ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe(2)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Sabineta i-mi pare foarte rau pentru ce ai patit si acum ma bucur ca nu am facut si eu Difereline recomandat de dr. mea. Nu pot sa cred ca un barbat care te iubea te-a putut parasi pentru ca ai endometrioza. Eu zic sa nu te mai intorci la el pentru nimic in lume, pentru ca nu te iubeste si nu te merita un om ca el. Daca i-ti doresti atat de mult un copil si acum e ocazia cea mai potrivita de ce nu faci FIV cu sperma donatoare, pentru ca oricum acel copil va fi doar al tau si exista multe mamici inependente. De ce sa nu profiti acum de momentul cel mai fertil, poti ajunge mai tarziu, sa-ti para rau ca nu ai prins momentul. Daca organismul tau nu a reactionat la Difereline, care am inteles e foarte puternic si poate produce menopauza totala, inseamna ca el vrea cu disperare sa poduca un bebelus. Vezi asta e problema noastra, din cate am inteles, al tuturor fetelor cu endo, producem mai multi foliculi decat alte femei si din aceasta cauza, unii nu se sparg si se transforma in chisturi, sau aderente si afecteaza ovarele, trompele, uterul sau intestinele. Prin FIV ai avea sanse si daca ai posibilitatea financiara, fa-l cat mai repede, nu te uita ca esti singura, vei gasi mereu suport din partea noastra, a fetelor de aici, din partea colegilor de sevici si o sa-ti fie bine, pentru ca vei fi impacata cu tine insati, ca ai facut ceea ce trebuie. Eu asta cred ca e cel mai bine pentru tine, curaj iubita!

http://photos.yahoo.com/ioanatugs

Mergi la inceput

Sanineta, uite daca vrei sa vezi poze de la intalnirea noastra a catorva fete de pe forum, printre care si draguta de Amely, uite-le mai jos. Si poate mai organizam o intalnire de zile mari si cu fetele de la endometrioza?? Ce zici?? Ce ziceti fetelor, ne intalnim?? Avem multe lucruri in comun de discutat si la o cafea si poate mai scapi de tristete!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/msailor22/album?.dir=/9849re2&.src=ph

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sabineta spune:

Multumesc mult pt incurajari Ioana. Nu vreu sa descurajez pe nimeni. Medicamentul care nu a mers la mine poate salva viata altei femei. Fiecare organism reactioneaza in felul lui.
Din pacate acum nu am bani de FIV si sunt in mijlocul unui proiect foarte important pt cariera mea. Nu ma sperie deloc sa fiu mama singura. De fapt m-am hotarat de mult in problema asta.
In plus, nu m-ar deranja nici sa adopt un copil. Sunt sigura ca l-as iubi la fel de mult.
Frumoase si pozele si fetele. Mi-ar face mare placere sa ne intalnim. Poate ca astfel ne-am putea incuraja mai mult una pe alta. Daca va hotarati voi si pot ajunge, vin cu siguranta

...las' ca ma fac eu mare

Mergi la inceput

Sabineta ma bucur ca ti-ai mai revenit si e foarte bine ca ai o preocupare, o cariera inainte, care te poate scoate din starea de apatie. O sa ne intalnim sigur, daca vrei si tu!

Cine mai vine??? Facem o noua listuta, sa stabilim inatai saptamana si pe urma ziua!!! Lista e deschisa: Sabineta, eu, Amely(cred-eu)..........cine mai vine???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Ioana, eu vin sigur...

Sabineta, ai facut foarte bine ca ti-ai deschis sufletul si ai vorbit despre aceste probleme. Sunt cu sufletul alaturi de tine, fiindca imi dau seama cat de greu trebuie sa-ti fi fost, au fost 2 lovituri, una cu diagnosticul si a doua (si cea mai grea, zic eu) faptul ca barbatul de langa tine nu a fost suficient de "barbat" ca sa iti accepte boala si sa te ajute sa treci peste ea. Imi pare atat de rau... dar cum orice sut in fund e un pas inainte, asa trebuie sa gandim si noi, pentru absolut orice exista o solutie. Trebuie sa credem asta!

Fetelor, eu de ceva timp incoace (cam o saptamana) simt niste intepaturi dubioase in zona ovarului stang, cam ca cele dinainte de laparo...doar ca mai putin intense. Sunt ingrozita... Am cosmaruri in care T. imi spune ca mi-a revenit endometrioza, din cauza ca nu am facut diphereline. ATAT DE REPEDE? N-au trecut nici 3 luni de la laparo... Nu stiu ce sa mai fac ca sa nu ma gandesc la tampenii...

Va pupic pe toate, si sper ca impreuna vom depasi depresiile!

