Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (60)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madutza10 spune:

Merci fetele ,inca are 38.2 ,am sunat la dr. ,era intr-o consultatie si astept sa ma sune ea ,sa vad ce zice ...
Lavi ,da i-am bagat un supozitor intreg ,asa mi-a zis dr. de familie mai de mult si al meu pui nu a facut febra niciodata ,asa ca nu prea am stiut ce sa fac .
Madau ,nu stiu daca are rosu in gat ca ieri am fost la d-na Marcu , era doar infundat si tusea un pic ,ne-a dau Eurespal , Peritol si Multisanostol ca cica n-are calciu ..etc. I-a facut aerosoli cu ser fiziologic si aspiratie nazala dar se pare ca in urma consultatiei s-a agravat ..,sper sa-i treaca febra ,am in casa doar eferalgan si calpol ,am sa ma duc sa-i iau si nurofen !Va multumesc mult!

ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005)
si MAMI MADA

Poze nou noutze' 21.05.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

MADA, zii reteta de socata!Eu am luat una dew pe forum, ca nu am facut nici baut niciodata socata dar vreau sa incerc!

5-6 flori mari de soc,8 l apa,1 kg zahar,1 lingura sare de lamaie, o lingurita boabe de orez, 1 lamaie.

Se spala florile de soc si se pun pe fundul unui borcan de sticla, spalat si uscat. Se acopera cu 1/2kg zahar, apoi se taie lamaia felii, se pune sarea de lamaie si se acopera cu restul de zahar. Se umezeste amestecul cu o cana de apa rece si se lasa de pe o zi pe alta. Se umple borcanul cu apa rece, se pune o lingurita de boabe de orez, pt. a grabi fermentatia, si se lasa la cald sa fermenteze 6 zile. Se amesteca din cand in cand in borcan si se gusta. Cand e gata se scoate cu un furtun, se strecoara prin tifon si se pune in sticle. Se tine la rece

Am mai gasit si altele dar o sa o fac pe asta!http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=25231

Ile si bb Victor - 22 dec
Varsta Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Buna seara fetelor!!!

Andutza 78 sa-ti traiasca puiul Si sa fie sanatos!!!

Azi nu am apucat sa intru ca am fost plecata un pic prin oras sa ii caut puiului tzoale noi si...i-am gasit cate ceva Asa ca maine pot iesi in parc cu carutza noua pe care am inaugurat-o aseara dar si azi am dat un tur de cartier dar...nu ne-am aventurat prea departe ca era innorat!!

Felicia o sa pun poze cu carutza dar inca nu le-am facut. E identic cu al lui Noki.!!!

Madau pe la ce ora zici ca iesi in parc??? Maine poate iesim si noi de dimineatza daca nu ploua. Vb pe mess de dim???

Fetelor azi am avut primul esec culinar in meniul diversificat al copilului. L-am redresat eu dar...e clar ca copilului meu nu ii place iaurtul facut in casa. Pacat totusi dar...mi-a iesit acrisor.
I-am facut papa din iaurt, cereale cu mere, galbenus de ou si juma de fiola de gluconat de calciu. Si...surpriza ca nu i-a placut si dupa vreo 3 linguritze a inceput sa scuipe. Asa ca i-am mai adaugat mar ras si biscuite si a basculat tot. E usor de pacalit piticul. Dar iaurt o sa ii cumpar ori prim, ori covalact de acu' incolo.

Fetelor va dau si eu retzeta mea de socata care nu iese f. acidulata si are un gust superb: 1 kg zahar la 10.l de apa, 5-6 lamai, si cam o mana de flori de soc. Se pune apa intr-un borcan, se taie lamaile jumatatzi si se storc un pic cu mana si apoi se baga jumatatzile in apa, se amesteca zaharul,si florile de soc. Din 2 in 2 zile se mai amesteca si daca e cald in 4-5 zile e gata.
Eu nu pun nici drojdie si nici orez ca nu imi place gustul rezultat

Acu' va pup si mai vb.

Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Ilenutza eu fac asa:
15-20 flori soc
1.5 kg zahar
15l apa
1 buc de drojdie cam cat o nuca mica
1 lamaie
Procedura e cam aceeasi ca si la aia descrisa de tine numai ca eu le pun pe toate gramada si le las sa fermenteze vreo 3 zile ( la noi in balcon e super cald). Eventual mai poti gusta din ea, cat vrei sa fie de acida.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
POZICI, POZICI LA 5 LUNI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">ASA S-A NASCUT MIRUNA
VARSTA MIRUNA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Camelia, ma bucur ca ti-a placut povestea!
Despre plins la intors pe burta: nu ai ce sa-i faci. Smaranda a fost asa vreo saptamina pina cind a invatat fie sa se intoarca la loc, fie sa doarma e burta. Acum nu se mai trezeste. Daca vrei sa grabesti acest proces, poti sa o inveti tu in timpul zilei sa se intoarca, astfel in cit sa-i intre in obisnuita, sa nu se blocheze.
Am citit ca se va mai intimpla la fel cind invata sa stea in popou. Se trezesc noaptea ca sa mai stea un pic in popou, ca li se pare ceva foarte interesant, dar ramin blocati in pozitia aia la inceput cind nu stiu sa revina si incep sa boceasca. Pina acum faza cu blocatul mi se pare de departe cel mai haios lucru pe care il pot face bebelusii astia.

