit fiecare clătită, le asează una langa alta în tavă si le ascunde sub un strat de compozitie si legume fierte.
Se grăbeste să le de-a la cuptor la foc mic vreo trei sferturi de ceas, ca să mai rămână un sfert până la ora mesei, suficient cât le trebuie să se răcorească un pic.
Eu mă grăbesc să mă asez la masă, căci mirosul florilor din casă a fost schimbat cu un miros plăcut de foame amestecată cu multă branzică si smântână.
Mama mirosind si ea...forfota stomacului meu, începe să măruntească cu furculita rulourile mirositoare. Le acoperă apoi cu smântână prospătă si mi le serveste răbdătoare lingurită cu lingurită...până ce stomăcelul meu zice stop. Adică pret de o clătită. Sau aproape o clătită. Am lăsat loc si pentru desert.
„<<mmm>><<ma-ma>> tare bun ai pregătit astăzi!”
DICTIONAR EXPLICATIV:
GUST este atunci cand tata vine acasa si pune branza sarata peste clatite
Îngerul care mi-a schimbat viata Prima noastra poveste
„Imaginatia e mai importantă decât cunoasterea!”- Albert Einstein
Laura25 spune:
quote:
Originally posted by adana.9
laura, mi se pare atat de fain sa ai gemeni...mai ales baiat si fata.
in timpul sarcinii m-am gandit si eu ce fain ar fi sa fie gemeni...mai ales ca doctorita mea de familie m-a facut sa cred asta cateva clipe, privind la ecograf.
si acum asa ma emotionez cand vad gemeni pe strada...
cred ca e tare-tare interesant.
probabil si greu.
eu ma gandeam cum ar fi sa am doua deliute. adica sa fiu de doua ori mai fericita.
cred ca si de doua ori mai obosita. dar banuiesc ca se merita din plin.
si poate nu-i chiar de doua ori.
si ma intrebam ceva. noaptea se trezesc sa suga? se trezesc unul pe altul? cum este? sau era.
adana
Adana, intr-adevar e f. frumos. E tot ce ne-am dorit, oferit de Doamne-Doamne in varianta ideala. E greu, e obositor, dar e si foarte frumos. Ai parte intr-adevar de momente pe care o mama cu un singur copil nu le are. Eu sper ca si lor sa le fie mai bine si un pic mai usor in viata, crescand impreuna, avand grija unul de celalalt.
Bianca a fost f. micutza la nastere (1600g) si nu a putut sa suga, mai tarziu cand a putut nu a mai vrut. Asa ca ea e cu biberonul. Primele 4 luni a ppapat lapte numai de la mine ( cu mici completari cand nu era destul), apoi a trecut mai mult pe lapte praf. Acum numai lapte praf mananca. Rares in schimb a invatat sa suga destul de repede (desi a fost si el cu bibe 2 saptamani aproape) si s-a atasat asa de tare de tzitzicile lui, ca acum nu vrea sa renunte
Eu dorm cu ei intr-o camera, sotul in sufragerie. Din cauza trezitului des, am ales la un moment dat sa il iau pe Rares cu mine in pat, ca nu mai puteam (il puneam sa suga si adormeam cu el in brate, era sa-l scap intr-o noapte ...). Bianca doarme in patutz, la aprox. 40 cm de patul mare, deci ajung rapid la ea. Se intampla si acum sa se mai trezeasca unul pe altul noaptea. Cand inca mancau amandoi, daca se trezeau simultan si nu era nimeni sa ma ajute, puneam pe Bianca la perete,pe Rares intre mine si ea si cu bibe in guritza fetei, cu tzitzica in cea a baiatului, rezolvam "problema" singura.
Nu mai departe ieri am avut un moment de panica totala cand dormeau de putin timp, s-a trezit Bianca urland (nici acum nu imi dau seama din ce cauza), Rares s-a pus pe plans ca el vroia sa doarma .. si numai nu reuseam sa-i linistesc pe nici unul.
Laura
de
Rares si Bianca 13.06.2005
Fotografiile noastreFilmulete cu shtrumphi
Atat suntem de mari
ema.nu.ela spune:
fetelor,
voi de unde cumparati peste proaspat?
ca eu tot incerc la carrefour care e aproape de mine si n-am gasit niciodata salau. am luat pastrav de care n-a fost incantata.
