ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe(2)
Raspunsuri - Pagina 16
Amely spune:
Daciovi, chestia cu substanta toxica o cred, e explicabil. In schimb, cu TPC-ul, eu l-am facut dupa 10 ore de la CS (destul de mult, se pare) iar dr-a mea era uimita cat de pozitiv a iesit, iar foarte viabili. Ba chiar in luna in care am facut TPC am si ramas insarcinata. Si totusi, am endometrioza. Ce zici de asta? Eu zic sa repeti TPC-ul, de altfel si eu ma gandeam sa-l repet, acum, dupa 1 an si jumatate, sa vedem daca iese tot pozitiv (macar din curiozitate).
Cat despre scurgerea maronie... cam ciudat, si eu am patit-o acum cateva luni. In ce zi a CM esti?
"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
daciovi spune:
Amely, ultimul CM inainte de laparoscopie l-am avut in 20 iunie , iar dupa laparo nu mai stiu ca a tot venit cite ceva cind rosu cind maro, s-a oprit 2 zile si acum a reveit acea scurgere.Specific ca Laparo am facut in z23 a CM-ului la un cm de 28 zile.
Amely spune:
Daciovi... posibil sa te fi dereglat de la laparo, multe fete se plangeau ca in luna imediat urmatoare operatiei nu le-a mai venit CM normal, ci tot asa, sangerari maronii. Mai asteapta cateva zile sa vezi ce se intampla, iar daca nu se opreste, vorbeste du dr. Nu uita sa iei si fier/vitamine, ca sa nu te anemiezi. dar ma mir ca dr. a acceptat sa te opereze atat de tarziu, adica in ziua 23, putea periclita o eventuala sarcina... In fine, e tarziu acum sa mai punem problema, important e sa te refaci cat mai rapid ca sa poti reincepe cat mai repede "proiectul bebe"
Chivutamonica, multumim pentru articole, foarte interesante, unele chestii le mai citisem, dar le uitasem
"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
Ioanatugs spune:
Doamne ce-ti mai scris fetelor, sunt in urma cu cititul, asa ca raman sa , ca sa pot raspunde la subiect.
Amely multumesc pentru surpriza placuta de ieri!
http://photos.yahoo.com/ioanatugs
chivutamonica spune:
AMELY,ESTI O SCUMPA SI EU AM VRUT SA STIU MAI MULTE DESPRE ACESTA PROBLEMA.UNELE SI ACUM IMI PARE NECUNOSCUTE,CHIAR SIMT CA MA ZAPACESC DE CAP CU ATITA DOC.DAR CE SA FACEM?
SA SPERAM CA O SA FIE BINE PENTRU TOATE.
PE TOATE,MONI
daciovi spune:
Amely, si eu m-am gindit la problema cu sarcina, dar am mai fost odata programata si tot asa inainte de CM. Dr. a spus ca in cazul meu este important sa fac laparo inainte de CM dar nu vreau sa zic prosti ca nu am inteles de ce.Oricum ca masura de precautie, sa nu am mustrari de constiinta dupa presupusa ovulatie am stat cuminti.Si am avut ce sta, aproape o luna.
Chivutamonica, si eu vreau sa iti multumesc pt articolul postat de tine.Macar noi sa ne ajutam sa trecem mai usor peste aceste probleme.
Va pup, Daci.
alinuche spune:
Buna fetele,
Si eu am aceeasi problema - endometrioza. M-am operat in octombrie anul trecut, am luat 3 luni anticonceptionale dupa operatie si acum am 5 luni de incercari nereusite pentru obtinerea unui bb. Din martie am inceput un tratament homeopat, dar nu cred ca va da roade. Am constatat insa o imbunatatire: am ciclu f regulat (ceea ce nu am avut niciodata) si nu mai am asa dureri mari de sani dupa ovulatie. Ovulatie exista, trompele sunt bune, dar bineinteles nu se prinde nimic ...
Am vazut ca si unele din voi urmeaza tratament homeopat. La voi cum e? da roade? adica vreau sa zic se stopeaza aparitia chisturilor? mie mi-e frica sa merg la eco deocamdata, am zis ca in octombrie o sa o fac si pe asta. Medicul meu homeopat mi-a spus sa ma linistesc ca voi ramane cu siguranta gravi (asta mi-o zice din martie si tot nimic).
