ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe(2)
Raspunsuri - Pagina 28
daciovi spune:
Fetelor care ati facut tratamentul pentru enometrioza, s-a intimplat sa va simtiti foarte rau, foarte obosite? Eu am ajuns de nu mai fac deosebire intre zi si noapte. Noaptea nu ma odihnesc, ma trezesc de n-ori pe noapte, nu mai pot adormii si dimineata sunt rupta. Oare asi putea sa iau ceva vitamine care sa ma ajute? Eu tot numar cite zile au mai ramas pina imi vine menstruatia si in loc sa se imbunatateasca starea mea, eu tot mai rau ma simt.
Ioanatugs sper sa ne dai o veste buna cit de curand, ca sa imi ridici moralul.
Eu cu moralul sunt la pamint, am inceput sa citesc tot mai mult despre adoptie, dar sotul meu momentan nu vrea sa auda.
Va pup.
MadaS spune:
Li69
Sa inteleg ca nu aveai nici macar dureri la ciclu? la fel e si la mine,a veam ciclul regulat la 28 zile, in ultimii cam 2 ami variaza 26-28 zile si nu am niciodata dureri la ciclu.In schimb, uneori am dureri la urinare(o durere scurta,dar intensa, de catava fractiuni de secunda, bilaterala,in zona pelvina parca in urma decontractari bruste a vezicii datorita gloirii ei) care apre in anumite luni, uneori zilnic si apoi dispare complet timp de alte luni bune. Evident, am fost la urolog, am facaut si refacut zeci de analize de urina, nu am nimic urinar, totul e ok
Ioanam, referitor la intrebarea ta daca o fi o forma mai usosra , nu stiu sa-ti spun, dar am citit pe multe site-uro straine ca sunt si persoane cu endometrioza total asimptomatica, descoperita intamplator la laparoscopii, cezariene, indiferent de gradul ei avansat sau stadiu incipient
Sincer, parerea mea este ca e f dependenta de imunitatea organismului, de altfel e una din banuielile lumii medicale referitor la acesta boala enigmatica, multi invoca o incapacitate a sistemului imunitar de a distruge urmele endometrului patrunse in cavitatea pelvina. Nu stiu de ce dar parca eu simt asta pe propria piele, cum am ceva probleme cu imunitatea, cum simt ceva acolo, mult spus dureri
miki-miki spune:
Buna fetelor! Am fost si eu ieri pt prima data la dr Dracea si am facut un eco intra-vaginal. Mi-a spus ca am o chist hematic mixt de 34 X24 mm si ca e posibil sa am si endometrioza. Eu am un CM de 28-29 zile cu o cantitate f f mica de menstruatie de 3 zile si fara dureri (o jena usoara). Dr Dracea mi-a spus ca nu tb neaparat sa am dureri si cantit mare de menstruatie. Mai este cineva diagnosticat prin laparoscopie cu rendometrioza si are menstruatie putina si fara dureri? E posibil?
Multumesc anticipat pt raspuns.
Miki
Barbye are nevoie de noi.
kristind spune:
Buna fetelor! Am si eu endometrioza, si pe 27 noiembrie sint programata sa imi faca laparoscopie, la Dr. Tutunaru. Imi puteti spune si mie ce imi trebuie la spital, ce presupune operatia, daca simti ceva. O colega mi-a spus ca iti face clisma inainte. E adevarat????? Si cam cat trebuie sa dau la doctor?? Va multumesc!!
kristin
Ioanatugs spune:
Daciovi i-mi pare tare rau pentru ca ai moralul la pamant, dar trebuie sa speri si sa vezi si partea frumoasa a lucrurilor, dupa tratament vei fi bine si vei putea avea un copil! Nu dispera iubita, pentru ca unde nu e speranta, nici bebe nu vine!! As fi vrut sa va dau o veste buna azi, insa din pacate z29, s-a tramsformat in z1 si la mine, dar nu sunt daramata si deja ma gandesc la urmatoarea inseminare! Nu sunt deloc trista, chiar sunt vesela azi, nu stiu de ce! Nici dureri ca-n prima zi nu am si ca niciodata, nu am avut nici un spoting inainte, care sa ma anunte ca vor veni rushii, au venit pur si simplu. Asta e, o noua luna, un nou inceput!!
Miki-Miki ce pot sa-ti spun, tocmai asta discutam cu fetele, ca si eu si multe altele nu am avut nici un simptom de endometrioza, doar la laparo am descoperit-o si ne miram si noi. Chiar se mira dr. Tutunaru cand i-am spus ca nu ma doare niciodata la CM nimic, doar jena aceea si putin spatele si tot 3 zile, maxim 4 ma tine. I-mi pare rau ca si tie ti-a fost pus acelasi diagnostic, dar ar fi bine sa faci laparo, ca sa curete chistul si focarele de endometrioza, care nu trec de la sine, ci doar se maresc. Eu am facut laparo si au curatat tot ce au vazut, dar se poate reface oricand, deci si eu stau ca pe ghimpi, insa avem si reusite printre noi, care ne fac sa speram! Uite Amely si multe alte fete, au reusit, poate vom avea si noi sansa noastra, asa ca mult succes i-ti doresc si tie!!!