Laura25 spune:
gesi
multumim de reteta! Mi-ai facut o pofta!!!
Laura
de
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Atat suntem de mari
Ella2000 spune:
quote:
Originally posted by Laura25
Nu mai departe ieri am avut un moment de panica totala cand dormeau de putin timp, s-a trezit Bianca urland (nici acum nu imi dau seama din ce cauza), Rares s-a pus pe plans ca el vroia sa doarma .. si numai nu reuseam sa-i linistesc pe nici unul.
Laurade
![]()
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Atat suntem de mari
imi si imaginez cum iti e de greu uneori si ai timp si pentru noi...

...eu ma impleticesc in picioare... imi aplauda urechile de somn si am doar una mica! cea mare deja ma ajuta! acum de ex se joaca cu mingea cu Paula! ca... mama " lucreaza"ella2000 si printesele
gesi spune:
Laura
Merci ca mi-ai raspuns indirect la intrebarea daca incap amandoi intr-un patut! Ma obseda rau, ca fata mea fuge prin pat cand doarme.
Si apropos de perle:
29.05.2006
Mama s-a dus acolo unde nu pot eu să trec cu premergătorul...pentru că trebuie urcată o treaptă...astept cuminte în holul mic să termine mama treaba ce o are. Ea nu-mi dă pace:
<<Cine e dragostea lui mama?>>
<<ta-ta>>
<<Dar tu cine esti? >> ...liniste...mă gandesc...
<<Fata mea cea iubită?>> ...îmi ia mama vorba din gura...
<<da-da>>
Îngerul care mi-a schimbat viata Prima noastra poveste
Laura25 spune:
quote:
Originally posted by gesi
Laura
Merci ca mi-ai raspuns indirect la intrebarea daca incap amandoi intr-un patut! Ma obseda rau, ca fata mea fuge prin pat cand doarme.
Si apropos de perle:
29.05.2006
Mama s-a dus acolo unde nu pot eu să trec cu premergătorul...pentru că trebuie urcată o treaptă...astept cuminte în holul mic să termine mama treaba ce o are. Ea nu-mi dă pace:
<<Cine e dragostea lui mama?>>
<<ta-ta>>
<<Dar tu cine esti? >> ...liniste...mă gandesc...
<<Fata mea cea iubită?>> ...îmi ia mama vorba din gura...
<<da-da>>Îngerul care mi-a schimbat viata Prima noastra poveste
Cam o luna jumate au dormit in acelasi patutz, fiecare la cate un capat, nu unul langa celalalt. Apoi s-au lungit, se ajungeau cu picioarele si se trezeau unul pe altul. Daca ai timp, in primul album cu ei cred ca sunt niste poze cu pozitia de somn.
Laura
de
Fotografiile noastreFilmulete cu shtrumphi
Atat suntem de mari
Laura25 spune:
Ella, acum de ex. pot sa stau pe net, ca ii am langa mine, se joaca cumintei. Mai raspund intre 2 invarteli in cratite cat ei dorm sau sunt pe afara cu soacra'mea. Adevarul e ca sunt dependenta de forumul asta
.
Laura
de
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Atat suntem de mari
Ella2000 spune:
Bate vantul ingrozitor asa ca suntem consemnate!
o poza de la nunta:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/daniela_muresan/album?.dir=/511are2
ella2000 si printesele
gesi spune:
quote:
Cam o luna jumate au dormit in acelasi patutz, fiecare la cate un capat, nu unul langa celalalt. Apoi s-au lungit, se ajungeau cu picioarele si se trezeau unul pe altul. Daca ai timp, in primul album cu ei cred ca sunt niste poze cu pozitia de somn.
Laurade
![]()
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Atat suntem de mari
Nu am ajuns la pozele dorite, dar am vazut altele super. Fuuug ca s-a trezit a mea micuta! Sa-ti traiasca!

Îngerul care mi-a schimbat viata Prima noastra poveste „Imaginatia e mai importantă decât cunoasterea!”- Albert Einstein