ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe(2)
Raspunsuri - Pagina 13
daciovi spune:
Buna dimineata fetelor.Pana acum o saptamina nici nu am auzit de aceasta afectiune si uite ca acum doar despre asta caut sa citesc.In urma laparoscopiei am fost diagnosticata cu endometrioza.Am avut 5 focare de marimea unor boabe de mazare localizate dupa cite am inteles eu (pt ca scrie in ungureste) la fund de sac Duglas.Nici macar nu stiu dc este grav sau foarte grav.Doctorul a zis ca le-a indepartat si a cauterizat locul.Am primit injectii, cite una pe luna de Decapeptyl Depot si lunar tr sa merg la control. Sunt destul de optimista deoarece dr a zis ca dupa tratament am sanse mari sa fac bebe. Dupa cite injectii de opreste menstruatia, eu am facut a 2-a zi dupa operatie prima injectie si m-am speriat ca mi-a venit la 3 zile.Mi-a zis ca tr sa fac injectii pina se opreste menstruatia si apoi cind revine o sa ne apucam de treaba.Ma sperie gindul ca o sa revina dupa 7 luni cum am citit aici.Sper ca a fost un caz izolat.
Ma bucur foarte mult ca exista si acest subiect ca altfel nu stiu ce asi face.Va pup si astept sa scrieti.
Amely spune:
Buna, Daciovi... Imi pare rau de diagnostic, dar ma bucur ca ai un plan de bataie care te va ajuta, sunt sigura de asta. Si eu am primit tratament, nu cu decapeptyl ci cu diphereline, nu l-am facut inca pentru ca tot mai sper sa raman natural. Mi-e teama de efectele secundare, mi-e teama ca voi pierde 8 luni pretioase de incercari, fara sa am macar garantia ca voi ramane dupa aceea. Inca mai lupt cu mine insami, daca sa-l fac sau nu. Eu nu am o endometrioza avansata, dar totusi este ca un ghimpe in sufletul meu, caci nu stiu la ce sa ma astept, bebe vad ca nu vine. Se pare deci, ca nu-i de joaca...
Pana la urma cate luni ti-a zis sa faci decapeptyl? la diphereline stiu ca se face 3 luni, cate o injectie pe luna, iar apoi mai dureaza intre 3-6 luni pana revine CM, dar poate dura chiar si mai mult...
Multa sanatate si tine-ne la curent cu tratamentul tau
"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
daciovi spune:
Amely, nu stiu cite luni tr sa fac aceste injectii, am primit reteta doar pt. una si in fiecare luna , atit cit va stabili dr imi va face reteta.Doctorul a zis ca pot sa fac acest tratament de la 3 la 6 luni.Am foarte mare incredere in doctor si sper sa nu ma insel.Oricum nu mi-a ramas altceva de facut decit sa sper ca intr-o bunazi voi tine in brate copilul mult dorit.
Eu am reusit odata sa ramin insarcinata in urma unei IA dubla care am facut-o tot in Ungaria cu ac dr, dar nu a fost sa fie.Singurul lucru de care ma bucur si imi da sperante este acela ca trompele sunt OK.
Amely spune:
Da...si la mine trompele sunt ok, am ramas gravida acum 1 an si jumatate - prima oara in viata mea, dar am pierdut sarcina la 7 saptamani. De atunci, nimic. Analize bune, de ovulat, ovulez, am facut laparo la inceputul lunii mai, sunt pe naturiste de vreo 3 luni, nu ratam nici o luna () si totusi bebe se incapataneaza sa nu vina... Greu de explicat si, mai ales, greu de acceptat. Dar, cu multa rabdare, sunt sigura ca vom reusi
"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
Ioanatugs spune:
Daciovi buna! Si eu am fost diagnosticata cu endometrioza, mi s-a descoperit la laparo un chist de 4cm. cu aspect de endometrioza. Si mie ca si lui Amely ni s-a recomandat Difereline, dar inca nu l-am facut. Felicitari pentru curajul tau si pentru increderea in dr. ta. Daca ai inceput deja tratamentul, trebuie sa te gandesti ca va fi bine dupa aceste luni de asteptari, sunt multe fete care au reusit cu diferite tratamente. Ce vroiam sa te intreb, despre perioda in care ai ramas insarcinata, ai facut inseminare pe ciclu stimulat, sau pe ciclu natural? Pentru ca pe mine ma sperie o eventuala stimulare, de aparitia altor chisturi. I-ti doresc ca tratamentul facut sa dea roade si dupa cateva luni sa ne anunti vestea cea mare - ca esti o fericita graviduta!
