Despre HSG si nu numai (3)
Raspunsuri - Pagina 18
Andrada.P spune:
carry mie mi s-a spus inainte de primul HSG ca multe fete au ramas chiar in luna cu HSG-ul pentru ca are si efect terapeutic (datorita substantei de contrast care contine si antibiotic, cred). Mie chiar mi s-a recomandat sa incerc sa concep in luna aia. In ce zi faci HSG si unde?
Andrada
carry spune:
DA, fetele, m-ati convins, am si confirmarea dr mele, e in regula, fac si eu o noua HSG-a 3-a. Stiam si eu ca poate influenta(in bine) o usoara impermeabilitate a trompelor
Andrada...eu nu sunt din bucuresti, voi face luni, sper,am trimiterea deja de la dr,eu nu am mai facut de vreo 3 ani si vreau sa verific si acest aspect, in vederea unei noi IA
Bafta multa si sa auzim vesti superbune
li69 spune:
ai perfecta dreptate in privinta dr. asa cred si eu ,pe la citi dr. am umblat mi s-au parut dezinteresati,ma saturam de umblat pe la ei si de cheltuit bani,apoi faceam o pauza un timp si iarasi o luam de la capat,pina acum inca nu am rezolvat nimic sunt doar la banuieli va
catty spune:
Fetelor, ce de mi-a fost frica nu am scapat. Lunea viitoare fac HSG la Giulesti.
Imi poate spune careva care a facut recent ce dr este acolo si cat se da?
Sunt super stresata si mi-e frica de mor si mi-a disparut si somnul.
catalina
"Uneori ai suferit prea mult ca sa ai dreptul sa nu spui niciodata SUNT PREA FERICIT"
monica_b spune:
Catty hai nu fii speriata! Nu ai de ce. E simpla procedura. Eu am facut 3. Ma duceam dimineata, pe la 12 imi dadeau radiografiile si se uita dr. pe ele si in juma' de ora eram la servici. Despre pret: la Medsana, unde-s preturi mari, e 280 RON o HSG. Eu zic ca daca-i dai medicului 80-100 la Giulesti e ok. Vezi ca in unele spitale trebuie sa platesti filmul (pe mine ma costa cam 20-30 RON). Succes si sa-mi spui si mie rezultatul.
Monica 15+
catty spune:
Fetelor,
Haideti sa va povestesc patania mea de ieri de la HSG. Ajung la spital, fac repede 2 supozitoare cu piafen, iau cand ajung la radiologie si 2 pastilute de solpadeina si imi mai da si asistentul de acolo un supozitor si astept sosirea dr.
Dupa ce mai intai dr nu a vrut sa mi-o faca pe motiv ca sunt alergica la oua si ca trebuie sa stau in spital, sa fac tratament si apoi om mai vedea, reusesc sa o conving ca nu are nici o treaba alergia mea cu substanta care se foloseste.
Deci ma urca pe masa dupa ce am asteptat de la ora 9 la 11, desi eram prima la HSG, si incepe chinul.
I-am spus de la inceput ca nu stau bine intrucat in pozitia in care m-a pus nu stau relaxata si ma doare operatia, dar a zis ca merge si asa. Si de aici incepe calvarul meu. Ma ciupea cu instrumentul ala cu care apuca colul de nu mai puteam si tot zicea ca nu poate sa il prinda ca intra mereu colul inauntru. M-a tinut asa vreo 20 de min, timp in care urlam de nervi si de durere.
Cand nu am mai putut am tipat la ea sa ma lase sa ma ridic ca eu nu mai fac nimic. De abia atunci a sunat dupa dr meu sa ii spun eu ca refuz sa fac HSG si a venit saracul in goana ca nu stia ce se intampla.
Cand a vazut cat eram de disperata si plansa si alba la fata m-a mangaiat parinteste pe frunte, mi-a vorbit frumos si m-a linistit putin si apoi el cu manuta lui mi-a facut procedura si m-a durut, ca de.... se incercase de multe ori.
Si dupa alte 10 min aflu rezultatul:
Trompa dreapta permeabila, cu o usoara aderenta, adica un chist de pe ovar care nu stiu cum e lipit de partea de sus a trompei (nu am inteles prea bine ca eram pe alta lume atunci) numai ca este mai ridicata cu vreo 4-5 cm decat ar fi normal. Trompa stanga este pe pozitie si este si ea permeabila numai ca are o pozitie ciudata la capat, asa ca un melc, si este o idee mai subtire decat cea dreapta.
Concluzia este ca peste 2 luni fac laparoscopie, ca nu am de ales.
Poate vrea insa DD sa ma ajute sa raman luna asta si sa scap de chinul asta continuu de 3 ani incoace ca nu mai pot. Cel putin ziua de ieri mi-a pus capac.
Si asa am trecut si de HSG de care stiam eu bine de ce ma tem. Atentie cine v-o face si unde anume o faceti ca eu nu mai vreau sa aud de asa ceva cat oi trai.
catalina
"Uneori ai suferit prea mult ca sa ai dreptul sa nu spui niciodata SUNT PREA FERICIT"
ingeras26a spune:
Catty, Doamne ajuta sa nu mai trebuiasca sa faci laparo!
Pupicei, Ingeras 27+ Maya
felicia_ spune:
Off... Catty, si pt mine a fost dureroasa... am facut de 2 ori...
Sper sa ramai, dar daca nu, eu zic sa nu amani laparo, acolo se vede clar ce e cu trompele, si se si repara ! ( am facut si 2 laparo, sa fie simetrie )
Pupici!
Poze1Poze2
Sa o ajutam pe Barbye
catty spune:
INGERAS26A, acum va fi cum vrea DD. Eu sper si oricum dr ma lasa pana in noiembrie si daca nu apare bebe ma duc la operatie. Ce face bebe? E bine sper. Si mami e fericita si de abia asteapta sa nasca, nu?
FELICIA mai de simetrie e vorba si la mine. Ca de cu trompa dreapta mult mai sus, ce sa faci?
Macar lasa ca a trecut si HSG si sa vad analizele de saptamana viitoare si spermocultura sotului. Ca la nr de luptatori ne revenim vertiginos. De la 2,5 mil in iulie la 18 mil ieri si analiza facuta de dna Moisa.Plus tratament naturist la greu si nu zice saracul nimic. Cu mobilitatea stam mai prost, dar cum leucocitele sunt in nr mare e semn de infectie. Si daca tratam si infectia revine si mobilitate, asa a spus dr.
Acum sa vedem ce ne asteapta.
catalina
tzuca74 spune:
Ieri m-am anuntat la doctorita mea -care este o draguta- ca vreau sa incep niste hidrotubatii.Frumos-frumusel urc pe masa -linistita ca nu doare ca la HSG-si incepe sa introduca serul care din 10 ml (asa ceva am inteles) intra doar 2 ml ceea ce este =cu 0.Ii arat filmele de la cele 5 HSG care le-am facut pana acum si imi propune o dilatatie(intre col si uter este o portiune tare strangulata-motivul refulatii rapide).A mai facut careva aceasta procedura? Doctorita m-a programat pe vineri si a zis ca ma anesteziaza total cam 15 min.ca cica doare rau si vrea sa poata lucra linistita.Mi-a tare groaza de durerile de dupa ...