Meems, iti raspund aici deocamdata. Cu avionul a fost bine. Nu ai de ce sa ai emotii. Trebuie sa-i dai ceva sa suga in timpul decolarii si aterizarii ca sa nu i se infunde urechile. Fie sin, fie biberon, fie suzeta. Smaranda a dormit tot drumul la dus - am fost cu un red-eye direct, iar la intors a stat treaza pe primul tronson de o ora si a dormit pe al doilea de vreo patru.
La mine o sa fie mai complicat acum, ca e mai mare si are mult mai multa energie. Trebuie sa citesc si eu cum sa faci cind schimbi ditamai fusul orar.

Am aflat si eu ca trebuie sa le dam apa bebelusilor odata ce am inceput diversificare si mai ales vara.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Smaranda, 03.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

Gandacel iti multumesc frumos pentru atentie .

Deci, date despre Alexia......data nasterii:21.10.2005,ora 10, 3900kg, 53cm, Apgar 9, Cezariana, Spiatalul Sf.Constantin si Elena, Dr.Deliana Puiu. La 7 luni( adika luni) are 70cm, 7500kg.

pisi-si-boscu...nu te-am uitat( adk cartea) insa nu am avut timp, daca as fi stiut de voi si de intalnire sigur as fi venit.In week imi doresc sa ajung prin herastrau, poate reusesc si daca esti prin zona iti dau cartea( asta daca mai ai nevoie).

dordia2000 frumos caruciorul, e comod pentru bb? Am citit ca nu se inclina decat pina la 45gr.

Sa va mai povestesc despre Alexia, nu are nici un dintisor, merge in patru labe, se rostogoleste, se taraste....e un mic atom...toata ziua nu are stare.
Acum experimentez si eu iaurtul si nu am succes, nu-i place neam', am cumparat Campina, voi de care dati la bb?

Va doresc o seara buna tuturor, fug la sterilizat.

Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )

“ Inima mamei este un adânc abis la capatul caruia gasesti de fiecare data iertare “. Honore' de Balzac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Ola noaptea fetelor dragi! am fost plecata azi de la pranz, am fost la mama si cu ea + o musafira din America in Herastrau, unde e o super expozitie de flori. Am luat o muscata mov, dementiala! daca si asta imi moare ca toate celelalte flori pe care le-am avut, I give up!

Alinush- ehehe..nu stiu ce o sa ma fac cand va veni vorba sa-i ea altcineva decat mine de papa lui titilici. De fapt, chiar maine era o ocazie, ca merg la lunch cu musafira si trebuia sa-i dea mama de papa, dar o sa ma intorc io in timp util. Nu am incredere in nimeni ca ar avea rabdarea mea sa-i dea piureul si laptucl de la pranz. Stiti voi ca e dezastru bandita mea la papa. Cat despre Adila, no way!

Ilenutza- nu mi-a zis de jucarie...tu ai uitat-o???????/ Ca lui titi ii place tare mutl si tot roade la ea, dar e frumos sa inapoiezi lucrurile!O ora jumate la san???? Subscriu la ce zicea lordra, si a mea sugea tot maxim 20 minute, in vreurile bune. Cred ca muream sa stau atata locului!

Pitic- io ii dau lui Titilici apa plata Izvorul Alb, nefiarta. Ii place si bea fara probleme cand ii e sete.

Madau- dar de ce vrei tu sa-i faci dintr-un litru? ca iese cam multa. Si se tine cam maximum 2 zile la frigider. Io fac din 250 ml si ajunge la 2 zile. E drept ca fii-mea papa la branza de vaci, cum manac io alune. Adica rar si putin.

Fetelor, cand am fost la vaccin Titi avea deja dintisorul iesit, dar e clar ca o papa gingiutza la al doilea. Asistenta cand i-am zis ca iam luat Calgel, dar ca nu am apucat sa-i dau, a zis ca Slava cerului, ca Calgelul e un dezastru, ca au fost nu stiu cate cazuri grave de la el....era disperata sa ma faca sa inteleg nu cumva sa-i dau...io una ii ascult sfatul, dar ma intrebam pentru curiozitatea mea, farmacistelor, care o fi cauza disperarii ei? ce contine ce ar putea face ceva grav? Tipa e genul suuuper-relaxat in ceea ce priveste copiii, fara interdictii si chestii de-astea. Tocami asta ma pune pe ganduri...

