ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe(2)
Raspunsuri - Pagina 18
daciovi spune:
Ioanatugs, iti tin pumni sa ovulezi pe partea stinga si sa se intimple minunea.Tu ai sanse, eu momentan nici nu ma pot gindi ca asi putea ramine insarcinata.
Va pup.
Ioanatugs spune:
Daciovi e bine ca ai avut curajul de a face tratamentul prescris de medic, iar dupa ce o sa-l termini, vei avea sanse foarte mari de reusita. Am citit ca majoritatea fetelor cu endo, au ramas gravidute dupa ce au urmat un tratament. Mie sincer i-ti spun mi-a fost frica sa-l fac si nu am putut rezista tentatiei de incerca natural dupa laparo. Iata ca sunt in treia luna de la laparo si primele doua luni dupa, am ovulat pe acelasi ovar unde a fost chistul cu endometrioza si unde trompita nu e tocmai buna(pe dreptul). Aceasta ar fi prima luna cand ovulez, in sfarsit pe ovarul stang si deci prima incercare. Inca nu stiu daca e chiar asa cum simt eu, pentru ca inca nu am facut o monitorizare, dar voi afla maine. De cand am aflat ca am endometrioza, am invatat sa ma ascult mai bine pe mine insami, am fost mai atenta la ce mananc si am urmat diferite tratamente naturiste, care nu stiu daca au vreun efect, dar ma simt foarte bine. Luna trecuta de ex. am stiut ca am ovulatie pe ovarul drept, inca inainte de monitorizare, nu stiu cum am reusit, dar am simtit. Sper sa nu ma insel nici luna asta!! si curaj in continuare!! Va rasari soarele si pe stradutele noastre mai intortocheate, cu siguranta!!!
http://photos.yahoo.com/ioanatugs
daciovi spune:
Ioanatugs, nu pot sa spun ca am avut curaj, doar ca din cite mi-a spus medicul am inteles ca sansele de a obtine o sarcina cit mai repede este sa fac acest tratament.Iti spun sincer ca eu m-am cam saturat de asteptare, de aproape 5 ani si intentionez sa fac tot ce se poate, chiar si cu unele riscuri pentru a avea un copil.
oricum sper ca de la a 3-a injectie sa se opreasca CM-ul, dar oricum o sa va tin la curent cu toate noutatile.
Va pup si va doresc o zi buna.
kristind spune:
Buna fetele! Va scriu si eu in ideea ca mai aflu cate ceva despre acesta "boala". Saptamana trecuta mi s-a spus ca as avea si eu asa ceva, pe ovarul drept. Nu stiu mai nimic despre doar ca am niste dureri cumplite de aproape 2 ani, si nici nu raman insarcinata. In ziua a 10 voi merge la monitorizare. Se poate totusi sa raman daca in partea stanga nu am nimic???Va multumesc !!
kristin
Ioanatugs spune:
Kristind se poate sa ramai insarcinata, chiar daca ai chisturi. Eu cred ca ma lupt cu aceasta boala de 6 ani si totusi am ramas gravi de doua ori. La prima sarcina aveam si un chist de 10cm, iar la a doua (pe care am pierdut-o) aveam un chist de 4 cm, pe care l-am operat acum 3 luni.
Ioanatugs spune:
Daciovi te inteleg foarte bine, eu incerc de vreo 2 ani, efectiv fara AC si am ramas o data, iar de vreun an fac investigatii: 2 HSG, o laparo, cauterizare pe col, tratament pentru regalarea prolactinei (cu Brocriptin, apoi cu Dostinex), nenumarate monitorizari ale ovulatiei si totul e aproape ok, mai putin endometioza asta, care mi-a fost descoperita. Dar nici o clipa nu mi-am pierdut speranta ca intr-o buna zi i-mi voi strange in brate propriul meu puiut, asa ar fi bine sa faci si tu. Pentru ca doar cu credinta in Dumnezeu si in tine insati, se va intampla si minunea ta. Mult noroc!
A...sa nu uit....despre mine: Am facut azi z12 o monitorizare si...surpriza..., am ovulatie pe ambele ovare, pentru prima oara de la laparo (doua luni am avut ovulatie doar pe dr.) si cum trompita stanga e mai buna, sunt fericita ca e si acolo un folicul.
O.D. un folicul de 26mm
O.S. un folicul de 18mm
endometrul 7.4
nici un chistulet, uterul de marime normala(usor spre retrovers)
Ovulatia se va produce prin z13 in dr. si probabil z14,15 in stanga, la un CM de 28, 29 zile. Si luna tecuta am avut ovulatie dubla, dar doar pe dreapta.
daciovi spune:
Am fost aseara la dr si sunt mai linistita acum.Mi-a spus ca luna aceasta sunt foarte mici sansele sa vina menstruatia luna aceasta pentru ca endometrul este f subtire si ovarele sunt curate.Am primit inca 2 injectii luna aceasta si urmatoarea , iar apoi liber pentru procreere. Ce a fost dragut, este faptul ca m-a intrebat dc mai am intrebari si eu am intrebat cind ne mai vedem.El a fost foarte surprins si mi-a zis asa intr-o doara ca peste vre-o 2, 3 luni.Dar el spera ca in alte circumstante. Sper sa aiba dreptate sa vin cu vestea buna.
In legatura cu stadiul endometriozei a zis ca a fost in curs de cicatrizare, deci o aveam de mai multi ani, cel putin 2 ani si ca intradevar sunt sanse sa revina daca nu apare o sarcina intre timp.
Va pup sa astept vesti bune de la voi macar.
Ioanatugs spune:
Daciovi pai si ce ne-ai spus acum, intra tot la vesti bune! Felicitari, daca medicul i-ti da sanse, inseamna ca ai si de ce!! Lasa ca mai ai putin si termini tratamentul si pe urma, o sa aveti de muncit la capitolul bebe!! I-ti doresc sa se intample cat mai repede!!
Fetelor, la mine z14 si de dimineata tot simt mici intepaturi, cand pe un ovar, cand pe celalalt, semn ca se produce ovulatia. Ma bucur ca e chiar in z14, pentru ca lunile trecute a fost mereu prin zilele 11, 12, deci prea devreme. Am citit de curand ca o fata a prestat in zilele imediat urmatoare menstrei si a ramas graviduta. Conluzia, numai Dumnezeu stie cand e momentul cel mai prielnic, nu???