MadaS ai mare dreptate cu imunitatea, sunt strans legate de endometrioza, dar si la acest capitol stau bine. Orice raceala nu ma tine mai mult de trei zile, orice rana se vindeca foarte repede si nu raman semne. Deci nu prea stiu ce sa cred, imunitate stiu ca inseamna capacitatea organismului de a se lupta cu orice boala, virus,..etc. Asa ca nu prea putem defini endometrioza, deaceea se si numeste boala enigmatica, nu se stie de unde apare!
Kristind depinde de spital, la unele i-ti face clisma, la altele nu, iar la spital nu vei sta decat o zi, maxim doua. Sa-ti iei doar strictul necesar: prosop, halat, pijamale, sapun, pasta si periuta de dinti si tampoane, pentru ca vei avea si o mica sangerare, o zi sau doua. Mult noroc si curaj ca nu doare!!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ioanatugs/my_photos
daciovi spune:
Ioanatugs, imi pare rau ca nu ai reusit dar este bine ca ai moralul sus.
Miki-Miki nici eu nu aveam nici una dintre simptomele care ar duce la endometrioza. Doar la laparo mi-au descoperit-o. Ciclul a fost regulat, dureri de spate si de burta in prima zi si cu un algo rezolvam problema.
In legatura cu imunitatea, nici asta nu se explica la mine. Nu am avut de cind ma stiu probleme de sanatate de nici un fel. In liceu am mai racit de citeva ori si am ramas acasa dar nu ca trebuia, ma mai prefaceam si eu ca sa stau acasa.
Kristind, vorbeste cu dr care te opereaza sa te lase sa iei laxative inainte de operatie , poate scapi de clisma. Eu nu am mincat dinainte cu o zi ,am luat o pastila si am scapat.Succes la operatie.
Azi parca ma simt mai bine, poate pentru ca se apropie sfarsitul saptamini.
Va pup.
MadaS spune:
Ioana, Miki-Miki,Daciovi
Eu nici macar in prima zi nu am dureri la ciclu, deloc, si nu am avut niciodata.deci nici macar un algocalmin nu iau.tot 3-4 zile ma tine, si f redus cantitativ. La mine suspiciunea de endometrioza e data de o eco intravaginala facuta in august la dr herghelegiu in care el sustine ca un chist de 3/4cm aparut recent pe ovarul drept este endometriozic. Cat despre imunitate, Ioana[/red, tin sa te anunt ca eu racesc..cam o data la 3 ani, si atunci o duc pe picioare, nu fac febra, nu lipsesc de la job pt asta.Toti prietenii ma invidiaza tocmai pt imunitatea buna. Si iarna umblu f subtire imbracata, nu ma protejez deloc. Probabil ca si imunitatea asta are anumite "sfere de competent", lupta bine cu factorii externi dar cedeaza la unii interni, nu stiu ce sa mai cred. Asa cum spui, nu degeaba este numita "enigmatica". Si sa nu uitam stressul...cauzeaza si el
[red]Kristind, tu cum stii ca ai endometrioza daca abia acum urmeaza sa faci laparo? ai simtome relevante sau tot chist diagnosticat ecografic ca sugestiv chist endometriozic?
miki-miki spune:
Ioanatugs,MadaS, Daciovi multumesc pt raspunsuri. Mie numai in urma descoperii ac chist hematic mi-a spus ca e posibil sa am si endometrioza. Deci laparo nu am facut inca. M-a chemat la CM urmator tot in z 11 sa-i vada evolutia dar la eco de la Giulesti. Dc nu evolueaza nici cum chistul ce inseamna ? Eu cred ca il am de f multi ani pt ca aici la mine in oras au spus dr ginecologi (2) ca am un chist. Apoi m-au trimis la eco si acolo au zis ca am ovarul inflamat.Am facut un tratam cu antiinflamatoare si a dat putin inapoi. Un chist se absoarbe la antiinflamatoare? Eu nu cred. Maine o sa fac o eco mai performanta care e si intra si extravaginala cu poze. Sa vad ce-mi spun.
Miki
Barbye are nevoie de noi.
Ioanatugs spune:
Miki-Miki bafta maine la eco, poate se inseala dr. cu "posibil endometriozic", poate e un chist oarecare, ce se poate resorbi cu tratament, daca e mai mic de 4 cm. Mie mi se pare ca prea usor pun diagnosticul de endometrioza, la un simplu ecograf, fie el super performant!!
MadaS ce sa mai zic de endometrioza asta, din cate am citit doar cu o alimentatie mai sanatoasa, bazata pe legume, fara dulciuri si grasimi, o mai poti pacali, dar chiar si asa nu e sigur ca te va feri!!