Gata, m-am placintit, fug la dusuletz...

A, am uitat: am fost azi si in Carrefour, la Z si Orchestra, cautand pantofiori cu talonete pentru bebelaci. Neneeeeeeeeeee, niste preturi, pai cei mai ieftini erau 900.000, sa-nnbunesti si nu alta. Iar la Z nu au asa ceva. Voi le-ati luat plozilor incaltari pentru cand incep sa misune? Ca io vreau sa-i cumpar, sa incep s-o las pe picioruse...ca se tot ridica, disperata mica!

Gata, amu chiar ca am fugit!

Poze cu mami si Sarah
Varsta Sarah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

helou
(ADIK BAU!)
io n-am mai intrat fiindca pentru ca deoarece am avut pb cu netu (adik nu fost asta, da' ceva p-acolo, nu am suficiente cunostinte in domeniu sa detaliez)
acum ma holbez la poze :)), cu toate ca am venit de la sala si inca n-am facut :(
foarte tari!
de citit am citit cam in diagonala si nu mai stiu ce sa raspund (ca aveam cate ceva de spus) eh... ramane pe data aviatoare. (avia.ra?)
nb, vp
c & andrei-ardei care are minge rosie si mananca singurel cu lingurita (deh... altii stau in fund, altii merg de-a bushilea, noi cu gastronomia stam bine)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Fetelor, pleease ignorati greselile, nu mai am timp sale corectez si sunt multe raaau!

Poze cu mami si Sarah
Varsta Sarah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Iara eu pe aici, la ore mici!

Noki pantofiori de calitate la preturi mai rezonabile au prin magazinul Victoria la et 3. Este un magazin de-a lungul balustradei de la scara rulanta unde au pantofiori Primigi, foarte fani, talpa flexibila, piele interior+exterior, taloneta; i-am luat acum sandale Silviei, au fost 55 RON. Au si de bebelaci. Eu din Victoria ma aprovizionez de regula cu incaltari si hainute pt fete. (dar vezi ca sunt si chinezarii la greu pe acolo si nu prea-s din piele). Aia Primigi sunt facuti in Ro. Sau Tino, la Brasov. Vezi ca e important sa fie si talpa cat mai putin rigida. Si sa nu fie grei.

Dar de ce iti trebuie deja papucei pt Saralino? Eu am sa-i cumpar Nataliei abia atunci cand se va pune problema sa faca pasi pe afara. Deocamdata nici prin casa nu merge, de abia sta bine in fund. Intr-adevar sunt tare dulci papucii de bb dar mai bine sa le lasam piciorusul liber deocamdata. Tu cum te simti mai comod, incaltata sau desculta? (daca tot n-ai de mers)

---------------
Sa-mi bag picioarele in el de cantar.
De cand cu diversificarea nu mai poti cantari copilul. Cand bea numai lapte, era simplu: sugea, intre mese facea pishu si reziduurile solide erau putine. Cam inainte de orice masa il cantareai la fel iti dadea.

Azi am cantarit-o pe Nati de dimineata, inainte de masa nr 2, dupa ce facuse kk la greu: stupoare! 7700, iar vinerea trecuta avea 7740. Panic! Seara, inainte de baita (dar si inainte de ultima masa) 7900. Intre timp mancase si cacacise la greu. 7900 ar fi excelent. Dar acuma ce greutate sa iau eu in serios? E dezastru sau e super bine ?(acu 4 saptamani avea 7340, deci ar fi 360 sau 560 in luna a 7-a).

Sau mai bine sa iau in serios faptul ca toata lumea zice ca-i grasunica, plus faptul ca e vesela si bine dispozata?

De la panica de azi dimineata am reusit sa o fac in sfarsit sa inghita piure de cartof astfel: un cartof nou nu prea mare, fiert pana la disperare, pasat cu cateva felii de morcov furate din supa, un cubulet de unt si o lingura de lapte Fulga ca n-am chef sa ma mulg ca sa pun in piure. Cu muuuulta rabdaaaare am reusit sa-i bag pe gat tot castronelul.

Iar la gustare i-am dat 3 mere rase cu 2 masuri de cereale ca totusi, 1 o fi prea putin la 3 mere.

-----------------
A, ultima tinuta festiva a Nataliei la cina (gustare) consta in pampers + bavetica. Nu stiu de ce i-am mai pus bavetica! Ca marul ala pateaza rau si nu stiam ce haine sa-i mai sacrific asa ca am zis: pielea!

Bic cica daca alaptam putem sa nu le dam apa dar sa-i titilim mai des si sa bem noi multe lichide. Am auzit si-si.

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput