Mamici de mai-iunie 2006(88)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zax spune:

In primul rand vreau sa le felicit pe proaspetele mamici. Bebei sanatosi si mancaciosi si voua refacere rapida.

Carmina - bine ai venit acasa. BB Mihnea e frumusel foc. Cum a fost cu injectiile pana la urma?

Vivi si Angelica foarte frumoase povestile voastre. Vivi imi pare rau sa aud de noul program al printesei, dar sigur nu va fi de durata.

Neda - ma bucur sa aud ca Mihaitza e puternic si voinicos. Tinem pumnii in continuare.

Magg - imi pare rau sa aud prin ce ai trecut cu bb, acum totul o sa fie bine. N-ar strica sa faci un pic de galagie la CF2

FETELOR AM PUS POZE CU CAMERA VOINICELULUI NOSTRU!!! SPER SA VA PLACA.

zax 36+ bebe Tudor

POZE

Voinicel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cypocs spune:

FELICITARI PROASPETELOR MAMICI , RALUCUTZA SI CATXO .

Sunt grabita si obosita .Asta mica ma cam chinuie cu burtica .Am si eu o problema si chiar am nevoie de un sfat .O tzatza are lapte una are mai putin , cam jumatate din ce are prima .Ce pot sa fac ca mie frica sa nu sece.Va pupic pe toate si tin pumnii

ALIA si bb Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amiss_zip spune:

Magg bine ai revenit! refacere rapida! Si un bebica sanatos!
Nu imi vine sa cred ce ti s-a intamplat cu bebe! Si eu nasc la CF2 si ma ia groaza! Exista virus in spital la bebelusi? Esti singurul caz de acolo? sau sunt mai multe? OF!! trebuie sa schimb maternitatea? Bebe poate muri de la acest virus?

Fetele care au nascut am si eu o intrebare! Am luat un body si o salopeta pentru cea mica pentru spital. Am luat marimea 18 si mi se pare f mica!!! unde mai incape si pampers-ul? (cica merge pt 50cm)! Voi ce marime ati luat la body-uri? Ma gandesc sa iau marimea 20. E prea mare aceasta marime? body-ul se schimba zilnic sau de mai multe ori pe zi? Ca sa stiu cate trebuie sa iau! Multumesc!

uf! ce m-am intristat de vestea cu CF2

Multa sanatate si va pup!

Petra 34s+6z

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zax spune:

Alia, nu ma pricep foarte bine. Dar continua sa o pui pe Maia si la sanul cu mai putin lapte si poate se regleaza volumul. In nici un caz nu intrerupe alaptatul la el. Cu cat suge mai mult cu atat creste productia.

zax 36+ bebe Tudor

POZE

Voinicel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cypocs spune:

Magg , bine ai venit acasa .
Bulinuto , bine ai venit si tu!
Vezi sa-ti ia body-uri subtire , pt 50 cm e OK, incape si scutecul .O schimbi seara la baita in fiecare zi si daca se uda o mai schimbi si in timpul zilei
.

ALIA si bb Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Sarumana de urari,
M-a apucat bocitul citind ce atri scris voi, inca am un sentiment de "zona crepusculara" dupa cele 2 saptamani de spital, dar sper sa fie ok. Evident, cei de la CF2 au incercat sa spuna ca cel mic are infectia de la mine. Au lasat-o ceva mai moale cand mi-au vazut dosarul de analize (chiar recente) dar tot au incercat sa imi bage in cap cum ca au mai avut ei cazuri de mame cu 'analize perfecte' si bb cu infectie. De abia dupa ce m-am transferat am aflat, sunandu-l pe Nayel, ca sa ii povestesc ca am plecat din CF2, ca el imi luase cultura de col la internare si ca era sterila. Evident, analizele mele erau la dosar, iar neonatoloaga careia ii tremurau chilotii de cand a vazut analizele copilului stia foarte bine ca nu eu sunt sursa de infectie. In fine, poate nu mai conteaza acum, cei de la Giulesti au tot incercat sa imi zica ca trebuie sa uit, sa nu ma mai gandesc la ce a fost etc. Macar au fost cinstiti si, desi nu mi-au raspuns niciodata la intrebarile legate de cum s-a infectat copilul, nu si-au pus problema ca trebuie sa imi faca mie vreo analiza sau vreo investigatie.
Mami de Mara, si noua ni s-a pomenit de transfuzie de sange. Slava Domnului, sotul e donator universal iar eu am acceasi grupa ca bebe.Poate mai tinem legatura, mi-ar face bine...

