Bebelusi de ianuarie-februarie 2006 (53)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Ceau fetelor!
Abia acum am apucat sa intru, am calcat o groaza (ca toata ziua de ieri n-am avut timp ), plus am dormit vreo 2 ore ca am lasat copilul pe mana sotzului.
Alina, Anda, Maraki, Irina, Moni si Giova si care mi-ati mai scris, pt incurajari...chiar am ras ieri la faza cu "da-i o palma" a Irinei, pai eu sunt pacifista de felul meu, trebuie sa ma scoti rau din sarite sa fac asa ceva..
Vad ca din pacate si Dariutzei lui Nicole ii merge la fel...parca s-au vorbit amandoua sa nu pape. Ceva se intampla pt ca la FIECARE masa plange o jumatate de ora cand vede biberonul, isi suge degetele parca ar fi din zahar...abia reusim sa o linistim, ulterior adoarme si asa pot sa-i dau de mancare, altfel nu vrea si pace! Sa fie gingiile de vina? Cand ii bag degetul in guritza, aproape ca mi-l rupe ce tare strange...Dar greu e cu plansul, plange isteric, ca la colici, fara sa dea din picioare si totul incepe cand vede biberonul si aude cum desfac capacul...
Moni, care e programul Dienutzei de masa? Si ce papa la fiecare masa? Ca as vrea sa incep peste cateva zile cu cereale, dar trebuie sa stiu ce masa sa-i inlocuiesc si mai ales cu ce, mai incolo, dupa ce se obisnuieste cu cerealele. Cand trebuie supa, se pune carnitza? etc.
Fetelor, mai dati-mi idei de ce papa ai vostri, ca pediatra nu mi-a dat nika de diversificare...cred ca se astepata sa traisca cu lapte pana la 1 an .
Ma duc la o baitza si ma intorc. Maine ma apuc de vizionat poze, ca am ramas restanta...si sunt atat de curioasa sa vad ce au mai facut bebelushii nostri!
Va fetelor!
Ingrid S si Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Bee dragutza, si la noi era problema cu fontanela, adik are 1,5/1,5 si m-a pus sa-i dau 5 pic de Vigantol, eu ii dau 4, vb de pediatra asta dementa a mea, ca la spital cand am fost cu fetitza mi-au spus ca e ok, ca dr. mea e sisi, si sa-i dau 2 pic pe zi. Eu zic ca poti sa-i dai 5 pic, nu are nimic, dar cel mai in masura sa stie trebuie sa fie cineva de profesie... Anei!
Ingrid S si Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Silvi, Canda, Mirela si mersi!
Inca n-am devenit pupacioasa grupei...
Ingrid S si Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Daniela - m-am distrat la faza cu donatiile catre VIP-a..Nu-ti fa griji ca transpira micuta , asa se va intampla si la anul, si peste 2 ani si tot timpul.

Silvi- noi plecam din tara la mare cu papanasul. La noi nu sunt nici conditii si preturile nejustificate. Plecam la un club unde merg babalacii si pers cu copii carora nu le mai arde de honarit.
. Pupicei tiz-ului!

MONI - nu pun poze ca sperii secta. Tu nu vezi ca fetele se plang de 65kg la 170-180cm? Pai eu cu 75kg la 170cm ce sa mai zic? De luna viitoare ma bag pe salate si apa plata cu lamaie.

BEE - nu ii dau vigantol, ii fac injectia luna viitoare si o sa fac un consult la un specialist pt rahitismul asta.Parerile celor 2 doctorite sunt prea contradictorii si mi-e frica sa ii dau prea multe picaturi ca apoi sa se inchida, Doamne Fereste, fontalena prea repede. Da-i Anei sa bea lichide multe ca e f cald si se deshidrateaza poate d-asta e adancita fontanela.



