ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe(2)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ariana1 spune:

Buna fetelor,
Din pacate sunt si eu diagnosticata cu endometrioza in urma laparoscopiei pe care am facut-o acum 4 zile. Va rog sa imi spuneti ce tratamente urmati sau ati urmat iar fetele care au reusit sa ramana insarcinate sa imi povesteasca si mie ce au facut.
Va pup.

Ariana1

Mergi la inceput

Fetelor mai am o intrebare la voi.
Eu sunt operata de 4 zile si am intepaturi la burta cred ca in zonele in care mi s-a gasit endometrioza. Este oare normal sa mai am intepaturi daca a fost curatata? Voi ati patit asa ceva?

Ariana1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Ariana1 i-mi pare rau ca si tie ti-a gasit dr. T aceeasi endometrioza, dar daca el te-a operat, sa stii ca ai fost pe maini bune si sigur o sa fie totul bine!! Cat despre intepaturi, e normal sa mai simti cateva zile, pentru ca au umblat acolo si acum se reface organismul, dar in maxim o saptamana nu o sa mai simti nici o durere. Referitor la tratament, o sa-ti recomande cu siguranta Difereline, acum insa depinde de tine, daca vrei sa le faci sau nu. Sunt fete care nu le-au facut si totusi au ramas insarcinate, de ex. Amely si fete care le-au facut si tot nu au ramas insarcinate, asa ca decizia e numai a ta. Pe durata tratamentului nu vei mai avea menstra vreo sase, sapte luni, desi nu faci decat trei injectii, cate una pe luna si dupa aceea astepti sa-ti vina menstra. Eu de ex. nu l-am facut si nu stiu daca am facut bine, sau rau, dar tu hotarasti daca vrei sa-l faci, sau nu. Mult succes i-ti doresc si refacere usoara!!

Mergi la inceput

Ioanatugs mi-a dat T. sa fac Diferelin 3 luni dar am de gand sa il fac deoarece in momentul de fata nu am sanse prea mari sa raman insarcinata, mai trebuie sa imi rezolv o trompa (daca se va putea) pentru ca pe trompa cea buna nu am avut ovulatie. Asa ca oricum mai am de asteptat, iar daca tratamentul imi da sanse de stopare a endometriozei, ma las pe mana lui T in tot ce imi zice. Eu ma gandesc serios si la FIV dar mai astept.

Ariana1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daciovi spune:

Doamne cite fete sufera de aceasta boala. Ariana 1 imi pare rau ca treci si tu prin asta. Sa sti ca sunt alturi de tine. Eu sunt una dintre fetele care a urmat tratamentul si nu pot sa spun ca imi pare rau, am facut ceia ce am crezut ca este mai bine pentru mine. In legatura cu decizia pe care trebuie sa o iei, depinde doar de tine.
Tratamentul la inceput nu m-i s-a parut greu de suportat, dar acum pe final mi se pare ingrozitor. Vreau sa va spun ca sunt nopti in care nu dorm aproape deloc, sunt foarte agitata si mai iau din cind in cind cite un calmant ca altfel simt ca ma lasa nervii. Bufeurile apar din ce in ce mai rar si cu toate astea ma simt foarte rau. Sper din tot sufletul ca aceasta suferinta sa se termine cit mai repede ca simt ca clachez.
Nu vreau sa va sperii pe nici una dar sa stiti ca nu este floare la ureche acest tratament.
Va pup si va doresc multa sanatate.

Mergi la inceput

Multumesc mult Daciovi pentru vorbele tale.
Sunt hotarata sa iau acest tratament intrucat in momentul asta nu am sanse prea mari sa raman gravi. Trebuie rezolvata cealalta trompa.
Am inteles ca indiferent daca faci doar 3 luni de tratament cu Diferelin iti poate intarzia mai multe luni CM? Este adevarat?
Iar cu efectele lui, asta este, bufeuri mai am si acum inainte de CM. Bine ca nu atat de mari.

Ariana1

Mergi la inceput

Fetelor eu ma simt cam balonata, orice mananc ma umfla. Este normal?

Ariana1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Ariana1 eu am fost balonata vreo doua saptamani de la laparo. E din cauza gazului acela special, cu care ti-a umflat burtica, dar o sa treaca nu-ti fie frica, e normal! Cat despre tratament felicitari pentru curaj, am auzit ca dupa ce trec cele trei luni de tratament, mai astepti inca alte 3,4 luni sa-ti vina menstra.

Mergi la inceput

Ioanatugs, nici tu nu ai urmat tratamentul?
La mine cred ca este mai avansata endometrioza intrucat eu am dureri mai tot timpul, si la ciclu, si dupa, si inainte, iar la contact sexual nu mai zic, chiar si cand urinam.
Poate daca aveam trompele bune, nu luam nici eu si incercam cu ceva regim si naturiste. Dar in conditiile in care T mi-a dat sanse de 35%... Ce sa fac?

Ariana1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sabineta spune:

fetelor va atrag atentia asupra unui subiect, zi eu, interesant pentru multe dintre noi. mai ales dintre cele cu endometrioza.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86647&whichpage=1

nu am mai scris demult, dar va citesc in fiecare zi. va pup si nult succes va doresc

...las' ca ma fac eu mare

Mergi la inceput