Despre HSG si nu numai (3)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Avalon, singerarea dupa HSG e perfect normala... Mai rar sa NU singerezi... Motivul principal este ca se deschide colul. Fiind o operatiune mecanica, ea lezeaza tesutul si singereaza... Plus substanat de contrast care o ia inapoi si "face curatenie" printr-un uter singerind...
Io una am singerat si dupa papanicolau, care nu se compara nici pe departe ca operatiune cu HSG...
Gindeste-te ca prin col intra o canula metalica (poate chiar o vezi pe film), groasa cam cit un creion, prin care se introduce lichidul cu presiune. Doctorul meu a avut o tehnica super ca sa nu simt introducerea canulei prin col: m-a pus sa tusesc!

Cit depre film, al tau arata normal, adica cu trompe permeabile. Faptul ca triunghiul uterului este deplasat putin spre stinga nu inseamna nimic, este vorba numai de unghiul din care s-a facut "poza". Marginile triunghului tebuie sa fie drepte, adica cu un contur regulat, iar firisoarele trompelor sa fie continue, sa nu dea semen ca s-ar strangula undeva. Dar dupa cum zici, ca substanta curge suvoaie la capetele trompelor, esti super ok!
Nu te mai stresa.

Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

In sfarsit am inteles si eu acum cum e cu HSG-ul... Si acum am priceput si de ce m-a pus dr. sa tusesc...
O explicatie super, Alé! Mersi mult!

Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

Ale..multumim..

Vreti sa faceti ceva? 5 euro pentru o viata!!

Viata-i nimic... si din toate putin,
un vas poate gol... s-au adesea prea plin...
dar tece-ntr-o clipa de parca n-a fost ...
si...atunci oare viata mai are vreun rost...
Viata ta va avea rost, doar daca tu il vei da...
Nu ati vrea sa-i dam sens impreuna?

"Nimic nu-i imposibil!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticul spune:

Avalon,ma bucur pentru tine ca te-ai hotarat sa faci HSG ,ca nu a fost asa de dureroasa si ca lucrurile stau bine.Eu nu sunt la fel de norocoasa.Spuneai ca s-a vazut lichidul cum tasneste din trompe.La mine nu s-a vazut nimic pentru ca ametitele mele de trompe sunt obturate si arata la extremitati ca niste saculeti.Lichidul a curs tot afara la controlul ginecologic facut cateva ore mai tarziu.Nu patrunsese nimic in trompe.Asa ca bucura-te ca ai trompite o.k.,poate o sa reusesti pana la urma pe cale naturala.Daca nu FIV e o solutie pentru ca la tine lucrurile par in regula.La mine nu stiu daca asta o fi solutia.In trompe este un lichid toxic care la cateva luni dupa operatie se reface si si daca faci FIV lichidul asta omoara embrionul.Asa ca am cazut din lac in put!Este ceea ce am citit eu pentru ca nici un medic nu mi-a explicat pe indelete ce inseamna.A trebuit sa pun eu franturile cap la cap ca sa inteleg.Spune-mi te rog,ziceai ca te bucuri ca nu ai vreun polip sau vreo sinechie.Ce este aceea sinechie?Ca unul dintre medicii la care am fost a pomenit de asta.Zicea el ca endometrul i se pare prea subtire la eco.Doamne ajuta si...sanatate!PITICUL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelaian spune:

draga avalon, sunt de acord cu ce au zis fetele, adica e super bine cum arata uterul in poza si la fel e de bine si ca se vad cele doua firisoare care reprezinta trompele, si mai ales e de bine ca lichidul a iesit pe la capete. avea dreptate doctorul, esti ok din punctul asta de vedere (al trompelor).
din cate stiu eu, mai sunt si alte investigatii de facut pentru a gasi motivul infertilitatii - din care f f f important e sa vezi daca ai ovulatie (se fac dozarile hormonale, adica analize de sange in a 3-a, a 14-a si a 21-a zi de ciclu, dar nu stiu exact cum le cheama pe analize, trebuie sa te sfatuiesti cu medicul tau ginecolog), apoi daca si la asta esti ok, e de vazut analiza endometrului (se ia o micuta mostra de tesut din captuseala uterului, se analizeaza si...in fine, nu prea stiu exact, dar stiu ca si asta e una din analize).
si nu in ultimul rand...l-ai luat si pe sotul tau la analize, sa i se faca si lui ceva teste...ca nu se stie niciodata...am citit ca unul din motivele ptr care unii embrioni nu sunt viabili ar fi si o anume incompatibilitate cromozomiala dintre soti... dar asta suna deja foarte complicat...tot medicul tau trebuie sa te sfatuiasca...
eu pot sa te sfatuiesc sa nu iti pierzi speranta, sa incerci in continuare si cu credinta in Dumnezeu si sa iti ajute Cel de Sus, si tie, si celorlalte fete, sa avem cate un bebelus!
cat despre sangerare, mi s-a tot spus si mie ca o sa am un pic, mai intai dupa hsg, apoi dupa fiecare dintre perfuziile facute ptr permeabilizarea singurei trompe aproximativ permeabile pe care o mai am. n-am avut nici o sangerare, dar am inteles ca este normala.
bafta la toate fetele si sufletul sus!