Asa ca nu stiu ce sa mai zic, sunt intr-o nebuloasa totala. Am zis ca daca nu si nu, in 2 ani infiem nu ne mai chinuim, dar tare mi-as dori si eu ca femeie sa am un bblus al meu.
Amely spune:
Alinuche, bine ai venit Vroiam sa te intreb, de unde stii sigur ca se produce ovulatia, daca nu te monitorizezi ecografic? Sau de unde stii ca poate nu ratezi momentul "X", nestiind exact cand ovulezi? Eu sunt sigura ca vei putea ramane gravida natural, in plus nu uita ca tratamentele homeopate necesita sa fie tinute pe o durata foarte lunga, ca sa aiba efect, deci... trebuie un pic de rabdare (fara tutun!)
Ioana, ma bucur ca ti-a placut surpriza, si sa stii ca placerea a fost de partea mea, sa te revad! sper sa repetam cat mai des!
Mai fetelor, si eu observ ca femeile cu endometrioza raman mai greu...asta e clar. Nu ma imbat cu apa rece.
Dar, daca explicatia ar fi ca se produc niste substante "rele" (prostaglandine?) care zapacesc si care nu pot fi anihilate de organismul nostru, deci cauze imunologice, atunci sa facem tratamente care ne cresc imunitatea, nu?
eu iau de exemplu extract de suc de orz verde capsule, ulei de primula capsule cu vit. E, apilarnil, laptisor de matca, ulei de catina, echinaceea, mananc cat mai multe vegetale si peste... si lista continua...
Pana la urma cred ca si regimul nostru de viata poate influenta dezvoltarea sau, din contra, stoparea endometriozei.
Nu cred ca este obligatoriu sa ne bombardam din prima cu hormoni (diphereline etc) decat in cazuri grave, de endometrioza avansata, care deja deformeaza organele si ne da dureri insuportabile.
Altfel... natura ne poate fi un bun aliat contra acestei boli, sunt sigura. Foarte interesant articolul postat de Monica, legat de tratament
Va pup pe toate si va astept cu noutati cat mai frumoase!
Pozici cu noi
andreeaiosif spune:
mie tot nu mi-e clar daca exista evidente ca inseminarile sau fiv-ul ne pot ajuta
(in conditiile in care infertilitatea e data de endometrioza)
voi stiti ceva in acest sens?
andreea
alinuche spune:
Amely, in martie cand am fost la doctor, a vazut ca aveam foliculi babani, chiar mi-a dat sa fac pregnyl ca sa sparga foliculii, pe urma mi-a zis ca nu are rost sa fac monitorizare ca totul e ok, ceea ce am constatat si eu prin temperatura bazala care creste si ramane crescuta pana la un nou ciclu. De prestat avem zilele 9, 11, 14 date de doctor, dar nu le respectam intocmai (din 2 in doua zile incepand cu ziua a 10 pana intr-a 16 inclusiv, deci nu cred ca s-ar rata momentul)
In legatura cu imunitatea, cred ca este adevarat ca endometrioza este legata de imunitate. Eu faceam herpes in fiecare luna de doua ori (asta de cel putin 10 ani, si credeti-ma ca am ajuns la disperare). Acum cu homeopatia s-a rarit f mult numarul aparitiilor(am mai facut de 3 ori in 5 luni, forme f urate, ca cica se elimina). In fine ideea este ca poate prin cresterea imunitatii s-o mai rezolva ceva si cu endometrioza asta. Incercati acum sa mancati cat mai multe fructe. Vitamina C este f importanta pentru imunitatea organismului
Nu prea stiu ce s-ar mai putea face. Mie teama ca in octombrie cand voi merge la medic sa nu imi zica ca nu mai am nici o sansa si sa trecem la FIV.
Andreea eu cred ca FIV poate ajuta, inseminarile nu cred ca fac mare lucru.
Voi ati face FIV? eu parca as mai sta, ca homeopatul meu imi zice mereu Fiv sub nici o forma - da peste cap organismul definitiv . Sunt intr-o ceata totala, si uneori ma apuca o disperare...!