ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe(2)
Raspunsuri - Pagina 12
Delfinas spune:
Ioana pana sa-mi fac testul mi-a venit CM. Asta e. Acum am inceput sa iau si tinctura de marar sa vedem ce o iesi din combinatia asta. Nu am scris ca am avut probleme cu sotul, a facut peritonita si am stat cu el in spital in weekend, ca l-au operat, dar acum e bine saracutul. Acum astept urmatoarea ovulatie si sper sa se vindece sotul pana atunci ca daca nu am mai pierdut o luna. O sa vedem...
Delfinas spune:
Ioana, nu mai dai nici o veste? Au venit rushii? Sau e cu ochisori? Hai spune-ne si noua.
Iti tin pumnii.
Ioanatugs spune:
Buna fetelor !!! Scuze pentru lipsa mea neanuntata, dar am avut ceva probleme la firma, pe care le-am rezolvat intr-un final. Acum am de citit din urma, pe la toate capitolele mele dragi!
Mariee multumesc pentru raspuns, dar a venit pina la urma in z27, asa ca nu s-a scurtat faza luteala, a fost doar o alarma falsa. Am avut acel spoting in z22 si ma gandeam ca vin prea devreme rushii. Dar se pare ca au stat cuminti pina in ziua 27, ceea ce e foarte bine de la laparo incoace. Luna asta daca fac ISA, o sa pun utrogestan preventiv, de fapt si medicul recomanda!
Amely BINE AI REVENIT PE BARICADE!!Mi-a fost dor de tine!! Cum spuneam despre hormonale sunt toate ok, le-am refacut luna trecuta si sunt toate in limite, inclusiv PROLACTINA . Sper sa nu se refaca endometrioza asta pacatoasa, pentru ca intentionez sa fac si o ISA luna asta, daca ovulez pe stanga, unde e trompa mai buna. Sa vedem ce luna o sa avem!! Tu ce planuri ai??? De endometru nu te speria prea tare, pentru ca am inteles ca e din cauza laparoscopiei si nu ar trebui sa-ti faca probleme, decat primele doua trei luni, dupa care va reveni la normal. Asa ca mergem inainte, nu???
Delfinas Se pare ca ne luam de manuta luna asta, pentru ca si eu sunt in z2. Nu fi trista, ca nu a fost luna asta, avem destul timp inainte, multe incercari!! O luam de la capat, e doar un nou inceput, nu un sfarsit!!!
Va pup pe toate cu drag........................
http://photos.yahoo.com/ioanatugs
Ioanatugs spune:
Buna fetelor!!!
Amely ce mai faci?? Mai urmezi tratamentul naturist??? Uite ca s-au implinit doua luni de cand am facut laparo si a fost depistata endometrioza!! Si la tine la fel, nu??? Simti vreo schimbare? Ca pe mine fiecare zi trecuta ma deprima, eu ma asteptam sa raman repede gravi, ca sa nu aiba timp endometrioza sa se intoarca!! Azi nu e ziua mea cea mai buna!! Sper ca macar voi sa aveti parte numai de zile vesele!!!
Amely spune:
Stiu Ioana, cateodata si eu simt la fel...ca trece timpul si... nimic, dar pe de alta parte laparoscopia mi-a facut enorm de mult bine, acum ma pot bucura din plin de momentele de dragoste cu sotul, inainte aveam niste dureri insuportabile la CS. In fiecare zi ma rog la Dumnezeu sa nu mai revina acele dureri, acele chisturi nenorocite...
Sunt ziua 24, cred ca nici luna asta nu am noroc de , problema mea e ca nu mai am rabdare, incerc cat pot sa ma controlez... probabil e PMS-ul
Ma framanta tot felul de intrebari: sa incep diphereline? sa fac ISA cu stimulare? sa fac doar stimulare? sa trec la FIV? sau sa continui cu tratamentul asta naturist care imi face fff bine si sa ma rog la DD sa-mi dea un copil. Stiu sunt intrebari la care numai eu pot sa raspund, sau eventual un medic. Tutunaru mi-a spus deja parerea lui, nu-mi ramane decat sa iau o decizie. Si nu reusesc... Iar faptul ca nu pot lua o decizie ma streseaza. Stresul ma face nervoasa, inclusiv pe sot care saracul nu are nici o vina. E un cerc vicios.
Cam asta mi se intampla in momentul de fata, incerc cat pot sa n-o iau razna, sa depasesc criza si sa imi pun gandurile in ordine.
N-ar fi rau sa mai aud cate o veste buna de la voi, din cand in cand, fiindca eu tot mai sper ca impreuna ne-am putea sustine sa invingem endometrioza asta care ne-a mancat sufletul...
Pupicei dulci la fete!
"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
Ioanatugs spune:
Of.. Amely, ca mare dreptate ai!! Eu cred ca fetele cu endometrioza au fugit de acest subiect, in speranta ca poate daca nu se mai gandesc la ea, nu se mai intoarce endometrioza asta. Le dau si eu dreptate, de multe ori mi se intampla sa vreau sa fug de gandul ca mi s-a descoperit asa ceva. Dar totusi realitatea e ca nu stim daca am scapat definitiv de ea, sau nu. E bine sa nu gandesti negativ si sa crezi ca totul e bine, dar mai bine e sa te pazesti cumva si sa faci tot posibilul sa ramai gravi, cat mai repede. Si mie mi-e dor de vechea gashca!!! Poate te inseli si totusi nu mai vine CM-ul, eu i-ti tin pumnii si sper sa ne aduci o raza de soare!
mushulica_p spune:
Buna tuturor!
Fetelor, am avut si eu endometrioza, nici nu stiam de fapt ce e asta si ca nu as putea ramine
Am zis ca dorim , am mers la medic sa ne asiguram ca totul e ok, si el zice: N-o sa puteti ... endometrioza... Dar n-o sa puteti acum, dupa tratament insa o sa fie tot ok!