Amely harnicuta ca o albinuta esti! Nu fi trista iubita, vom reusi si noi cumva sa devenim gravidute, ai incredere! Nu e timpul pierdut si pentru ca s-a intamplat o data, sigur se va intampla sa ramanem si a doua oara! Cu toate naturistele si tatamentele noastre, trebuie sa iasa ceva pina la urma! Mor de somn, dar tot nu ma pot abtine sa nu va scriu, sper doar sa nu fi gresit ceva! Pupici si somn usor fetelor!
http://photos.yahoo.com/ioanatugs
daciovi spune:
Ioanatugs, sarcina am obtinut-o in urma stimularii cu clostybeghit si puregon dar la 5 saptamini s-a produs avortul. Intradevar am avut un chist dupa inseminare dar cu AC a disparut. Eu am vrut neaparat sa ma operez ca am stiut ca ceva nu este in regula in interior.
In legatura cu tratamentul, nici nu am avut timp de gindire dc sa il fac sau nu, dr a spus ca tr sa fac injectia in ziua cind m-am externat si atunci am si facut-o.Nu cred ca este vorba de curaj aici, ci de moment.Eu sunt atit de disperata ca asi face orice sa ajung sa tin in brate propiul meu copil.
Sper sa va ajute tratamentele naturiste si sa ajungem sa vorbim despre copilasii nostrii, nu despre infertilitate si endomertioza.
Va pup si astept mesaje de la voi.
Amely spune:
Da, Ioana, se pare ca la sarcinile obtinute cu stimulare riscul de pierdere este mai mare... posibil din cauza calitatii ovocitelor. Pe de alta parte, legat de chisturi, ma gandesc ca pot fi prevenite prin injectia cu pregnyl, nu? Si eu sunt confuza, nu stiu exact ce cale sa urmez. Cred ca o sa merg inainte natural si gata. La urma urmei, daca e sa vina bebe tot vine, cu sau fara stimulare. In plus noi ovulam luna de luna, si inca foarte bine (mai ales tu) asa ca ar fi pacat sa apelam la stimulare daca nu e cazul.
Daciovi, pana acum ai avut ceva efecte secundare de la tratamentul cu decapeptyl?
Fetelor, intr-un fel sau altul, eu sunt sigura ca o sa ramanem gravide. Poate un picut mai greu, dar se va intampla. Asa ca nu mai e mult, zic eu, pana vom avea si discutii despre bebeii nostri! Trebuie sa ne mentinem optimiste, si vom reusi!
Pozici cu noi
daciovi spune:
Amely, pina acum nu am observat nici o schimbare, CM a venit exact cind trebuia desi eu am crezut ca de la prima injectie nu o sa mai vina. M-am speriat si l-am sunat pe doctor iar el mi-a zis ca treptat o sa se opreasca, pe parcursul a 3 luni.Eu sper sa nu am probleme de genul acneelor pentru ca dupa stimulari am tras vre-o sase luni cu tratarea acestora.
Parerea mea este ca trebuie sa avem incredere in calea ce am ales-o fiecare si veti vedea ca o sa reusim.
Va pup si va doresc o zi buna.
Ioanatugs spune:
Daciovi ai mare dreptate, e important sa credem fiecare in sansa noastra, indiferent ce cale am urmat si o sa se intample si minunea noastra. Deja ma gandesc la ziua in care vom vorbi fiecare despre copilasii nostri, nu despre tratamente si asteptari, dar pina atunci nu avem ce face decat sa speram!
Amely eu m-am hotarat, o sa fac stimularea aceea o luna si sa vad cum raspunde organismul meu la ea. Am riscat o data neluand tratamentul prescris, asa ca o sa mai risc o data si o sa incerc si cu Clomifen. Daca mi l-a recomandat dr. o sti ea ceva, ca doar stie ca am mai avut probleme cu chisturile in trecut. In viata suntem supusi multor risuri, iar scopul meu este frumos si merita, cred eu, orice sacrificiu.
http://photos.yahoo.com/ioanatugs
sabineta spune:
Ai dreptate Amely, daca imi bag capul in nisip nu uit de endometrioza si nici depresia nu va disparea. Chiar daca sunt intr-o faza destul de avansata a bolii, pot macar sa povestesc si altor fete, poate le ajut cumva. Am continuat sa va citesc, dar nu am mai avut curajul sa scriu. Imi dau lacrimile de fiecare data cand aud de o reusita si cred ca astfel de povesti va sunt mai folositoare, mai ales pentru moral, decat a mea. Nu vreau in nici un caz sa va descurajez, dar citind indemnul lui Amely m-am hot sa impartasesc cu voi mai departe si sper din tot sufletul sa fiu de ajutor cuiva. Stiu din proprie experienta ca de multe ori o simpla informatie duce la o actiune facuta la momentul potrivit si, implicit, la salvarea unui timp pretios.
Nu stiu cat o sa pot fi de cursiva si de aceea va rog, daca sar peste niste etape si doriti lamuriri sa ma intrebati fara ezitare.
Va spuneam la un moment dat, acum vreo 2 luni, ca am facut o laparo de urgenta in martie. Dr a curatat cat a putut (ovare, trompe, sac Duglas), dar a mai ramas pe uretere, rinichi, intestine, etc.
Ma chinuiam cu niste dureri ingrozitoare de 8 ani, nu speram decat sa scap de ele, de handicap si de dependenta de alte persoane (in crize) si, mai mult decat orice, sa pot avea un copil. Am simtit cum cade tot Spitalul Elias pe mine cand dr T mi-a spus ca am sanse extrem de mici (una la o mie) de a ramane gravida natural si ca sfatul lui este sa fac FIV si cat mai repede, pana nu incepe iar sa se intinda endometrioza.
Mi-au fost prescrise 4 injectii cu Dipherelline, am avut bufeuri, hemoragie si frisoane, dar am trecut peste toate sperand ca va fi bine. M-am gandit si la efectele nedorite, pe termen lung, la dereglarile pe care le poate provoca, dar speram ca toate eforturile mele (inclusiv cel financiar trebuie sa recunosc) sa nu fie in zadar.
La vreo doua luni si jumatate dupa operatie iubitul meu a decis ca se teme sa ramana cu mine, ca eu oricum o sa paralizez si o sa mor... Si toate astea mi le spunea un barbat cu 12 ani mai mare ca mine si care suferea de inima.
La inceputul lunii iunie, dupa a treia injectie, am inceput sa am dureri si dupa cateva zile m-am pomenit cu o hemoragie. Dr T nu era in tara, nu stiam ce sa fac, daca e grav sau nu, dar simteam ca injectia nu si-a facut efectul. Dupa cateva zile, am fost la echo si dr nu-i venea sa creada ca sunt pe Dipherelline. Nimic din ce vedea el nu arata ca as fi la menopauza: aveam 2 foliculi, de 17 si 22 mm pe partea stanga.
Mi-a spus ca nu-si da seama ce se intampla, ca nu a mai vazut niciodata asa ceva (desi a avut sute de paciente cu endometrioza), ca probabil organismul meu a dezvoltat un fel de rezistenta la medicament si ca trebuie sa-l opresc. In privinta durerilor mi-a spus ca nu ma poate ajuta cu nimic, ca focarele de pe intestine sunt f dureroase, dar macar sa ma apuc imediat de protocolul pt FIV, sa nu pierd timp pretios.
Am fost daramata, dezamagita de toti dr din lumea asta si convinsa ca nu mai pot face nimic. In conditii normale as fi facut orice efort financiar pentru a incerca un FIV, dar.... cu cine?
Acum tocmai m-am intors din concediu, am incercat sa uit pt o saptamana de toate problemele, m-am simtit foarte bine, mi-am mai revenit un pic psihic si revin la serviciu. Macar acolo am unele satisfactii...
Succes tuturor si daca pot fi de ajutor cuiva.... nu ezitati sa ma contactati...
...las' ca ma fac eu mare