Mergi la inceput

Piticule, dar nu exista o solutie medicala pt lichidul acela din trompa, sa nu se mai refaca? Nu se pate face o operatie in urma careia sa fie impiedicata refacerea acestui lichid care omoara embrionul? Cred ca ar trebui sa cauti un medic care sa-ti raspunda la intrebari... Sinechia uterina apare atunci cand peretii uterului adera unul la celalalt ('se lipesc') in asa fel incat practic nu mai exista cavitatea uterina, endometrul nu mai are cum sa creasca suficient si nici embrionul unde sa se implanteze... de obicei sinechia uterina este rezultatul unui curetaj facut 'cu prea mult simt de raspundere', dar se poate sa mai fie si alte cauze... se trateaza prin introducerea unui sterilet cateva luni care sa tina peretii uterului departati... Un prim semn de alarma ar fi menstre foarte slabe cantitativ sau deloc, sange inchis la culoare si dureri... Daca zici ca endometrul tau era cam subtirel, s-ar putea sa fie sinechie, exista si sinechii partiale... Sper sa te faci bine curand si sa nu mai fii semioptimista , ci optimista 100%!

Mihaela, mersi frumos pt incurajari, esti o draguta... eu investigatiile pe care le mentionezi le-am facut, unele chiar le-am repetat... se pare ca totul este ok, chiar prea ok... la sot sunt mici probleme insa... Si tie sa-ti ajute Dumnezeu!

Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticul spune:

Multumesc pentru raspuns,Avalon!Intre timp m-am mai documentat si eu putin,acum am inteles ce e sinechia.Ma enerveaza doctorii astia.Se cred a fi atotstiutori si vorbesc in termeni medicali de parca tu ai fi ultimul prost.Sa vezi tu la urmatorul control medical ce o sa-i bombardez cu intrebari,ca acum sunt documentata pana in dinti.Poate ma apuc si de medicina,specializarea ginecologie.Sanatate multa!Te pup,PITICUL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dj_mama spune:

buna fetelor
va rog sa ma depanati si pe mine cu o informatie
cat se da la GIULESTI pt HSG?
DE LA CAT LA CAT?
rog trimitet-mi si mie un mp cu info
se mai da la vreo asistenta?
multumesc
este urgent

Mergi la inceput

O sa-ti spun cat am dat eu... dar numai asa, ca idee, pt ca eu sunt cam 'mana sparta' cand e vorba de analize... Si intotdeauna ma hotarasc PE LOC cat sa dau... Deci: la cel de la radiologie (care a fost cam scarbos la inceput pe motiv ca nu am vrut sa ma schimb in pijama si halat -le aveam pregatite, dar nu am vrut cand am vazut garderoba aia; apoi si-a schimbat total comportamentul cand am intrat sa fac analiza, iar in final a fost super dragut... nu m-a lasat sa ma dau jos de pe masa de radiologie imediat, 'sa mai stau sa-mi revin') i-am dat 500.000 (ce sa-i faci, m-a cucerit in ultimul moment)... fetele au dat 100-200... Medicului meu aveam de gand sa-i dau 2.000.000, dar pt ca am asteptat jumatate de zi sa-si rezolve treburile si apoi m-a bagat si pe mine in HSG, i-am dat numai 1.000.000 Am vazut ca toata lumea a fost multumita. Vezi si tu, acum...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dj_mama spune:

multumesc mult
am acum reper ... sper sa si pot ajunge ca nu mai pot sa stapanesc evenimentele
va pup

Mergi la inceput