Bebelusi de ianuarie-februarie 2006 (53)
Raspunsuri - Pagina 6
teolinda spune:
Mai doamna "under cover" fa dushul ala odata ca m-am plictisit decand ameninti. Asa e si la papanas fontanela. Nu vezi ca medicii au pareri diferite... deci nu prea ai ce sa intelegi ca si noi suntem in ceatza nu vezi?
LILIANA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
teolinda spune:
Madame mama de gogosar nu mai zici nimic? Parca au plecat bunela si bunelul ... acum de ce nu ne mai bagi in seama? Ce iti mai fac baietii?
Bee spune:
Teolinda, stiu ce spuneai tu cu before si after, dar experimentam si eu. Plus ca uite caut disperata o poza "after" nastere, in care sa ma vada lumea "grasa si frumoasa" si nu gasesc! Fiindca m-am ferit de poze dupa ce s-a nascut Ana, ca de ........nu stiu ce. Si pana la dieta e cale lunga. Cat despre diversificare fix asta e si ideea mea. Nici eu n-am dat fetei : o lingurita, 2, 3. Cu cerealele n-am vrut decat sa fac laptele "mai gros" si nu s-a putut. De la piersici (10 lingurite din prima) mi s-a vaitat 2 zile. Acum de la carnita (care i-a placut) la fel, vaitaturi cat cuprinde. Plus ca nici acum nu e convinsa ca tb sa pape. Dar nici gand s-o oblig cu ceva. Si eu ma distrez copios ca pe a mea fata o apuca un chef nebun de vorba fix la masa! Mancarea e in gura si ea ii da si zice si zice! Cred ca ma cearta ca-i dau prostii cand ea are lapticul ei bun!
Bee spune:
acum. Hai sa mai incercam odata, sa vad ca n-a fost intamplarea de vina.
Sunt tare. o sa trec la chestii mai grele maine.
Teolinda, va tb ceva curaj sa va aventurati peste hotare cu Nicolas. Noi inca.........Adika eu inca n-am fost nicaieri peste hotare. Asha ca sa faca bine sotzul sa ma duca intai pe mine, ca parca vad ca la anul sunt iar cu burta la gura (nu ca n-ash vrea) si nu mai ajung nicaieri. Anul asta, gasim noi ceva pe litoralul nostru asa cum o fi el. SI stiu si eu ca e si scump si mancarea mizerabila, serviciile la fel. Soarta.
teolinda spune:
Bee tu stii cel mai bine. Nu ii mai dai Anei Bonissan, ceva?
Eu i-am dat lui Nicolas pana la 5 luni Bonissan inainte de fiecare masa d-asta diversificata, cam 20picaturi.Incearca si cu branzica cu o masura de cereale si banana poate asa usor, usor incepi sa o treci si pe altele.
monica70 spune:
INGRID pai ce orar sa-ti zic,noi mancam de cand ne stim cam tot aiurea Eu diversificarea am inceput-o fara s-o planific! Adica Diana avea trei luni si era in plina greva a foamei,sugea doar dupa intense urlaturi si fortzata (ca si eu eram dusa rau,nu voiam sa-i dau formula cu bibe daca era tzatza - bibe ar fi vrut uneori) ,mai putin seara si dimineatza sau cand era mai buimaca de somn.Asa e la toti grevistii... Si atunci mi-a venit ideea sa-i dau suc de mar sa vad....Si am vazut! Ca-i place si sucul si mai ales linguritza. Asa ca am bagat si suc de morcov un pic,sau de porocala si piersici de cateva ori,dar sucul de mere a ramas baza,i-l dau in jur de ora 10 dimineatza.
Dupa aia am facut direct supa de legume (cam ce a zis Teolinda: morcov,cartof etc. eu le-am pus pe toate odata)De supa n-a fost incantata asa ca i-am bagat piureurile din legume.Ca cereale folosesc alea fara gluten pentru 4 luni(din orez) de la Milupa. Simple nu preai i plac asa ca i le var in piureuri cateva linguri si in piureul de legume in care pun si supa.
In ala de fructe - pulpa de la marul de dimineatza si juma de banana ,pe langa cereale mai bag lapte -formula sau chiar de la tzazta cand aveam muls.
Piureul de legume il consuma cand i-e foame intre 12 si 14,depinde la cat suge dimineatza -(5,6 sau 7).
Lapte nu mai bea pana vin eu acasa,pe la 14,30-15! Atunci mai trage o tzatza.
Si piureul de fructe i-l dau intre 16 si 20 ,tot asa,depinde cat laptic mai trage,cat ii e de foame,daca amai baut laptic intre timp,ca o mai apuca. De multe ori nu vrea laptic si daca ii dau piure ... surprise - il mananca!
Mai papa tzazta inainte si dupa baie! Deci nu pot spune ca papa mult,ca de supt...cam putin.Uneori se mai trezeste si noaptea intre 2 si 4 sa mai traga o dusca de lapte.
Sper ca ai priceput ceva Eu zic sa incerci,poate ai surpiza sa vrea fata si altceva decat lapte!
Si inca ceva,de cand cu piureurile, Diana nu mai suporta sa vada bibe,inainte n-aveam probleme,ii lasam muls acasa sau ii faceau formula si il bea un-doi.Acum ...asteapta sa se intoarca tzatza din deplasare !
MONI care DIANA (01.01.2006)
POZE DIANA
teolinda spune:
Bee pozele astea nu sunt relevante daca vrei sa ne arati vreo diferenta. Eu una ... nu vad. Pune si tu unele in costum de baie sa vada si chioara de mine diferenta.
irinadum spune:
Bai undercover si cu gogo eram tot eu . Gata cu dusul dar nu a am apucat sa citesc. Hai ca revin
Bee spune:
Costum de baie? Brrrrrrrrrrrr. Nu m-am riscat niciodata la asemenea poze. Si acum cu atat mai putin.
Branzica + banana, a fost minunata! A papat Ana ca sparta si 2 zile am spus adio kk.. Isi infigea singura lingurita in gura. Si s-a constipat fata desi combinatia avea si putina pulpa de mar si suc de portocale. Si ca desert servise suc de portocala+ mar. Culmea e ca de la astea n-o doare burtica. Cum i-am pus putin praf de cereale in mancare, s-a zis cu binele nostru. Si eu ii dau Sab Simplex de o luna, de cand am constatat ca are iar dureri de burta. Cat despre hidratare....stiu ca fontanela adancita= deshidratare, dar mandra mea se hidrateaza numai cu laptic. Ceai nu vrea, sucul e asha un fel de ........nu stiu cum sa-i spun, ca trage doar cate-o dushca. Apa am incercat o singura data si a supt 2 guri si cum nu era lapticul ei.....Asa ca daca dansa nu papa lapte cum tb, nu ia lichide cum tb.