ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe(2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Buna fetelor!!!
Amely vin sau nu mai vin rushii??? Hai ca eu i-ti fac galerie, sa nu mai vina, decat peste 9 luni!!! Hai fii tu urmatoarea graviduta care a invins endometrioza!!Hai Amely, vino din concediu cu vesti bune!

Si va veni cu siguranta o zi in care-ti voi zambi implinita!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Buna tuturor

de 2 ani de cand sunt f activa la subiectul "fibrom" va urmaresc "din umbra". Poate pt ca stiam ca in general, cand apare o problema legata de excesul de estrogeni, si endometrioza e pe aproape.N-am avut nici cel mai mic semn de endometrioza, nu stiu ce e durerea la ciclu. Si totusi, vineri, cand am mers la eco (sa vad ce mai face fibromul pe care l-am descoperit din 2004) medicul (si l-as crede, ca e Herghelegiu, nu greseste prea des) mi-a descoperit un chist endometriozic pe ovarul drept de 4/3 cm. Am ramas fara cuvinte...eu doream sa vad ce mai face fibromul (care s-ar zice ca e bine, de la 6 cm a scazut la 4 cm-dar e partial necrozat, dupa vreo 20 de sedinte de acupunctura si aproape 2 ani de tratament homeopat.Dar acum m-am trezit cu chist endometriozic.Vreau sa stiu de la voi daca a mai avut cineva dintre voi chist de dimensiuni asa frumusele fara nici o durere la ciclu, niciodata, ciclu f redus cantitativ, si perefect la 28 zile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sabineta spune:

Vai ce ma speriasem ca a disparut subiectul!!
Abia azi l-am regasit. Voiam sa va intreb, poate vrea cineva o fiola de Diphereline. Nu mai am ce face cu ea, o dau cu 4 mil, poate va purta noroc cuiva. Cine stie...

Cum ramane cu intalnirea nostra? Stiu ca multe fete sunt probabil plecate in concediu, dar poate totusi reusim...
Va pup si va tin pumnii stransi pt bb

...las' ca ma fac eu mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaiosif spune:

va rog sa nu ma uitati, fetele cu endo, cand stabiliti data de intalnire, vreau sa vin si eu!

andreea

Mergi la inceput

MadaS eu am avut un chist endometriozic de 4cm, de care am scapat prin laparo. Nu m-a durut niciodata, am avut mereu ciclu f. regulat de 28 zile, ovulatie in fiecare luna, nici nu am stiut ca-l am pina am inceput monitorizarile prin ian. si la ecografie era de 3 cm, iar la laparo mi-au spous ca a avut 4 cm. Asa ca nu te speria, ca se poate scapa de el prin laparo, sau/si tratament adecvat.
Sabineta s-ar putea sa o cumpar eu, daca nu reusesc nimic nici luna asta. Eu m-am hotarat sa incerc 3 luni (si asta e a 3 a)natural si daca nu se intampla sa fac o IA, sau sa incep Diferreline. Spune-mi, te rog, ce gramaj are injectia, pt. ca mie mi s-a recomandat de 3.75 mg ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

MadaS... nu-mi vine sa cred. Parca nu se mai termina problemele, mereu apare cate ceva...stiu cum e, crede-ma. Dar... de unde stie totusi Herghe ca e chist endometriozic? Doar vazand pe monitor? Ma gandesc ca nu se poate afla cu certitudine decat la o eventuala laparoscopie, care banuiesc ca va fi urmatorul pas pe care il vei face. Ce pot sa iti spun, din experienta mea, e ca aveam dureri nasoale la CS, chiar si la eco endovaginal ma strambam de durere, pe care o simteam in special in partea stanga unde am avut chistul, si la mine masura doar 0,5 cm. La laparo (acum 3 luni) mi-au scos respectivul chist, iar de atunci nu mai am dureri, deci concluzia mea e ca durerile erau date de chistul ala nenorocit, chiar asa mic cum era. De asta ma mir ca nici tu nici Ioana nu ati avut vreun simptom. Probabil difera si de modul in care este localizat chistul, adica mai inauntrul/exteriorul ovarului. In fine, e doar o banuiala... Oricum, pana la urma ce ai hotarat, faci laparo cu T.?