Lumea s-a mutat la bebelusi sau tot aici se poarta discutiile? Intreb in caz ca am vreo nelamurire ceva, noi am plecat direct din reanimare acasa fara prea multe indicatii. Acum sunt un milion de detalii pe care habar nu am cum sa le fac dar sper ca o sa ne descurcam.

Cat despre CF2 - nu pot spune nimanui daca sa nasca sau nu acolo. Sunt convinsa ca daca cel mic avea cu 1 saptamana - 2 in plus, sistemul lui imunitar ar fi fost suficient de puternic cat sa lupte cu bacilul, si am fi plecat acasa incantati de maternitate si de tot. Dar am o singura observatie -DACA nasteti acolo si copilul are cea mai mica problema , mutati-l imediat la alta maternitate. Nu stiu sa gestioneze cazuri speciale, asistentele de la copii sunt tinere si lipsite de experienta. Pe copilul meu l-au facut praf incercand sa ii puna branule, practic de asta l-am si mutat (mi-au spus vineri seara ca trebuie sa ii aduc eu chirurg ca sa ii prinda o vena , pt ca dragele de asistente reusisera sa ii faca praf toate venele vizibile in 3 zile. Copilul meu era intr-adevar vanata si umflat la toate incheieturile, iar ele se chinuiau de dimineatza sa ii puna o branula in cap.S-au trezit ca vine weekendul si ca lor le poate muri copilul pt ca nu ii pot face tratamentul... )
Asa ca l-am mutat, cu un bilet de transfer pe care si acum daca il vad ma apuca dracii- draga de doctoritza a vrut sa fie acoperita in caz ca cel mic patea ceva, asa ca l-a descris ca avand probleme de la nastere....Astea in conditiile in care in aceeasi vineri in care copilul meu avea analize de colaps (cu cateva ore inainte) tot ea sa imi zica ca imi da copilul in salon pt ca e totul ok si ca in 2 zile imi da drumul acasa...
In fine, am zis ca trec peste asta dar uite ca inca nu pot.Mi-a ramas indolenta lor undeva in gat si nu pot sa o inghit. Slava Domnului, la Giulesti, asistentele de la reanimare stiau ce au de facut. In 30 de minute, copilul avea si branula pusa si era si hranit (cei de la cfr2 spuneau ca vomita orice, asa ca il tineau pe perfuzii).La Giulesti nu a fost perfuzat, nici intubat, brusc jumatate din probleme lui s-au rezolvat din senin.Doar prin faptul ca asistentele stiau ce au de facut si nu a mai experimentat nimeni pe el nimic...L-au tinut doar izolat pt a avea sub control bacilul, i-au ajustat tratamentul cu antibiotice si l-am hranit la san cu ceva completari de lapte praf 10 zile. In 10 zile, nu a facut decat sa urle de foame (nu i-a convenit mancatul la program), sa faca un icter mai urat si o iritatie la funduletz. Analizele s-au ameliorat progresiv, mai putin rezervele lui de fier care evident au scazut. Acum avem inca o gramada de restricitii - ma refer la intratul in contact cu alte persoane, mersul afara etc si vom fi o perioada monitorizati la Giulesti. Si cei de acolo sunt curiosi cum ii merge, a fost un caz atipic pt ei. Atat de atipic, incat desi el trebuia sa faca 14 zile de antibiotic conform protocolului, i l-au intrerupt mai devreme (evolutia copilului era f buna, iar antibioticele pe care le-au folosit ei sunt extraordinar de puternice, de fapt nici nu sunt pt copii sub 3 luni, dar nu au avut de ales)..

Na, ca o parte din poveste v-am spus-o...Ne mai auzim,
Magg si cel mik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Magg
imi pare rau ca a trebuit sa treci prin asta. Sanatate multa pentru Nichita si sa dea Dumnezeu sa treceti cu bine de toate greutatile

Totusi sunt foarte mirata, nu am mai auzit pe nimeni care a nascut la CFR2 ca ar exista pioceanicu' pe acolo?
Fetelor care ati nascut acolo, voi stiati????

dolcebaby?
inaioana?
luana?
alia?

Ce ne recomandati celor care vom naste tot acolo?
De ce nu ati spus nimic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VoichiV spune:

Magg, draga, multa sanatate si curaj. Nu te mai gandi la ce a fost. Important este ca Nichita este bine si va fi din ce in ce mai bine. M-am uitat si la poze si este tare dulce...

