Bebelusi de ianuarie - februarie 2006 (54)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nicoleta raducu spune:

Cresterea in lungime este expresia cresterii scheletului. In timp ce greutatea poate fi modificata de cea mai mica tulburare digestiva, cresterea in lungime este mult mai greu influentata. De aceea se spune ca sugarul are varsta taliei si nu a greutatii sale.

Baieti Fete
Nastere 3110-3790 49,5-52,5 2840-3760 48,9-51,7
1 luna 3610-4730 51,7-56,7 3450-4510 50,9-56,3
2 luni 4500-5700 55,1-60,5 4010-5570 53,8-59,8
3 luni 5130-6650 57,9-63,9 4790-6090 56,6-62,2
4 luni 5820-7260 60,6-66,4 5460-6860 58,9-64,7
5 luni 6230-7970 62,5-68,7 5780-7550 60,4-67,4
6 luni 6830-8670 64,0-70,4 6450-8157 62,4-69,2
7 luni 7250-9150 65,7-72,7 6870-8590 64,1-71,1
8 luni 7730-9570 67,5-73,5 7260-9080 65,6-72,66
9 luni 7960-9800 68,4-74,2 7600-9480 67,0-73,8
10 luni 8360-10320 69,8-76,2 7900-9840 68,6-75,2
11 luni 8530-10510 71,7-76,9 8270-10110 69,5-75,9
12 luni 8900-11100 72,5-78,8 8470-10610 70,8-77,6
Datele aflate in tabel sunt in cf. Institutul de Igiena si Sanatate Publica Bucuresti
Daca am introdus si acest tabel in articol nu inseamna ca toti copiii intra in acest standard. Este doar un reper. Se spune ca sunt admise abateri de pana la 100-150g. Copiii, am mai spus-o si o repet, isi au ritmul lor de dezvoltare, in functie de particularitatile fiecaruia. Iar parintii sau bunicii nu trebuie sa aseze zilnic copilul pe cantar pentru a vedea daca si cat a luat copilul in greutate. Copiii care au depasit varsta de 6 luni si au o dezvoltare armonioasa, pot fi cantariti o data pe luna. Si atunci utilizandu-se (pe cat se poate) acelasi cantar.

INGRID..ASA CA NU AI MOTIV DE STRES...X2

Nicole si Daria Sofia
Dariuca la 3 luni jumate

Botez Daria

""Dumnezeu ne poate darui lucruri mari si negraite, dar noi ne ocupam de nimicuri "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoleta raducu spune:

DANI.....si la Ioana.....Sa aveti o noapte linistita....

Nicole si Daria Sofia
Dariuca la 3 luni jumate

Botez Daria

""Dumnezeu ne poate darui lucruri mari si negraite, dar noi ne ocupam de nimicuri "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Ceau fetele,m-am intors de la dentist si hop si eu sa dau raportul.De citit am facut-o la birou si apoi acasa,dar parca vada ca am uitat tot
N-am uitat sa le zic la multi ani sarbatoritilor se azi si de ieri!
Si bine ai venit IRINATUNTZA!
In rest, am retinut ca Bia e in spital,sper sa scape iute de acolo!Cata e optimista ca de obicei!
Nico eu am citit tabelul ala mai demult si tot timpul am fost sub limita de plutire,acum vad ca in sfarsit ne incadram,dar evident, la minimum

Despre noi ...ce sa zic,de dimineatza a vomitat iar tot sucul de mere ,nu mai inteleg nimic! Ca acum au trecut cateva zile de la vaccin.Si ieri si alataieri nu l-a vomitat. In plus a dormit la greu,ca de obicei cand e innorat afara. I-a mai dat Ghita pulpa de la mar si la indicatiile mele juma de canitza de apa plata,atat a reusit,ca nu-i genul ei. Se pare ca si lapticul nu mai e genul ei - cand m-am intors de la birou la 14,30 cu tzaztele pline (ca nu ma mai mulg) n-a vrut sa pape! Asa ca i-am adus piureul de legume pe care l-a halit urgent si iar s-a culcat ... In ultimul moment,inainte de a pleca la dentist,pe la 17,40 am vazut ca se misca in somn si am inhatzat-o la tzatza! A inceput sa se smiorcaie,i-am bagat suzeta,a prins-o si apoi am scos-o repede si am inlocuit-o cu tzatza. A tras la greu,de era sa nu mai ajung la dentist! Am ajuns iar in greva foamei...de laptic Practic nu mai bause de la ora 7 dimineatza lapte. Cand m-am intors am incercat iar ,a tras o gura,s-a rostogolit in partea cealalta (ii dau in pat culcata),iar a tras o gura,iar s-a intins dupa o jucarie....si tot asa pana a izbucnit in plans cand am insistat.Asa ca i-am prelucrat banana cu cereale si cu lapte si in 2 minute n-a mai ramas nimic!
Sa vedeti ce figura a fost! Cand a adus Ghita piureul de legume s-a facut ca gusta si el o lingutitza si cand a vazut Diana ... a izbucnit brusc in plans,disperata - jale mare! Pai cum indrazneste sa se atinga de portia ei!!!!
In rest, a fost mai cuminte,mai ales din cauza ca a dormit mult Si ca o noutate, ii place sa faca spume si sa scuipe,mai bine zis o combinatie face "pfrrrruu pfrrruuu" A mai tras si niste plansete,oricum e iritabila rau si cand nu te joci cu ea,sau nu are ceva nou de studiat,isi aduce aminte de dinti,iar cu mana sau jucariile in gura si iar smiorcaieli...
Azi incercam sa-i facem baie inainte de 21,sper sa adoarma.
Mai intru pe seara sa va mai raspund,n-am vazut poze,doar filmuletzul cu Marcolino La noi nu-i inca asa de spectaculos,se deruleaza totul in viteza,inclusiv datul din picioare,in ritmul inghitirii Mai putin cand se miorlaie in timp ce mananca,dar mai rar.Si tot nu se lasa !

MONI care DIANA (01.01.2006)

POZE DIANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela10 spune:

CATA,imi pare tare rau ca i-a venit randul falcutzei la intzepat,of,of,of.dar macar sunteti pe tratament si o sa se faca bine .o gramada de
NICO,sar'mana de informatii.o sa incerc si cu spalaturi cu musetel,ca am un unguent pe baza de muguri de plop,propolis si ceara de albine,dar nik.v-am innebunit si pe voi,dar jur ca e o durere asa de puternica,mai ceva ca de la o operatie,azi mergeam schiopatand la munca...de necrezut.la placintzica mica
ASTERYYYYYYYY,ce face bebenacul scump?pt mutare.si noi asteptam verdictul ,daca ne da banca imprumut pt apartament,pt ca a devenit insuportabil cu vecinii nostrii de apartament.nu fac de loc curat,nu tin liniste,ba ieri vecinica ii baga un jeleu in gura lui dani,ca las' sa simta gustul.mama saraca doarme in salon(camera pe unde se trece)si ei nu au bunul simt sa se retraga seara devreme,plus ca el face niste glume total deplasate....uf,nu ne mutam si noi odata ,ca simt ca o iau razna.aaa si ea tre sa nasca in iulie,deci va fi casutza plina ochi

http://photos.yahoo.com/iuli_n90210
mirelutza si dani(21.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

AM VENIT SI NOI ACASA SI CE AUD...cATA SI BIA INTERNATE.DOAMNE AJUTA SA TRECETI CU BINE, OF.OF.
fetele care vorbiti cu cATA SA NE TINETI LA CURENT SI SA LE TRANSMITETI CA SUNTEM ALATURI DE ELE.
Astery felicitari ca v-ati mutat la CASA noua.
Mirelus tinem pumnii sa va aprobe creditul. Mugurii de plop si mie mi i-a recomandat homeopata pt. hemoroizi. trebuia sa-mi fac ceai si sa beau.
Nico, multumim de tabel. suntem putin peste limita superioara de acolo. deci nu suntem chiar asa obez. la placintica dezbracata.
Moni super faza: pai de ce fura tat-su' din mancarea ei?
Daniela la mica bruneta.

Gio si Marco (6 ian. 2006)
maimuta mea
Botez Marco

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim0 spune:

Bun venit, Irinatunza.In sfarsit cineva mai nou decat mine.
Mirela, imi pare rau ca suferi asa de tare de la fisura. Ti-am zis ca si eu am probleme, insa nu ma doare. Mie mi-a dat medicul un ungunet pe baza de hidrocortizon cu care sa ma dau acolo, plus regim alimentar ca sa evit constipatia. Ar trebui sa ma duc cat de curand la control, dar nu prea imi vine. Pe bune ca era mai bine pe masa ginecologului decat aici....
Monica, si eu am practicat figura cu scosu suzetei si bagat tzatza si nu numai, doar doar o mai sta copilu la san, dar a renuntat acum vreo luna in favoarea biberonului. Acum suge numai noaptea. Cand se maraie nu merge sa mulgi si sa-i dai din bibe? Face nazuri si la bibe?
Ce rau imi pare de Cata si de Bia. De frica, astazi am pus-o si eu pe Clara sa bea mai mult ceiutz pe langa lapte ca sa nu duca lipsa de lichide si sa pateasca vreo infectie.

poze Clara

Mergi la inceput

Moni mi-am amintit: la faza vcu bulbuci si saliva si pfuuuu, suntem inaintea lui Di. La prostii suntem primii, la lucruri impportante...ultimii.

maimuta mea
Botez Marco

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

A adormit printesa,laptic a baut destul de bine,cand a inceput maraiala i-am dat suzeta si in patutz! Acolo s-a smiorcait cateva minute,apoi si-a mai scos si bagat la loc suzeta,a mai mototolit un pic o batista (asat i-o dau sa nu-si mai traga patura in cap ) si dusa a fost!
Eu mor de somn si de foame (asta nu-i o noutate ).
SIMO pai mai demult folosea bibe fara conmentarii,cand plecam de acasa,sau cu ceaiul de colici.Acum papa piureuri si nu mai vrea nici sa vada bibe,indiferent ce contine Numai cand il vede o apuca nervii E sucita rau Si apa plata cu linguritza serveste.Eu am impresia ca fiind cam nehalita,ii vine prea putin prin bibe si de aia se enerveaza.Am pus si o marime mai larga de 3-6 luni,dar tot degeaba...
Cred ca daca se gata tzazta,trecem direct la cana Desi vad ca tzatza nu da semne sa se termine,chit ca face asa pauze...ca azi de exemplu - de la 7 la 17,30 ... Probabil o sa ajungem la faza ca va suge doar dimineatza si seara.Deocamdata mai bagam de 2-4 ori intre extreme (odata noaptea si in rest dupaamiaza de cate ori are chef
Merg sa pap ceva si ma intorc sa vad poze,daca nu adorm pe traseu
Mai am uitat sa va intreb ceva! Cele care nu mai alaptati,v-a revenit cheful de ? Si daca da,dupa cat timp?

MONI care DIANA (01.01.2006)

POZE DIANA

Mergi la inceput

Moni eu am mai mult chef de decat inainte de a ramamne .

maimuta mea
Botez Marco

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anabordea spune:

Fetili, heeelppp!!!
In primul rand, buna, ca nu v-am mai vazut de mult, ca la ce am pe cap...nu stiu incotro s-o apuc. Bunicul e o idee mai bine, a fost azi externat, dar partea dreapta e cam amortita. Daria a fost cam racita cam tare si inca are mucisori, si Di a fost dar mai usor.
Acum sa revin la doleanta mea...Am gasit un teren, intre Prelungirea Ghencea si Sos Alexandriei, prin spate la Rostar. Are Certif de Urbanism in care e trecut ca e intravilan arabil dar zona e mixta cu P+4 si POT 45% si nu specifica pe vreundeva ca ar necesita PUZ, ci doar ca e treaba ta racordarea la utilitati. Voi ce stiti, ce ar mai implica pt construire, in afara de autorizatii, si cam cat costa sa fie facuta amprenta construibila? Poate stiti voi pe cineva la Bragadiru? Va multumesc, pup

Ana, mamica de Diana Alexia (28.02.2004) si Daria Oana (6.01.2006)
Album

Mergi la inceput