Jumatate de an am primit tratamentul prescris de dr. ... si ... la 2 luni dupa tratament am ramas insarcinata
De asemenea dr respectiv a avut multe paciente cu endometrioza, cu stadii mai avansate decit la mine si majoritatea "istoriilor" s-au incununat cu succes
Va doresc , sunt sigura ca o sa fie totul minunat! (eu eram asa disperata... ziceam ca daca o sa mi se primeasca mie - o sa se primeasca la toate!)
Amely spune:
Ioana, iti multumesc...
Mie ideea asta cu un subiect numai al nostru, al fetelor care se confrunta cu endometrioza, mi s-a parut excelenta, intrucat am vazut asa ceva si pe site-uri din UK, de exemplu, unde fetele (mai ales cele care sufereau de o faza destul de avansata a acestei boli) isi impartasau experientele si invatau sa inlature efectele neplacute create de endometrioza, inclusiv cele psihice. Invatau ce alimente sunt bune, ce alimente trebuiesc evitate, ce tratamente naturiste dau rezultate etc. Fiecare fata are povestea ei, la una a mers un tratament, la alta alt tratament, dar pana la urma ne putem ajuta reciproc sa gasim solutia cea mai buna pt. fiecare. Eu de ex. am citit despre situatii oarecum asemanatoare cu cazul meu, fete cu endometrioza care au reusit sa ramana insarcinate nefacand diphereline. Si asta mi-a dat aripi, m-a incurajat foarte mult sa sper. As spera si daca as avea o forma mai grava, n-as lasa garda jos niciodata. Asta pentru ca stiu ca milioane de femei din intreaga lume pot suferi de aceasta boala fara sa stie, fiindca nu s-au investigat laparoscopic, si totusi au copii. Stiu ca se poate, dar trebuie sa incercam, cu multa rabdare, cu mult calm (mie astea imi cam lipsesc momentan, dar ma tratez) toate solutiile posibile, si pana la urma, va veni bebicul.
Haideti fetelor, lasati apatia la o parte, nu inseamna ca daca ne bagam capul in nisip uitam de endometrioza. Trebuie sa ne gasim curajul sa o infruntam direct si sa luptam cu toate armele impotriva ei, sa ne incurajam si sa ne sprijinim reciproc. Iar chestia asta sigur ne va ajuta sa depasim depresiile si sa obtinem sarcinile mult dorite. Nu trebuie sa ne fortam sa scriem, trebuie doar sa facem ceea ce ne dicteaza sufletul, sa scriem daca avem ceva util de impartasit, daca vrem sa incurajam pe altii sau daca, pur si simplu, avem nevoie de un umar pe care sa plangem cand suntem triste...
In spiritul afirmatiei Ioanei, vin cu o intrebare: credeti ca va este mai usor daca nu mai vorbiti despre endometrioza? chiar ati reusit sa uitati de aceasta problema? pentru ca este, vrem nu vrem, o problema... a noastra. Si o putem minimiza, daca luptam. Cel mai minunat lucru este cand aud de reusite, in ciuda endometriozei (si nu sunt putine!).
Dupa mine ar fi util de exemplu sa ne scriem fiecare data investigatiei, diagnosticul si metoda de tratament prescrisa de dr. Plus informatii (daca vreti, bineinteles) despre tratamentul urmat, care opate sa fie sau nu cel prescris. Inclusiv naturiste, care nu sunt deloc de neglijat.
Mie imi face ff bine tratamentul naturist urmat dupa laparo. Nu este facut cu rigurozitate, ca la carte, si totusi m-a ajutat enorm. Ma simt extraordinar si mi-a redat pofta de viata (chiar daca mai am mici accese de pesimism, sunt trecatoare).
Asa ca, fetelor, va astept si pe voi cu noutati, intrebari, sau pur si simplu sa stiu ca nu v-ati dat batute si luptati pana la capat... pentru ca stiu ca sunteti niste invingatoare!
Pupici!
"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
Amely spune:
Mushulica, e minunat ce ne scrii! Ma bucur din tot sufletul ca ai reusit si ca ne-ai impartasit si noua reusita ta! FELICITARI! Daca nu sunt indiscreta, cine era dr. care te-a ajutat sa devii mamica?
Sa auzim de cat mai multe reusite!
Pozici cu noi
Ioanatugs spune:
MUSHULICA_P FELICITARI !![bis] Sa-ti traiasca bebelusul si multumim pentru inurajari! Ma simt atat de increzatoare cand citesc ca sunt fete care au reusit sa invinga endometrioza asta. Sa dea Domnul sa avem cat mai multe exemple pozitive. Nu rezist tentatiei de a-ti pune si eu o intrebare: ce tratament ti-a dat, in ce consta tratamentul respectiv. Te rog frumos sa ne spui si noua! Mie de exemplu mi s-a recomandat Difereline, pe care inca nu l-am facut! Tu ce ai luat? Multumesc anticipat
AMELY iar i-ti dau dreptate!! Ar fi bine sa ne scriem fiecare fata diagnosticata cu endometrioza, tratamentele recomandate, pareri si opinii!! Facem o listuta la inceputul capitolului unde ne trecem datele la care am fost diagnosticate, tratamentele facute si eventual reusitele noastre, pentru ca vad ca nu sunt putine reusite si ar trebui trecute undeva, ca sa fim mai optimiste. Eu una sunt de acord, daca vor fi si alte fete de acord, eu pregatesc listuta, cred ca o sa ne fie si mult mai usor sa comunicam, stiind fiecare ce problema are, de cand si ce a facut ca sa scape de endometrioza!!