"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daciovi spune:

Sabineta, imi pare rau pentru ce t-i s-a intimplat dar mai bine acum decit mai tirziu.Astfel de barbati nu merita sa fie iubiti.
Eu sunt in a doua saptamina de cind m-am operat si m-am recuperat complet.Nici macar nu se mai vad inciziile.Dar am alta problema.Dupa 4 zile de la laparo mi-a venit menstra si a tinut o saptamina,iar pe mine inainte ma tinea 4 zile maxim iar aseara a fost prima data cind ne-am iubit de la operatie si am singerat un pic.Crede-ti ca este vre-o problema sau asa sa intimplat si la voi?
In legatura cu simpomele de la injectie ( decapeptyl) ma simt foarte nasol.Ametesc si am deja bufeuri de caldura mai ales cind sunt un pic stresata.Nu stiti, pe toata perioada tratamentului ai aceste stari?Este foarte rau mai ales la servici unde nimeni nu stie de ce te simti rau si nici nu pot sa dau raportul ca apoi sunt tot felul de interpretari.
Va doresc o saptamina cit mai usoara.Va pup Daci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sabineta spune:

Amely, nu vreau sa te sperii, dar exact aceleasi intepaturi le am si eu, de circa o luna si jumatate. Diferenta e ca eram pe Dipherelline. Eu m-am speriat si m-am dus la echo pt ca am avut si hemoragie. Dar dr T mi-a zis ca n-are ce sa-mi faca in privinta durerilor.

Daciovi, pe mine m-a tinut hemoragia aproape 3 sapt dupa operatie, in "debite" diferite, dar nu era menstra. sigur. avea o cul mai inchisa si era mai consistent. Nu e normal sa ai deja bufeuri. Poate de vina este doar caldura... Stiu cum e sa ai bufeuri la serviciu si sa nu poti explica ce ai, dar din fericire, eu am oricum aer conditionat pe 22 de grade si astfel scap de situatii neplacute.

...las' ca ma fac eu mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Buna seara,
Vin si eu cu povestea mea aici la endometrioza. Eu am fost dioagnosticata cu aceasta boala in urma cu app 5 ani (atunci aveam deja chisturi de endometrioza pe ambele ovare de app 3-4 cm fiecare).Atunci aceste chisturi ma suparau doar la contact ,motiv pentru care am si ajuns la medic..cand le-am depistat m-am speriat tare mai ales ca medicul mi-a spus pe loc sa ma gandesc in ce luna vreau sa vin sa ma opereze(se referea la o operatie clasica, nu a pomenit nimic de laparo..), eu nu am vrut sa ma operez asa ca nu am mai dat pe la el, incercand sa aflu si alte pareri....dar chiar asa s-a si intamplat...la fiecare medic care mergeam ,primeam cate un diagnostic diferit(rana pe col, polip, anexita,chist)si evident tratament diferit,dar niciun medic la care am mai fost nu mi-a mai spus pe urma ca am endometrioza. Anul trecut am decis ca vrem sa facem un bb asa ca am trecut la fapte si dupa 3-4 luni de tratament naturist(cel recomandat de Livia pt infertilitate) am reusit sa raman insarcinata si am dus sarcina pana la 8sapt si 5 zile...moment in care s-a oprit din evolutie(asta s-a intamplat in aprilie anul acesta).Dupa aceasta sarcina am ajuns la Tutunaru care dupa primul control pe care mi l-a facut primul lucru pe are mi l-a spus a fost ca am endometrioza si ca trebuie sa fac laparo (acum am 2 chisturi de 3 cm pe un ovar si 1 de 5cm pe celalalt).Luna aceasta am mai ramas o data insarcinata si am pierdut sarcina la 5 saptamanai.
La mine cred ca este vorba si de o mostenire , si mama mea a avut aceasta boala si la ea a evoluat destul de departe. Simptomele la mine sunt urmatoarele dureri la CS, junghiuri foarte puternice intre ovare uneori cand am scaun, CM cu dureri si lungi, dureri de ovare(unul dintre ovare m-a durut tot timpul in perioada sarcinilor).
Nu stiu daca motivul pierderii acestor sarcinii este endometrioza si as vrea sa stiu voi ce stiti ,endometrioza poate afecta o sarcina in evolutie? Cert este ca desi o am de mult timp am putut ramane insarcinata.

Hai ca m-am lungit cam mult ,va pup si mai vb.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Alina, in urma discutiilor cu T. acesta m-a asigurat ca NU endometrioza este cauza sarcinii oprite in evolutie (si eu am pierdut-o la 7 saptamani, dar acum un an si jumatate). Ea afecteaza doar fertilitatea, adica este mai dificil sa ramai daca ai endometrioza. Asa ca ia partea buna a lucrurilor, bine ca poti ramane insarcinata, trebuie doar sa depistezi cauza (reala) a pierderilor. T. ce investigatii te-a sfatuit sa faci (zoonoze etc)?

Sabineta, nu ai precizat daca in tot acest timp ai reusit sa ramai vreodata insarcinata. Se pare ca totusi cu endometrioza avansata ramai mai greu, dar nu e imposibil. Eu iti recomand un tratament+regim naturist, bogat in vitamine si omega 3, legume si fructe, si fara "E"-uri, grasimi, zahar, conservanti etc... te-ar putea ajuta mult

"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaiosif spune:

aveti idee daca ne inseminarile ne ajuta?
stiti cazuri de endometrioza + inseminare = succes?

andreea

Mergi la inceput