Ioana, esti o draguta, ca de obicei... v-am scris la tutunarese, sunt deja ziua 2 . Dar iti fac eu tie galerie, luna asta ai avut niste mandrete de foliculi, asa ca tinem pumnii sus!

"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sabineta spune:

Aia e Ioana, de 3,75, cea care se face o sg data pe luna. Sper insa sa reusesti natural, sa nu te mai chinui. Stiu cat de frica iti e de tratamentul hormonal si ca ai inceput un trat homeopat. Ai rabdare si nu te stresa. Daca ceaiurile si capsulele au adus atatia bebei, trebuie sa-ti aduca si tie. Pastram oricum legatura.
Va tin pumnii stransi la toate

...las' ca ma fac eu mare

Mergi la inceput

Sabineta ai dreptate, tinem legatura! Sper si eu sa nu mai fie nevoie sa fac nimic si sa reusesc cumva sa pacalesc endometrioza asta. Tratamentul naturist m-a ajutat sa am ovulatie mult mai buna si pe ambele ovare in acelasi timp, nu doar pe cate un ovar alternativ, deci ceva lucreaza acolo si sper sa dea si roade. Haideti sa facem si intalnirea aceea odata, vineri saptamana asta e bine???
Andreeaiosif nu te-am uitat cu intalnirea, ce zici de vineri dupa amiaza???
Amely bine ai revenit din concediu Mi-a fost dor de tine si nu fi suparata ca au venit rushii. Stii tu ca vom reusi candva!! Suntem tinere si frumoase si avem mult timp in fata noastra pentru reusite!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Amely,
Da, parca nu se mai termina problemele.Eu nu mi-am descoperit fibromul intamplator ca alte fete,ci dupa cateva luni de dureri cumplite in dreapta, nediagnosticate (durerile apareau in zilele 4-14 la inceput, apoi erau zilnice...mai putin in zilele de ciclu, cand aveam si eu , in sfarsit liniste.!!!Dupa multe eco facute pe la diletanti (desi eu mergeam la Herghelegiu din 1996, nu reuseam sa prind programare rapida la el, si cum durerile erau crunte si imi dadeau nopti albe, mergeam disperata la orice dr care avea ecograf si ma putea primi peste cateva zile- am ajuns in ianuarie 2004 tot el, dr H mi-a descoperit fibromul, era in drepta, subseros de 4 cm si necrozat partial, adica in zona centrala.Durerile erau date de necroza, se stie ca e un fenomen f dureros. De atunci fac in continuu tratament homeopat, cam din aprilie anul asta am inceput si acupunctura.Dupa un timp, durerile de necrozare au incetat, uitasem total de fibrom, doar ecografic il descopeream acolo la fiecare 6 luni cand faceam ecografii.Ovarul drept era curat, la fel si stangul.La toate eco facute, si nu au trecut niciodata in acesti 2 ani mai mult de 6-7 luni fara sa fac o eco de control am vazut ca ovarul drept era perfect, ca si stangul.Fibromul, la ultima eco din februarie ajunsese la 6 cm, nici gand de chist.De la toate ecografiile am si foto. Surpriza a venit sapt trecuta, cand el sustine ca acel chist care se vede pe ovar este endometriozic (asta spun medicii ca se poate vedea in functie de ecogenitatea imaginii pe ecograf, cele lichidiene, asa numitele chisturi functionale ale ovarului dau alta imagine, mai inchisa parca la culoare, fiind pline cu lichid. cele endometriozice, avand la mijloc un tesut semi-solid dau alta imagine.Eu stiu de unde provine nedumerirea ta, peste tot pe site-uri de specialitate scrie ca endometrioza nu se poate dovedi ecografic, ci doar laparoscopic. Se poate ca au dreptate, dar probabil ca asta e valabil pt leziunile mici, disparate din cavitatea pelvina, dar notiune de chist endometriozic exista totusi, si Ioana spune acelasi lucru, a avut un chist endometriozic (de la bun inceput stiai dupa ecografie ca e endometriozic sau ai aflat abia la laparo
Tot pt Ioana, alta intrebare, la cine ai facut ecografiile?
Tinand cont de faptul ca eu am avut dureri in dreapta, atat chistul cat si fibromul fiind plasate in aceeasi parte, nu pot spune acum daca durerile erau cauzate de chist in ultima vreme.cert e ca durerile provocate de fibrom au existat acum aproape 2 ani, de intensitate f mare, cand necroza era avansata si cand nu era urma de chist.In ultimul timp, durerile apareau rar Si erau lejere (necroza avansa, la fiecare eco se vedeau noi zone de necroza)
In orice caz, cu sau fara chist, eu nu am avut niciodata dureri la ciclu, ci doar in perioada 4-14, atunci cand fibromul se necroza. ceea ce este evident, este ca e vorba de perioada estrogenica, deci sunt extrem de dependente aceste afectiuni (fiboame, leziuni endometriozice) de perioada estrogenica a CM zilele 4-14.
Cat despre laparo, tot dr H imi spune sa renunt la idee, el sustine ca laparo nu e o operatie care sa permita miscari de mare finete si ca multe fete care fac laparo se intorc cu leziuni noi dupa cateva luni-ani. El zice ca numai la operatie deschisa se poate curata perfect cavitatea pelvina, indeparta constiincios chisturile fara sansa de a se reface.Si as scapa in felul asta de tratamentul cu Diphe, el e contra.Si mai zice ca si pt fibrom ar fi mai safe inlaturarea pe cale deschisa, ca-i prost plasat (desi peste tot eu citesc ca cele subseroase sunt cel mai usor de scos laparo)
Culmea e ca fibromul a scazut de la 6 cm cat avea in februarie 2006 la 4 cm...dar e necrozat la mijloc rau.Stiam ca prin acupunctura fibroamele scad, nu din carti, ci cazuri recente, reale, cunostinte ale mele.de s-ar gasi remediul alopat si pt endometrioza...
Eu eram adepta 100% a laparo, merg si la dr T in paralel, dar incep sa-mi pun niste intrebari acum...ma ingrozeste gandul unei cicatrici mari si a unei perioade refacere lungi (eu as fi vrut sa ascund la serviciu pb asta, sa-mi iau cateva zile de concediu odihna pt laparo si sa nu spun nimic)
Ioana, as vrea sa stiu de la tine cum a avansat chistul in timp, la cat timp de la descoperire ai facut laparo, crescuse in intervaul asta si cu cat?