LILIANA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Ingrid, pai intre 1,5x1,5 si 3x4 e ceva diferenta. Si la mine doctorita mi-a spus ca e fata rahitica si are si picorusele strambe , dar se rezolva cu 3 pic de vigantol. Eu o duc la mare. Stiu eu ce stiu. Cat despre masa, in general se inlocuieste masa de la 10-11, apoi cea de pranz. DAr eu ash fi de parere ca ai mai putea astepta, mai ales ca doctorita nu ti-a zis nimic. Nu are sens sa te grabesti sa introduci ceva nou in alimentatia unui copil care e oricum mofturos la mancare. Ana are 5 luni si la 4 luni am introdus cerealele, o lingurita la un biberon de 150 ml (si asta ar cam fi foarte putin dupa cum ar spune multe fete pe aici). Cand am marit doza la 2 lingurite, au aparut durerile de burtica si am renuntat la cereale, fiindca clar nu le suporta. Si la ora actulala Ana mea are 5-6 mese de lapte, nici o masa de lapte complet inlocuita. Mai mananca pe la 11 fructe si pe la 4 piue de legume, pe care l-am incercat si cu carnita, i-a placut dar a avut niste dureri de burtica...Asa ca mai asteptam cu carnita. Stiu ca vezi ca multi bebei papa de rup tot ce le dai, asa ar fi ideal, dar nu te mai stresa, asta e primul si cel mai important lucru. EU ce sa spun, ca nici nu pot sa imi dau seama daca mananca 40 sau 60 ml de fructe sau legume. Mananca si ea cat vrea si cat poate, completam cu lapte la greu si pana la urma o sa manance mai bine. Ai auzit tu, om care se hraneste numai cu lapet la biberon! N-or ramane micutele noastre nediversificate. Doar au vreme o viata intreaga sa inghita de toate, de ce sa le grabim? Eu stiu ca pana la 2 ani, trebuie obligatoriu sa bea copilul cat mai mult lapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisoi3 spune:

GIO, vizionare placuta!
MONI, baita placuta.
NICOLE si INGRID, terminati mai fetelor cu obsesia greutatii, lasati fetitele in pace, se dezvolta in ritmul lor. Bucurati-va de ele, nu va mai depresati, sunt clipe unice in viata!


Anda si bebe Mark (16.01.2006)
toujours optimiste
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;52;46/st/20060116/n/Mark+-+Victor/dt/8/k/44f2/age.png
Pozici cu gradina mea zoologica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Ingrid ia-o si tu cu sucuri intai.
Eu dupa sucuri , cam la 3 sapt i-am dat branzica facuta din 250ml lapte si 2 tablete Ca lactic in are puneam mar si o mas de cereale din orez, porumb si tapioca(de la Nestle).Asta ii dadeam pe la 10 dim.
La 13 ii faceam piure din morcov, pastarnac, telina, patrunjel, dovlecel si ceapa(pe care o scoteam dupa ce se fierbea). Dupa 1 luna i-am bagat si cartoful si carnita de pui sau de vitel de lapte. De la 5 luni am inceput sa ii bag la ora 4 dupa amiaza o gustare fie din mar si banana rase cu 2 mas de cereale sau iaurt campina cu banana si o mas de cereale.... Sau poti chiar cereale cu lapte.
Pofta buna micutei si rabdare tie sa o faci mancacioasa!


LILIANA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

HAi sa fac si eu experimente, daca tot sunt in forma.
eu inainte de ANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeianfeb spune:

Vorbaretelor...
Pai de eu de fontanela ce sa mai zic ca e destul de mare dupa parerea mea adica e cam cat sa zic cam cat o nuca mai mica .Ei nici chiar asa dc ma gandesc dar oricum nici 1.5 nu are dar vreo 3 are lejer deci ce sa inteleg din ce spuneti voi aici?
Fug sa il bag in baie.Sper sa mai fiti ca ma intorc.

de cu multi !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Mai fetelor ati inteles gresit. Poze "before" de dieta si "after" dieta. Daca punem "before" de bebe si "after" de bebe devenim o secta de depresate

BEE - eu cred ca diversificarea asta depinde de fiecare copil. Daca nu e pregatit sa pape... asta e nu il poti forta insa daca el accepta, de ce nu?
Papanasul meu mai nou deschide gura cand ma vede ca vin cu lingurita spre el ceea ce chiar este o realizare. Eu nu i-am dat niciodata o lingurita, apoi 2, apoi 3 si asa mai departe. Cat a vrut, daca a vrut a mancat... daca nu... STOP. Si nu mi-a plans nici de colici si nici nu mi-a vomitat.

LILIANA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

Mergi la inceput