VoichiV38+

poze burtica si Maria Alexandra http://pg.photos.yahoo.com/ph/vvoichita/my_photos

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10054;104/st/20060603/dt/7/k/0029/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Felicitari noilor mamici! Sanatate la bebei si laptic muuult!

Magg, bine ai revenit! discutiile se poarta inca aici, ne mautam la "Scutece" cand toata lumea e cu scutece!
Pupici la Nichita cel frumos si puternic!

Adriana si Amiss... nu am stiut de situatia de la CF2, va dati seama ca nu m-as fi dus, ca eu de la Municipal de aia am plecat (si nu am nascut acolo ca prima data) din cauza infectiei asteia care e in spital. Si iata ca s-a nascut si la Municipal (Vivighe si Angelica) si bebeii nu au nimic. Ceea ce am inteles este ca daca lui bb i se fac diverse manevre este posibil sa ia aceasta infectie spitaliceasca (pe care se pare ca mai toate spitalele o au). Adica daca e prematur sau are alte probleme medicale si i se pun perfuzii..chestii...atunci e posibil sa o ia. Pe de alta parte la CF2 era o fetita de 1700 geame care nu o luase din cate stiu (Magg poate confirma sau infirma) deci...
Nu pot sa va dau un sfat in asa o problema delicata,singurul lucru pe care pot sa il spun este exact ce a spus si Magg : daca nasteti la CF2 si bebe are cea mai mica problema de sanatate, transferati-va imediat la Giulesti sau Budimex. Fara discutii prea lungi cu neonatoloaga, fara nimic...pur si simplu e dreptul vostru. Asa preveniti o asemenea situatie.
Evident, va doresc sa nu experimentati asa ceva, doamne fereste, dar aveti varianta de back-up pregatita...

Multa sanatate la bebei, mamici si gravidutze!

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Completare (referitor la CR2) :
1, Ina are dreptate. Cu cat copilul are nevoie de mai multe manevre medicale, cu atat creste riscul sa se infecteze. Copilul meu a fost pus pe antibiotic din prima secunda pt ca mie mi s-au rupt membranele la 36 de saptamani (nu sunt f sigura, dar cred ca asa e protocolul, la Giulesti toti prematurii faceau preventiv 48 de ore de antibiotic, dupa care , daca nu erau probleme, se intrerupea tratamentul.
2. NU exista maternitate in care sa nu existe un bacil sau alta miscatoare similara. NU va spun asta din cinism, ci pt ca asta e realitatea. De ce nu il fac toti copiii? Sansa, sistem imunitar, ghinion, neglijenta personalului, destin...spuneti-i cum vreti. Si oricum, din momentul in care copilului meu i-au iesit analizele proaste, in toata maternitatea a inceput un val de hiper si supersterilizari. Care mie in momentu ala mi s-a parut cinic. Dar in momentul asta, ma gandesc ca e totusi o atitudine buna...

In fine. Copilul meu s-a infectat. Alti zeci de copii nu.
Dupa cum am spus, Nayel e un doctor de exceptie. Asistentele de la mamici super ok.
Neonatoloaga, dupa ce si-a dat seama ca situatia e urata, a devenit brusc extrem de interesata de caz. In ziua in care l-am transferat, ea era mai speriata decat mine, fiindca incercase sa imi transfere copilul si fusese refuzata peste tot. Iar ea era constienta ca nu poate gestiona situatia pana luni...

Daca am speriat pe cineva, imi pare rau. Dar asta e realitatea, si nu stiu cum poti spune ca sa sune "bine" o astfel de poveste.

POate singura concluzie pe care pot sa o trag (eu personal) e ca sunt spitale in care te duci sa nasti oricum , adica la orice varsta de sarcina si sunt spitale in care nu ar fi bine sa te duci decat daca bb e intrat in luna a noua si nu se anunta nimik deosebit la orizont. la CF2, un prematur e o bomba - nu stiu ce sa ii faca, pt ca se confrunta rar cu astfel de cazuri. La Giulesti, un prematur e un eveniment de rutina - toata lumea stie ce are de facut, plus ca au si aparatura si medicamentele necesare...

PS: multumim de aprecierile la adresa piticului. Am emotii, diseara vine tati cu cantar acasa sa ne cantarim. Trebuie sa luam minim 200 de grame pe saptamana.

Magg si piticul

Mergi la inceput