Mergi la inceput

MadaS of, Doamne prin cate ai mai trecut..! Eu ce sa spun, stiam ca am un chistulet mic, de vreun an si cateva luni. N-am stiut ca e endometriozic decat la laparo, ecografic parea un chist absolut normal. Eu stiu si de unde mi-a aparut, de la a doua sarcina. La mine fiecare sarcina a debutat cu cate un chist, la prima am avut un chist de 10cm si m-am operat chirurgical, dupa un avort. Si la a doua(pe care am pierdut-o) unul de 3 cm, pe care l-am tinut aproape doi ani, la aceeasi dimensiune. La laparo, operatie pe care am facut-o acum trei luni, am scapat de chist si mi s-a spus ca a fost endometriozic. Eu am mare incredere in laparo, m-am operat si chirurgical si e foarte dureroasa operatia si refacerea dureaza ceva timp. Asa ca nu te sfatuiesc sa-l asculti pe dr. tau, daca e sa se refaca se reface oricum si atunci de ce sa te taie atat de mult, cand e vorba de un chistulet mic. Pe mine m-au taiat acum sase ani pentru ca a fost chistul f. mare si pentru ca nu era moda laparoscopiei, care e mai usoara si tot s-a refacut dupa 4 ani.
Ecografiile le-am facut la dr. Moisa la cabinet, pe la Giulesti, la dr. Tutunaru si peste tot era la fel, asa ca nu conteaza unde le faci, e important sa le faci, cand ai asa dureri, cum ai avut tu. Ce pot sa-ti doresc decat multa sanatate si sa dea Dumnezeu sa scapi de chinul durerilor cat mai repede. Daca pot sa te ajut cu ceva, nu ezita sa ma intrebi.

Mergi la inceput