Despre HSG si nu numai (3)
Raspunsuri - Pagina 19
catty spune:
TZUCA, mai bine dureri putine dupa decat dureri coumplite in timpul procedurii. Dupa ce am patimit ieri. Mai bine anestezie tata decat sa ma chinuie ca pe un caine.
Daca procedura trebuie facuta fruntea sus si sa ne aduci vesti bune.
catalina
"Uneori ai suferit prea mult ca sa ai dreptul sa nu spui niciodata SUNT PREA FERICIT"
mormelvio spune:
Fetelor ati facut careva aceasta procedura in Ungaria??? Acolo cum e si cat costa??
poze
http://community.webshots.com/user/mormelvio
Adrriana spune:
Buna seara...De 3 luni incerc sa fac un bebe....La ecografie mi-a iesit sindromul ovarelor polichistice si uter destul de mic,retrovers...Am facut HSG si mi-a iesit un rezultat bun: trompe permeabile si uter normal...Mi s-a dat tratament cu clomifen,un antibiotic,iar in ziua a 13-a din momentul in care mi-a venit cm sa fac o injectie cu pregnyl...si din ziua a 15-a sa iau 2 capsule utrogestan intravaginal seara dupa sex...Intrebarea mea : Ce este acest pregnyl,utrogestan?...Trebuie sa fac sex imediat dupa pregnyl?... Sper sa imi puteti raspunde...multumesc
tzuca74 spune:
Fetelor dragi,ieri Z9 am facut pt.prima data si din pacate nu pentru ultima -dilatatie.Eu sincer nu prea stiam nimic de procedura asta .M-a adormit 7 minute timp in care a introdus prin col ceva inele de marimi din ce in ce mai mari .Pe filmele HSG se vede strangulata portiunea dintre col si uter.Am incercat o hidrotubatie si a refulat tot inapoi.Cum sa raman insarcinata cu asa defectiune? Urmatoarea dilatatie va fi in Z 2 de la ciclu urmator-cred ca va fi o placere...
Oricum continui cu Maca si BU.
nikunikalai spune:
salutare!
mi s-a recomandat si mie hsg, aici, in galati,dar dr ma amana de la o luna la alta!!! ea nu intelege ce disperare m-a cuprins de nu se mai intelege nimeni cu mine!!
spuneti-mi, va rog, incotro sa o iau ca sa fac si eu analiza asta, ca nu mai e de stat in galati!!
aniast72 spune:
nikunikalai, eu iti recomand sa mergi in Bucuresti la Giulesti dar probabil pentru tine ar fi mai accesibila Constanta. Acolo nu cunosc.
Bafta multa si daca te hotarasti pentru Bucuresti - spune - si sigur vei gasi indrumare.
nikunikalai spune:
mersi, aniast,pentru promptitudine!!
eu as vrea sa merg oriunde, numai ca atunci cand nu cunosti iti este tare greu sa te urnesti!
la ce spital sa ma duc? la ce dr? sa sun si sa le spun: "buna ziua, as dori si eu un hsg"... de unde sa iau eu trimitere daca dr mea nu vrea?
eu am inteles ca hsg se face imediat ce se opreste sangerarea dupa cm... iar eu pe sapt viitoare cam astept rusii(nu cred ca mi-a reusit nici luna asta),deci in saptamana 16-20 octombrie ar fi perfect! dar unde? cum? la cine sa sun ca sa ma programez?? se poate rezolva intr-o zi(ca nu cunosc pe nimeni in bucuresti si nu am unde sa raman)
felicia_ spune:
Adrriana, ar fi trebuit sa intrebi la alt capitol... pe la "endometru...", iti raspund aici, iar moderatorii vor muta mesajele daca e necesar.
Pregnylul se face pentru a determina spargerea foliculului si eliberarea ovulului. De obicei, acesta se sparge singur, dar in cazul stimularii ( cu clomifen in cazul tau)pot fi mai multi foliculi, de marimi diferite, si atunci e recomandat pt a fi sigur ca s-au spart,( daca nu se sparg se transforma in chisturi). De obicei, cand faci tratament de stimulare ar trebui insotit si de ecografii, pt a vedea cume evolueaza foliculii...
Dupa pregnyl, ovulatia are loc la 24-36 de ore.... acum nu stiu ce sa-ti zic: daca faci pregnyl in z 13, ar trebui sa "prestezi " in z 14... poate nu ar fi rau sa faci pregnyl dimineata, si seara, mai tarziuu asa, sa prestati, iar a 2-a zi iar , dac sotul nu are probleme...
Utrogestanul se ia pt sustinere eventualei sarcini, in fiecare seara, indiferent daca faci sau nu sex.. Daca mai ai intrebari, intra la endometru, aici se discuta depre HSG!
Poze1Poze2
Sa o ajutam pe Barbye
corinuk spune:
Catty iubita cam nasoala perioada!Oricum cea fost greu a trecut!Cel mai bine este sa iti faca doctorul tau HSG-ul!Sa nu te lasi pe mana radiologului de serviciu!Mie cu tot cu dr-ul meu mi-au iesit ochii din orbite la hsg!
Flory sfatul meu este sa vii aici in Buc la un medic din Giulesti(eventual un telefon sa dai si stabilesti o intalnire direct la spital in ziua 9 ptr hsg)!Am vazut eu cum sunt lalaite fetele care vin fara sa aiba medicul ei...eu nu am asteptat niciodata mult nicaieri....m-au luat pe sus!Toata lumea cand se uitau pe fisa si vedeau ca sunt pac lui imediat se ocupau de mine!
Asa ca mai gandeste-te un pic!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/corinuk_dent/my photos
aniast72 spune:
nikunikalai, ca sa faci HSG trebuie sa dai un telefon la Giulesti (021 3161281, 3161283, 3161277), ceri la Cabinetul de reproducere umana asistata si te programezi. HSG-ul se face in Z 7 a CM. Singurul lucru care imi scapa este ca nu stiu daca trebuie sa fii pacienta unuia din medici de la Giulesti sau se poate si din afara. Daca stiu fetele care citesc mesajul, le rog sa-ti spuna. Pentru internare iti trebuie:
-trimitere de la medicul de familie
-copie de pe CI
-adeverinta de salariu si copie de pe ordinele de plata cu care s-au platit contributiile de asigurari de sanatate.
Suna si tu in Z1, Z2 - intereseaza-te si fa-ti programare. Mai cauta pe forum pe la subiectele de HSG ca sigur au scris fetele situatia in care nu ai medic din Giulesti. Bafta multa.
Edit: corinuk, tu de ce ai facut HSG-ul in Z9? Eu am facut in Z7 la un CM de 29 zile...